fingon82
Čuven
- Učlanjen(a)
- 17.05.2009
- Poena
- 585
KOliko znam, nema vise kolicina, rasprodato prvi/drugi dan
Brate imas zivaca na pretek... Ja bi izgoreo i dao bi mu i memoriju i pare samo da skinem budalu sa grbače
Svasta, pa sto ih ne zoves telefonom, koga briga koliko imas ocena na KP...telefonom sam u vreme korone bas kupovao polovan hifiJa volim Hi Fi. Zbog toga sam prinuđen da kupujem na KP sajtu. Ovi ozbiljniji prodavci muzičkih uređaja, neće ni da pričaju sa tobom ako nemaš minimum 100 pozitivnih ocena. Posle vide da si o.k. i to je druga priča. Mislio sam prodajom ove memorije dobijem jednu pozitivnu ocenu.Nisam se nadao da ću da iz prve da ubodem premiju
![]()
Tvoje gledanje je malo sebično. Gledaš samo svoje iskustvo kao kupac, a ne i iskustvo prodavca. Mene su ljudi zvali za najveće gluposti, da ćaskaju, da se raspituju, pa onda pita "da li to ima Fortnajt" i pošto nema -- a može za džabe da se skine -- da li mogu da spustim cenu, i slično. Pa te zovu 30-40 minuta te zavlače i uzimaju ti vreme samo da bi na kraju pokušali da spuste cenu -- pošto ste već kao drugari jelte.Ja nikad ne bi kupio niti prodao nekome ko nece da se javi na telefon.
To je dobar nacin da se izbegnu problemi i filter za ludake.
Kod mene kao "pravi kupac koji je kupio 100+ puta " važi pravilo da bar prvi i poslednji kontakt budu preko poruka zbog pisanog traga. Ko ne odgovori na prvu poruku u pristojnom roku od dan-dva ide u crnu listu. Telefon samo za dodatne informacije i to poruke/SMS. Kada odem kod nekog javim se kada sam pred vratima ili na ugovorenom mestu, uvek mogu da sačekam koji minut.Kod mene je do ne davno vazilo pravilo da pravi kupci odmah zovu, a ne da se dopisuju.
Medjutim zove me pre neki dan lik, dosao bi da pokupi predmet od 500 din., kaze za sat vremena bi naisao da pokupi, zove za nekoh sat i po, kaze stize za 5-6 minuta, reko ok cekam te ispred, izadjem, prodje pola sata zove opet kaze eto me za 5 minuta i naravno nije ni dosao, ajd izblejao sam ispred sa komsilukom pa nisam obracao paznju na vreme, al da se javio ponovo otresao bi ga samo tako.
Verovatno zbog nekih naših propisa u poslovanju preko interneta tj. elektronskom poslovanju. Mislim da je to krenulo kad su ono uveli "provere" da li finansiraš terorističke organizacije i te fore, tad su i kurirske službe počele da traže da se upiše br lk.zašto onda ostavljamo broj LK pri postavljanju oglasa i prihvatamo zakonsku odgovornost?
Previse gamad su naselila sajt,zar mi da im ukazujemo na greske u sistemu?
Neka zaposle ljude.
Gledam pre svega kao prodavac ali i kao kupac.Tvoje gledanje je malo sebično. Gledaš samo svoje iskustvo kao kupac, a ne i iskustvo prodavca. Mene su ljudi zvali za najveće gluposti, da ćaskaju, da se raspituju, pa onda pita "da li to ima Fortnajt" i pošto nema -- a može za džabe da se skine -- da li mogu da spustim cenu, i slično. Pa te zovu 30-40 minuta te zavlače i uzimaju ti vreme samo da bi na kraju pokušali da spuste cenu -- pošto ste već kao drugari jelte.
Naravno da mogu.Pa šta više mogu da urade ? Nemaju nikakva ovlašćenja. Ne smeju ni da daju podatke o prodavcu, jedino sud može da im naredi. Oni samo objavljuju oglase drugih, ne prodaju ništa drugo niti ih neki zakon obavezuje da išta proveravaju. KP je samo digitalni oblik oglasa na banderi.
I pare se dobijaju tek po izvrsenom pozitivnom prijemu.i placanje se vrsi u napred tako da se roba salje tek po izvrsenom placanju.
Kao aliexpress.I pare se dobijaju tek po izvrsenom pozitivnom prijemu.
Pa zar nisi pročitao šta sam napisao za sud? U pravnoj državi jedino sud (to uključuje državnog tužioca) može da naredi istragu i predavanje podataka kao i pretragu.. Postoje i zakoni o čuvanju ličnih podataka kojih i KP mora da se pridržava. Firme kao KP ne mogu miti su ovlašćene da proveravaju prodavca i oglase. Imaju i pravila šta i kako može da se oglašava i mogu samo da odbiju oglas ako nije po pravillima ili zakonu, nemaju nikakva prava ili ingerencije da ikoga istražuju.Naravno da mogu.
Dužni su da sarađuju (i sarađuju) sa policijom, tužilaštvom i istražnim organima ukoliko predmet oglasa ili same radnje oko realizacije prodaje predmeta oglasa imaju nezakonit aspekt (prodaja ukradene robe, prevara i sl)...
Kako misliš da bi jedno krivično delo uopšte došlo do suda za šta treba da se podigne optužnica, ako niko nema obavezu da sarađuje sa nadležnim organima tokom istrage?
EDIT: Što volim ova zapažanja da nekad nije bilo: prevara, tuča i sl... Naravno da je bilo, ali je sistemski zataškavano...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari