Šta je novo?

Digitalna TV: predlozi, sugestije i pitanja

U najboljem slučaju docice njihova ekipa sutra u 2 popodne i konstantovace da je sve uredu. Makar takav utisak imam

Arena Channels Group uskoro pokreće tri nova sportska kanala Balkan Sport 1, 2 i 3, na kojima će biti prenošeni najveći fudbalski derbiji širom Evrope.

Vi gledajte da i te kanale ubacite posle dva meseca koliko vam je trebalo da ubacite kanale Arena Sport 9 i 10 @Yettel Srbija .

Nekada sam mogao da koristim Eon aplikaciju na Yettel internetu. Sada ne mogu. Kada i zašto je ovo ukinuto?IMG_3233.jpeg

U najboljem slučaju docice njihova ekipa sutra u 2 popodne i konstantovace da je sve uredu. Makar takav utisak imam
Bilo bi dobro da dođu utorkom-sredom kad je liga šampiona, ;) samo šteta što ne dolaze posle 21h...
Arena Channels Group uskoro pokreće tri nova sportska kanala Balkan Sport 1, 2 i 3, na kojima će biti prenošeni najveći fudbalski derbiji širom Evrope.

Vi gledajte da i te kanale ubacite posle dva meseca koliko vam je trebalo da ubacite kanale Arena Sport 9 i 10 @Yettel Srbija .
Čuti, bice dobro ako ih uopšte i ubace...

@LionacBG

Pa, moraće da ih ubace jer će na ta tri kanala ići top fudbal, odnosno samo najveći derbiji u evropskim ligama.

Prema nekim prepiskama sa drugog foruma, to su navodno kanali za Kosovo i Metohiju, koji će zameniti Arene koje su izbačene iz ponude operatera.

Ne mogu da editujem moj originalni post pa ću ovde.

Po mojim novim informacijama kanali Balkan Sport 1, 2 i 3 služiće da se na tim kanalima puštaju sav domaći sport sa Ex-Yu prostora. Dakle i fudbal i košarka i rukomet i odbojka...

Oće li skoro ova webOS aplikacija, a Jetel?
Pre će treći svetski rat nego Hipernet tv za LG televizore

Ćao svima,

Nedavno smo vas zamolili da testirate Hipernet TV aplikacije namenjene Smart TV uređajima. Vaše povratne informacije su nam značajne za dalja unapređenja i zato bismo vas zamolili da ih podelite putem kratkih anketa, u zavisnosti od platforme (ili više njih) koje ste testirali:

Zahvaljujemo vam se na tome što nam pomažete da unapredimo proizvod, kako bismo korisnicima pružili najbolje korisničko iskustvo!

Uživajte u korišćenju Hipernet TV-a!

~Yettel

Aman pustite nam već jednom aplikacije. Da li ste toliko nesposobni da preko godinu dana ne možete jednu aplikaciju za 3 platforme da napravite i pustite u rad?

Uživamo u korišćenju Hipernet TV-a!

Aman pustite nam već jednom aplikacije. Da li ste toliko nesposobni da preko godinu dana ne možete jednu aplikaciju za 3 platforme da napravite i pustite u rad?
Da bi napravio TV aplikaciju (za LG, Samsung, Sony, Android TV,...) moraš prvo da imaš gotovu aplikaciju za STB box. Koju posle prilagođavaš ovim drugim platformama.
A ti faktički tek od maja meseca ove god imaš kakvu-takvu pristojnu box aplikaciju (kakva je možda trebala da bude još pre god dana) koja je relativno stabilna, sa mnogo manje bagova i pristojnim brojem opcija. A i njoj (v.2.17.2) još uvek fali brdo toga (veća stabilnost prilikom premotavanja unazad, manje bagova sa daljincem, brži i fluidniji EPG, kategorije i tematika u EPG-u , favorit lista omiljenih kanala, alarm-podsetnik u EPG-u za željeni sadržaj povezan sa mobilnom aplikacijom (da nas na telefonu podseti), video klub, radio kanali, titlove u svim dokumentarnim kanalima, izbor jezika u ES, tamnu i svetlu temu u aplikaciji, u listi brzih kanala dole u crnom pravougaoniku nemaš ispisan naziv kanala (a ne mogu svi da pamte sličice na koji se kanal koja sličica odnosi 200 njih), zaključavanje pojedinačnih kanala (možda hoću da zaključam Pink & Happy zbog rijalitija), info kanal sa svim obaveštenjima (novi dodati kanali, uklonjeni kanali, promenjen raspore kanala, prekid rada servisa, novi update i koje novine je doneo, novi akcije i promocije, novi paketi...), brzo prebacivanje na zadnja 6 gledana kanala, u stavci "EMISIJE" da imaš prikazane i političke i zabavne tok show emisije (a ne samo dokumentarne i naučne), ...
Naravno, mogu oni da prave sve te TV aplikacije od nule za svaku tu TV platfornu, više njih istovremeno i paralelno, ali niko to ne radi. Nego naprave jednu aplikaciju koja je dobra i kompletna (eto, u ovom slučaju za box) pa je dalje prilagođavaš ostalim platformama. A sobzirom da ni aplikacija za box nije savršena - nije ni čudo što sve ostale aplikacije kasne i što se tek sada testiraju...

Jel moguće da ovi slepci iz Yettela ne dozvoljavaju 2 istovremene konekcije koje nisu box? Imam 2 boxa koja nisu aktivna (jedan čak isključen iz struje) i sistem mi ne dozvoljava da sa 2 PC-a gledam program. Čemu onda uopše aplikacije kad će biti blokirano gledanje.

Jel moguće da ovi slepci iz Yettela ne dozvoljavaju 2 istovremene konekcije koje nisu box? Imam 2 boxa koja nisu aktivna (jedan čak isključen iz struje) i sistem mi ne dozvoljava da sa 2 PC-a gledam program. Čemu onda uopše aplikacije kad će biti blokirano gledanje.
Tako svi operateri rade može web, box, telefon, dve iste platforme ne...

Nije istina, Supernova move, SBB Eon (osim za Total TV korisnike) i iris smart - rade sa više paralelnih strimova na istoj vrsti plejera.

Ja Hipernet mogu da gledam na 2 telefona istovremeno ili na telefonu i tabletu istovremeno. Nisam probavao na tri uređaja - 2 telefona i tabletu, laptopu i dva androida ili na dva računara istovremeno. Probaču u narednom periodu. Sve to zavisi od broja boxova koliko imaš, da li ti je neki od njih tada uključen ili ne i da li imaš M ili L paket.

Ja Hipernet mogu da gledam na 2 telefona istovremeno ili na telefonu i tabletu istovremeno. Nisam probavao na tri uređaja - 2 telefona i tabletu, laptopu i dva androida ili na dva računara istovremeno. Probaču u narednom periodu. Sve to zavisi od broja boxova koliko imaš, da li ti je neki od njih tada uključen ili ne i da li imaš M ili L paket.
Ono što sam zaključio je da, pošto imam 2 box-a, nemoguće gledati sa još 2 mesta bez obzira da li su boxovi uključeni (u struju).
A još kad se uporedi sa slotovima kod drugih operatera i ovo što nude je mizerija, jer drugi ne računaju osnovne TV uređaje u konekcije kao što radi Yettel.

Ono što sam zaključio je da, pošto imam 2 box-a, nemoguće gledati sa još 2 mesta bez obzira da li su boxovi uključeni (u struju).
A još kad se uporedi sa slotovima kod drugih operatera i ovo što nude je mizerija, jer drugi ne računaju osnovne TV uređaje u konekcije kao što radi Yettel.
Zavisi to od Hipernet naloga, kod mene moze 6 istovremeno, 4x Android TV, Web player i telefon. Meni to vise odgovara nego varijanta kod EON-a, gde pored osnovnog boksa mogu samo jedan dodatni smart TV uredjaj i 3 uredjaja tipa Web player ili telefon.

Poslednja izmena:
Zavisi to od Hipernet naloga, kod mene moze 6 istovremeno, 4x Android TV, Web player i telefon. Meni to vise odgovara nego varijanta kod EON-a, gde pored osnovnog boksa mogu samo jedan dodatni smart TV uredjaj i 3 uredjaja tipa Web player ili telefon.
Može da se registruje 6, ali istovremeno, ne računajući box, može da se gleda samo još na 1 mestu (eventualno 2 ko ima samo 1 box).

Ne, moze da se registruje 10 uredjaja, a na 6 istovremeno da se gleda. Samo vise ne mogu da nadjem gde to stoji, jer se pojavljuju samo uredjaji koji se koriste. Ranije sam nalazio da pise 10 registrovanih uredjaja, od kojih 6 mogu istvoremeno da se koriste, ali sad nema sanse da nadjem.

Može na 6 istovremeno da se gleda

Profil-Uređaji

Ne, moze da se registruje 10 uredjaja, a na 6 istovremeno da se gleda. Samo vise ne mogu da nadjem gde to stoji, jer se pojavljuju samo uredjaji koji se koriste. Ranije sam nalazio da pise 10 registrovanih uredjaja, od kojih 6 mogu istvoremeno da se koriste, ali sad nema sanse da nadjem.
Jel to znači da ima više nivoa korisnika? Možda zavisno od brzine. Ja sam na M paketu.

Izgleda da najvise zavisi od perioda kad je koja promocija bila. Meni je 1000 dinara mesecna pretplata na duo m paketu.

Jel to znači da ima više nivoa korisnika? Možda zavisno od brzine. Ja sam na M paketu.

Evo njihovog objašnjenja na priloženoj slici. Ranije je na broj uređaja uticao i koji paket imaš, sad je isto za sve, jedino broj boxeva određuje na koliko ćeš sporednih uređaja gledati. Dakle ako imaš 2 boksa možeš da gledaš na najviše 3 uređaja - samo na jednom računaru i dva mobilna telefona (ili telefonu i tabletu) istovremeno (maksimalno 3 uređaja). Ne može na tri telefona istovremeno, ili na dva telefona i jedan tablet. Čak i ako gledaš na jednom telefonu (ili tabletu) opet možeš samo na jednom računaru (iako je to dva uređaja - jer ne može na više od jednog računara, a ako hoćeš na tri uređaja - treći može biti samo drugi telefon ili tablet pored jednog računara).

Prilozi

• 20231013_180114.jpg
    20231013_180114.jpg
    423.1 KB · Pregleda: 89
Mogli su da stvar maksimalno pojednostave. I da kažu: Ako primera radi imaš 2 boxa (najčešči slučaj) - možeš da gledaš na maksimalno 3 (bilo koja) uređaja i kraj priče. Dakle, da li ćeš da gledaš na 3 računara ili na tri telefona ili na tri tableta ili na dva računara i jednom telefonu ili na dva tableta i jednom računaru... nebitno. Bitno je da ne možeš na više od 3 uređaja. Ali su se potrudili da ga maksimalno zakomplikuju ograničavanjem broja uređaja.
Ni njihovi zaposleni u poslovnicama sve to najbolje ne razumeju kada ih pitaš (a pitao sam ih u nekoliko poslovnica po Beogradu). Ili priznaju da ne znaju ili se konsultuju sa još nekim kolegom ili gledaju i traže u računaru, a kada ih nešto dodatno pitaš (npr. kako će biti kada izađu TV aplikacije, da li će se one računati kao sada boxovi) nisu 100% sigurni itd.

Nazad
Vrh Dno