Šta je novo?

LG Televizori

Kad je vec prica o produzenoj garanciiji od 5 god., koliko se ceka potvrdni email?

Poslao sam na Comtrade portalu sve podatke 24.7, a sutradan (25.7) dobio email sa sledecom sadzinom:

"Poštovani/a,
Uspešno ste se prijavili za registraciju, za produženu garanciju Vašeg LG televizora.
U narednih nekoliko dana možete očekivati mail kao potvrdu o uspešnoj registraciji, ukoliko su svi dostavljeni podaci validni.
U slučaju da su podaci neispravni ili nam budu potrebni dodatni podaci, takođe ćemo Vas obavestiti putem maila.

Srdačan pozdrav,
Comtrade Distribucija"

Jos uvek nisam dobio taj email, odnosno potvrdu o uspesnoj registraciji... 🙄 🤔

Kod Comtrade-a, izgleda mora malo da se pogura... 🙂

Poslao im danas email, odnosno replay na onaj njihov i nakon nekih sat i po, konacno stigao email o uspesnoj registraciji za produzenu garanciju.

Ja kupio u petak ujutru, poslao u petak uveče, dobio mejl da će odgovoriti u roku od 15-20 dana. Jutros stiže mejl da mi je odobrena 2+5 garancija. Meni je uvoznik Roaming

Na koji mail saljete poruku kada vas nesto zanima?
Poslao sam na [email protected] i zvao na brojeve sa sajta niko ne odgovara. Poslao poruku na instagramu i tamo niko ne ogovara.
Hteo bih samo da potvrdim ovo sto je pisano u prethodnim postovima da garancija od 2 godine vazi za televizore kupljene u Madjarskoj. I zanima me da li moze da se doplati jos 3 godine i da li vazi sa fotokopijom fiskalnog racuna na kojem ima jos nekog hardvera.

Što se tice garancije od 2 godine, ona važi, to je informacija iz ovlašćenog servisa kada sam ja hteo iz Madjarske da uzimam. Za produženu nisam siguran, ali su mi tada rekli da od nje nema ništa. To proveri opet, za svaki slučaj.

Kod Comtrade-a, izgleda mora malo da se pogura... 🙂

Poslao im danas email, odnosno replay na onaj njihov i nakon nekih sat i po, konacno stigao email o uspesnoj registraciji za produzenu garanciju.

Ni meni nisu odgovarali, ja danas pošaljem mejl, da probam nakon što sam pročitao tvoju poruku i nakon nekoliko sati stiže mejl da je garancija uspešni produžena. Pa ako neko još ima nedoumicu, kod njih izgleda treba pogurati.

^ ako se uzme od Mađara TV imaš internacionalnu 2god garanciju koja vredi i u Srbiji. Za dodatne 3god nema, jedino da se uzme kod nas što je već 10 puta ponovljeno.

Na koji mail saljete poruku kada vas nesto zanima?
Poslao sam na [email protected] i zvao na brojeve sa sajta niko ne odgovara. Poslao poruku na instagramu i tamo niko ne ogovara.
Hteo bih samo da potvrdim ovo sto je pisano u prethodnim postovima da garancija od 2 godine vazi za televizore kupljene u Madjarskoj. I zanima me da li moze da se doplati jos 3 godine i da li vazi sa fotokopijom fiskalnog racuna na kojem ima jos nekog hardvera.
Ako "madjar" hoce mozes da doplatis jos 90.000 forinti odnosno 280e za dodatne 2 godine garancije. Neisplativo ti je u odnosu na nas. Opet nemas racun i prve dve godine mozes kod nas da nosis, ta produzena garancija vazi u Madjarskoj. Kod nas je 5 (zvanicno kad kupis) kod njih 4 uz placanje, tako da ako ides da platis onda ti je cimanje kod madjara, ako hoces da ustedis onda samo 2 godine garancije.

Moje misljenje je ako nema dodatne garancije kod nas onda je bolje uzeti kod "madjara", dosta je jeftinije.
Nego, zanima me nesto drugo- neko je napisao da lg g3 ima 5god garancije kod "madjara" i da je to internacionalna garancija, jel to tacno ili je greska?

2 godine, dodatna garancija je na burn in i to se tamo rešava.

Veliko hvala @Djilkosh_Ns
Jos jedna stvar ako imas energije da mi odgovoris. 🙂 Fiskalni racun moze i kopija? Pretpostavljam da "madjar" nece dati original jer verovatno na njemu ima jos neke tehnike i mozda mu zatreba.
Onda cu uzeti na kp. Jeftinije je, a i produzena garancija kod nas od 5god je istekla. Samo da vidim da li 65' C3 ili 65' G2.

Garancija od 5 godina kod nas nije istekla i važi do 31.12.2023., a verovatno će je u tada produžiti.
Po meni, ušteda kod Mađara je neuporediva sa produženom garancijom kod nas i uvek ću pre kupiti kod nas zbog 5 godina bezbrižnosti.
Drugo, ako treba zameniti tv zbog neisplativosti popravke i ta garancija od 2 godine ti kod nas ništa ne znači jer mora da se tv nosi u Mađarsku i tamo u prodavnici menja za drugu tv sa potvrdom iz našeg servisa.
Ko će i kako to da rešava ako dođe do toga?

Drugo, ako treba zameniti tv zbog neisplativosti popravke i ta garancija od 2 godine ti kod nas ništa ne znači jer mora da se tv nosi u Mađarsku i tamo u prodavnici menja za drugu tv sa potvrdom iz našeg servisa.
Ko će i kako to da rešava ako dođe do toga?
Meni resio prodavac iz Subotice, ja mu samo poslao tv brzom postom.

Veliko hvala @Djilkosh_Ns
Jos jedna stvar ako imas energije da mi odgovoris. 🙂 Fiskalni racun moze i kopija? Pretpostavljam da "madjar" nece dati original jer verovatno na njemu ima jos neke tehnike i mozda mu zatreba.
Onda cu uzeti na kp. Jeftinije je, a i produzena garancija kod nas od 5god je istekla. Samo da vidim da li 65' C3 ili 65' G2.
Moze i fotokopija, nebitno je. A moze i da ti slika i posalje na gmail racun. Tebi je samo vazno da imas bilo kakav podatak da je kupljen u radnji.
Ja bi isao na g2, g serija je iznad c i to je vrh ponude kod lg.
Mozes i da pogledas nekoliko testova c3, ne znam kakav je u odnosu na c2 i da li ima dosta razlika.
Za sad koliko sam pratio tv izdvajaju se samsung s95c, g2 i g3 i sony a95l, s tim da najvise hvala lg.

Ja sam najvise bio zagrejan za Sony A80K koji podrzava sve video i audio formate + je android medjutim mana je sto nekad ume previse da potamni sliku. Slicno je i sa C2 dok je G2 dosta bolji po pitanju brightness-a pa se to ne primeti.
Samsung S95B sam otpusao zbog nedostatka nekih audio formata (DTS cini mi se).
Odlucio sam G2 medjutim posle pisanja o garanciji malo sam povukao rucnu i sad ne znam da li cekati neki popust (crni petak recimo) kod nas pa uzeti recimo C2 sa 5god garancije po ceni G2 na KP sa 2god garancije. Igranka bez prestanka. 🙂

nema DTSa ni na LG-u

Ja sam najvise bio zagrejan za Sony A80K koji podrzava sve video i audio formate + je android medjutim mana je sto nekad ume previse da potamni sliku. Slicno je i sa C2 dok je G2 dosta bolji po pitanju brightness-a pa se to ne primeti.
Samsung S95B sam otpusao zbog nedostatka nekih audio formata (DTS cini mi se).
Odlucio sam G2 medjutim posle pisanja o garanciji malo sam povukao rucnu i sad ne znam da li cekati neki popust (crni petak recimo) kod nas pa uzeti recimo C2 sa 5god garancije po ceni G2 na KP sa 2god garancije. Igranka bez prestanka. 🙂
Ja bi uzeo G2 ili G3 ako se stabilizuje cena, s tim da je 5god garancije obavezno za ovu cenu.

Vise udaviste za tu garanciju ako imas novca i volis tv ,uzimas i uzivas ,ja nemam i uzo sam 65nano u tom trenutku za mene najbolja opcija s obzirom sta gledam i kako ga koristim.

C2 sa 5g garancije bez razmisljanja. Razliku izmedju C2 i G2 neces ni primetiti a 3 godine razlike garancije (potencijalno) hoces (osetiti po dzepu).
Ili se isprsi za G2 sa 5g garancije ako bas njega zelis. Ali svakako garancija itekako bitna za ovakve proizvode.

Uh nisam znao da su vratili DTS podrsku, proveri ti to jos jednom. DTS umire kao format, sada svi novi filmovi u bioskopu idu na Dolby Atmos, dok ga streaming servisi ne koriste uopste. Sto se tice ovih piratskih filmova, moze da se nadje i bez dtsa, a ovi koji ga imaju uglavnom imaju i drugi audio kanal koji ne obican aac

Vraćen je dts u ovogodišnje modele

Gle stvarno nema. Upravu si. Nisam ni video. Tek od serije C3 i G3 krece podrska za dts. Onda je to malo zeznuto jer vecina filmova je sa dts-om. A za A80j sam bio ubedjen da ima medjutim negde pise da ima negde da nema.
A80j ima dts podršku.

Skupljaju se polako stavke za upgrade sa C1.
DTS, multiview, mozda C4 bude imao MLA.

Pozdrav svima, potreban mi je mali savet.
U potrazi za sam za televizorom od 65 inca, imam opciju G1 za 1500e. Da li je po vama to dobar izbor, ili imate preporuku za nesto drugo u tom cenovnom rangu?

Hvala

G1 za 1450 😀

Drugari, pomagajte. C1 se iznenada ugasio, sad ne mogu da ga ukljucim. Crvena lampica svetli, dakle ima napajanje ali ne reaguje ni preko daljinskoG niti na dugme ispod lampice. Skinuo sam ga sa napajanja ali to nije pomoglo. Je l ovo C kao crklo?
Uzeo sam ga prosle godine, u garanciji je 5 godina

Nazad
Vrh Dno