Postoji solidna sansa da Intel krene da izbacuje na 6 meseci nove stvari u naredne 2 godine. Ili cak da prodaje paralelno i Raptor Lake Refresh i Meteor Lake.Je l' ce ova generacija da isto ide na 1700 soket?
Nema pravog upgrade-a sa 1700, Intel sta god da izbaci sad za desktop to je samo da zadovolji Dell, HP, Lenovo. To nisu proizvodi napravljeni da budu vredni kupiti. To je samo da imaju velike firme sta da stave u izvestaj godisnji.Majku mu sta onda dodje bolje uzeti, 1700
Do sad, Intel je u ocajnickoj situaciji, Mislim da cemo sa LGA 1851 po prvi put videti podrsku za vise od 2 serije procesora. Sad verovatno ce to da protutnji sve za 1.5-2 godine max 😅све Интел платформе су једносезонске,
U pitanju je refresh, isti socket uz veci clock, eventualno par % razlike i naravno biće skuplji
Da, AM5 nije skuplji, ako se gledaju jeftinije ploce. Razlika izmedju cena slicnih AMD i Intel ploca nije uopste velika. RAM jeste skuplji al opet ne strasno, gledaj na to kao ulaganje na duze staze, da manje moras da kupujes kasnije.A mozda i ja gresim sto gledam maticne od po 300e na koju bi sigurno stavio 7600/7600x
Skuplja ne znaci boljaPa ja u fazonu da bude bolja, gde ces posle fazon da stavis na nju neki jaci zen6 itd.![]()
Pa mATX i treba da uzmes, zasto bi uzimao punokrvno ? fullATX ne znaci bolje od mATX. Punokrva se uzima samo ako treba da guras kartice u PCIe slot-ove, ne postoji praktican/logicki razlog za uzimanje full ATX ploce.kod nas su vidim mATX koliko vidim toliko.
Brate ne cekaj nista, umreces i osedices, nema pravog tajminga ni pravog procesora...uzmi uzivaj pa dokle idePa dosta sam cekao, komp zalazi vec u 12-tu godinu, pa resio da malo se podsetimo i odradimo jedan build.
AM5 mi je bio prvi izbor ali je u startu skuplji, pa zato gledao alternative. Mada kad se saberem i ovo sto je kolega Mitar rekao, meni ce dobro biti i da odradim AM4 upgrade, pa kasnije mogu na AM5 kad izadje jos jedna generacija ili da jurim zadnju kad sve lepo slegne. A mozda i ja gresim sto gledam maticne od po 300e na koju bi sigurno stavio 7600/7600x, nista jace od toga.
Na istim smo mukamaPa dosta sam cekao, komp zalazi vec u 12-tu godinu, pa resio da malo se podsetimo i odradimo jedan build.
AM5 mi je bio prvi izbor ali je u startu skuplji, pa zato gledao alternative. Mada kad se saberem i ovo sto je kolega Mitar rekao, meni ce dobro biti i da odradim AM4 upgrade, pa kasnije mogu na AM5 kad izadje jos jedna generacija ili da jurim zadnju kad sve lepo slegne. A mozda i ja gresim sto gledam maticne od po 300e na koju bi sigurno stavio 7600/7600x, nista jace od toga.
Ja bi ovo uradio... Ti novi procesori kao i novi cipset tek treba da se pokazu u praksi a prvi macici se u vodu bacaju... Sa AM4 u odnosu to sto imas mislim da ces progledati, i taman si sebi kupio vreme dok ne sazri nova Intel platforma, a ko zna mozad i AMD do tada iznenadim necim sto je dobro, bolje.da uzmem neku AM4 platformu povoljno (5600/5700x), da je drzim jedno dve godine dok se ne pojave (povoljnije) ploce za Meteor Lake, pa onda zamenim sve skupa (ploca, procesor, memorija), jer sto ti kazes, dosta sam cekaoNe znam ni ja.
Zasto si kupovao laptop ? Vidi u temi Starfield da se po malo ili po mnogo igras, nije to bas prakticno resenje za gaming@Shobe kontam da je to najbolja opcija...5700x je i dan danas odlican procesor, uzmes ga, koristis i za godinu dana neces znacajno izgubiti na ceni. I sam sam se zanosio idejom da prodam laptop i uzmem upravo taj neki 5600/5700x i napravim neki mini pc.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari