Wanderlust (2018)
Evo da demantujem samog sebe posle davanja lajka na shamanNS post u vezi serija sa srednjom ocenom sa Netflix-a, da ih ne treba uzimati u razmatranje. Mada, u ovom slučaju je originalna BBC serija tako da je na Netflix-u samo dostupna za ostali deo sveta, pa dolazim do zaključka da ovako (relativno nisko) ocenjene serije koje nisu Netflix produkcije, itekako vrede više u odnosu na imdb ocenu, koja je formirana verovatno na osnovu Netflix fanovske baze.
Jednom rečju sjajna, sjajna serija!
Serija se bavi jednim ozbiljnim problemom bračnih parova,, na jednu jako intrigantnu temu, o kojoj je jako teško i izokola govoriti i u početku mi se učinilo da će više vući na čisto britansku komediju, samo ne znam otkuda mi to ubeđenje, kada je u opisu navedeno da se radi o drami. Humora (kvalitetnog), koliko ima je na mestu i primenjen je tamo gde se ukazala potreba za istim, ali primarna tema kojom se bavi serija su složena emocionalna stanja ljubavi, seksa, psihe, smisao braka... Izuzetno osmišljen scenario i što je najvažnije, premisa se ne bavi jednom pričom, već kroz generacijske layerse nas provlači i uvlači u istu na više nivoa.
Peta, pretposlednja epizoda (nije spojler u smislu "serija dobra do pred kraj" ili tako nešto, samo moje ushićenje)
razbija na komade u svakom smislu, psihoanaliza koja razgolićuje do kostiju. Da li trebam reći da sam istu epizodu reprizirao čim se završila?
Uvek sam gotivio Toni Collete, ovde je briljirala na svakom polju i ne samo ona normalno, ipak je ovo BBC serija, nema tu za*ebavanja.
Kako su se utisci slegli mogu joj samo dati ocenu više, tako da bi moja subjektivna procena bila 10/10