Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
The Changeling, prve 4 epizode.
Misterija, drama s blagim elementima horora. Nekima se moze uciniti spora, drugima ce drzati paznju. Radjena po knjizi.

Midnight Mass
Sasvim slucajno krenuo s ovom serijom. Nit' sam ni najmanje religiozan, niti sam fan horora s tematikom vampira. Ali, ovo je briljantno i pored suvoparnog dijaloga.

Arkitekten 2023
Preporuka! 4 epizode po 20min
Teška priča, ne znam šta bih drugo napisao...

Kontam mozda za mamurluk kad ne mogu da saberem 2+3 mozda bi prosao, tada mi odgovaraju šuplji filmovi.

Da, Netflix nije ocena za serije = ocena za filmove minus dva nego mora i korektivni faktor: puta 0,6

Slazem se da Netflix gura taj woke djubar gde god stigne ( i ne samo oni), medjutim u seriji koju sam preporucio to nisam primetio. Serija je skroz ozbiljna...

Wanderlust (2018)

Evo da demantujem samog sebe posle davanja lajka na shamanNS post u vezi serija sa srednjom ocenom sa Netflix-a, da ih ne treba uzimati u razmatranje. Mada, u ovom slučaju je originalna BBC serija tako da je na Netflix-u samo dostupna za ostali deo sveta, pa dolazim do zaključka da ovako (relativno nisko) ocenjene serije koje nisu Netflix produkcije, itekako vrede više u odnosu na imdb ocenu, koja je formirana verovatno na osnovu Netflix fanovske baze.

Jednom rečju sjajna, sjajna serija!
Serija se bavi jednim ozbiljnim problemom bračnih parova,, na jednu jako intrigantnu temu, o kojoj je jako teško i izokola govoriti i u početku mi se učinilo da će više vući na čisto britansku komediju, samo ne znam otkuda mi to ubeđenje, kada je u opisu navedeno da se radi o drami. Humora (kvalitetnog), koliko ima je na mestu i primenjen je tamo gde se ukazala potreba za istim, ali primarna tema kojom se bavi serija su složena emocionalna stanja ljubavi, seksa, psihe, smisao braka... Izuzetno osmišljen scenario i što je najvažnije, premisa se ne bavi jednom pričom, već kroz generacijske layerse nas provlači i uvlači u istu na više nivoa.
Peta, pretposlednja epizoda (nije spojler u smislu "serija dobra do pred kraj" ili tako nešto, samo moje ushićenje)

razbija na komade u svakom smislu, psihoanaliza koja razgolićuje do kostiju. Da li trebam reći da sam istu epizodu reprizirao čim se završila?

Uvek sam gotivio Toni Collete, ovde je briljirala na svakom polju i ne samo ona normalno, ipak je ovo BBC serija, nema tu za*ebavanja.

Kako su se utisci slegli mogu joj samo dati ocenu više, tako da bi moja subjektivna procena bila 10/10

Prošao sam kroz tu priču, mislim, ne ja lično, ali prošlo mi kroz glavu takva asocijacija.

Могу ли се гледати spinoff - ови ако није сагледана серија до краја? Баталио сам у 7. сезони и немам намеру да се враћам томе, да гледам 3 епизоде како кувају кафу.

Могу ли се гледати spinoff - ови ако није сагледана серија до краја? Баталио сам у 7. сезони и немам намеру да се враћам томе, да гледам 3 епизоде како кувају кафу.
Apsolutno moze. Dovoljno je da znas za Negan i Maggie kad gledas Dead City i Darryl-a kad gledas Darryl Dixon. Nove price, nova mesta

Mozes slobodno nista se nije ni desilo 5-6 sezona

Meni odlican Darryl Dixon. Definitivno najbolji Walking dead spinoff
Usudio bih se reći, daleko najbolja serija iz TWD univerzuma. Veoma prijatno sam iznenađen. Prija evropski šmek (izražena duhovna komponenta radnje, određena dubina) sa američkim zanatlijskim radom (maske, specijalni efekti i ostali tehnički aspekti).
Originalni TWD ima 5-6 sezona viška, Megi i Nigan su svoj spinoff uradili preko one stvari, Fear TWD je malčice zaličila na nešto kad su Morgana (Lennie James) prekomandovali tamo iz glavne serije, ali se i to brzo utopilo u ispodprosječnost, a ostalo nisam ni gledao niti mislim da sam išta propustio time.
Tako da je Darrylov spinoff kruna franšize, premalo je još ostalo epizoda da bi i nju uspjeli toliko pokvariti.
Uvijek sam se pitao kad će im pasti na pamet da počnu dijeliti licence po svijetu, pa da dobijemo TWD: Srbija npr 🤣.

kad se setim onog filma koji smo imali u tom fazonu i koliko je lose bilo sumnjam da ce se tako nesto raditi kod nas.
a sigurno bi bilo interesantno.

Usudio bih se reći, daleko najbolja serija iz TWD univerzuma. Veoma prijatno sam iznenađen. Prija evropski šmek (izražena duhovna komponenta radnje, određena dubina) sa američkim zanatlijskim radom (maske, specijalni efekti i ostali tehnički aspekti).
Originalni TWD ima 5-6 sezona viška, Megi i Nigan su svoj spinoff uradili preko one stvari, Fear TWD je malčice zaličila na nešto kad su Morgana (Lennie James) prekomandovali tamo iz glavne serije, ali se i to brzo utopilo u ispodprosječnost, a ostalo nisam ni gledao niti mislim da sam išta propustio time.
Tako da je Darrylov spinoff kruna franšize, premalo je još ostalo epizoda da bi i nju uspjeli toliko pokvariti.
Uvijek sam se pitao kad će im pasti na pamet da počnu dijeliti licence po svijetu, pa da dobijemo TWD: Srbija npr 🤣.
Vec se snima druga sezona Darryl Dixon.
In late August 2023, AMC announced that production on The Walking Dead: Daryl Dixon season 2 had resumed, alongside several other shows (via Deadline). AMC managed to make an arrangement with SAG-AFTRA, which for TWD: Daryl Dixon season 2 meant filming in Europe could resume in September 2023.

Pogledao Galaktiku u poslednjih nedelju dana posle barem 10 godina.
Redosled gledanja kako je grupa "eksperta" (shmokljana) napisala.

Ima nelogicnih nebuloza npr. odakle im gravitacija na brodovima i tako neke sitnice, ali i pored toga, bez blama mogu da kazem da mi je najbolja serija ikada.
Cak i u cetvrtoj sezoni kada odu malo u dubiozu i dalje sve ima smisla.
Na kraju sve rupe zapushene, maltene sva pitanja odgovorena, prica zaokruzena i lepo ispricana od pocetka do kraja.
Poslednja scena carska.
Postavljaju se ozbiljna filozofska pitanja.
Ne bih da ih nabrajam sada da ne duzim i da ne kvarim nekome ko se zaje$&o i nije gledao.

Objektivna ocena 8.5-9/10.
Subjektivna ocena u odnosu na vecinu gluposti kojima smo trenutno okruzeni 12/10.

Jedino sto je malo smor u vezi serije je sto se bas vidi uticaj duvanskog lobija i mozda lobija alkoholnih pica.
Deluje da su oni to finansirali.
Osim toga, bombona.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno