Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Kako neko iz Samsunga sedi, pusi pljugu, cita ovo, i tako se smeska slatko.... ljudi, pa da sad izbace chip 5x jaci od bilo cega trenutnog, da stave 1000mpx kameru, da stave 10.000mah bateriju, da bude ceo tel u ekranu, vec koliko dogodine vecina ce ovde reci ex, ali evo u s26 nissu stavili sve to x3. To je samo telefon, 99% korisnika ga nosi samo da bi ga posedovali i rekli drugima da ga imaju. Pogledajte samo teme sta sacinjava, kuknjava o bateriji ma koliko dobra da je ili nerealni hvalospevi + zastitna stakla za pad sa Marsa. Evo sad potpisujem ovde cim izadje s24, bice puna tema da slikama "stigao mi je upravo iz mts/vip/brata iz maroka.... Ako ne valja, ne kupujte, znate mane, znate probleme , sve se zna...

Никад мизернији апгрејд у најави... Надам се да ће бар убацити неке часне боје.

Kao što sam već ranije pisao, kod Samsunga treba izbegavati parne brojeve, tako da samo lagano čekajte s25u 😁

Dok god Xiaomi ne bude napravio istinski flagship koji može da ide rame uz rame uz Samsung, napredak će biti nepostojeći.
Nadam se da će Huawei/Honor izbaciti nešto iduće godine što bi moglo učiniti da se zamisle.

Ultra neće imati Exy, toliko ludi teško da su.
Kupci Ultre (ex Note) su dobrim delom entuzijasti koji ne žele da čuju E u imenu za čipset.

Poslednja izmena:
Jeste, cela mobilna industrija i tehnološki napredak zavisi upravo od Ćomija... kako da ne.

Xiaomi neće napraviti ništa, jer on nije trendsetter.

S24 seriju moze samo procesor da spase, sve ostalo ce biti blagi upgrade, na kasicicu kao i uvek.
Sa Snap-om bice opet vredni kupovine, sa Exy-jem, S23 Ultra is the way.

Ima i titanijuma u sebi, da se zavalja lakše :D.

Znam momka, isao na fax sa likom cija zena ima sestru ciji momak radi na aerodromu i kune se da je video coveka koji ima Sony mobilni.

Čovek baš mora da ima široke vidike da bi uvrstio Sony u iole ozbiljnu konkurenciju Samsung.
Inače, prava šteta što su LG i Miscrosoft izašli iz mobtel biznisa, verujem da bi danas bilo bolje svima nama da su i dalje tu da dišu Appleu i Samsungu za vrat.

Malo sam se nasalio u smislu da Sony moze da parira po broju prodatih uredjaja, ali realno Sony trenutno nudi najbolje od Android sveta, ali nazalost Sony je odavno otisao sa naseg trzista, nema ga u ponudi, tj nema ni ovlascenog servisera. Jako je lose sto pored Samsunga na nasem trzistu imamo samo kineze koji u poslednje vreme nemaju krsten model telefona, tj uredjaja. Evo gledam Sony sta ima u ponudi i niko nista slicno ne nudi, 4k oled ekrani sa 120Hz, 21:9 odnos stranica, vrhunske kamere koje sami proizvode, tj same senzore, koje retko ko zna da koristi jer mora sve rucno da bi se izvukao maksimum, ne znam zasto, ali im procesuiranje slike nije najbolje, zvuk fantastican, 3.5mm ulaz, ulaz sa micro sd karticu, dakle all around uredjaj kao sto je npr Sony 1 V niko ne nudi. Kada bi znali koliko Samsung ulaze u samu promociju telefona, kroz stimilusanje prodavaca tako sto se na njihovoj platformi Samsung + edukuju i samim tim nagradjuju sa raznim vaucerima itd onda bi vam bilo jasno zasto im prodaja ide tako dobro. Zasto je LG prestao da proizvodi telefone, pa zato sto LG flagship tel koji npr kosta 1000e moze da se kupi polovan za pola godine za 400e, dok kod Samsunga cena padne nekih 20%, a kod Apple tipa 10e. Primer je da sam pre par godina kupio polovan LG g7 za 150e kada galaxy s9 nije mogao da se nadje ispod 300e, a oba su flagship modeli iz iste godine sa istim snapdragon 845 chipsetom.

Ja sam se malo nasalio da je Sony bilo kakva brojcana konkurencija Samsungu. Nazalost, nikakve konkurencije nema u android svetu od kako su Huaweiju pucali u noge, zato ne dobijamo unapredjenja na kasicicu vec na pipetu. Ja bih prvi vozio Sony telefon.

Onoliko koliko sam ispratio, Sony ide na neki Iphone fazon u Android univerzumu, dakle gornja ili viša gornja klasa (mimo serije 10).
Imajući u vidu koliki su konglomerat i šta sve proizvode, moguće da im ta "igra" sa mobilnom divizijom još ne predstavlja teret da bi je ugasili.

Marketing im nije jača strana, nema ih na mnogo tržišta. Ali, kao što kolege rekoše a ja potvrđujem iz višegodišnjeg iskustva, neke karakteristike ih ili izdvajaju ili stavljaju u ravan sa vodećima:

- vrhunski kvalitet izrade
- 3.5mm ulaz
- microSD ulaz
- dizajn bez notch-eva, rupica, dakle užitak za konzumiranje video/gaming sadržaja u 21:9 formatu. Meni lično bezeli ne smetaju jer kad su bočni previše tanki tu je "opasnost" da se nešto neplanirano pritisne
- u eri bez pravog kompaktnog modela (sem pokojnog 13 mini i možda zenfona), solidno kompaktna 5 serija
- sony specijali poput battery care (mnoštvo opcija, uključujući ograničenje punjenja do 80 ili 90%), ili H.S. power control (skoro svaku aplikaciju možete ubaciti u Game Enhancer i tada se telefon napaja direktno iz izvora, preskačući/štedeći bateriju)
- još od 2020. pioniri u 4K/120 fps snimanju

Jesu li skupi, jesu. Da li bi mogli da produže podršku za ažuriranja sistema, da.

Poenta priče je da smo skoro svi saglasni da bilo koja vrsta duopola/oligopola nikad nije dovela do benefita za krajnje korisnike, već suprotno.
Razumljivo je da mnogi ne žele rizik kupovine telefona kog nema u zvaničnoj prodaji što je dodatno ograničenje za bilo koji brend.

Fale "pokojni" proizvođači i nadam se da Sony neće otići tim putem. Iako je trend ukrupnjavanja prisutan u mnogim segmentima.

Zanimljiv clanak:

Dodao bih i da po nekim izvorima prelaze na novi M13 ekran, bar Ultra model.
Novi ekran (verovatno ravan), dosta jaci 8 gen 3 (GPU mozda i 50%), poboljsana glavna kamera, nova 50MP 3x zoom, sve ostalo isto kao S23U. Bile su glasine o novom tipu baterija koje su dugotrajnije i imaju brze punjenje, ali izgleda nista od toga.

Snovi. Nista oni oko dizajna radikalno nece menjati.

Ovo deluje kao reklama na Aliexpress-u. Da je tačno, koštao bi 2500e.

Screenshot_20230915_172415_YouTube.jpg
Оно кад кажу да им треба S pen јер су бизнис корисници... 😂
Обожавам хумор код овог лика..

Dok god Xiaomi ne bude napravio istinski flagship koji može da ide rame uz rame uz Samsung, napredak će biti nepostojeći.
Zar to ne bi mogli biti Ultra i Fold modeli Ksiaomija? U cemu to Samsung-ovi flagship modeli toliko drasticno odskacu od flagship modela drugih proizvodjaca?
Mislio sam da je narod odavno prerastao ovu vrstu polemike, kad ono medjutim. :rolleyes:

Jos je rano za sve, i dalje su samo nagadjanja.
Vidim da pisu da je biti ravan ekran na ultra modelu, kakvo je vase misljenje o ovome?

Nazad
Vrh Dno