Šta je novo?

NVIDIA Shield (svi modeli)

Do tada ne postoji EU više :D

Ma svejedno mi kako izgleda.Nego u mojoj glavi bi da ce za Srbiju da puste Google TV interface tipa tamo 2035(kad udjemo u EU🤣 ) ili tako nesto.
Meni je svejedno bolji atv nego google tv interfejs zato sam ga i uklonio.

Da li se nekome desilo da mu se kod Shield pro 2019 krene proces gašenja i samo čupanje kabla pomaže kada je CEC opcija uključena ? Znači uplatim box i tv istovremeno sa shied daljincem i posle 20 sekundi pokazuje Shield shutting down .Cupanjem kabla shield se ributuje i onda je stabilan .Isključio cec opciju i palim tv sa tv daljincem a shield sa shield daljincem i sve lepo radi .Isključio sam i IR remote opciju. Sigurno ima neka skraćenica da koristim Shield daljinac i za tv ali nisam provalio . ?

Nikada mi se tako nešto nije desilo.

Takođe nikada. Uvezana 3 daljinca: od TV-a, od Shield-a i od Soundbara.

I koji je glavni daljinac ,Shield ?Sa njega sve pokrećete ? Naišao na taj problem na redditu i ljudi su uglavnom preporučili da se uradi factory reset ili vraćanje na stariju verziju sistema što ne dolazi u obzir jer mi nije baš takvo cimanje i da koristim dva daljinca..ili da se poveže Shield daljinac preko IR remote opcije sa TVem.To mi je ostalo da pokušam .

Nisam ni ja nikada imao taj problem i sa shield daljincem sve kontrolišem tv, shield i soundbar.

Meni radi daljinac od LG normalno sa shieldom i preko njega kontrolisem sve, jedino kad trebaju neke opcije da se duze zadrzi neki taster to ne radi bas najbolje inace za osnovne stvari fercera

Ziv je Shield dumro nije🤣🤣

HotFix images are not Google certified. The next official release will have all certifications.
Ja bi ipak preskocio ovo dok ne izadje sa google srtifikatima.

Poenta je da krpe nesto i podrzavaju dalje.
Svakako se ceka sertifikovan update.

Kako mogu kroz Jellyfin da se brisu odgledani filmovi na Nvida Shield-u? Nigde ne vidim opciju za brisanje na Nvidia Shield-u, a na PC-u opcija postoji.

Nisam koristio ali verovatno moze samo na serveru da se brise , pretpostavljam da si server postavio na Windows PC.
Shield(Jellyfin) ti je samo player koncipiran samo da pusta sta god sa servera, zato verovatno na njemu nema opcija brisanja.

Server je na NAS-u ali to nije vazno, normalno da na serveru mogu da brisem, mogu da brisem i na klientu Jellyfin na PC racunaru, ali ja hocu da brisem kroz klient Jellyfin na Nvidia Shielda kao sto brisem na klientu na Plex-u ili Kodi-u. Ako ne moze da se brise u klientu jellyfin-a na Nvidia Shilda onda mi je potpuno beskoristan Jellyfin.

Resio problem, instalirao staru verziju 0.14.5 koja moze da brisi fajlove.
Iz verzije 0.15.* su izbacili opciju brisanje fajlova.

Cao momci,
Treba mi pomoc od nekoga sa foruma. Imam touch screen monitor, ideja mi je da kupim shield i da deci napravim dzinovski android tablet da igraju igrice sa play store. Ne znam da li radi touch screen sa ovim tv boxom. Nesto mi je mnogo skupo da platim 260e i da otkrijem da li ovo radi. Ima li neko iz bg da mi pozajmi njegov shield na 15min samo da vidim da li radi touch? Video sam na nekim stranim forumima da radi, a na nekim da ne radi. Moram da probam.

Cao momci,
Treba mi pomoc od nekoga sa foruma. Imam touch screen monitor, ideja mi je da kupim shield i da deci napravim dzinovski android tablet da igraju igrice sa play store. Ne znam da li radi touch screen sa ovim tv boxom. Nesto mi je mnogo skupo da platim 260e i da otkrijem da li ovo radi. Ima li neko iz bg da mi pozajmi njegov shield na 15min samo da vidim da li radi touch? Video sam na nekim stranim forumima da radi, a na nekim da ne radi. Moram da probam.
Na xdadeveloper postoji thread vezan za ovo tvoje pitanje, uglavnom neko je to vec probao i android tv sam po sebi funkcionise na Touchscreen displeju, problem ti je tastatura -to su resili instalacijom swype tastature koja naravno podrzava touch, drugi problem je ne postojanje "home" i "back" dugmeta (tastera) na ekranu - to su resili instalacijom, sideloadovanjem neke aplikacije za navigation bar koja je always on, kao bar sa strane sa home, recent i back ikonicom. Uglavnom ne znam da li ti vredi ovoliko petljanja za to sto nameravas. Ja koristim android box za gejming, fire tv box, i instalirao sam (sideloadovao) igre koje podrzavaju blutut gamepad, igram gt racing 2, real racing 3, asphalt 8, gangstar 4, lego batman, dead trigger 1 i 2, nba 2k17, fifa 16 mobile, sega tennis, gta san andreas, vice city, III, max payne... Ovo su sve android igre koje podrzavaju gamepad, da bi ih instalirao potrebno ti je znanje kako sideloadovati app, kako prebaciti obb fajlove u android /obb preko nekog file menadzera ( ja koristim ex file explorer) i najvaznije, koriscenje taichi aplikacije koja omogucava da se obb fajlovi koji imaju po nekoliko gigabajta prebace na usb fles (u fire tv box sam ubo flesku od 128gb). I sve to odlicno funkcionise, odlicne igre sa kauča...

-ili ako si za tablet varijantu, uzmi neki sredovecni tablet, ja imam tab s3 (9.7inca displej), sve ovo odlicno radi isto i na njemu

Cao, hvala na detaljnom odgovoru. U firmi imam touch monitor od 24" koji niko ne koristi, ideja mi je da napavim mali cafee stocic i u njega ubacim monitor i nvidia shield. Deca su mala pa ce najverovatnije igrati angry birds, where is my water i ostale igre koje inace igraju na androidu.
Hvala u svakom slucaju, sada znam da radi sa touch ekranom pa cu naruciti shield. Stavicu slicice ovde kad zavrsim stocic, mozda jos nekom padne na pamet da uradi istu stvar :)

Stigao mi je nVidia Shield TV Pro, red je da se upišem u klub :)

Na prvu, uzeo sam ga da bih imao bitstream Dolby TrueHD/Atmos i DTS:X audio formata, pošto imam Atmos sistem.

I mene to zanima ,moj isto podešen na automatsko ažuriranje sistema .

Neka nauči težim putem 🤣. Šalim se, probaj pa javi kako ide. Meni je posle vraćanja na 9 i debloat mnogo brži uređaj bez bagova.

Nazad
Vrh Dno