Pebble je toliko genijalno osmišljen uređaj bio, pogotovo u malo poznijoj fazi života, kada su glavni ekran pretvorili u timeline. Ako nađete neki stari review kada su pustili update firmware da dobije timeline, oduševićete se.
Pre svega dizajn uređaja je jednostavan bio, imali ste gore, dole, select i back. Nije ima tač, a sve si rešavao sa ovim, to vlasnici Garmina takođe kapiraju bez problema. Tač je na pametnom satu za većinu funkcija potpuno nebitan.
U sredini timeline je bio watchface, kojih je bilo beskonačno, jer je komjuniti bio ogroman. Unapred kada listaš idu dani i reminderi koji slede, a unazad, ako me već izlapelo sećanje ne izdaje, prošle notifikacije.
Takođe je umeo sa telefona da prenosi mnoge aplikacije za razne stvari i aktivnosti, između ostalog i da kontroliše GoPro kameru. Na jednoj od slika iznad stoji statistika koja je u notifikaciji aplikacije za skijanje, koja uzgred, uopšte nije ni napravljena bila da radi sa Peblom, jednostavno je uzimao iz notifikacija cifre i ako aplikacije imaju notifikacije koje su sa živim podacima, imate ih i na satu.
Danas to sad zvuči bezveze, nivo jedne najosnovnije narukvice, ali sam rad i UX, perfektno osmišljen. Uzeti u obzir da je stromglav uspon funkcionalnosti ovog uređaja bio 2014te i 2015te godine.
Bilo je sitnica kao vremenske prognoze, smart alarmi (genijalno, što to svi nemaju - pojma nemam), powernap (kad zabodeš u sred dana, probudi te posle 15 minuta ili već koliko podesiš), vodootporan, lagan ko perce, 7d baterija. Sa gašenjem sata noću i dosta duže.
Mnogi nisu čuli za Pebble, jer im uopšte na radaru nije bio smartwatch kao kategorija, niko nije znao da to uopšte postoji kao uređaj.

Znam ja reakcije ljudi kad su videli šta se tu dešava na mojoj ruci. Pamtim ovu porodicu kad smo bili na moru svi gledaju u “sat sa oblačićima”.

Ovo je bio vrlo neobičan prizor na nečijoj ruci. Na stranu da li je lepo ili ne, drugačije nije postojalo.
Još fascinantnije da iza svega stoji kikstarter startap.
Nije mi to jedina stvar sa kikstartera, Pebble 1 i 2, kupio sam i Amazfit X.

Poklonio ga drugarici jer supruga nije zainteresovana, ali ona ga i dalje nosi. I to je nešto jako neobično, natprosečno dobre fizičke izrade (ekran bez ogrebotina, titanijum kućište).