Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

dobra retrospektiva pebble-a

nadam se da nece i garmin proci slicno

Predobar video, hvala ti puno na linku, baš lepo što se ovim čudesnim fenomenom neko pozabavio. Ja sam koristio oba.

1693940819052.jpeg

1693940886903.jpeg

1693941006667.jpeg

1693941221377.jpeg
Taj eink ekran je bio veoma vidljiv. Kako posle AOD pre skoro 10g sad imati budalaštinu od amoled, koja se pali sam po potrebi?

Moj Huawei GT2 /46mm je sve to registrovao bez ikakvih schedules i to precizno, čak je Nap registrovao kao dremanje,

GT2 taj deo oko sna zaista ima fantastično odrađen. Ali to je smart watch, nije GPS watch/sportski sat/kako god.

Nap mu je spavanje u određenim (malim) dužinama, u toku dana. Ima ljudi sposobnih/naviklih na power sleep I zaista im pomaže. Neko je navežbao, neko je bio prinuđen zbog specifičnog posla. U svakom slučaju, dremke (meni ne rade), ali generalno nisu za zanemarivanje.

Registruje i Garmin nap, ali trenutno ne izbacuje to kao spavanje, ali ako pogledaš body battery videćeš da se poveća, tako da on to beleži svakako.

Pebble je toliko genijalno osmišljen uređaj bio, pogotovo u malo poznijoj fazi života, kada su glavni ekran pretvorili u timeline. Ako nađete neki stari review kada su pustili update firmware da dobije timeline, oduševićete se.

Pre svega dizajn uređaja je jednostavan bio, imali ste gore, dole, select i back. Nije ima tač, a sve si rešavao sa ovim, to vlasnici Garmina takođe kapiraju bez problema. Tač je na pametnom satu za većinu funkcija potpuno nebitan.

U sredini timeline je bio watchface, kojih je bilo beskonačno, jer je komjuniti bio ogroman. Unapred kada listaš idu dani i reminderi koji slede, a unazad, ako me već izlapelo sećanje ne izdaje, prošle notifikacije.

Takođe je umeo sa telefona da prenosi mnoge aplikacije za razne stvari i aktivnosti, između ostalog i da kontroliše GoPro kameru. Na jednoj od slika iznad stoji statistika koja je u notifikaciji aplikacije za skijanje, koja uzgred, uopšte nije ni napravljena bila da radi sa Peblom, jednostavno je uzimao iz notifikacija cifre i ako aplikacije imaju notifikacije koje su sa živim podacima, imate ih i na satu.

Danas to sad zvuči bezveze, nivo jedne najosnovnije narukvice, ali sam rad i UX, perfektno osmišljen. Uzeti u obzir da je stromglav uspon funkcionalnosti ovog uređaja bio 2014te i 2015te godine.

Bilo je sitnica kao vremenske prognoze, smart alarmi (genijalno, što to svi nemaju - pojma nemam), powernap (kad zabodeš u sred dana, probudi te posle 15 minuta ili već koliko podesiš), vodootporan, lagan ko perce, 7d baterija. Sa gašenjem sata noću i dosta duže.

Mnogi nisu čuli za Pebble, jer im uopšte na radaru nije bio smartwatch kao kategorija, niko nije znao da to uopšte postoji kao uređaj. :) Znam ja reakcije ljudi kad su videli šta se tu dešava na mojoj ruci. Pamtim ovu porodicu kad smo bili na moru svi gledaju u “sat sa oblačićima”. :)

1693985423891.jpeg
Ovo je bio vrlo neobičan prizor na nečijoj ruci. Na stranu da li je lepo ili ne, drugačije nije postojalo. :)

Još fascinantnije da iza svega stoji kikstarter startap.

Nije mi to jedina stvar sa kikstartera, Pebble 1 i 2, kupio sam i Amazfit X. :D Poklonio ga drugarici jer supruga nije zainteresovana, ali ona ga i dalje nosi. I to je nešto jako neobično, natprosečno dobre fizičke izrade (ekran bez ogrebotina, titanijum kućište).

Zaboravio sam da napišem, imao je i predefinisane odgovore (sam ih ubaciš) na odbijanje poziva.

Pebble 2 je imao mikrofon i nažalost je radio samo na engleskom, mogao si da odgovaraš na poruke glasom, on bi poslao nazad SMS.

Zamišljen koncept je bio neviđen, Pebble Core je trebalo da bude komplementaran Pebble 2, malecki privezak koji je u stvari 3G ruter, da ne nosiš telefon sa sobom na trčanje. Zamišljen je da pravi VPN tunel sa telefonom kod kuće, i da može da se razgovara sa sata i da budeš online.

Ljudi bre, meni dan danas treba taj Pebble Core, uz svaki sat koji sam imao nakon, a to i dalje ne postoji.

Kada su ugasili Pebble servere, komjuniti je napravio svoje servere i svoj firmware, verovatno i dalje šljaka.

edit: još jedna slika i neću više da smaram, Pebble i Pebble Time.
1693987098465.jpeg

Predefinisane odgovore ima i Garmin (uz android telefon, a uz iphone nema) i dosta cesto ih koristim. Dosta stvari moze da se odradi sa njima, osim sto supruga pizdi kad joj posaljem :)
Mislim da pise u tekstu za venu3 da ce imati i tastaturu, ali nesto nisam ubedjen da mi to treba u zivotu.

Mikrofon, da to mi fali na garminu, ali na fazon da kliknem na dugme i snimam ptice kako cvrkucu u prirodi :)

not so much watch...

not so much watch...

Ovo je Yooside rešenje / tip koji koristim vec drugu godinu. Stvarno je odlično. I prosto neverovatno, niko osim tog branda Yooside nije imao u ponudi takav tip.

Ima ih na Amazonu i Aliexpress-u. Ako se poruči iz Kine trošak transporta je nenormalno velik. Cena je obično je 10 i više eur.

Ja nikada nisam video ovaj tip po ceni od dolar i po. Ako neko zna gde ima povoljnije, molim da mi pošalje link.

Klikni na link koji sam okačio iznad.

Ja koristim otkad imam Vertix, a na ranijim satovima takođe isti princip, samo su bili sa onom brzom spojkom 22mm.

Otkud otkrivaju sad toplu vodu.

nije isto kao ti sa linka :)

not so much watch...

Pratim njegov kanal, sinoć sam odgledao već.. ali ne razumem šta govorite.
Imam Epix 2 Pro, sa silikonskom narukvicom koja je došla fabrički, ali me steže i ostaje baš zasek u koži i predeo gde je ispod sata i remen oko zgloba.
Neko već imao ovakvu narukvicu, bolja je od ovih što dolaze fabrički...?

@Syntaur
Uzmi one sto je nidza dao link ili ja ranije zayoyo za par evra, sasvim su ok i udobnije za svaki dan od silikonske.

btw: za nap bi mogao u novembru da stigne update

@Syntaur
Uzmi one sto je nidza dao link ili ja ranije zayoyo za par evra, sasvim su ok i udobnije za svaki dan od silikonske.

btw: za nap bi mogao u novembru da stigne update
Nije mi problem da kupim original, ako sam mogao dati 1200€ za Epix 2 Pro, valjda mogu i 40€ za Ultra Fit Band.
Pitam samo da li je neko imao takvu narukvicu i koliko je lakša za nositi od obe silikonske što je stigla fabrički sa satom..

Zar ti nije lakse naruciti tu od par evra probati pa sam izvesti zakljucak, umesto odmah da se isprsis kao narodni heroj? :)

Lakse je nositi zato sto je prijatniji materijal i zato sto moze lakse tokom dana da se podesi koliko te steze, samo otčičiš i začičiš malo slabije ili jace.
Mane su sto nije za bazen posto ostaje miris kad se mokra narukvica susi na ruci. I to sto je desfit rekao u videu za stariju verziju da je malo smaranje skidati.

40€ mi izgleda kao 40 rsd, zato mi nije problem. Problem je što sam dao 1200 za sat, misleći da ću dobiti NEŠTO, kad ono ne meri precizno puno toga. Već smo pisali i pisao sam već o tome.

Da, zato i kazem, ponavljas isti princip i uzimas nesto sto nisi probao :)

Odbijam da koristim bilo šta sa čičkom/velcro od kad mi je isti uništio jednu baš dobru majicu 😔

Ili drugi primer, kum bas ima para, al mi nikada ne bi palo na pamet da mu savetujem fenix/epix, vec gledam kad ce se pojaviti coros pace 3 ili 255 na popustu.
Pozdrav :)

Odbijam da koristim bilo šta sa čičkom/velcro od kad mi je isti uništio jednu baš dobru majicu 😔
Ovaj se ne lepi ninašta drugo sem za sebe.

Ja nisam nosio nikad ništa udobnije, silikonsku stavim samo kad plivam. Uz Vertix sam i naručio fabrčku na čičak i imam ovu sa linka i silikonsku u rezervi. Imao sam ih više ali sve sam razdelio, ko god proba više ne želi nazad na bilo šta drugo.

Naručio sam jednu, pa da probam. Samo što moram da prešrafim one polugice, za quick disconnect. I dalje koristim originalnu narukvicu. Dve godine.

22mm je narukvica.

Haha, tako je.
Dakle za moj 51mm Epix 2 Pro ide ta najonska 26mm UltraFit Band narukvica?

Nazad
Vrh Dno