Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
1. Asteroid City (2023)
Čudan pokušaj nostalgično/umetničkog filma sa ne baš sasvim jasnom poentom, dotiče se raznih tema, nijednu ne razrađuje u potpunosti ali drži pažnju u svakom slučaju. Ne znam da li bih ga uopšte ocenio, ne zaslužuje previsoku ocenu ali opet nečega ima, otaviću na tome da je u oku posmatrača.
2. Arrival (2016)
Interesantan twist na temu dolaska vanzemaljaca ali povremeni bljutavi momenti i očekivano slaba završnica kvare utisak. Pa recimo 6,5-7.
3. The Fall (2006)
Li Pejs je lepo izneo ulogu, devojčica koja glumi sa njime takođe simpatična, polu bajka/fantazija polu drama, zanimljiv spoj. Moglo se malo poraditi na "realnom" delu filma, ali i ovakvo kakvo jeste je vredno gledanja. Za Pad dajem 8.
4. Past Lives (2023)
Početak filma obećava, Koreja, škola, zaljubljivanje, veza na daljinu, mami osmeh. Međutim druga polovina filma potpuno kvari utisak, postaje razvučena, poput nekog nerealnog slice-of-life momenta koji zapravo ne donosi emociju koju je režiser verovatno hteo da prenese. Momenti, propuštene šanse, nostaligija, toga zapravo i nema u opipljivoj meri. Ocena 6.

Ako je vama redosled desavanja u Irreversible najmucniji deo filma, ne znam sta bih dalje rekao po tom pitanju 😄

@hsv.stoned - stoji na spisku, pogledace se sigurno, samo da malo ispraznim trenutni spisak, dosta se natrpalo, a sporije se cisti od kad mi je PS5 usetao u zivot 😄

Pogledah i ja Talk to me. Sta znam, meni je sasvim korektan film, pogotovo ako su neki totalni anonimusi radili, a jesu. Svidja mi se sto za promenu mnogih filmova ne radi po principu "jump scares-a". Mislim da se ni jednom nisam ni strecnuo ni najezio u toku filma, ali mi je sveukupno bio ok. Takodje veliki plus sto traje sat i po.

The Vast of Night
MV5BY2YxNDczNGYtNmViNi00MDZiLWJiM2ItNGFlN2Q1NGExNGZhXkEyXkFqcGdeQXVyODE0OTU5Nzg@._V1_FMjpg_UX1...jpg

Volim kada me ovako niskobudzetni fimovi sa dobrim rediteljem (Andrew Patterson) prijatno iznenade. Iako je ovo SF-misterija ovo nije film za svakoga. Nema specaijalnih efekata, film tj. sama prica se gradi od dijaloga i telefonskih razgovora. Treba iztrpeti prvih 20 min filma zbog brzih dijaloga "juznjackog" govora pedesetih. Posle 20 min se prica razvija. Film nije dosadan, meni je 90 min proletelo. Mozda bih i vise uzivao u filmu da nisam pre gledanja procitao o radnji filma. Film je veoma jedinstven, sama rezija, kamera (odavno nisam video tako dobru kameru), osvetljenje, muzicka podloga...savrseno. Zbog toga i najvise preporucujem ovaj film. A sama radnja filma je vec vidjena i mnogo puta ispricana ( kao jedna epizoda Zone Sumraka iz malog americkog gradica Cayuga/New Mexico pedestih). Jedva cekam sledeci rad Andrew Pattersona kome je ovaj film prvenac.
Ocena 7/10.

Poslednja izmena:

Nisam znao da Olivija Vajld režira... Nije loša sa ovim filmom koji deluje kao neka Black Mirror epizoda.
Solidna psihološka drama. Svidelo mi se što od početka servira dopadljiv pinap vizuelni momenat, meni je uvek zabavno kada se atmosfera uobliči u scenografiju sa izrazitim koloritom i dopala mi se ta postavka živopisnog američkog predgrađa 50-tih sama po sebi.
Što se tiče priče, nisam mogao da pretpostavim pozadinu misterije, doduše film ni ne ostavlja previše tragova, ali održava intrigu na nivou. Glumica koja je u centru zbivanja je odlično odradila posao, a moram reći i da me je Hari Stajls iznenadio dobrom glumom u poslednjem aktu filma.
Očekivao sam možda više raspleta, da to bude neko kompleksnije obelodanjivanje misterije priče, i tu je verovatno film najslabiji, ali nije totalni turn off za sveukupni dojam.

Zanimljivo svakako, i nekih 20-tak minuta duže nego što bi bilo taman.

Kad smo vec kod porodicno-avanturistickih..
Bukvalno pre 30min mi jedan od sinova kaze kako bi voleo da ima malog tigra...
Nisam znao odakle da krenem, bio sam zatecen... zasto.. cemu jos jedna losa zelja/ideja, i rekoh mu da taj isti mali tigar ce
(pored novca i veza, koji inace...nemamo) za par meseci da ima shapu velicine njegove glave, sa sve vuvlverin nozevima umesto noktiju.
A do tad ga treba hraniti! Tesko da ce to biti parizer...

i da manje gleda YT, jer na tim klipovima stoje samo non violance policy klipovi, tj. 1% slucajeva gde nisu maulovali gazdu...jer u 99% slucajeva ti sledi grotekstna smrt. Prvo ti kida ruku iz ramena...kako me je pogledao..
Onda sam nastavio u fazonu najgorih slash horora.
Shvatio je da je ideja debilna. I skapirao je da Pariz Hilton (macka koju imamo) je u sustini bezopasna, osim ako se on sam ne uzivi u unboxing plejstejshna, ahahahahhaa
Da ne bude offtopic... Barbie je tesko marketinsko djubre, sa divnom poentom.. sa tetrapak jogurta
Pusti mu Life of Pi, pa ako i dalje bude hteo tigra, nabavi mu😃

Sasvim slučajno naletim na H-8, film koji je 1958. snimio Nikola Tanhofer za Jadran Film i ne mogu da verujem koliko je dobar, a potpuno nepoznat. Ne znam kako je ovakav jedan film mogao da bude sasvim zaboravljen i isključen iz svih antologija jugoslovenskog filma. Ima ga ceo na YouTube.
Preporuka i za Ritam zločina, ima na YT ceo film:

Dva omiljena filma sa hrvatskog podneblja.

Talk to Me

Ništa mi u ovom filmu nije bilo vredno pažnje, čak mi nije ni na nivou "može se pogledati, bar zbog ovoga ili onoga".
10-15 godina nije izašao kršten horor koji bi mene zainteresovao, pa i taj pominjani The Conjuring iako dosta sklepaniji od bilo kojeg skorašnjeg horora, mi ne pije vodu.

Sasvim slučajno naletim na H-8, film koji je 1958. snimio Nikola Tanhofer za Jadran Film i ne mogu da verujem koliko je dobar, a potpuno nepoznat. Ne znam kako je ovakav jedan film mogao da bude sasvim zaboravljen i isključen iz svih antologija jugoslovenskog filma.
Pogledao. Ne opravdava visoku ocenu sa IMDB.

Talk to me - nista spec. Mada ja ne volim te horore sa duhovima, kletvama i tim nepostojecim stvarima, realniji mi je bigfut i vampiri.
Inace retko odvratne njuske svih u filmu.

Presumed Innocent - 7/10
Боже какав глумац је Харисон Форд, столар који живи на ранчу од Бога питај колико хектара изолован од света, баш онако како бих и сам да имам новца. Кажу да је приватно цар... Тако и делује на филму. Оваквих филмова данас фали, овакви филмови данас не би доносили зараду и то је то, али Богу хвала имамо могућност да гледамо и старе филмове и да уживамо у њима. Заиста ми је пријао овај филм, није врхунски али је одличан. Mаестрална улога Раула Џулије, који нас је прерано напустио.

@swedja da li se daje na kablovskoj, ili si ga ciljano gledao?

Life of Pi, ja ga davno gledao, ostao mi u lepom sećanju. Eto prilike da ga repriziram.

U međuvremenu reprizirao posle dosta vremena Spajdermen I i II sa Tobijem i dobri su.

Talk to Me

Ništa mi u ovom filmu nije bilo vredno pažnje, čak mi nije ni na nivou "može se pogledati, bar zbog ovoga ili onoga".
10-15 godina nije izašao kršten horor koji bi mene zainteresovao, pa i taj pominjani The Conjuring iako dosta sklepaniji od bilo kojeg skorašnjeg horora, mi ne pije vodu.
Otprilike nivo jedne epizode Zone sumraka

Svaka reč je suvišna

MV5BZGQwMDQyZGQtMWI5ZC00ZjgyLWE3Y2MtMjZjZjQ4MDk4ZDNkXkEyXkFqcGdeQXVyNzU1NzE3NTg@._V1_QL75_UX500_CR0,47,500,281_.jpg

Za ljubitelje korejske akcije, nekoliko odlicnih naslova za preporuku:

The Killer - A Girl who Deserves to Die (2022)
Deliver us From Evil (2020)
Unstoppable (2018)
Special Delivery (2022)
The Outlaws (2017)
The Roundup (2022)
The Roundup: No Way Out (2023)

ja bas horore najvise volim. cesto budu originalniji od ostalih zanrova, pruze ti nesto drugacije i uglavnom su pogodni za iskljucivanje mozga, sto prija.
ako nekad i budu strasni (sto im relativno tesko ide kada si ih pogledao na hiljade), samo ti bude sladje kad shvatis da su samo film. naravno, ima horora i u stvarnosti, ali je poenta slicna - nasa stvarnost je bolja.
apropo filma exorcism of emily rose... sta reci clanu koji je posle njega prestao da gleda horore. stvarno nije imao srece. :)
to je po meni jedan od strasnijih naslova (donekle jer je baziran na "istinitoj prici"), kad se lepo udubis.

Adore (2013)

Jedna aberantna premisa, kako bi stručnjaci rekli u najmanju ruku, sa prilično uverljivim zapletom, što svakako doprinosi samoj priči.
Posebno iz razloga što se radnja temelji na romanu koji je napisan po istinitom događaju od Doris Lessing i da ne dužim u pitanju je tabu tema, pa ko voli kontroverzne filmove koji se bave ljudskim odnosima, toplo preporučujem.
Moram pohvaliti dve izuzetne glumice, Naomi Watts i fascinantnu Robin Wright koje možda nisu ostvarile pik u ovom filmu sa svojim rolama, ali i nisu daleko od toga.
Svakao mi film vredi više od imdb ocene.

ja bas horore najvise volim. cesto budu originalniji od ostalih zanrova, pruze ti nesto drugacije i uglavnom su pogodni za iskljucivanje mozga, sto prija.
ako nekad i budu strasni (sto im relativno tesko ide kada si ih pogledao na hiljade), samo ti bude sladje kad shvatis da su samo film. naravno, ima horora i u stvarnosti, ali je poenta slicna - nasa stvarnost je bolja.
apropo filma exorcism of emily rose... sta reci clanu koji je posle njega prestao da gleda horore. stvarno nije imao srece. :)
to je po meni jedan od strasnijih naslova (donekle jer je baziran na "istinitoj prici"), kad se lepo udubis.
Slazem se ali horori drugacije "rade" sa godinama. Ja sam godinama bio "cudno dete" koje u video klubu samo iznamljivalo horore. Drugacije sam dozivljavao horore tada kao klinac nego sada u cetrdesetim. Tada sam odrastao uz:

Heart of Stone
Za ljubitelje James Bond i Mission Impossible vratolomija. Kategoricki tvrdim da je Gal Gadot vise za modnu pistu nego glumu, ali ovaj film uopste nije los. Mozak na pasu + kokice + picence...

Ima prelepe crte lica i osmeh, cak i gornji deo tela je dobar... pa i noge... ali kukovi i zadnjica su minus. :)

Naravno, sve zavisi od oka posmatraca.

Gal Gadot nije ljudsko biće nego neki kiborg.....jer ko je osim nje u istoriji čovečanstva uspeo da bude profesionalni vojnik,miss Izrela,manekenka,model,holivudska glumica A filmova,supruga,majka troje dece.......verovatno je i savršena domaćica/kuvarica/ljubavnica i stigne da izvede psa u šetnju 5 puta dnevno

Ona je deeeebeloo zeznula one naše žene i majke koje se non stop hvale sobom i svojom decom :ROFLMAO:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno