Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Politika foruma je da ne pisemo takve stvari, iako bih ponekad zarko zeleli :D
nisam ni ja bio siguran sta je.. a ima ih 100+ tipova/prototipova koji se samo stampaju, tj. izlaze iz proizvodnje.
Ko ce to da pohvaata vise..
Znam sta nije...

@fain2daniel
po posteru sam skapirao o cemu se radi, ali mi zanimljivo kako je to forum preveo... na nemacki!
:ROFLMAO::ROFLMAO:
Kod mene na iptvu je bila ova slika pa nisam gledao detaljnije sta i kako a klinac zapeo jer voli filmove sa životinjama 😂😂😂 nagledao se i naslušao svega i svačega 😂

Prilozi

• Screenshot_2023-09-15-18-45-00-064_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-09-15-18-45-00-064_com.android.chrome.jpg
    140 KB · Pregleda: 45

Baš simpatičan film.
Zanimljiv mu i podžanr - porodična avanturistička ratna drama 😂
Ali dođe baš tako. Nije onaj vanila film o klincu i psu, ima tu ozbiljnih elemenata psihologije jedne životinje koja je služila u ratu, kao i izazova reintegracije jednog takvog psa u "civilni" život. Porodični element filma već jeste klasičan, ali opet dodatno uozbiljen izazovima prihvatanja jedne takve životinje. Za kraj, tu je i jedan triler momenat pridodat filmu koji inteligentno koristi pozadinsku priču samog psa u ovom konkretnom slučaju.

Sve u svemu, jedan vrlo dobar film iz 🐕‍🦺 žanra.

Kad smo vec kod porodicno-avanturistickih..
Bukvalno pre 30min mi jedan od sinova kaze kako bi voleo da ima malog tigra...
Nisam znao odakle da krenem, bio sam zatecen... zasto.. cemu jos jedna losa zelja/ideja, i rekoh mu da taj isti mali tigar ce
(pored novca i veza, koji inace...nemamo) za par meseci da ima shapu velicine njegove glave, sa sve vuvlverin nozevima umesto noktiju.
A do tad ga treba hraniti! Tesko da ce to biti parizer...

i da manje gleda YT, jer na tim klipovima stoje samo non violance policy klipovi, tj. 1% slucajeva gde nisu maulovali gazdu...jer u 99% slucajeva ti sledi grotekstna smrt. Prvo ti kida ruku iz ramena...kako me je pogledao..
Onda sam nastavio u fazonu najgorih slash horora.
Shvatio je da je ideja debilna. I skapirao je da Pariz Hilton (macka koju imamo) je u sustini bezopasna, osim ako se on sam ne uzivi u unboxing plejstejshna, ahahahahhaa
Da ne bude offtopic... Barbie je tesko marketinsko djubre, sa divnom poentom.. sa tetrapak jogurta

Poslednja izmena:
"Talk to me"

Navukoste me da odgledam ovo. Pfff. Maksimum 6/10.
Ocenu na imdb napumpali pratioci ovih Youtubera.

Odgledah skoro, posle 14 godina, "Drag me to hell"... Ako Talk to me ima 7.3, onda ovaj pomenuti treba da ima bar 9.

Smile je takodje hororcina u odnosu na ovaj youtuberski pokusaj od horora, a ima manju ocenu.

Boogeyman - ok film, par puta sam se cimnuo 6/10.
Demeter - fali mu nesto , isto 6/10. Ocekujem nastavak.
Strays - plakanje, obozavam ovakav humor. 8/10 , citav film smejanje 😂

Ja ovo nisam gledao jer sam mislio da je neka parodija 😂 a i iritira me Džona Hil uglavnom, ali videh tek ovde da je po istinitom događaju...

Odlično je ovo stvarno... Prosto da ne poveruješ. Film sa toliko pouka, ali bez zezanja; pouka o tome koliko već iza ćoška život može da ti se preokrene, koliko treba imati kefalo i samopouzdanje za biznis, koliko je zapravo moguće da i najveći biznisi kao što je industrija rata nekad ofrlje funkcionišu. Možda najveća pouka o pohlepi, i o toj jednoj, glupoj greški koja isto tako može da ti sve poruši.
Ova dvojica su dobar tandem, mada su meni Teler i Hil glumom inače ko ovi iz Vojne akademije...

Ali, stvarno, da ne poveruješ da su ova dvojica koja su kao ispala iz PC igraonice igrajući Call of Duty bili u jednom trenutku ozbiljni Pentagon level trgovci oružjem
😂
rs-233814-arms17n-2-web-e7d11284-2450-41d6-8c70-1ccab13742b6.jpg

Moram da kažem da se meni Strays nije svideo. Za dve nijanse bolji od Sausage party-ja, koga nisam ni završio. Možda sam previše očekivao od takve ekipe.

@Ulrich apsolutno se slazem.
I prvi i drugi deo su odlicni, s`tim sto je meni licno drugi deo nesto bolji.
Nacin na koji onaj T1000 koga glumi (fenomenalni) Robert Patrick koristi svoje tecne sposobnosti su primer kako pametno i efikasno treba koristiti super moci u onim detinjarijama od superherojskih filmova.
Scena kada se bori sa Svarcijem, i kada ga T800 prikuca za zid, T1000 ne gubi vreme okrecuci se nazad ka T800, vec se samo "pretopi" tako da je okrenut ka T800.
Mali ali meni vrlo bitan detalj.
Isto kasnije u filmu, T800 udara i probija T1000, i T1000 se tako pretopi da ispada kao da ga je zavrnuo za ruku..
Isto kada T1000 dodje do onih resetki u onoj bolnici, i kada se samo pretopi kroz njih (kao demonstracija svima prisutnima u kakvom su zapravo ******) ... ali se zaglavi pistolj koga nosi, pa ga samo provuce posto to naracno nije deo njega.
Ona jurnjava po mraku sa helikopterom kada prolazi ispod nadvoznjaka... cist stunt masterpiece koji danas ne mogu ljudski da izvedu ni sa CGI-em.

Film je inace pun odlicnih detalja ali eto ovih se uvek setim kada mi neko spomene T2.

Spider-Man: Across the Spider-Verse
YbXLHSDm.jpg

Mmm...mmm... Kakva je ovo audio-vizuelna poslastica!
Duhovito, kreativno, sjajno snimljeno, sjajno odglumljeno i jako, JAKO zabavno, ne mogu da smislim sve pohvale koje ovaj film zaslužuje.
Odgledah ga sa uživanjem. Sa UŽIVANJEM!
Audio komponenta filma je neraskidivo povezana sa akcionim delom filma i funkcioniše tako savršeno da sam određene scene ponavljao nekoliko puta koliko su dobro odrađene.
Maksimalna preporuka - 9.5/10.

Na preporuku devojke ga pogledah. 😁

Ovo je neka vrsta komedije, ali na granici satire, klasičan francuski potpis. Deluje dosta inspirisan Malenom jer glavni motiv crpi iz same Monike Beluči i njene pojave, tj. lepote oko koje se vrti jedna simpatična priča ali koja provejava i par jakih alegorija o ženi, prevashodno o njenoj poziciji naspram muškarca. Čak su i eksplicitni momenti u filmu svedeni na jednu vrstu polu-šale i igre dijalozima, iako ne fali ni obnažene Monike u par navrata. 😁
Drži pažnju, najviše jer ume da izvuče tako dopadljive scene, dobri su glumci, Depardje ima ograničenu ali simpatično iskarikiranu ulogu, i traje film taman.

^ Kako hoćeš, ali po mome nedopustivo je tako analitično razmišljati i pisati o Monici Bellucci :)
--------
Reprizirao Žitije Brajanovo nakon X godina, nema tu šta da se piše, ko nije gledao nek pogleda, ili će da odlepi koliko će da mu se svidi ili kontra od toga.

Na preporuku devojke ga pogledah. 😁

Ovo je neka vrsta komedije, ali na granici satire, klasičan francuski potpis. Deluje dosta inspirisan Malenom jer glavni motiv crpi iz same Monike Beluči i njene pojave, tj. lepote oko koje se vrti jedna simpatična priča ali koja provejava i par jakih alegorija o ženi, prevashodno o njenoj poziciji naspram muškarca. Čak su i eksplicitni momenti u filmu svedeni na jednu vrstu polu-šale i igre dijalozima, iako ne fali ni obnažene Monike u par navrata. 😁
Drži pažnju, najviše jer ume da izvuče tako dopadljive scene, dobri su glumci, Depardje ima ograničenu ali simpatično iskarikiranu ulogu, i traje film taman.
Sledece pogledas ovo

^ Gledao naravno. 😀

Mada nisam dugo i dobro me podseti da je 2020. izašla Straight Cut verzija koja sve pokazuje hronološki.
Original mi jeste u tom smislu bio malo težak i dezorijentišući.

Baš ću videti sutra da pogledam ovu drugu verziju.

izvanredan film o kognitivnom sutonu, pomenutog reditelja, koji započinje odjavnom špicom, ali je u nastavku uobičajno linearan

iznenađujuće sjajni Arđento

kaže Bernstin u Građanin Kejnu, parafraziram: Starost je jedina bolest, izlečenju koje, se ne raduješ...

Reprizirah posle 15 god. i Grindhouse: Death Proof. Odličan. Tada ostavio jači utisak, ali i dalje odličan. I kad se nista ne desava, kad su dijalozi na prvu loptu isprazni, opet je odlican. Kurt faca, kao i uvek. Ribe dobre, soundtrack kida! 7.5 lagano.

Sledeći za reprizu Grindhouse: Planet terror. Takodje odlican u sećanju, pa jedva cekam da ga obnovim.

^ Gledao naravno. 😀

Mada nisam dugo i dobro me podseti da je 2020. izašla Straight Cut verzija koja sve pokazuje hronološki.

Baš ću videti sutra da pogledam ovu drugu verziju.
Zato originalna hronologija vodi happy end-u

Gledao mislim po treci put Edge of Tomorrow. Retko koji film gledam dva puta. Da glasamo za Tomin najbolji akcioni film? Vrlo lepo skrojena akcija zaista.

Drustvo zasto kada uradimo paste linka ka IMDB svi tekstovi budu na svapskom jeziku?

Upravo je i ceo motiv filma da dezorijentiše gledaoca. Recimo na početku u klubu, uglovi pokretne kamere su nenormalni, a film pušta i infrazvuk, sve sa ciljem da izazove dezorijentaciju i mučninu kod gledaoca. Svaka čast režiseru na realizaciji njegove umetničke vizije, ali Irreversible je neverovatno mučan film, čak i za mene koji generalno mogu da gledam svakakve boleštinje. Neke stvari samo Francuzi mogu da snime.

Sasvim slučajno naletim na H-8, film koji je 1958. snimio Nikola Tanhofer za Jadran Film i ne mogu da verujem koliko je dobar, a potpuno nepoznat. Ne znam kako je ovakav jedan film mogao da bude sasvim zaboravljen i isključen iz svih antologija jugoslovenskog filma. Ima ga ceo na YouTube.

Rekoh da vidim i ja šta se tu dešava. 😀

I ne dešava se ništa posebno... Ovakvi horor fimovi liče na neki diplomski rad i film budućih kinematografa. Skupiš neko društance, ubaciš jednu ukletu stvar, i posle samo nižeš hororičnu kostimografiju i efekte, i posle kad skupiš više od dva horor momenta imaš dinamiku priče koja ni ne mora imati nekog smisla, kao što ni ovde smisao ne ide dalje od toga da je drogiranje nečastivim silama među decom nešto na šta bi roditelji trebalo skrenuti pažnju.

Meni lično nije film ni zabavan naročito, vrlo rano se vidi da ne vodi nigde i da najviše što može ponuditi jesu eventualno neke groteskne scene, ali i to je vrlo bazično odrađeno, već viđeno stotinu puta.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno