Dark Magician
Čuven
- Učlanjen(a)
- 17.01.2011
- Poena
- 655
1TB NVMe je 50 evra, što znači da za Apple je max 20 evra da stave 1TB i verovatno manje.
Pomodarstvo je bilo kada su bili skuplji i nedostupni, sad kad jedan Xiaomi kosta kao i jedan iPhone, ja ne znam ko je lud da izabere Xiaomi, OnePlus, Vivo ili Huawei (koji btw je osakacen neimanja Google Servisa) za iste pare. Imas tu i Samsung koji je opet isti sa cenom.
Gde je da ne pricamo reselling point gde za 300-400e mozes da kupis pak jedva iPhone star 4-5 godina, a za te pare mozes da kupis star Samsung 2 ili 3 godine ili Xiaomi, Huawei itd... iPhone prodas odmah, ove drugi spustas u bezcenje samo da ga se resis.
Mislim da bih i tad uzeo nekog Kineza od 400-500 evra, jer to su po meni najbolji telefoni.
U zavisnosti od posla, ne bi svaka firma dozvolila takav kineski telefon preloadovan spywareom. U svakoj ozbiljnoj ino firmi bi dužio telefon koji ti daju, i vrlo verovatno je da bi to bio iphone
The iPhone 15 Pro comes with support for USB 3.2 Gen 2, which means it supports data transfer speeds up to 10Gbps. That's about 20 times faster than what you can get with USB 2.0 on the iPhone 15, which caps out at 480Mbps.
Another potential benefit would be charging speeds, but it looks like both phones are limited to charging at 20W, so chargers for the iPhone 15 will be the same across both models.
Malo sutra🙂U zavisnosti od posla, ne bi svaka firma dozvolila takav kineski telefon preloadovan spywareom. U svakoj ozbiljnoj ino firmi bi dužio telefon koji ti daju, i vrlo verovatno je da bi to bio iphone
Pa necemo da uporedjujemo buraniju sa stejkovima.1000 dinara, ili 200 EUR.
A ostali flagshipovi su još veće razlike:
Pogledajte prilog 405012
I to čak ovaj sa 128 GB koji nema ProRes video!
Pogledajte prilog 405013
Dakle, 2000 mesečno ispadne 400 eur, 3000 mesečno, 600 eur..
To su već ozbiljne razlike.
Heh pre najave sam se sprdao da ce staviti usbc a usb2.0 brzinu jer su tako uradili sa ipadom![]()
What it means to you: Is USB 3.0 in the iPhone 15 Pro important over USB 2.0?
The iPhone 15 Pro comes with USB 3.0 support compared to the USB 2.0 port on the regular iPhone 15. But what's actually different?www.xda-developers.com
Nama su dali IPhone, isto preradjen softver u kome pise da je modifikovan zbog potrebe kompanije, nista ne moze sa app stora da se instalira, ima poseban u kome ima dvadesetak app, kad izadje update ne smemo da instaliramo dok nam ne stigne mail da tek sad mozemo.Malo sutra🙂
Blackberry evo punim upravo za predstojecu nedelju sto je primaran kada pricamo o bas ozbiljnim kompanijama dok takodje imamo i ajfone sa izmenjenim iOS-om (70% opcija zakljucano sa modifikovanim softverom)
Inace govorim za najjacu farmaceutsku kompaniju koja se prostire u preko 70 drzava,a o security-u...kapiram da nije potrebno mnogo pricati..
Da, ali to je problem koji su sami napravili. Da su prešli na type C kad je trebalo, odavno bi imali sve rešeno.esto razmisljam dal je A16 tehnicki ogranicen na brzinu usb2.0 i da ima neki hardwerski limit obzirom da koriste proslogodisnji cpu
forsiraju za igrace puno i da prodaju telefone zbog te gluposti.
Nama su dali IPhone, isto preradjen softver u kome pise da je modifikovan zbog potrebe kompanije, nista ne moze sa app stora da se instalira, ima poseban u kome ima dvadesetak app, kad izadje update ne smemo da instaliramo dok nam ne stigne mail da tek sad mozemo.
Ja imam 14pm. Šta znači to što ai napisao? Glupo pitanje verovatno ali ako možeš onako pojednoatavljeno da mi nacrtaš 😁 hvala^ ako nisi mozda ispratio, od iOS 17 modeli sa 48mpx mogu da fotkaju u full rezoluciji u .heif formatu.
Ne ne, ostaje ProRaw u 48 mpx biće i 12 ProRaw, a novo što donosi je da ces moci u 12mpx da fotkas heif i što su ubacili sad je heif u 48mpx, što nije moglo do sada.Jesam naravno, odličan im je proraw. Nego sam shvatio da će default fotke biti 24mp
Ovo sto sam iznad napisao. Do sad je moglo samo u ProRaw 48mpx da se fotka gde su fotke bile 80-90MB, a sad ce moći sa iOS 17 da se fotka u njihovom formatu (heif) gde će 48mpx da radi obradu i da će zauzimati samo 10-ak megabajta.Ja imam 14pm. Šta znači to što ai napisao? Glupo pitanje verovatno ali ako možeš onako pojednoatavljeno da mi nacrtaš 😁 hvala
A kvalitet slike biće manji u odnosu na proraw od 80mb?Ne ne, ostaje ProRaw u 48 mpx biće i 12 ProRaw, a novo što donosi je da ces moci u 12mpx da fotkas heif i što su ubacili sad je heif u 48mpx, što nije moglo do sada.
Ovo sto sam iznad napisao. Do sad je moglo samo u ProRaw 48mpx da se fotka gde su fotke bile 80-90MB, a sad ce moći sa iOS 17 da se fotka u njihovom formatu (heif) gde će 48mpx da radi obradu i da će zauzimati samo 10-ak megabajta.
Ako je tačno da iP 15 Pro/Max modeli dobijaju novi stacked Exmor T senzor (isti kao u primarnoj Xperia 1 MK5 kameri), biće to onda veliki pomak i za Apple/iP. S tim da se u ovom slučaju navodi taj senzor i za telephoto modul, ne samo za primarnu kameru.^ Vise je to upeglano softverski nego hardverski.. i ja sam medju ljudima koji bi voleli da imaju dobru kameru na telefonu ali to je nazalost jos uvek "usko grlo". Senzori su manje vise isti ili slicni na svim flagship telefonima.
Donesi jedan meni,nadjemo se u Bg. 15pro ili 14pro,zavisi od cene. 256GB,deep purple Poklon za suprugu.Ne bih da peckam,ali neke stvari su odavno prerasle u obicno pomodarstvo pa mnoge stvari odavno vise i ne piju vodu...
Kamere su odavno na jakom visokom nivou kod vecine telefona ,cak sta vise neke bolje i brze renderuju zapis,ostrije no dobro.Zoom je takodje top stvar,ko voli i kome bi mozda moglo i da zatreba.Ali ruku na srce ,slikati mesec ili druge odredjene objektive...telefon moze biti samo najobicnija alternativa jer za to se koriste drugi uredjaji ako ce nam to presuditi izbor i kupovinu telefona🙂
Materijali i legure ovog ili onog su isto jako fina stvar koja drzi paznju prvih dve nedelje,ali kad svi mi na kraju stavimo case,a stavimo ga ne kapiram bas poentu divljenja istog u tolikoj meri..
Takodje i jaci chip je veliki napred na polju igara preko telefona,ali brate mili koj k onda dajemo na skupocen hardver,konzole ,widescreen monitore da bi na kraju igrao Death stranding na 6 inca🙂 I opet ,ne bih da nikome rusim sneska ili "odvlacim" od kupovine naravno,ali uopste ne kapiram ljude koji i posle svega staju na stranu i zauzimaju taj defanzivni stav kako je ovo odredjen plus i napredak u odnosu na postojeci line up telefona.Oduvek sam naginjao ka objektivnosti i tome da uzmem najbolje za te pare,bio to iphone ili koji god drugi brend u pitanju bio..
O optimizaciji i sistemu(koji je btw smorio zesce) ne treba trositi reci,ali u direktnom poredjenju zadnjih par nedelja primera radi Nothing 2 za 10% radi fluidnije od Iphone14pro na vecini polja sto sam mogao primetiti pa i prica kako je iphone jedini u danasnjici optimizovan i bez bagova,seckanja i ostalog odavnooo ne pije vodu...
Srecna kupovina svima ,i ako nekome bude zatrebala pomoc oko kupovine na ovom potezu Svica-Fra-Nemacka rado cu se odazvati da pomognem,uskocim posto cu oktobra dole pa bih mogao da povucem par komada...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari