Nece da se dogodi sudbina Nokie zbog para koje ima. Barem mogu da podnesu dugo udarce konkurencije ako ih bude. Inovacija kod Apple posle Jobsa je u rangu od toga da su zadnji uveli bezicno punjenje, a onda naprasno marketing da je "buducnost postala wireless". I u tome je snaga Apple, tek kada su oni rekli da je inovacija, onda stvarno i jeste postalo kod svih, jer nisi u trendu ako ne pratis to sto radi Apple. Tako ce i zakrivljeni ekran postati potreba kada to Apple bude uradio. Pogledaj koliko smo godina cekali da macbook air dobije retinu, inovacija u vidu ukidanja punjaca u pakovanju, beskrajno skracivanje notch-a do kompromisa sa "dinamiCKIM" ostrvom, pa se sada igramo sa tasterima sa strane. Sve je to moglo da se odradi u samom sistemu i pre, i jedine uocljive promene su zapravo sistemske. Hvala Apple-u na dugogodisnjoj podrsci, na izvanrednom korisnickom iskustvu, osecaju pouzdanosti i svemu ostalom sto taj sistem nosi, ali iz godine u godinu bukvalno je sve manje istinskih poboljsanja, a sve vise prodaje magle. (kada je u pitanju iPhone) Uspeli su da nas ubede da je za nase dobro to sto godinama nismo imali usb c, nego specifican port, da je za nase dobro ukudanje 3.5mm ulaza za slusalice, ukidanje punjaca u pakovanju radi ekologije, a sada cemo ekoloski da odstranjujemo sve sto nije usb-c, a kod Apple-a je kostalo jako puno i dalje se moze kupiti u Apple store-u. Paradoks. 🫣Posmatrate Apple samo kroz prizmu telefona, gde objektivno nema vise mnogo prostora za inovacije ili revolucije ili sta god ocekujete. Zar M1 nije bio revolucionaran? Airpods, isto? Promenili su nacin na koji svet koristi slusalice na isti nacin kao sto je iphone promenio nacin koriscenja mobilnog telefona. Revolucija moze da bude i Vision Pro npr, videcemo.
Apple-u tesko da moze da se dogodi sudbina Blackberry-ja ili Nokije, jer nijedna od te dve kompanije nisu bile ni blizu toliko mocne i bogate kao Apple danas. I to ne govorim samo o ceni akcija, Apple je kompanija sa ubedljivo najvecom kolicinom zivog kesa na svetu.
Kako da ne. Da navuče ljude pa posle 20% gore
Da slazem se da ne moze da propadne kao ove dve kompanije, ali iako imaju kesa, odrzavanje ogromnog sistema kao sto je Apple kosta, pa mozda ne mogu da propadnu ali mogu da upadnu u krizu. Apple nije samo mobilna divizija, prodaju oni i usluge, poceli su da se bave tv streamingom, ako ne gresim planiraju da prave automobile tako da su na vreme decentralizovali poslovanje pa nisu bas skroz zavisni od mobilnih telefona iako im je to najveci izvor prihoda. Sto se tice telefona, mislim da ce vec od naredne generacije morati nwsto da menjaju, ovo sminkanje previse dugo traje, u kombinaciji sa padom trzista nema sanse da se i na njih ne odrazi. Savitljivi telefoni su po meni buducnost, ovi monoblock su udarili u zid, osim mozda kamera ispod ekrana i neke nove tegnologije izrade baterija tesko sta tu moze da se popravi.Posmatrate Apple samo kroz prizmu telefona, gde objektivno nema vise mnogo prostora za inovacije ili revolucije ili sta god ocekujete. Zar M1 nije bio revolucionaran? Airpods, isto? Promenili su nacin na koji svet koristi slusalice na isti nacin kao sto je iphone promenio nacin koriscenja mobilnog telefona. Revolucija moze da bude i Vision Pro npr, videcemo.
Apple-u tesko da moze da se dogodi sudbina Blackberry-ja ili Nokije, jer nijedna od te dve kompanije nisu bile ni blizu toliko mocne i bogate kao Apple danas. I to ne govorim samo o ceni akcija, Apple je kompanija sa ubedljivo najvecom kolicinom zivog kesa na svetu.
Da se kupuje svake godine mnogo je. Al ja evo običan 11 imam 4 godine i imaću do proleća.Previše ljudi ovde ima ajfon, to je sigurno. Nikada ne bih kupio telefon čija vrednost prelazu trećinu mojih mesečnih prihoda.
Gledam ima i šaomi za 1000 evra 😂. Dal su kršteni aman?Da se kupuje svake godine mnogo je. Al ja evo običan 11 imam 4 godine i imaću do proleća.
To znači da 15 pro max koji kupim biće kod mene sigurno 4-5 godina. Dakle ja za 1400 evra dobijam vrhunski telefon, kameru i sve ostalo da sam miran godinama.
Svakako je mnogo, al kad nema za manje para onda tako opravdavam sebi.
Šta da kupim, neki šaomi za 700 evra i samo da se nerviram... Ovako platiš ali imaš stvar.
I to je super dok tako bude. Onog momenta kada budu to promenili nastace problem. Mada su vec jednu kaznu debelo platili za namerno skracivanje veka baterijama... Ko se seca, seca se. Ima tih pokvarenih fora. Ali da i dalje radi bolje od ostalih, radi. Pre bih imao 4s nego galaxy 21 🤣Apple u stvari misli na vas i štedi vaš budžet. Nemate mnogo razloga za zamenu po par generacija, imate redovna ažuriranja (a kukali bi ko ranjeni da nema, eno u Samsnug S23 temi jure Gcam za bolje slike, te kasni avgust update, te stavi na mod uštede da se ne greje, te ovo ono, vi te probleme nemate), tako da treba da uživate i koristite telefon a ne ovde da kukate kako nemate na šta da potrošite lovu ako već imate viška. Kao i do sada zna se ko menja svake godine, ne neko zbog tipa C što mu treba ili nova bolja kamera, menja onaj ko može i zato što mu se može.
E to je posebna prica 🤣Gledam ima i šaomi za 1000 evra 😂. Dal su kršteni aman?
Ovo je netacno, tema se uglavnom vrti oko maski i punjaca, i beta verzije androida 14. S23 tema je prilicno dosadna jer su telefoni odlicni.eno u Samsnug S23 temi jure Gcam za bolje slike, te kasni avgust update, te stavi na mod uštede da se ne greje, te ovo ono, vi te probleme nemate),
Zvuci smesno ali ja sam imao interesantnu situaciju sa 5s . Kupim tasti nov bez punjaca i kupim joj u IDEA-i zamenski sertifikovan.Ili još gore, zamisli prikačiš ga na Samsungov punjač, resetuješ telefon a ono se podigne Android...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari