Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

pa za ozbiljne stvari ne mozes jeftino, kada se desi saobracajna nesreca tada je kasno

• Like
Reagovanja: PJ
Pitanje za sve poznavaoce : imam 26 inch brdski bicikl sa prednjim amortom vozim ga vec 10ak godina ali bih presao na malo bolji , da li se isplati kupiti 26inch full sus ili skupiti novac i kupiti 29tku full sus ? (naravno sve polovno ) .

26 inch bicikl je automatski star model. Tako da nisam siguran da je pametno ulagati u tako šta

Ako se stavrno koristi full sys, onda bih preporučio 27,5. u ovom slučaju. Okretniji su od 29-ki
Inače se i dalje proizvode 26-ce, za ovakvu namenu imaju smisla. Ali samo ako su ti baš potrebna oba amortizera.

Da li je neko imao iskustva sa biciklističkom odjećom, brenda Spakct?

neki china brand? vidim ih na aliexpressu, ima i na amazonu. obicno je sa odecom koliko para toliko muzike (iz mog nekog skromnog iskustva)

that escalated quickly :D

Izgleda da jeste. U Crnoj Gori, tačnije Podgorici, samo dvije radnje prodaju biciklističku opremu, jedna od njih prodaje samo ovaj Spakct: http://tempo.co.me/prodavnica/odjeca/bib-pantalone-bic-muske-spakct-shentong/. U opisu djeluje dobro (to je i svrha marketinga), ali opet mi je sumnjivo, jer ne mogu da nađem sajt ovog brenda na internetu. Prosto se dvoumim da li je bolje kupiti Spakct, ili dati duplo više novca za Cube (u drugoj radnji)... Nisam profesionalac, ali jesam ozbiljan rekreativac...jer redovno vozim brdovitim terenima do 150 km u jednom danu. :)

kupis prvo nesto jeftino, pa vidi da li odgovara, ako krenes ozbiljnije razmisljaj o necemi kvalitetnijem. mozda ti ivo bude skroz ok. imas i onaj brand Siroko, isto su povoljniji, a nije onaj noname trash za 10€ na AE

brzinomer senzor ide na hub, a vecina bike computers koristi gps za brzinu nema potrebe za senzorom

Evo sad bas ispisao komentar coveku u aliexpress temi gde je pitao za brzinomer.
Ti jeftini satro gps se zapravo povezuju sa telefonom i nemaju svoj gps. Samo prikazuju podatke koje skuplja telefon. Nije losa opcija jer telefon svakako nosimo, a ne zele svi da im telefon bude na volanu ili da im radi ekran sve vreme.
Ono sto bih svakako napomenuo kao veliku stavku su ekrani na brzinomerima. Dobri imaj translucentne ekrane gde svetlo prolazi kroz ekran i odbija se o pozadinu i vraca nazad kao backlight tako da se ekran savrseno vidi i na najjacem suncu. Zapravo se na jacem suncu vidi bolje.
Jeftiniji kinezi imaju obicne lcd sto nije dobro uopste.

nisam mislio na te jeftine satro gps :)

disc wheels obicno imaju time trial bajsevi, ako neko vozi time trial bajs sigurno moze da kupi gps bike computer (i znaci mu zbog sporta) garmin, wahoo, hammerhead, bryton i sl

IGPSPORT BSC100S ima GPS i kosta oko 3000din kazu da je dobar ali nisam koristio, pitanje je dal pokazuje dobru kilometrazu i dal gubi signal.

deluje ok

kakvi su to tockovi bez zica?
kakav je to bicikl?

Ne verujem da su to disk tockovi kkve pominje kolega
ovako nesto pretpostavljam

29 inch brdski bicikl nije nešto mirage sport. Dobio na poklon. Ne idem u šumu s njim samo po gradu i okolini mada kakvi su putevi kod mene kao da je šuma 😁 Sada jedno važno pitanje i molitva za pomoć pošto nisam seo na bicikl dugo niti se razumem. Interesuje me najudobnije sedište koje mogu da nabavim i pri tome imam oko 130 kg i 2 m ne znam da li to znači pri izboru. Evo gledam već 2 dana ubih se. Što više gledam manje znam

bitna je sirina sedalnih kostiju

a udobno sediste ne postoji, jer nam to nije prirodan polozaj kada smo u pokretu

Pa ne znam, imam veće dupe 😁 u svakom slučaju ovo sedište je katastrofa na njemu sto je. Mislim ima li ko kakav predlog. Jer negde piše geometrija bicikla bitna pa negde zavisi čemu je namena bicikla , pa ono pa ovo tako da stvarno trenutno nmg da napravim dobar izbor

Uzmi kao ono što je prodavano u Lidlu, Medicus valjda. Ima srednja sportska varijanta i ono kao kod ponike.

Sa tvoje tačke gledišta - možda. Preterao si.
Za običnog korisnika i prevoz do tačke A do tačke B - odlično, sa obzirom koliko košta.

Još nisam čuo da je neko sa njim bio zadovoljan a mnogi su ga kupili.

Samo lepo izgleda a na tržištu ima širok izbor sedišta, lidl nema naročito kvalitetne proizvode.

Čovek ima 130kg mora malo i dupe da se navikne

Syncros u planeta bajku, samo da vidi jel treking ili city.

Još nisam čuo da je neko sa njim bio zadovoljan a mnogi su ga kupili.
Kod mene je bilo potpuno suprotno - skoro sam jurio novo sedište, nekoliko ljudi sam pitao i svi su bili zadovoljni tim Medicus sedištem, jedino da pazim da "ubodem" pravu veličinu, tj. šire ili uže... Na kraju ga nisam ni uzeo, izletelo mi povoljno nešto drugo :)

Ta sedišta su baš prehajpovana. Jeste da deluju lepo, i skuplje od većine sedišta slične cene, ali su mnogima neudobna (i pored hajpa da su dizajnirana za maksimalnu udobnost) i neki od elemenata su totalno krš kvaliteta (npr. šrafovi/matice).
Kupio sam dva prošle godine, oba ubrzo poklonio, i mislim da ih više niko i ne koristi.

Koliko bi kostalo da se bicikl sa brzinama prepravi u fixie? Dakle jedna brzina. Novi lancanik, lanac i ostalo sto treba...

najveci je problem ram, pozadi standarni ram za bicikl sa menjacima nema mounting za fixie hub (zbog zatezanja lanca)

Nazad
Vrh Dno