Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Kako dobiti copy paste menu kao što mi je bio do pre neki dan (crveno)?
Sad mi je ovako kao sa slike plavo

Prilozi

• Screenshot_20230908_003053_Chrome.jpg
    Screenshot_20230908_003053_Chrome.jpg
    156.6 KB · Pregleda: 121
Jel ima neko savet koji bezicni punjac da uzmem za S23 ultru i Samsung sat i po mogucstvu i slusalice :)
Nemam stvarno volje da punim sve pojedinacno izgubim 3h cekajuci svaki ponaosob da se napuni 😃
Koristim već 2 godine i prezadovoljan sam.

Prilozi

• Screenshot_20230908_065406_Google.jpg
    Screenshot_20230908_065406_Google.jpg
    73.7 KB · Pregleda: 109
Zavisi koji Samsung sat, GW5 pro ne može na Samsung wireless punjač osim ako se skine narukvica pre punjenja :D

Zavisi koji Samsung sat, GW5 pro ne može na Samsung wireless punjač osim ako se skine narukvica pre punjenja :D
uzeh juce Samsung 6 Calssic i sad tel,sluske...Previse mi celo vece provedem menjajuci uredjaje da punim.Ovako stavim sve odjednom da se puni kad legnem

Posle kazu velicina nije bitna 😂
Slm se, prvi nekolko meseci posle dok se naviknes nije strasno

Samo da se zahvalim svima koji šaraju po ovoj temi zadnjih 100 stranica :)

Nikad me niko nije bolje z*bao pa kupih s23.
Zvijer od telefona u svakom smislu.
Baterija, kamera, ekran,...

Moje iskustvo sa brzim punjacima je lose.
Na Mi 10 posle godinu ipo dana je baterija pocela da pokazuje pogresan procenat napunjenosti, tj isprazni se za 3-4 sata i ugasi se telefon, kad ga upalim telefon ima jos 20-35% koji traju jos 3-4h.
Iako je baterija isprva bila super i drzao je SOT jako dugo, posle godinu ipo dana je kapacitet, i pored ovog problema, znacajno opao te sam jedva izvlacio 6h SOT.

Na S23 Ultra sam iskljucio brzo punjenje i koristim 25w punjac.
Da li je Mi 10 samo bio limun, ili brzo punjenje stvarno unistava bateriju (ali vec ima studija koje govore o tome pogotovo u auto industriji gde je zivotni vek baterije znacajno kraci na brzom punjacu) necu da razmisljam, od brzog punjaca sam se oprostio.
To je samo moje neko iskustvo, koje mozda nekome bude od koristi.

Mi 10 je zeznulo ažuriranje koje je osakatilo bateriju i nikad to nisu sredili. Meni se tad srozala autonomija za nekih 30-40%. A retko kad sam i koristio brzi punjač, uglavnom je punjen na 10w bežično.

Ljudi, pustite malo ažuriranja, nije da telefon lose radi, pa svi nestrpljivo cekamo neki bugfix ili sta vec.
Slazem se ja, ali sve se bojim da ga ne skembaju sa time. Jer realno telefon je tenk i ja ne vidim kako ce nas nateraju da predjemo na sledecu seriju, jer odavno se ne pravi nesto "revolucionarno" u odnosu na prethodne modele.

Moje iskustvo sa brzim punjacima je lose.
Na Mi 10 posle godinu ipo dana je baterija pocela da pokazuje pogresan procenat napunjenosti, tj isprazni se za 3-4 sata i ugasi se telefon, kad ga upalim telefon ima jos 20-35% koji traju jos 3-4h.
Iako je baterija isprva bila super i drzao je SOT jako dugo, posle godinu ipo dana je kapacitet, i pored ovog problema, znacajno opao te sam jedva izvlacio 6h SOT.

Na S23 Ultra sam iskljucio brzo punjenje i koristim 25w punjac.
Da li je Mi 10 samo bio limun, ili brzo punjenje stvarno unistava bateriju (ali vec ima studija koje govore o tome pogotovo u auto industriji gde je zivotni vek baterije znacajno kraci na brzom punjacu) necu da razmisljam, od brzog punjaca sam se oprostio.
To je samo moje neko iskustvo, koje mozda nekome bude od koristi.
Ima dosta tekstova na tu temu. Svi se slažu u jednom - brzo punjenje ne šteti bateriji, povećanja temperature šteti.
Znači, ukoliko ne podiže temperaturu dok puni, sve je okej

Slazem se ja, ali sve se bojim da ga ne skembaju sa time. Jer realno telefon je tenk i ja ne vidim kako ce nas nateraju da predjemo na sledecu seriju, jer odavno se ne pravi nesto "revolucionarno" u odnosu na prethodne modele.
Zato ću sa tim ažuriranjem malo sačekati.

Ima dosta tekstova na tu temu. Svi se slažu u jednom - brzo punjenje ne šteti bateriji, povećanja temperature šteti.
Znači, ukoliko ne podiže temperaturu dok puni, sve je okej
Da ali na primer Mi 10 je osetno topliji prilikom punjenja na 30w nego S23u na 25w iskljuceno brzo punjenje.
Veca temperatura ide rame uz rame sa brzim punjenjem, do nekle je to reseno na automobilima i vodenim hladjenjem, ali telefoni nemaju taj luksuz.

NIsam primetio do sad, na oneui 6 moze da se vidi wifi sifra isto ko na jabuci...
ne znam da l je imala ta mogucnist do sad
Screenshot_20230908_141501_Settings.jpg

Da li neko zna kako da se aktivira (ako je to moguće) kada čitate nečiju poruku samo prislonite telefon uvu i taj kontakt se poziva?

Da li neko zna kako da se aktivira (ako je to moguće) kada čitate nečiju poruku samo prislonite telefon uvu i taj kontakt se poziva?
To ti je u istom meniju pored opcija kuvanje kafe i pranja sudova. :)

Moglo je to ranije, sad mozda ima u labsu ili preko goodlocka

Ja kolko znam moglo je ako si u neki kontakt i prislonis da zove...a za poruke ne znam d al moze ..
na note 9 i dalje imam tu opciju, ovde na android 14 nemam to, bar ne nalazim

Tako je na Note 9 i na ranijim modelima je toga bilo. Čitaš poruku prisloniš telefon na uvo i on ga automatski zove. Kako je to dobra opcija bila, mrzi me da kucam i samo prislonim telefon. Ja se izvinjavam ostalima ali pre s23u imao sam Note 8 :):)

I mene koliko sluzi secanje to je moglo.
Mozda zavisi koja se app koristi za poruke.

Ne znam što su izbacili, verovatno zbog toga što su prešli na in screen proximity senzor, pretpostavljam, ali samo pokazuje koliko je Samsung bio inovativan i koliko je vukao android.
I dalje mi smešno što pixel u feature dropu dobija opciju promene intenziteta lampe, 5 godina nakon Samsunga 😁 hahaha I da, različita pozadina za lock i home screen uz android 14 🫠

Vrh Dno