Šta je novo?

Redmi Note 12/Pro/Pro+

Pojedini me očigledno nisu razumeli. Idite kod operatera pa se uverite i sami. Svi telefoni su povezani na one njihove kablove. Svi ostali brendovi su hladni, eventualno mlaki, xiaomi koji se ne puni da naglasim je bio vreo kad se uzme u ruku, kod svakog operatera bez izuzetka. I sam sam korisnik redmi note pro serije već tri i po godine i zadovoljan sam njihovim telefonima, ali ovo jeste čudno. Tako da ako nemate konkretan odgovor, bolje nemojte ništa da komentarišete.
Nemoj da se ljutim na ljude sa foruma , svi imaju pravo na svoje mišljenje ...😃

Inb4 "zapao ti loš primerak i što nisi uzeo sa 12400 GB rama"...
Imam 12 Note 4G već mesec dana(kao sekundarni telefon), greje se ko lud kad se koristi, koju god app otvorio duže od 5-10 min(ne greje se kad se puni, wtf?) . Šta sam mogao od aplikacija sam disable/deinstall, treba mi svega 2-3 koje koristim za posao. Imam VPN app, zaključan u ram, posle 3 sata mora da pukne. Dodam onaj exteneded RAM, isto. Posle 2 fabrička restarta, odradim debloat kineskih govana, e tek onda je normalno ostajala app u ram, bez pucanja. Playstore treba mu 5 minuta da mi otvori app. Skype daleko bilo, morao sam lite verziju. Krenuo na put pre par dana, zaboravio da napunim primarni tel, ponesem ovaj da slušam muziku. Skinem spotify, puca. Restartujem tel, puca. Skinem preko xmanagera piratski, puca. Skinem hebeni lite puca... Jurim neku stariju verziju 7 sa 4pda, tek onda je radio normalno. Viber, radi maaalo sporo, ali zadovoljavajuće, treba mu svega ~10 sekundi da prikaže konverzacije umesto 2 minuta pre debloata.
Od social app samo reddit koristio, ubi boga sa seckanjem kad skrolujes. Jedino skyshowtime radi besprekorno i - ne greje se 🤣
Ako vam treba jeftin telefon, izbegavati ove, onaj Realme C serije 30-50, je svemirski brod za ove Žaomi.
E, da. Baterija izdrži dan. Možda malo bolja posle debloat-a, ali skineš ujutru sa punjača, uveče je već na 10-15%.

Edit: Ipak mi je "AOD" pobednik, takvu *******ciju su mogli i na IPS da stave.

Poslednja izmena:
Inb4 "zapao ti loš primerak i što nisi uzeo sa 12400 GB rama"...
Imam 12 Note 4G već mesec dana(kao sekundarni telefon), greje se ko lud kad se koristi, koju god app otvorio duže od 5-10 min(ne greje se kad se puni, wtf?) . Šta sam mogao od aplikacija sam disable/deinstall, treba mi svega 2-3 koje koristim za posao. Imam VPN app, zaključan u ram, posle 3 sata mora da pukne. Dodam onaj exteneded RAM, isto. Posle 2 fabrička restarta, odradim debloat kineskih govana, e tek onda je normalno ostajala app u ram, bez pucanja. Playstore treba mu 5 minuta da mi otvori app. Skype daleko bilo, morao sam lite verziju. Krenuo na put pre par dana, zaboravio da napunim primarni tel, ponesem ovaj da slušam muziku. Skinem spotify, puca. Restartujem tel, puca. Skinem preko xmanagera piratski, puca. Skinem hebeni lite puca... Jurim neku stariju verziju 7 sa 4pda, tek onda je radio normalno. Viber, radi maaalo sporo, ali zadovoljavajuće, treba mu svega ~10 sekundi da prikaže konverzacije umesto 2 minuta pre debloata.
Od social app samo reddit koristio, ubi boga sa seckanjem kad skrolujes. Jedino skyshowtime radi besprekorno i - ne greje se 🤣
Ako vam treba jeftin telefon, izbegavati ove, onaj Realme C serije 30-50, je svemirski brod za ove Žaomi.
E, da. Baterija izdrži dan. Možda malo bolja posle debloat-a, ali skineš ujutru sa punjača, uveče je već na 10-15%.
A koji Vam je primarni telefon izvini te što pitam ali vidim da se razumete u mobilnu telefoniju

Šljamsung A52s.
Pa Samsung je Samsung ipak .Za Xiaomi retko ko ima reči hvale...
Samsung A52s po meni nema nešto veliki ekran čak niti je zakrivljen niti slično , punjenje nije nešto ali ima dobar sistem kamera a posebno kućište je jako lepo odrađeno ...
Razmišljao sam pre za A73 ali neki kažu da ne vredi toliko para !?!

Poslednja izmena od urednika:
Nije podržan u EU, izašao je samo za Aziju.

Telefon kada god sam skinuo sa punjaca,nikad nije bio vruc!
Sinoc mi je baterija 7%,i stavio sam ga punjac.
Telefon sam morao koristiti na punjacu,word,email,i jos neki programi. To je trajalo nekih dobrih 25min i telefon je bio na 35%.baterije. Kako sam ga koristio, nisam ni primjetio da je vruć. Kada sam ga ostavio i htio poslati e mail jos jedan,osjećala se toplota telefona.
Moje iskustvo,jer kolega koji gledao telefone kod operatera bili su vruci. Pretpostavljam kada se koristi na punjacu,dolazi do optrecenja baterija i ona se grije a pritom toplota spoljna i drzanja u ruke utiče isto.
Znaci ovo mi prvi put desilo da je telefon vruc bio u ruci prilikom punjenja.

^ Ljudi, pa to i piše gore u delu obaveštenja da se telefon greje kada se koristi tokom punjenja i da se ne preporučuje MAX brzina punjenja, ako se telefon koristi. Pročačkajte malo i u podešavanjima za bateriju, sve ćete naći tamo.

^ Ljudi, pa to i piše gore u delu obaveštenja da se telefon greje kada se koristi tokom punjenja i da se ne preporučuje MAX brzina punjenja, ako se telefon koristi. Pročačkajte malo i u podešavanjima za bateriju, sve ćete naći tamo.
Pa kako da ga čovek puni !?
Onda najbolje isključeno i kraj .

Iskljuci u opcijama boost charging speed. Punice ti sa 55w i nece se grejati.

Pozdrav. Evo do sada nikakvih problema nisam imao. Kupio sam ga u Frankfurtu sa 8/256 juce sam primetio da mi se svetlina ekrana smanjila iako nisam ukljucio ni automatsku svetlinu niti rezim za sunce. U sobi sam bio i smanjila se svetlina. U podesavanjima vidim da i dalje stoji kako sam podesio. Pojacam svetlinu i dalje ne funkcionise. Kada smanjim ,naravno smanji se svetlina. A kada pojacam do kraja,vise nije ista ta jasnoca kao ranije. Vratio na fabricko. U pocetku bilo ok,posle sat vremena od prilike se isto desilo.

Vredi li da se predje sa Redmi Note 10 Pro na 12 Pro?:) Uzeo bih ga preko Yettel-a i ispada mi nesto bas jeftino (17K) ali ne videh tamo da imaju 5G verziju. Vredi li da se saceka 5G verzija ili...? Pitanje je i da li ce uopste da se pojavi

Vredi li da se predje sa Redmi Note 10 Pro na 12 Pro?:) Uzeo bih ga preko Yettel-a i ispada mi nesto bas jeftino (17K) ali ne videh tamo da imaju 5G verziju. Vredi li da se saceka 5G verzija ili...? Pitanje je i da li ce uopste da se pojavi
Ako Vam radi perfektno Redmi note 10 pro onda ne treba te menjati bolje sačekajte 12 pro 5G , to je moje sub.mišljemje .👍

Ima 12 pro plus 5g , 4g imaju strare cpu ako nesmeta .

Odosmo u offtopic. Sve je OK samo treba da se odradi factory reset.
Nego, ako ima nekog iz Yettel-a da ima info neka kaze da li se ocekuje da se nabavi Redmi Note 12 Pro 5G verzija. Pitao Yettel na FB i ne znaju.

Ima verzija pro + ja uzeo za 26000din sa popustima

Pa ima 200mp kamera 120w punjac i 8/256. I ja bi uzeo obican pro 5g ali njega nemaju a 4g je zastareo .

Da... Sacekacu jos mesec-dva pa ako ga ne bude uzecu i ja tu verziju. Hvala

I zbog cega ne moze da se otkljuca bootloader? Probao sa raznim brojevima i nece da salju kod. Svinje su obicne.

Pa ima 200mp kamera 120w punjac i 8/256. I ja bi uzeo obican pro 5g ali njega nemaju a 4g je zastareo .
Juče uzeo tkď. u Yettelu. Rn 10 pro ne bih ni menjao jer je radio perfektno. Meďutim, zatrebao je ureďaj jednom mom mlaďem članu porodice kome kašnjenje sigurnosnih zakrpa ne predstavlja problem.
Pošto mi je istekao paket, odlučih se na Note 12 Pro+ 5G.
Odradio sve zakrpe zaključno sa junom.
Radi perfektno kao i Rn 10 pro, ali je još rano za hvaljenje..
Nfc G-pay i bank aplikacije rade bez problema!

Juče uzeo tkď. u Yettelu. Rn 10 pro ne bih ni menjao jer je radio perfektno. Meďutim, zatrebao je ureďaj jednom mom mlaďem članu porodice kome kašnjenje sigurnosnih zakrpa ne predstavlja problem.
Pošto mi je istekao paket, odlučih se na Note 12 Pro+ 5G.
Odradio sve zakrpe zaključno sa junom.
Radi perfektno kao i Rn 10 pro, ali je još rano za hvaljenje..
Nfc G-pay i bank aplikacije rade bez problema!
Jer ima velike razlike između Rn 10 pro i Note 12 Pro +5G , ili su puno slični pitam jer razmišljam između Poco i 12 pro ali preko A1

Jer ima velike razlike između Rn 10 pro i Note 12 Pro +5G , ili su puno slični pitam jer razmišljam između Poco i 12 pro ali preko A1
Za taj Poco-brend ne znam ništa.
Ovaj 'obični' rn12 pro 4g je ustvari isto što i Rn10 pro, dakle isto samo sa 'novom baterijom' i bez kvalitetne makro kamere.

Nazad
Vrh Dno