Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je neko imao problem i kako ga je rešio, da ne može da gleda live program ali vraćanje uredno radi?

Uz super plan 2 dobijaš 1stb klasičan i jedan "pametan" move stb, plus aplikaciju na 3 uređaja...Ukoliko imaš android box ili smart tv na taj treći tv možeš nakačiti app i nastaviti gledanje. Jedino da ostaneš na starom paketu ukoliko ti odgovara cena nakon isteka ugovor obaveze koja ti je naznačena na ugovoru. Možda ti je isplativije ukoliko ne dobiješ značajne popuste. Ako imaš povoljnije mogućnosti pređi kod nekog drugog operatera ako je dostupan u tvom kraju. Kod mene nažalost nema plus na hfc iako od mene na manje od 100m u ulici bleji optika već godinu i po obmotana na banderi i tako u svakoj ulici u mom kraju, naravno telekomova/supernovina, što nije baš pohvalno jer otvara pitanje nesavršene konkurencije na tržištu-monopola.

Uz super plan 2 dobijaš 1stb klasičan i jedan "pametan" move stb, plus aplikaciju na 3 uređaja...Ukoliko imaš android box ili smart tv na taj treći tv možeš nakačiti app i nastaviti gledanje. Jedino da ostaneš na starom paketu ukoliko ti odgovara cena nakon isteka ugovor obaveze koja ti je naznačena na ugovoru. Možda ti je isplativije ukoliko ne dobiješ značajne popuste. Ako imaš povoljnije mogućnosti pređi kod nekog drugog operatera ako je dostupan u tvom kraju. Kod mene nažalost nema plus na hfc iako od mene na manje od 100m u ulici bleji optika već godinu i po obmotana na banderi i tako u svakoj ulici u mom kraju, naravno telekomova/supernovina, što nije baš pohvalno jer otvara pitanje nesavršene konkurencije na tržištu-monopola.
Nisam siguran da l' meni odgovaras ?
Ja sam na coax, nema supernova optika kod mene, niti ce je ikad biti! Ne zanimaju me popusti, bitno je da ostanem na ova 2 CI modula i da cena ostane ista koju sada placam ~3700din
fixni mi je bio potreban ranije, sada vec dosta dugo se ne koristi uopste ...nema sanse da uzimam STB

Kod mene je i optika prošla, prešao bih naravno na nju, takođe me popusti ne zanimaju, samo da mi ostanu Move uređaj + 2 CI modula. Nadam se da nakon potpisivanja zahteva za raskid, mogu to izdejstvovati.
Ne mogu ostati na starom paketu, poslali su mi obaveštenje da nakon isteka UO, isti migrira na novi Super Plan 3, ekvivalentan starom.

Kod mene je situacija takva, da mogu na SBB coax ili/i Orion optika, E sad, pre jedno mesec i po dana, neki momci sa uredjajima, proveravali Targo mrezu u kakvom je stanju, koja postoji kod mene u ulazu i pokrivenost je po blokovima mnooogo veca nego Telekom, rekli su da se priprema A1 da preuzme Targo, to bi bilo extra jer su van Telekonj monopola nad optikom...videcemo, ima jos vremena.

Poslednja izmena:
Kod mene je i optika prošla, prešao bih naravno na nju, takođe me popusti ne zanimaju, samo da mi ostanu Move uređaj + 2 CI modula. Nadam se da nakon potpisivanja zahteva za raskid, mogu to izdejstvovati.
Ne mogu ostati na starom paketu, poslali su mi obaveštenje da nakon isteka UO, isti migrira na novi Super Plan 3, ekvivalentan starom.
Ja sam obnovio UO pre koji mesec i bez cenkanja su mi dali da zadrzim dva CI modula i move STB. Move i 1 CI sam dobio po ugovoru a drugi CI 24 meseca besplatno.

@boojaan Koji paket? Jesi li podnosio zahtev za raskid?
Ne secam se kako se zvao prosli. Imao sam fiksni, max tv i net 200. Presao sam na super plan 3. Sve isto samo brzi net. Smarali su me oko dve nedelje da obnovim UO i na kraju sam pristao dok sam jos bio pod ugovorom. Nisam pretio raskidom niti sam se cenkao. Verujem da bi pristali i izasli u susret samo da im naglasis da ti treba treci tv. Meni su upovor poslali na mail i samo sam pristao nakon sto sam procitao.

Meni ističe UO u oktobru, i počinju zivkanja, sms poruke, mejlovi sa ponudom za obnovom.
Imam stari Super Sve Plus Move, nude mi neki Super Plan 4 sa cenom od 5100, i samo u tom slučaju mogu da zadržim drugi CI modul sa karticom.
Ja hoću da odjavim fiksni i uzmem Super Plan 2, a ona kaže da onda moram da doplaćujem za treći televizor ili da vratim CI modul i karticu.
Moraću da podnosim zahtev za raskid, pa da se cenjkamo kao na pijaci, nema mi druge.

znaš i sam da po novom ugovoru možeš imati 2 uređaja koji idu uz paket besplatno i ako hoćeš možeš još dva dodatna koja se naplaćuju svaki po 300 din. mesečno....
ALI,
pošto je Supernova pijaca, možeš da se cenkaš sa njima i da dobiješ 3 TV-besplatno uz paket (tj.za 1 din.)
20230903_193243.jpg
ja sam uzeo i četvrti koji doplaćujem

Poslednja izmena:
Јел постоји негде онлајн да се види до када траје важећи уговор?

Da li je neko imao srece da u toku koriscenja kablovske infrastrukture predje na opticku?
Kako se ponasa internet link nakon toga i kakav je kvalitet slike na TV-u? Kako se ponasa speedtest i ping na testovima?
Nisam uspeo da pronadjem post o tome, pa bih zamolio ako neko moze da ukratko da napise.
I da li u tom slucaju mora da se potpise novi ugovor?

Јел постоји негде онлајн да се види до када траје важећи уговор?
Okreni telefonom tehnicku podrsku i pitaj njih, ili pogledaj svoj primerak ugovora.
Ili u neku MTS poslovnicu svrati i pitaj do kada traje ugovor.

Da li je neko imao srece da u toku koriscenja kablovske infrastrukture predje na opticku?
Kako se ponasa internet link nakon toga i kakav je kvalitet slike na TV-u? Kako se ponasa speedtest i ping na testovima?
Nisam uspeo da pronadjem post o tome, pa bih zamolio ako neko moze da ukratko da napise.
I da li u tom slucaju mora da se potpise novi ugovor?
Nikakve tu drasticne razlike nema, sve to radi isto kada radi kako treba.
prednost optike je sto je imuna na lose spojeve, oksidacije na kablovima i konektorima i slicno, tako da ima manje potencijalnih problema, i donosi veci bandwith tako da se korisnicima mogu nuditi vece brzine.

Naravno da mora da se potpise novi ugovor, posto oni aneks ne praktikuju.

Radim na održavanju optike u EPSu i ovo što si naveo da je prednost optike nikako nije istina,kvalitet optičkih spojeva mora biti dobra sa minimalnim gubicima na mestu spajsovanja,optika ne bi trebala da bude zavisna od vlage jer ne teče struja nego svetlost kroz vlakna ali u mnogo slučajeva na spojnicama gde je ušla voda bilo problema,konektori takođe moraju biti čisti,ne sme biti prašine.Drastične razlike ima jer su mnogo veće brzine moguće kroz optiku kao i mnogo manji ping nego kroz coax kablove.

Ja sam napisao da ima manje potencijalnih problema, a ne da nema nikakvih problema.

Ne verujem da hoces da kazes da coax na spojevima ima manje problema od optike, jer to nije istina.

A obojica smo konstatovali da je veci bandwith.

Opet ukinuti kanali bez najave... Jedno četiri, pet...Museum HD, MyZen HD, Luxe HD, iConcert, cMusic

Nikakve tu drasticne razlike nema, sve to radi isto kada radi kako treba.
prednost optike je sto je imuna na lose spojeve, oksidacije na kablovima i konektorima i slicno, tako da ima manje potencijalnih problema, i donosi veci bandwith tako da se korisnicima mogu nuditi vece brzine.

Razlika nije mala,,mozda za korisnike kojima je max video na YouTube

Presao sam sa coax Supernove na Jotel optiku i razlika je ogromna

Dnevno sam 4-5h na online gamingu,net je tako stabilan da ne mogu da verujem

Dok kod raspalog sn coax kad komsija vari i ode osigurac nema cela ulica neta

Pasivna optika je best za sada,coax je istorija koja se ovde siluje iz nn razloga

Evo parametri na 4km pasivne optike od rutera do centrale

Screenshot 2023-09-04 192923.png

Ne moze bolje,nisi citao post,daleko sam 4km od centrale

Tako je svima u okolini,ko je blize ima bolji rx power

Fiber optic cable length**: The longer the fiber optic cable, the more signal loss (attenuation) there will be. This is normal and expected in fiber optic networks.

Poslednja izmena:
Jel su ovo ok parametri?

Prilozi

• 1693852178552.png
    1693852178552.png
    59.8 KB · Pregleda: 75
Kakvog napajanja u optičkim kablovima?4km linija je ništa za optičke kablove...

GPON radi do 20km u idealnim uslovima. Sve i da je 6km, mora da radi.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno