Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Mnogo novca traže za konzolu koja i dalje koristi usb audio class 1, pa većina DAC-ova ne radi, i onda pričaju o nekom hifi zvuku :)

Dosta hejtujem po Sonyju lately, čini se, ali brate mili - ono što sam voleo kod njih jesu sjajne ekskluzive, a kad toga nema, šta mi ostaje - preskupi servisi i preskupe periferije?

Isao sam ja oba buta kao "guest" bez napravljenog nalogq, i prvi put htelo, ali sada ne.
A koji sajt osim cdkeys-a, je proveren i pouzdan?
Na kinguinu izgleda nema za US, slicno i na G2a, slaba ponuda bas
Imas dopune na G2A , i ok su cene , pogotovo jos ako uzimas i bundle gift kartica kao ja za 2 naloga onda ide i dodatni popust, $100 vrednosi kartice za 69.8e
80e za cloud save + online igranje + 3 smece igre mesecno :D
na ovo treba dodati i popuste na igre, ja sam neke igre koje sam hteo ili su htela deca uzeo sa 35-70% . A cloud save moze da pomogne ako rikne konzola, ali da je skupo nije da nije.

Imas dopune na G2A , i ok su cene , pogotovo jos ako uzimas i bundle gift kartica kao ja za 2 naloga onda ide i dodatni popust, $100 vrednosi kartice za 69.8e

na ovo treba dodati i popuste na igre, ja sam neke igre koje sam hteo ili su htela deca uzeo sa 35-70% . A cloud save moze da pomogne ako rikne konzola, ali da je skupo nije da nije.
Aha.
Obzirom da su cene ps+ essential pretplate za 12 meseci, kartica na svim sajtovima skocile (vidim da je sve oko 70$), da li bih ja mogao posto jos uvek nemam nijednu pretplatu, da uzmem gift karticu od 100$ i da se odmah preko stora pretplatim na ps plus Extra za 12 meseci?
Nije neophodno da prvo uzmem ovaj vaucer za ps+ essential od 12 meseci pa tek kad ga aktiviram, da uzimam dopunu od 50$ za prelaz na ps plus extra od 12 meseci?

Aha.
Obzirom da su cene ps+ essential pretplate za 12 meseci, kartica na svim sajtovima skocile (vidim da je sve oko 70$), da li bih ja mogao posto jos uvek nemam nijednu pretplatu, da uzmem gift karticu od 100$ i da se odmah preko stora pretplatim na ps plus Extra za 12 meseci?
Nije neophodno da prvo uzmem ovaj vaucer za ps+ essential od 12 meseci pa tek kad ga aktiviram, da uzimam dopunu od 50$ za prelaz na ps plus extra od 12 meseci?
Tako bi trebalo, ja sam uzeo iznos preko gift kartica i onda preko PS walleta uplatio tadasnji PS+ 12meseci kasnije sam dodao jos "novca" u PS wallet i upgradovao PS+ kad su ga razbili na 3 razlicita tiera. Sad mi u Subscription delu na PSNu stoji da imam subscirpciju za odredjeni PS tier i kad se obnavlja i koliko ce da me izadje na koji datum. I to ce automatski da povuce sa walleta posto nemas povezane druge nacine placanja. Naravno ako nadjes negde dobar popust na PS+ zasebno treba izracunati sta ti se vise isplati, ali ja radim vec 2 godine ovako jer me mrzi da se cimam :)

Vidi se da im je americka struktura executiva glavna u komercijalnim odlukama. Skinu minimalno cenu konzole a roknu pretplate 😂.

Dal su realni da traže 80e godišnje za online igranje, uz neke bednjikave mesečne naslove? :D
Prvi put posle skoro 10g nema šanse da platim PS+
Xbox Gamepass Ultimate me izađe 3,4 evra na TUR plus može da se deli na dvoje
Sony opet srlja u bunar kao sa PS3

Jel ovo spustanje cene na 500jura u prodavnicama i agresivnije reklamiranje poslednjih dana neka najava skorasnjeg izlaska PRO i Slim verzije konzole?

Kakve su karakteristike slim verzije, bolje il losije u odnosu na standardnu i naravno cena kojace biti?
Gledam da li da klincu sad uzimam il da sacekam

Jos i da cena bude niza , ako slede tradiciju.
Ako se ne varam i kod 4ke je slim bila jeftinija od standardne

Da, pretplata vec sledece nedelje 30-ak % ide na gore.
Mene vise interesuje sad ako izlazi slim s kojom cenom ce ici i da li ce povuci iz proizvodnje standard verziju, slicno su uradili i sa ps4 svojevremeno a nakon toga izbacili i pro. Pretpostavljam slicno nesto nas ceka.

Kakve su karakteristike slim verzije, bolje il losije u odnosu na standardnu i naravno cena kojace biti?
Gledam da li da klincu sad uzimam il da sacekam
Cini mi se da sam negde procitao, al nemojte uzeti ovo 100% za tacno da ce slim imati procesor starije tehnologije izrade. Koga bas zanima neka googla, proveri, meni nekako u podsvesti da sam negde procitao taj info

Cini mi se da cemo sve saznati zvanicno 6.sept kada nastupa poskupljenje pretplate , a i akcija na standard konzolu je izgleda do istog datuma.
I deluje da slim nece imatu blue ray dvd kao digital verzija

Digital verzija ga isto nema.
Ali nema ni mogućnost da se naknadno instalira, a to će slim imati...

EDIT: Sad gledam cdkeys, kinguin, G2A bezobrazno digli cene PSPlus pretplate, jeftinije je na zvaničnom PSN sajtu...
Pričam o cenama produženja pretplate na već postojećem nalogu, a ne o kupovini novog naloga sa "resetom" igara tj. na kojem nemaš ništa osim onoga od momenta aktivacije.
Kako stvari stoje posle xyz godina neću produžiti pretplatu na mom nalogu, nego za manje para kupiti nov nalog sa extra pretplatom koji ću menjati svake godine.
Ovo iz razloga što sam baš neki dan skontao da od 200tinjak igara koje se nalaze na mom PSPlus nalogu, igrao bih možda 10 igara kada bih imao sve vreme sveta, a od tih 10 baš bih igrao možda 2 ili 3... Što je najgore više-manje sve te igre su sad na extra pa ni za jednom neću žaliti.
Takođe taj nalog je "spavač" ako ikad ponovo produžim PSPlus pretplatu ponovo ću imati te igre...

EDIT2: vidim da su na razmeni cene još bolje...

Poslednja izmena od urednika:
Pozdraav opet,

Znaci 2 nedelje kako imam konzolu, i desi se problem odmah.
Kupio sam Metro exodus prosle nedelje i sve je bilo okej. Medjutim, jutros ukljucim konzolu igram nekih sat vremena, i odjednom u toku igranja zakoci, crna slika na kratko ja mislim, i onda se pojavilo ono stopped working, i onda mi je predlozilo da prijavim problem sony supportu ja mislim, uz prilog snimka od nekih 14 sekundi, posto je snimilo taj deo gameplaya.
Nakon ovoga sam igrao jos 2 sata sigirno, i sve je bilo okej i igrica radila normalno.
Sony nema sanse da je bio pregrejan jer je tek bio ukljucen, a apdejtovo sam ga odmah kad sam ga prvi put ukljucio, kao i kontroler.
E sad zanima me je l ovo moze da bude do igrice ili je konzola u pitanju? I da li je to neki ozbiljniji problem?
Takodje, sony mi je kao predlozio sta da se radi u ovim slucajevima, ali smatram da posto je konzola nova, nema potrebe da ja moram da resetujem ceo ps5, da cackam oko data base itd.
Da li je ovo vredno reklamacije?

Imaš u opcijama error log (ili kako već) i vidi koji je naziv greške pa izguglaj da vidiš šta je.
Deluje da je igra prosto crashovala. Desi se ponekad.

Pozdraav opet,

Znaci 2 nedelje kako imam konzolu, i desi se problem odmah.
Kupio sam Metro exodus prosle nedelje i sve je bilo okej. Medjutim, jutros ukljucim konzolu igram nekih sat vremena, i odjednom u toku igranja zakoci, crna slika na kratko ja mislim, i onda se pojavilo ono stopped working, i onda mi je predlozilo da prijavim problem sony supportu ja mislim, uz prilog snimka od nekih 14 sekundi, posto je snimilo taj deo gameplaya.
Nakon ovoga sam igrao jos 2 sata sigirno, i sve je bilo okej i igrica radila normalno.
Sony nema sanse da je bio pregrejan jer je tek bio ukljucen, a apdejtovo sam ga odmah kad sam ga prvi put ukljucio, kao i kontroler.
E sad zanima me je l ovo moze da bude do igrice ili je konzola u pitanju? I da li je to neki ozbiljniji problem?
Takodje, sony mi je kao predlozio sta da se radi u ovim slucajevima, ali smatram da posto je konzola nova, nema potrebe da ja moram da resetujem ceo ps5, da cackam oko data base itd.
Da li je ovo vredno reklamacije?
Desava se da igra crashuje kao i da istripuje konzolu da se ista resetuje i trazi rebuild databaze, meni se to desavalo s prvom verzijom nekih igara. Vidi error code kao sto rece @Balerion pa proguglaj po njemu , proguglaj i po igrici pa vidi uporedi. Ako ti se ne desava u drugim igrama vrv je problem do same igre i bice reseno s nekim updejtom.

Sto se tice rebilda baze ili storage-a to ces sigurno raditi tu i tamo sto zbog nestanka struje , kresovanua igre ili zbog performansi konzole.

E ovako imam sad jos veci problem od ovog.
Kupio sam malopre gift karticu od 50$ sa cdkeys-a preko kartice, e sad novac je skinut sa kartice, a ja sam na mejl dobio od cdkeysa, da nisi uspeli da procesuju moju order, i da ako je novac skinut, radi se o "authorisarion hold" i da ce novac da bude vracen u sto kracem roku, ili u narednih nekoliko dana.
Pa me zanima je l imao neko slicnu situaciju i sta mi ostaje? Da saljem ticket supportu?

Vrh Dno