Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Izašao novi Fen, verovatno i Umbrella, i kao što smo pisali, par rečenica o ogradjivanju od pretrage neta, samo svoj sadržaj i sl., upute te da izabereš neki eksterni skraper, u ovom slučaju coco i to je to...
Ko ga je imao a to su svi, ništa se ne menja i sve ostaje kao što je bilo i radi isto...
Izbaceni su i novi Repo-i, gde je coco pretpostavljam izbačen, nisam još pogledao, ali ko ima moj repo, i instalira odatle coco, apdejtovace mu se automatski...
Чекамо нову верзију umbrelle код тебе ;) Тренутно је 6.6.28, а нова је 6.6.29.

• Like
Reagovanja: gec
Pozdrav svima...
Imam problem: Upravo sam instalirao dEXE repository . Ali kad pokrenem isti mi stoji da konekcija servera nije moguća?

Na Telefonu radi ali na Android Box neće.
Zna li neko u čemu je Problem?

Hvala unapred.

@magixxx mislim da je ovo u pitanju

Има ли још неко проблема са РД од јуче?

Nije radio možda sat vremena kako sam primetio.
Odgledao epizodu i nisam mogao sledeću da pustim. Brzo se vratilo.
Ja mislio da je zbog fen-a. Pre toga se updejtovao.

Да, прорадио је. У међувремену сам инсталирао нови адон ,, Шедоу'' Естетски занимљив адон.

Glupo pitanje, nikako titlove da namestim kako treba. Uvek mi fali neko slovo, dal đ ili ž... Stavio central Europe (windows), al nešto nije ok. Jel ima neko ideju gde mašim?

На 2 места треба да се подеси за слова.

Prilozi

• screenshot00030.png
    screenshot00030.png
    329.4 KB · Pregleda: 59
  • screenshot00028.png
    screenshot00028.png
    311.1 KB · Pregleda: 55
  • screenshot00021.png
    screenshot00021.png
    322.1 KB · Pregleda: 57
Na KODI v21 Omega je ovako:

Screenshot-20230826-181204.png

2.png

Ma sve sam ja to podesio kako treba, izgleda da je problem bio do fonta. Ubacio drugi i sad je ok.

Koji je vama font za titlove?

Kod mene taj DejaVu Sans koji i dolazi uz Kodi.
Samo stavim da su titlovi na dnu ekrana (bottom of screen) i vertikalnu marginu na 1% kako bi beli titlovi bili na crnom polju ispod slike kada se gleda film/serija :)

Font.png

Tako je kod mene, mislim da je to Helvetica, ubacio sam ga dodatno u CoreELEC.

Koji je to font?

Hvala,sad ga skidam..E ***,instaliran mi Kodi preko Win Store.Ne mogu da ubacim.😔

Poslednja izmena:
Hvala,sad ga skidam..E *********,instaliran mi Kodi preko Win Store.Ne mogu da ubacim.😔
Da li možeš da priđeš C:\Users\<YourUsername>\AppData\Roaming\Kodi ?
Tu nađi media folder, unutar njega napravi Fonts, i u Fonts ubaci RTL.ttf.
Posle iz podešavanja izaberi drugi font koji se prikazuje, Gill Sans MT (RTL.ttf)

Za Android (FS 4K MAX)
Otvoriti File manager (Xplore ,ES File Explorer)
  • obavezno cekirati u Settings SHOW HIDDEN FILES
  • zatim se ide na Internal Storage ili Internal shared Storage(XPlore)
  • Android
  • data
  • org.xbmc.kodi
  • files
  • .kodi
  • media
U folder media kreirati folder Fonts (sa velikim F)
i ovaj folder ubaciti font (na primer ovaj od gore RTL.TTF)

Zna li neko sta se desava sa elementumom, instal sam ga iz dexe repositorija i njega i burst i kad ga pokrenem pokusava da ga otvori i izbaci mi looks like elementum is still starting up...? Ako moze pomoc ne znam preko cega da gledam serije i filmove ovaj fen i umbrelu ne znam da podesim izgleda kako valja. Hvala

Za Android (FS 4K MAX)
Otvoriti File manager (Xplore ,ES File Explorer)
  • obavezno cekirati u Settings SHOW HIDDEN FILES
  • zatim se ide na Internal Storage ili Internal shared Storage(XPlore)
  • Android
  • data
  • org.xbmc.kodi
  • files
  • .kodi
  • media
U folder media kreirati folder Fonts (sa velikim F)
i ovaj folder ubaciti font (na primer ovaj od gore RTL.TTF)
Ovo može na starijim verzijama Androida.
Novi uređaji koji stižu sa AndroidTV ili GoogleTV sa verzijom Android 13 imaju zaključan pristup data folderu. Čak ni razni File Exploreri i Manageri ne mogu da pristupe više, dok ne odrade update pa da iskoriste neki poslednji loophole koji je moguće iskoristiti (ako Google i to ne zakrpi).

Ali, evo kako sam uspeo da rešim na mom boxu:

1. Prvo idite u Settings vašeg boxa
2. Izaberite Apps
3. Izaberite Kodi, pa Permissions
4. Klik na Files and Media i izaberete Allow all the time
5. Uključite Kodi
6. Idite na Settings pa otvorite File Manager
7. Klik na Add source , pa klik na <None>, i za putanju upišete special://home , a potom OK
8. Na levoj strani izaberite lokaciju gde vam se nalazi RTL.ttf ili font po želji.
9. Na desnoj strani kliknite na home koji ste kreirali u koraku 7.

Sada postoje dve varijante, jedna je da imate folder media već kreiran, a drugi da ga nemate. Ako imate folder media, nastavite sa korakom 12.
10. Na desnoj strani držite dugo OK dugme vašeg daljinca da bi dobili još opcija.
11. Kreirajte folder media i uđite u njega.
12. U folderu media držite dugo OK dugme daljinca za više opcija, i New Folder.
13. Kreirajte folder Fonts i uđite u njega
14. Prebacite se na levu stranu, dođite do RTL.ttf fonta, držite OK vašeg daljinca i pritom izaberite Copy.

Čestitamo, kopirali ste font u folder. Sad je samo ostalo da izađete iz Kodija i ponovo uđete kako bi font postao vidljiv u podešavanjima Subtitlova.

Vrh Dno