Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ovo je ono što me baš smorilo kad su u jednom trenutku izbacili opciju za brisanje keša iz device-a care-a.
Na S10+ se brisanjem keša iz recovery nije brisalo, već je moralo apk po apk.
Sad na S23 još nisam ni probao ulazak u recovery :)
Ono što mi je tek bio smor na S10+ je da bi ušao u recovery, morao sam da ga nakačim preko USB-a na komp :/
Isto je i na s23 za ulazak mora usb na komp, nece punjac

S23ultra
Bluetooth se diskonektuje od auta u toku razgovora. Ne znam šta je u pitanju. Nisam našao workaround.
Olovka neće da se poveže sa telefonom da bi iskoristio one gestures i ako sam podesio da je olovka uvek povezana čak i kada je ne koristim. Moram da zongliram kroz podešavanja da se poveže.

S23ultra
Bluetooth se diskonektuje od auta u toku razgovora. Ne znam šta je u pitanju. Nisam našao workaround.
Olovka neće da se poveže sa telefonom da bi iskoristio one gestures i ako sam podesio da je olovka uvek povezana čak i kada je ne koristim. Moram da zongliram kroz podešavanja da se poveže.
Da li si omogucio u podesavanja da taj uredjaj ima pristup pozivima?-tj da se koristi za pozive
msm ne znamm da li je do to ja nemam prekide ali mozes da probas
Screenshot_20230825_124918_Settings.jpg

Kupio sam prije 7 dana S23Ultra 12/512gb ali kada ukucam IMEI broj na provjeru online pokazuje mi sve tacne parametre osim memorije gdje pokazuje 8/256gb.Da li je to relevantan podatak jer mi u telefonu pokazuje 12/512gb ,aScreenshot_20230825_124753_Chrome.jpg telefon je kupljen u radnji koja nije oficijelna samsung . I pored toga imam odredjenih odstupanja sto se tice trajanja baterije .

Ne, to vuce za neki osnovni model podatke, nije vezano za tvoj...
I meni isto pokaze da je 8/256, a nije...ja nisam.nasao sajt da pokazuje memoriju kolka je, pokaze garabcija kad je sa kog je operatera i za koju zemlju...ostalo manje vise nista

Probaj i sa aplikacijom Samsung Phone Info, ona takođe pokazuje sve parametre telefona, a pokazuje i to u koju zemlju/državu je uvezen. Takođe pokazuje i zdravlje baterije, a ako je telefon rutovan i koliko je puta stavljan na punjač.
Pošto je nema na PS-, evo odavde je skini.

Poslednja izmena:
Ne, to vuce za neki osnovni model podatke, nije vezano za tvoj...
I meni isto pokaze da je 8/256, a nije...ja nisam.nasao sajt da pokazuje memoriju kolka je, pokaze garabcija kad je sa kog je operatera i za koju zemlju...ostalo manje vise nista
Uredu hvala mnogo jer bilo mi je nejasno lijep pozdrav
Probaj i sa aplikacijom Samsung Phone Info, ona takođe pokazuje sve parametre telefona, a pokazuje i to u koju zemlju/državu je uvezen. Takođe pokazuje i zdravlje baterije, a ako je telefon rutovan i koliko je puta stavljan na punjač.

Hvala probao sam pokazuje sve parametre koji su navedeni pri kupovini hvala mnogo

Screenshot_20230825_151933.jpg
Po ovom testiranju telefon je koristen i postavke uradjene na staro

Ovo je ono što me baš smorilo kad su u jednom trenutku izbacili opciju za brisanje keša iz device-a care-a.
Na S10+ se brisanjem keša iz recovery nije brisalo, već je moralo apk po apk.
Sad na S23 još nisam ni probao ulazak u recovery :)
Ono što mi je tek bio smor na S10+ je da bi ušao u recovery, morao sam da ga nakačim preko USB-a na komp :/
Do aplikacije je od kad ne isčitava automatski serijski br za svaki uređaj stoji da je refabrikovan.

Meni pri startovanju aplikacije uvek traži da unesem serijski broj.

Do aplikacije je od kad ne isčitava automatski serijski br za svaki uređaj stoji da je refabrikovan.

Meni pri startovanju aplikacije uvek traži da unesem serijski broj.
Ja sam to uradio i onda sam dobio sve povrate informacije
Unio sam serijski broj

Ja sam to uradio i onda sam dobio sve povrate informacije

Unio sam serijski broj
Naravno da jesi jer bez njega ne daje te informacije.
Napisao sam od kad ga ne isčitava automatski što znači da mora manuelno da bih skratio količinu slova tj pisanje.
Ako si toliko paranoičan sklanjaj ta 💩💩💩

Prilozi

• Screenshot_20230825_154719.jpg
    Screenshot_20230825_154719.jpg
    84.8 KB · Pregleda: 116
Naravno da jesi jer bez njega ne daje te informacije.
Napisao sam od kad ga ne isčitava automatski što znači da mora manuelno da bih skratio količinu slova tj pisanje.
Ako si toliko paranoičan sklanjaj ta 💩💩💩
Ne paranoičan naprotiv samo sam manje upucen u te detalje i pretpostavljam da forumi postoje iz razliga informisanja i dijeljenja razlicitih iskustava da bi se nesto naucilo .neko zna vise ,a neko manje .informacija mi je potrebna jer cekam zamjenski telefon svakako.u svakom slucaju hvala vam .

sve ok, pocinjem da sumnjam da mu bluetoth ima neke probleme :-(
ako imaa mogucnosti, odradi hard reset :( ili fles preko odina...
Ili mozda neko zna sta bi moglo da pravi problem..
Ne paranoičan naprotiv samo sam manje upucen u te detalje i pretpostavljam da forumi postoje iz razliga informisanja i dijeljenja razlicitih iskustava da bi se nesto naucilo .neko zna vise ,a neko manje .informacija mi je potrebna jer cekam zamjenski telefon svakako.u svakom slucaju hvala vam .
I meni pokazuje to..tako da ima nas vise, nemoguce da je svaki "refurbisment" ili ti refabrikovan😂

ako imaa mogucnosti, odradi hard reset :( ili fles preko odina...
Ili mozda neko zna sta bi moglo da pravi problem..

I meni pokazuje to..tako da ima nas vise, nemoguce da je svaki "refurbisment" ili ti refabrikovan😂
Kako god to je manji problem cekam novi telefon jer mu je baterija problem i plus sam nasao dvije poruke glasovne koje su dosle gratis uz telefon 😀 zato sam i krenuo da istrazujem da vidim koliko je koristen pa mi prodali kao nov.

Mogu li nekako zalediti ovaj telefon da mi nikada ne uradi bilo koji update dalje od ovoga jer sve radi za 10-ku!

Hvala onome ko je ovdje prije 30-50 stranica postavio onu rutinu da sa uključivanjem wi-fi ostavlja aktivnu samo 2g mrežu.
Malo sam to modifikovao i podesio da se prebaci na 2g "samo" kada se telefon zakači na tačno određene mreže. To su mi kućna i poslovna wifi. Cijenim da ovo lijepo produži bateriju.
Hvala još jednom neznanom junaku jer sada nema šanse da nađem taj post.

Meni se to desavalo na S21 Fe. Imaju ponekad bagove te rutine ali rade generalno super.

Mogu li nekako zalediti ovaj telefon da mi nikada ne uradi bilo koji update dalje od ovoga jer sve radi za 10-ku!

Hvala onome ko je ovdje prije 30-50 stranica postavio onu rutinu da sa uključivanjem wi-fi ostavlja aktivnu samo 2g mrežu.
Malo sam to modifikovao i podesio da se prebaci na 2g "samo" kada se telefon zakači na tačno određene mreže. To su mi kućna i poslovna wifi. Cijenim da ovo lijepo produži bateriju.
Hvala još jednom neznanom junaku jer sada nema šanse da nađem taj post.
Угаси ажурирања преко ADB App Control - а.

Znam ko je... 😊
Meni se desava da nece da vrati na 4g vec ostane na 2g ponekada kada izadjem iz dometa odredjene wifi mreze. Desava li se i tebi to !?
Desava se i meni to, ali to je pocelo nakon oneui 6 beta veezije...i obicno tokom ponoci...ovako preko dan nema 😂 ja sam mislio da je do ovu beta verziju

Moram da se izvinem svim poštovaocima Samsung brenda i samom proizvođaču. Nadam se da mi niste uzeli za zlo.
Naime, požalio sam se da mi S23 ne pokreće eksterni HDD. Juče je bez problema pokrenuo isti taj. Ostao sam bez teksta a on je dobio tapšanje po leđima.
Zaista impresivno za ovako mali telefon.
Jos uvek se upoznajemo, ko zna sta ce jos da mi priredi.
Ostaje mi uputstvo za korišćenje kamere da pročitam.

Znam ko je... 😊
Meni se desava da nece da vrati na 4g vec ostane na 2g ponekada kada izadjem iz dometa odredjene wifi mreze. Desava li se i tebi to !?
Meni se to dešavalo kada sam imao akciju wifi on/off.
Sa promjenom rutine na kačenje na same mreže nije mi se desilo.
Ovako je sada

Prilozi

• Screenshot_20230825_202719_Modes and Routines.jpg
    Screenshot_20230825_202719_Modes and Routines.jpg
    48.1 KB · Pregleda: 84
Ja sam danas skinuo foliju koju sam nalepio u nekom servisu, stavio sam od alix i sad je od kraja do kraja, i lakse mi klize prsti po njoj a otisak i dalje perfekt radi 9.5/10 😂

@forum1nick kako se zove ta plava i zelena maska, jel si to kod nas uzeo?

Kod nas (Sarajevo) u jednoj od onih prodavnica koje prodaju maske i ostale dodatke za telefon.
Sada vidim da je oni zovu AG Glass, a ja sam kutiju naravno ostavio još u radnji. Naći ćeš već ako budeš googlao po ovom AG Glass.
Cijena: 15€

Prilozi

• Screenshot_20230826_112238_Chrome.jpg
    Screenshot_20230826_112238_Chrome.jpg
    113.5 KB · Pregleda: 79
Ja sam danas skinuo foliju koju sam nalepio u nekom servisu, stavio sam od alix i sad je od kraja do kraja, i lakse mi klize prsti po njoj a otisak i dalje perfekt radi 9.5/10 😂
I ponaša ti se dobro? Mislim ne odlepljije se sa strane zbog maske. Jer sam i ja uzeo neku foliju dobra je,ali ima tendenciju da se na rubovima malo podiže. Mada mi je malo više otišla na tu stranu. Druga je ok. Izgleda da nisam dobro centrirao, 1mm je u pitanju ako ne i manje.

Nazad
Vrh Dno