Nisam video tu :S 73k je ova, Hvala, nadam se da hoceDa li si gledao LMCA mozda je jeftinija a ista klima,sa srecom,neka te dobro sluzi.
zbog golfa 2 sam i odabrao L serijuГолф 2 и Фуђи Л серија су увек сигуран избор.Ако немају у Вогошћи неки погон где склапају Р410 моделе за локално тржиште...
1) крилца (вратанца) на унутрашњој јединици се не подижу "до краја" приликом рада, тј највиши положај приказује када су отворена пдо углом од 45 степени.
Не подижу, на даљинском и апликацији је приказано као највиши угао, док кад руком померим вратанаца нагоре, након тога се та два нова положаја приказују као највиши тј тада их даљински односно апликација препознаје као највише приликом померања.Не подижу или не спуштају?
Neka ti je sa srecom i da te dugo godina dobro sluzi.Danas stigla Hisense Energy Pro Plus , javiću utiske…
Imam već u jednoj sobi Bergen Inverter Pine Profi koja radi bez greške par godina..
Smart uticnica TP LINK TAPO P110Čime mjeriš potrošnju? jel ovo aplikacija od klime ili?
Nemam izolaciju. A klima se ugasi a da nije postigla temperaturu i ne na nisku potrosnju, znaci iz cista mira jednom u toku dana.Treba vise parametara kako bi znali bar otprilike sto se gasi. Evo npr moja klima hladi, spusti modulaciju ( ali tek navece posto se temp vrte oko 38c ) na 98w i tako drzi dok se neugasi, nema nize modulacije da odrzava. E sada dali si pratio zadanu temp, koliko je spustila u prostoriji i kad je postigla zeljenu temp na koju modulaciju se spustila, takodje sta pise po prospektu koja je naj niza modulacija na tvojoj klimi. Iskreno kao i sto rekoh malo mi je cudna ta visoka potrosnja kod tebe ali opet svi se vracamo nemas izolacije ako sam u pravu.
Vjerovatno se pati i memoze da postigne zadanu temp pa se ugasi zbog preopterecenja. A to 0,5w je sasvim ispravno po meni. Moje jedino realno razmisljanje je da sacekas da se temp spusti da nebude toliko velika zadana razlika od vanjske. Tada prati modulaciju. Ako se modulacija nebude spustala nisko ( treba provjeriti do koliko moze ) onda nesto nevalja. U suprotnom nije ni realno postici neki rezultat ako to nije izolovan i zasticen objekat.Nemam izolaciju. A klima se ugasi a da nije postigla temperaturu i ne na nisku potrosnju, znaci iz cista mira jednom u toku dana.
Gree Amber Premium 12k R32
0.5 W standby, PCB zastita.
PBC zastita osigurava siguran rad klima uredjaja pri oscilacijama u naponu struje.
Klima uredjaj moze da radi pri naponu od 145 do 265 V.
Samodijagnostika.
Ako dodje do nekog problema u radu klima se automatski gasi kako bi zastitila ceo sistem.
Moja trosi 4-5w. To je 8 do 10 puta veca potrosnja na standby od deklarisane.
Kod mene kuci:
El. sporet <1W
Zamrzivac <1W
Frizider 8W
Ako moze neka provjeri neko ko ima Amber potrosnju na stanby. To bi vec bilo bas cudno da meni trosi 5w a drugima <1W
Odlicna analiza 👍 sinoc modulacija oko 450w, nesto kasnije uz prijatniju vanjsku temperaturu stabilnih 250w.Vjerovatno se pati i memoze da postigne zadanu temp pa se ugasi zbog preopterecenja. A to 0,5w je sasvim ispravno po meni. Moje jedino realno razmisljanje je da sacekas da se temp spusti da nebude toliko velika zadana razlika od vanjske. Tada prati modulaciju. Ako se modulacija nebude spustala nisko ( treba provjeriti do koliko moze ) onda nesto nevalja. U suprotnom nije ni realno postici neki rezultat ako to nije izolovan i zasticen objekat.
Nekazu dzaba prvo fasada i izolacija pa sve ostalo.Odlicna analiza 👍 sinoc modulacija oko 450w, nesto kasnije uz prijatniju vanjsku temperaturu stabilnih 250w.
A primijetio sam kad se zada oko 25c na vanjskih npr 33c da trosi korektnih 650-750w. Ako napravim drasticniji razliku to ode pravo u nebo 😂 na staru klimu racun za struju dolazio mozda nekih 20e... Nemam ni pojma pravo da kazem... Mada svakako lako ce se povuci paralela
Da, ali kod nas u pg koristi se klima i bez izolacije bez nekih problema da ja znam. Stariji kolega na preporuku stavio neku voksovu od 500e na kucu bez izolacije... Kaze lagano se grijao cijele zime na nju. Ja na staru klimu hladio se bez problema, rashladjivala za 15 minuta. Ova nova i ne bas. Mozda Nordijka ne zna sto je podgoricka žega ili oce da se navikne🤣Nekazu dzaba prvo fasada i izolacija pa sve ostalo.
IgaBiva da malo pojednostavimo ovo oko težine spoljne jedinice.Kuća bez odlične izolacije nije za grejanje klimom. Pelet, drva, ugalj, birajte... Stan je ok. Pravilo je, takodje, jedna klima - jedna prostorija. To da vam odavde greje kroz predsoblje tamo - vamo, ne radi (ili ne greje dobro ili troši previše ili i jedno i drugo). Neki parametar odabira klime, koja će da greje, može da bude težina spoljne jedinice (uporedite modele). Kvalitet je, naravno, na strani japanskih proizvodjača zbog kvaliteta elektronike, više bakra, boljih kompresora itd. Trabunjanje ko šta od kineskih proizvodjača i gde pravi je "žikiti mikiti broć, tralalala" jer ništa jeftino ne može da bude kvalitetno. Skupo može da bude prevara (ima skupih kineskih klima), jeftino nije prevara jer to toliko košta i vredi. Samo, imajte na umu da klima nije grejalica ili televizor koji se lako i besplatno iznesu i donesu kad se pokvare.
Upaljen ti je tajmer.Nemam izolaciju. A klima se ugasi a da nije postigla temperaturu i ne na nisku potrosnju, znaci iz cista mira jednom u toku dana.
Gree Amber Premium 12k R32
0.5 W standby, PCB zastita.
PBC zastita osigurava siguran rad klima uredjaja pri oscilacijama u naponu struje.
Klima uredjaj moze da radi pri naponu od 145 do 265 V.
Samodijagnostika.
Ako dodje do nekog problema u radu klima se automatski gasi kako bi zastitila ceo sistem.
Moja trosi 4-5w. To je 8 do 10 puta veca potrosnja na standby od deklarisane.
Kod mene kuci:
El. sporet <1W
Zamrzivac <1W
Frizider 8W
Ako moze neka provjeri neko ko ima Amber potrosnju na stanby. To bi vec bilo bas cudno da meni trosi 5w a drugima <1W
Redak slučaj da se klima pokvarila uz pravilno korišćenje i održavanje.Ja sam menjao klimu jer mi se VIVAX klima pokvarila posle 30 meseci.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari