Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Meni je tu najsmesnije kada citam temu S23 i vidim da ni kod njega baterija nije bas kako se digla pompa a razlika u ceni wow
Realna razlika 100e max
Imas power bank, imas brdo mesta gde mozes dopuniti fon
Pa ne zivimo na mesecu,i sad kao wow ubija s23
Naravno da ne ubija ,ne da ne ubija nego realno bolji fon 10% max
A tek ce da mu nalaze mane(recimo problem sa kamerom)
Interesantno mi najvise (ne ovi sado mazo sa Xiaomi dela foruma)😉
vec sa iphone dela foruma
Njima nista ne smeta ni cena,ni izgled fona iz 2017,ni softver iz 2007
Ponekada pomislim da im umesto obrve na sred ekrana stave nazvacu ga "pupak",njima bilo wow
A ovde se trazi savrsenstvo

Ne pratim temu o s23, zar nije trebalo da snapdragon gen 2 napravi nedostižnu razliku vrednu sve razlike u ceni?

Meni je tu najsmesnije kada citam temu S23 i vidim da ni kod njega baterija nije bas kako se digla pompa a razlika u ceni wow
Realna razlika 100e max
Imas power bank, imas brdo mesta gde mozes dopuniti fon
Pa ne zivimo na mesecu,i sad kao wow ubija s23
Naravno da ne ubija ,ne da ne ubija nego realno bolji fon 10% max
A tek ce da mu nalaze mane(recimo problem sa kamerom)
Interesantno mi najvise (ne ovi sado mazo sa Xiaomi dela foruma)😉
vec sa iphone dela foruma
Njima nista ne smeta ni cena,ni izgled fona iz 2017,ni softver iz 2007
Ponekada pomislim da im umesto obrve na sred ekrana stave nazvacu ga "pupak",njima bilo wow
A ovde se trazi savrsenstvo
Mislim da malo preterujete.
Svi koji smo presli sa s22u na s23u smo vise nego zadovoljni.
S22u je na prvom mestu odlican telefon, ali ga je procesor ubijao a s23u je sve ono sto je s22u trebao da bude. Mala, ali znacajna poboljsanja u skoro svakom aspektu.
Pregrevanje, standby potrosnja, fps dropovi, cesti micro stutters, velike razlike. Cini mi se da smao sam osecaj veceg upgrade-a kad sam sa s22u presao na s23u nego sa note 10+ na s22u.
Secam se kad me zvao kurir da mi da telefon, bio sam na splavu pored zgrade. S22u od samog stajanja i rada topao, da ne kazem vreo, s23u ukljucio, krenuo da podesavam, hladniji je bio 10 stepeni dok je instalirao aplikacije.
Meni je baterija u proseku 5:30, 6 sati SOT-a skocila na 8 do 9.
Ne pratim temu o s23, zar nije trebalo da snapdragon gen 2 napravi nedostižnu razliku vrednu sve razlike u ceni?
Kratko i jasno, jeste.
A razlika u ceni i nije neka ako gledas koliko su kostali kad su izasli, jer polovne i nove nema nekog smisla porediti. S22u je nazalost osakacen zbog lose generacije i tehnologije procesora, plus ta cuvena cip lutrija gde si na tako slabiji procesor mogao da dobijes jos osakaceniji, falicni komad.

MIslim da korisnici s23 preteruju,ne svi naravno.Koliko sam shvatio citajuci komentare glavni adut je baterija,ostalo manje vise je slicno ako ne i gore(kamera,ocigledan hardverski propust)
Da li se isplatilo preci sa S21 ultre na S23,nikako a kamoli sa S22
Ali to je do korisnika,njegov izbor za njegove novce
Kazes da je problem do falicnog cipa,moguce,ali nikada dokazano
Vidis i sam da mnogo vise nas nema ama bas nikakav problem
Interesantno je da vecina koja je najglasnije kukala otisla u Apple tabor ,razocarali se u android,hm
A oni savrseni pa.se gase na 27 stepeni ,vruce im itd,da ne nabrajam sve njihove mane a ima ih poprilicno,meni apsolutno neprihvatljive
Cena u martu izmedju S22 ultre i S23 je bila skoro 600eura za nove uzete legalno ,bar meni preko Yettela
Mislis li da je to malo ?Meni nije.Kakve su cene bile na raznim sajtovima me ne zanima,kupujem samo telefone sa legalnom garancijom
Da li prelaz vredi 600eura ,nikako,ali svakom po volji sa novcima da radi sta hoce
Tako da se sintetickih testova i baterije ne vidim niti jednu jedinu stvar gde s23 rastura s22,da li to vredi toliko novaca ,meni ne

Kao sto sam vec rekao, ne znam da li si propustio namerno ili slucajno, s23u je poboljsan minorno ali u svakom aspektu, osim mozda ekrana gde je samo kalibracija boje razlika.
Zvuk, vibracija, izrada, brzina rada, hladnoca odnosno nepregrevanje, optimizacija softvera tj. nemogucnost exynosa da odradi sve kako treba.
Slicno jeste, ali je bolje. Osim te pomenute kamere koju ja prvi najvise pljujem na forumu, ali to nije do kamere nego do softvera sto su je unistili poslednjim update-ima, gcam pravi neverovatne fotografije, samo treba malo zezanja.
Cip ti sigurno nece priznati da je falican, ali je to bila javna tajna. Pa zvanicno su izbacili da im je yield bio 30%, sto znaci na svakih 10 procesora koji su izasli sa trake, 3 su zadovoljavala kriterijume, ostalih 7 su bili baceni, ali su i njih ubacivali jer su kasnili sa isporukom. Mislim, sedis, telefon ti na stolu, ne radi nista, uzmes u ruke, on 40 stepeni u leru.
Restartovanje prilikom poziva i kocenje i pregrevanje prilikom slanja i kuckanja obicnih poruka na viberu sigurno nije zato sto je procesor dobar i kvalitetan, pa telefoni 5 godina stari se tako ne ponasaju.
Apple me ne zanima, njih nisam ni komentarisao, sektasi koji da im telefon radi na 60 stepeni, rekli bi da tako treba i da je po dizajnu.
Opet mesas cene, nisam pricao za telefone sa KP-a koji dolaze sa ili bez garancije, pricam o cenama na zvanicnim sajtovima, bilo nasim, bilo americkim, gde je s23u nov u martu 2023. godine kostao isto kao nov s22u u Aprilu 2022. kad je izasao.
Naravno da se ne isplati preci sa s22u na s23u, to rade samo ludaci (ukljucujuci i mene) jer s23u nije predvidjen za korisnike koji imaju s22u, nego s21, s20 i starije, ili telefone drugih brendova.
Isto kao sto s24u nece biti za ljude koji imaju s23u nego s22u i starije.
Ali reci da nema razlike ili da je mala razlika ili da ne vredi tih para je malo suludo. Ono sto nije vredelo tih para jeste s22u kad je izasao.

Kao sto sam vec rekao, ne znam da li si propustio namerno ili slucajno, s23u je poboljsan minorno ali u svakom aspektu...

Ali reci da nema razlike ili da je mala razlika ili da ne vredi tih para je malo suludo .

Sad me zbunjuješ - u prvoj rečenici sam kažeš da je poboljšan minorno a u drugoj kažeš "reći da je mala razlika je suludo...

Kako može da bude poboljšan minorno a da to istovremeno nije i mala razlika?

Disclaimer - S23 nisam koristio, niti čak probao i ne kažem da nije bolji, niti u kojoj meri - samo komentarišem da su gornje dve izjave u koliziji...

Sad me zbunjuješ - u prvoj rečenici sam kažeš da je poboljšan minorno a u drugoj kažeš "reći da je mala razlika je suludo...

Kako može da bude poboljšan minorno a da to istovremeno nije i mala razlika?

Disclaimer - S23 nisam koristio, niti čak probao i ne kažem da nije bolji, niti u kojoj meri - samo komentarišem da su gornje dve izjave u koliziji...
Nisu baš u koliziji. Imaš 10 stavki, 10 malih poboljšana koja u široj slici čine finu razliku.
Ako posebno gledaš zvuk, mala je razlika.
Ako posebno gledaš vibraciju, mala je razlika.
Ako posebno gledaš izradu, mala je razlika.
Temperaturu, brzinu, fluidnost itd.
Ali kad staviš sve i sklopiš u jedno, fina je razlika.

Ja mogu samo da kažem da mi je S22Ultra prvi telefon koji se zadržao kod mene duže od godinu dana i za sada neplaniram da ga menjam.
Ja sam od starta kupio Snapdragon verziju i nisam isprobava exynos varijantu.

Nisu baš u koliziji. Imaš 10 stavki, 10 malih poboljšana koja u široj slici čine finu razliku.
Ako posebno gledaš zvuk, mala je razlika.
Ako posebno gledaš vibraciju, mala je razlika.
Ako posebno gledaš izradu, mala je razlika.
Temperaturu, brzinu, fluidnost itd.
Ali kad staviš sve i sklopiš u jedno, fina je razlika.
Ja ne vidim to tako - ako teoretski imaš 10 stavki i svaka stavka predstavlja poboljšanje od po 10% (zvuk za 10%, kamera za 10%, ekran za 10% etc.) ti ukupno dobiješ za 10% bolji telefon a ne 100% jer se ta poboljšanja ne sabiraju kumulativno već se generalno svuda poboljšanje gleda tako što se ukupna poboljšanja po svim stavkama saberu i podele sa brojem stavki (naravno verovatno bi se sve isponderisalo i postojali neki koeficijenti pa bi možda ekran bio važniji od zvuka ali tada bi se i drugačije računalo) ...

Ali neka ti bude...

Poslednja izmena:
Ja ne vidim to tako - ako imaš 10 stavki i svaka stavka predstavlja poboljšanje od po 10% (zvuk za 10%, kamera za 10%, ekran za 10% etc.) ti ukupno dobiješ za 10% bolji telefon a ne 100% jer se ta poboljšanja ne sabiraju kumulativno...

Ali neka ti bude...
Gde sam rekao da je 100% i da sabiram?
Niti je linearno niti je nelinearno
Osećaj je subjektivan, ti možda nećeš primetiti ni pet posto, neko će se raspametiti.

MIslim da korisnici s23 preteruju,ne svi naravno.Koliko sam shvatio citajuci komentare glavni adut je baterija,ostalo manje vise je slicno ako ne i gore(kamera,ocigledan hardverski propust)
Da li se isplatilo preci sa S21 ultre na S23,nikako a kamoli sa S22
Ali to je do korisnika,njegov izbor za njegove novce
Kazes da je problem do falicnog cipa,moguce,ali nikada dokazano
Vidis i sam da mnogo vise nas nema ama bas nikakav problem
Interesantno je da vecina koja je najglasnije kukala otisla u Apple tabor ,razocarali se u android,hm
A oni savrseni pa.se gase na 27 stepeni ,vruce im itd,da ne nabrajam sve njihove mane a ima ih poprilicno,meni apsolutno neprihvatljive
Cena u martu izmedju S22 ultre i S23 je bila skoro 600eura za nove uzete legalno ,bar meni preko Yettela
Mislis li da je to malo ?Meni nije.Kakve su cene bile na raznim sajtovima me ne zanima,kupujem samo telefone sa legalnom garancijom
Da li prelaz vredi 600eura ,nikako,ali svakom po volji sa novcima da radi sta hoce
Tako da se sintetickih testova i baterije ne vidim niti jednu jedinu stvar gde s23 rastura s22,da li to vredi toliko novaca ,meni ne
Ne znaci li to i da se cena tj vrednost tvog s22u srozala podobro? Ili su cene flaship telefona veštački naduvane?! Who knows...

Gde sam rekao da je 100% i da sabiram?
Niti je linearno niti je nelinearno
Osećaj je subjektivan, ti možda nećeš primetiti ni pet posto, neko će se raspametiti.
Nisam ni rekao da si ti rekao da je 100% - nadao sam se da ćeš primetiti da sam upotrebio reči teoretski i generalno i na osnovu njih shvatiti šta sam hteo da kažem svojim komentarom... Uostalom nisam ulazio ni u priču šta tebi znači "Fina je razlika" jer je i to subjektivno - nekom će već 10% biti fina razlika a nekom tek preko 50% ...

Ovi sto kazu da se prelazak na s23 ne isplati, nisu ni probali..exynos se u normalnom koriscenju greje vise nego ovaj gen2 pri igranju neke igre 😀
Nemam s22 ali ima kolega, ultru, ako se zadrzis 5min u kameri, ako malo proslitas insta i tiktok, pod rukama vec osecas toplotu.
takodje igramo i Critical-Strike, posle 20min igranja fps krece stalno da ide gore dole , a o tome kolko se zagreje telefon ne zelim da pricam..

Ali mu je pričao kolega...

E sad, glavno pitanje je da li verovati svojim iskustvima ili rečima njegovog kolege...

NIje mi.pricao drug, nego kolega koji sa mnom radi 7h dnevno, koristuo sam fon...
s22 najbolji fon😂😂
Ali mu je pričao kolega...

E sad, glavno pitanje je da li verovati svojim iskustvima ili rečima njegovog kolege...
nisam rekao da treba neko da mi veeuje, kad budes koristio oba telefona uporedno, tad ces shvatili sta i za kolko je s23 poboljsan, do tad nema potrebw da svakog ko nesto kaze za s22 ili exynos smaras...

Ovi sto kazu da se prelazak na s23 ne isplati, nisu ni probali..exynos se u normalnom koriscenju greje vise nego ovaj gen2 pri igranju neke igre 😀
Nemam s22 ali ima kolega, ultru, ako se zadrzis 5min u kameri, ako malo proslitas insta i tiktok, pod rukama vec osecas toplotu.
takodje igramo i Critical-Strike, posle 20min igranja fps krece stalno da ide gore dole , a o tome kolko se zagreje telefon ne zelim da pricam..
Mogu da potvrdim ovo.

Koristio sam S22U, drugar je imao S23U. I dok listaš insta s22U je bio mlak, s23u hladan. Par minuta nakon korišćenja kamere takođe se oseti razlika koliko je topliji S22U. Da ne pričam o bateriji koja se topila osetno brže na S22U dok je telefon na 4g.

S23U je ono što je S22U trebao da bude. Ne razumem zašto se forsira da je bolja kupovina S22U u odnosu na S23U. Bukvalno su skoro sve što nije bilo dobro na S22U ispeglali na S23U i samim tim ne vidim ni najmanji razlog da neko koristi poluproizvod pod nazivom S22U ako sebi može da priušti S23U.

Ako vrate exynos teško 🤪

Zakljucak je kao sto sam napisao ranije
S23 ultra je bolji telefon od S22 ultre 10%
Pricam o realnom radu a ne sintetickim testovima
Plus lepsi telefon 😀
Sto se tice cene ne znam kome su sta nudili ali mene je S22 ultra izasao 600 i nesto eura jeftinije od S23 ultre
Ne bih dalje na ovu temu,evo sada kucam napolju sedim na betonu temp.40 stepeni ja drndam fon on kao spricer ladan

nisam rekao da treba neko da mi veeuje, kad budes koristio oba telefona uporedno, tad ces shvatili sta i za kolko je s23 poboljsan, do tad nema potrebw da svakog ko nesto kaze za s22 ili exynos smaras...
Ako primetiš niti sam rekao da (ne) treba verovati tebi već tvom kolegi a još manje sam bilo kad i po bilo kom parametru upoređivao ta dva telefona tako da nisi promašio loptu već čitav gol... To koliko je S23 poboljšan me čak i ne zanima, samo reagujem na to da se telefon greje nakon korišćenja instagrama i tik-toka u normalnim uslovima korišćenja što je po mom iskustvu sa telefonom priča radi priče. Doduše apsolutno ne koristim tik-tok tako da ću ti verovati na reč da se ipak greje prilikom korišćenja tog krša od aplikacije.
evo sada kucam napolju sedim na betonu temp.40 stepeni ja drndam fon on kao spricer ladan
To je zato što ne koristiš instagram i tik-tok jer su to kritične aplikacije koje dižu temperaturu...

Zakljucak je kao sto sam napisao ranije
S23 ultra je bolji telefon od S22 ultre 10%
Pricam o realnom radu a ne sintetickim testovima
Plus lepsi telefon 😀
Sto se tice cene ne znam kome su sta nudili ali mene je S22 ultra izasao 600 i nesto eura jeftinije od S23 ultre
Ne bih dalje na ovu temu,evo sada kucam napolju sedim na betonu temp.40 stepeni ja drndam fon on kao spricer ladan
Ti onda imaš neku specijalnu ediciju S22U pošto se moj S22U grejao i na minusu dok sam snimao video od 30 sekundi u 4k 60fps ili nakon 5-6 min listanja Instagrama na 4g.

Ne znam u kom univerzumu je S22U 600e jeftiniji od S23U i ne znam u kom univerzumu je S23U samo 10% bolji telefon od S22U. Dok sam koristio S22U setio sam se starog S7 kome se isto tako topila baterija i koji se isto tako grejao i koji sam takođe punio 2x dnevno.

Znaci kupim fon od 500-600e i sad moram da pazim koje aplikacije koristim, tj koristim samo one koje nisu krs za moj telefon, one ga jedino ne pregrevaju...😂😂😂
Nije ni s23 savrsen, ali da je 10% bolji od s22....jeste 😂

To što tik-tok smatram kršem nema veze ni sa jednim telefonom pa ni sa S22/S22 već zbog nekih drugih stvari počevši od sadržaja, mentalnog sklopa raznih tik-tokera koji to distribuiraju itd. i mišljenja sam da je sam taj koncept koji eksploatišu ti tzv. tiktokeri jedno teško ******. A to da li će neko od konzumenata iste da se naljuti zbog takvog svog mišljenja me isto ne dotiče previše.

S23 me, kao što rekoh, ne interesuje a definitivno mogu da ga priuštim i to čak i bez prodaje S22 ali ja ne vidim svrhu prelaska pa neka je i 50% bolji jer mi se ovaj ne zagreva ni dok koristim Instagram, YT ili bilo koju drugu aplikaciju, ne restartuje sam od sebe niti pokazuje bilo koju drugu dečiju bolest. Iz tog razloga sam i postavio hipotetičko pitanje da li da verujem svom iskustvu ili nekom drugom iako je, bar kada sam ja u pitanju odgovor više nego jasan. Naravno, da sam se susreo sa problemima o kojima se priča, ako ne ranije sigurno bih sa izlaskom ovogodišnjih novih serija (ne mora čak nužno da bude ni Samsung) kupio novi telefon ali nisam i nisam.

Poslednja izmena:
Morate samo uzeti u obzir da je i grejanje pomalo subjektivan osecaj. Ja recimo dok sam nosio s8 on meni u ruci gori, dam supruzi da pogleda ona kaze pa dobro mlak je, toplo je i napolju sta ocekujes. Evo skoro sam pixel par dana koristio prvi dan sam mislio da imamo bombu u kuci, dam klincu on kaze malo je vruckast nije strasno... Malo je sad nezahvalno polemisati, svako drugaciju cirkulaciju i osecaj za toplotu ima.

Ne kažem da je suprotno ali već je bila diskusija pre više meseci gde je jedan korisnik uz pomoć jedne aplikacije izmerio temperaturu CPU od čini mi se preko 42C tokom normalne upotrebe da bi par nas uz pomoć iste te aplikacije izmerili temperaturu ispod 39C i svi smo stavili screenove. Sve to zavisi i od nekih drugih faktora...

Ti onda imaš neku specijalnu ediciju S22U pošto se moj S22U grejao i na minusu dok sam snimao video od 30 sekundi u 4k 60fps ili nakon 5-6 min listanja Instagrama na 4g.

Ne znam u kom univerzumu je S22U 600e jeftiniji od S23U i ne znam u kom univerzumu je S23U samo 10% bolji telefon od S22U. Dok sam koristio S22U setio sam se starog S7 kome se isto tako topila baterija i koji se isto tako grejao i koji sam takođe punio 2x dnevno.
Ladan kao spricer,isto kao i s23 kad se puni i koristi na 35 stepeni a vi na njemu hladite pivo koliko je hladan ahahaha
Da li.zaista verujes u to ili nas zezas?
Koji fon se ne greje na punjacu i koji se ne greje pri koriscenju po ovakvom vremenu?
Ja ti jos.jednom kazem moju ponudu iz yettela,600 i nesto evra sam dobio jeftinije s22 ultra od s23 ultre,inace sam bio blizu da uzmem 14 pro prodam i kupim kod jedne gospodje s22 ultru sa A1,nekada smo trgovali itd
Ako citas temu s23 a ja je pratim vidis da problema ima poprilicno
Rezime ,S23 ultra je bolji telefon 10% ali i ruzniji

Nazad
Vrh Dno