Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Sad sam pitao suprugu, upravo smo se vratili s letovanja a ona i ima s22u zbog kamere, da li je primetila da se telefon jače greje. Kaže nije, ali to je i subjektivan osećaj. ja nisam primetio da je vreo osim kad ga opali sunce, pa je tako moj note 10+ jednom rekao da mora da se ohladi da bi android auto bio available :)

Ako primetiš niti sam rekao da (ne) treba verovati tebi već tvom kolegi a još manje sam bilo kad i po bilo kom parametru upoređivao ta dva telefona tako da nisi promašio loptu već čitav gol... To koliko je S23 poboljšan me čak i ne zanima, samo reagujem na to da se telefon greje nakon korišćenja instagrama i tik-toka u normalnim uslovima korišćenja što je po mom iskustvu sa telefonom priča radi priče. Doduše apsolutno ne koristim tik-tok tako da ću ti verovati na reč da se ipak greje prilikom korišćenja tog krša od aplikacije.

To je zato što ne koristiš instagram i tik-tok jer su to kritične aplikacije koje dižu temperaturu...
Druze ja sam sa s22u sedeo u klimatizovanoj sobi na 24 stepena podesena klima, bukvalno koristio viber i benchmark forum i telefon je isao na preko 40 stepeni kao da sam direktno na suncu a ne uvece u 21h u sobi, morao sam preko good lock-a da podesavam da mu limitira procesor i obara osvezenje da bi mogao telefon koliko toliko normalno da se koristi.
Sve sam to pricao na temi ovde pre skoro godinu dana.
Ne razumem ni taj stav sad kao rekla kazala.
Ceo svet govori da se telefon pregreva, svi se zale, cela generacija proslogodisnjih procesora koji su izasli iz Samsungove fabrike su furuna, bilo Exynos bilo Tensor bilo Snapdragon, i sad mi ovde diskutujemo kako se ne greje ili je to kolega od bratovog druga rekao.
Ako se tvoj ne greje, ili ga ne koristis ili si dobio jednoroga, u oba slucaja svaka cast :D ali nema potrebe braniti vise ni Samsung ni S22u.

Druže ja sam upravo na ovoj temi postavljao skrin temperature svog jednoroga gde se vidi šta i kako stoje stvari (i nisam bio jedini) tako da ako se tebi pregrevao kao i "čitavom" svetu sažaljevam slučaj - ali eto opravdao si svoj prelazak na S23 i mission complete.

U trenutku dok ovo kucam na benchu sa još nekim uključenim aplikacijama u pozadini u neklimatizovanoj prostoriji gde radi desktop i LCD TV iz 2007. koji je furuna temperatura CPU je 38C...

Prilozi

• Screenshot_20230825_192608_Cpu Monitor.jpg
    Screenshot_20230825_192608_Cpu Monitor.jpg
    113.5 KB · Pregleda: 38
  • Screenshot_20230825_193018_Cpu Monitor.jpg
    Screenshot_20230825_193018_Cpu Monitor.jpg
    122.2 KB · Pregleda: 42
Poslednja izmena:
Druže ja sam upravo na ovoj temi postavljao skrin temperature svog jednoroga gde se vidi šta i kako stoje stvari (i nisam bio jedini) tako da ako se tebi pregrevao kao i "čitavom" svetu sažaljevam slučaj - ali eto opravdao si svoj prelazak na S23 i mission complete.

U trenutku dok ovo kucam na benchu sa još nekim uključenim aplikacijama u pozadini u neklimatizovanoj prostoriji gde radi desktop i LCD TV iz 2007. koji je furuna temperatura CPU je 38C...
Mislim da si upravo sam sebi sve odgovorio.
Sledeći put kad budeš kupio nov telefon, tipa S23 seriju ili neki drugi sa snapdragon gen2 procesorom, videćeš kakva s22 serija jeste furuna.
Ali ajde, mi ne znamo što smo imali oba telefona kakva je razlika.

Prilozi

• Screenshot_20230825_193530_Cpu Monitor.png
    Screenshot_20230825_193530_Cpu Monitor.png
    364.2 KB · Pregleda: 46
Sve je to lepo i ne sumnjam da je hladniji ali ja ti poredim telefone S22 sa S22 gde ljudi pričaju da imaju u idle konstantno preko 42C i da ovaj jednorog ide max do 38C a najčešće je i manje (kao sada kada je 36C napolju) i ne sećam se da sam ga ikad poredio sa S23, tvrdio da na S23 temperature nisu manje ili bilo šta slično.

Drugim rečima ja pričam o svom S22 i o drugim telefonima istog modela o kojima su drugi pričali da su temperature daleko više i na osnovu toga poređenja kažem da jesam ubo jednoroga u suprotnom bih ga sigurno menjao.

U stvari mislim da sam već ovde napisao da me S23 ne interesuje, čak u toj meri da tamo nemam nijedan napisan post a u temu sam ušao čitav jedan put...

Prilozi

• Screenshot_20230825_195609_Cpu Monitor.jpg
    Screenshot_20230825_195609_Cpu Monitor.jpg
    118.5 KB · Pregleda: 43
Poslednja izmena:
Zadnje 2 strane merenja ciji je bolji...koristio S21U S22U S23U svaki po malo bolji od prethodnika... kad pocnete raspravu zasto neko menja kad je ovaj ili onaj bolji odgovor je zato sto mogu...ima ljudi koje ne opterecuje razlika od 500-600 eura godisnje za telefon

^ ... Sve su to pomaci i poboljšanja 10-tak % , nije nikom u cilju da napravi savršeno zaokružen proizvod. Korisnici iPhone (većina) menja na 2-3g uređaj, tako da vlasnici Samsung Ultra lagano mogu 2 generacije novih da preskoče jer se ništa tu epohalno ne dobija - kupovinom svake godine . Sad samo čekam da na S23U počne "kuknjava" kako nevalja ovo-ono i da će se na S24U sve opet "ispeglati" ...

BTW ... Počeo je Hype za S24U

Screenshot_20230826_135325_Facebook.jpg

Zadnje 2 strane merenja ciji je bolji...koristio S21U S22U S23U svaki po malo bolji od prethodnika... kad pocnete raspravu zasto neko menja kad je ovaj ili onaj bolji odgovor je zato sto mogu...ima ljudi koje ne opterecuje razlika od 500-600 eura godisnje za telefon
Pa ti koje ne opterecuje ne mislim da su ispravni (nebitno dal imaju para na bacanje ili ne , stvar je dal ces se osecati prevareno ili ne). I onda nastupa defense mehanizam da opravdavas po svaku cenu zasto je bas tvoj odabir telefona ispravan i onda vidis kako ljudi sami sebe ubedjuju u neke tvrdnje. Cinjenice prosto stoje da je s23u bolji telefon u perspektivi od s22u exy, bolji je i direktno, da li vredi razliku od 500€ ne vredi naravno ali je isto tako glupo uzimati s22u i ubedjivati da je to isto ili malo gore od s23u. S22u sd je bolji od exyja a tek s23u, prosto kad ti uvale exy patku jednom ne moze te nista oprati. Slično kao i sa pixel6 i tensorom koji je dosao iz iste fabrike i imao iste boljke sa restartima tokom poziva. Msm ej ne mozes da obavis poziv na tel? To je prosto kriminalno. Pri tom obozavam samsung jos od s4. Imao sam ip12-ip13-ip13pm-ip14pm-ip14p i tako sam se gubio po apple ekosistemu i prosto mi nije to to, pucas po 300-400€ razlike za novi model da bi dobio patku... Na kraju sam se vratio u samsung tabor. Apple bez sumnje jeste usavrsio soc, osecaj jeste premijum ali je glomazan, tezak, nista od tih selling points meni licno ne znaci ništa, vise koristim google servise koji su bolje integrisani na sam/pixelu tako da sam skroz odustao od apple ne zato sto je los proizvod nego jednostavno mi je nepotreban i ne mogu sebe da lazem i ubedjujem se kako je to top topova. A imao sam im celu m1 liniju od ipp/mba/mini/ip i svaka cast ljudima koji znaju da iskoriste sve te benefite i kotisti ekosistema jer ja nisam znao samo sam gomilao bzv. Tako i ova debata ako imas kintu za s22u i zelis taj tel uzmi ga ali objektivno gledano bolje sacekati s23u sa sd kome ce pasti cena kao sto pada s22u sad jer je bolji i pouzdaniji SoC. Doduše ako uzimati polovnr za ekstra pare naravno bang for buck je uvek ispravna putanja svakako se ne moze na 600-700€ s22u izgubiti na novcu kao sto se moze jurnjavom za nekim retail cenama s23u. Nego je problem sto ovde ljudi pisu da je retail snizena cena s22u odlicna kupovina u odnosu na retail s23u sto po meni nije. Ako dajes operatersku kintu ispruzi se za sd bices mirniji 4-5 godina od exyja. Trenutne razlike u radu ne znace nista a pogotovo prica gubi smisao ako ste likovi koji menjaju tel na 6meseci do 1 god

Razlika između novog S22U i novog S23U je 100-130e (830 i 930e). Dok je polovan S22U 600-700e, polovan S23U je 800-870e. Dakle 200e razlike, ne 600e kao što pojedini pišu.

A da li se recimo isplati prodati S22U za 650e i doplatiti 250e za nov S23U? Apsolutno. U svemu bolji telefon koji može da tera 3-4 god i da i tad ima solidnu autonomiju (ako je Samsung ne zezne ažuriranjem).

Tako da ne vidim nijedan jedini razlog zašto bi neko sada kupovao S22U pored S23U. Ali dobro pojedini neka opravdavaju svoje kupovine i ubeđuju sebe kako su kupili vrhunski telefon. Samo nemojte i ostale da pokušavate da ubedite u isto (pogotovo bivše korisnike S22 serije).

Koliko primećujem ovde se ne porede cene sa KP nego redovne cene u radnjama i kod operatera.

A neki su poredili ISKLJUČIVO jedan S22U sa nekim [bddrugim[b/] S22U, pri čemu nijednom i ničim nisu poredili isti sa S23U a još manje ubeđivali bilo kog šta je bolja kupovina ali izgleda da je i to prekomplikovano za shvatiti kao što je prekomplikovano shvatiti da ima dosta ljudi koji nikad i ništa ne kupuju na KP.

Ovce su za šišanje.

Jedino ako ide preko firme pa da razumem kupovinu preko operatera ili kod derikoža.

A kako nazivaš one koji kupe jeftinije bez ikakve validne garancije na KP koji kada se nešto desi tom proizvodu ne mogu da ostvare svoje pravo pa dođu ovamo na forum da kukaju i pitaju šta mogu da učine povodom toga pošto si iskusno one koji kupuju u zvaničnim prodavnicama etiketirao kao ovce, a kojih samo na ovoj temi ima poprilično?

Poslednja izmena:
Ne kvare se ti telefoni,samo ovi sa validnim.garancijama
A to za ovce,to je vec stvar osnovne kulture tu vec nema mnogo pomoci

Evo, od jutros, stiglo veliko ažuriranje za S22U (exynos) i kod nas. 1 906,24 GB.

Ako mislite na avgustovsko ažuriranje, na mojoj S22 Ultri je stigao još pre desetak dana. Telefon je iz Poljske.

SEK-Avgust.jpg

I na SEK CSC (Call Recorder) stigao avgust!
S obzirom na veličinu pašće jedno "Wipe cache partition" iz rikaverija :)

Yettel se pravi mrtav i dalje. (Doduse, mrtav je od starta bio, ali hajde da ne sitnicarim)

Menjate to na SEK, brže stižu ažuriranja i dodatno Call Recorder se dobije :)

Može, baš sam pisao u S23 temi, za S22 je isto samo što se stavlja SEK za CSC :)

Pre svega ovde treba skinuti i instalirati najnoviji drajver za windows:

Pa onda po uputstvu za SamFw redom:

samfw-tool-change-csc.png

Tu iznad pod brojem 5 treba staviti SEK CSC za S22 Ultra.

change-samsung-csc-samfw-tool.jpg

Treba da piše kao na slici u pretposlednjem redu:
Changing CSC to SEK ... OK

Sve ukupno par minuta posla, sve je besplatno ako se koristi SamFw, ništa se ne briše od podataka i ne gubi se garancija :)

Nakon restarta telefona stižu ažuriranja i dobije se Record calls opcija u Phone aplikaciji:

Updates.png

CallREC.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno