Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

То исто нуди Viber као опцију, да надгледа редовне позиве и обележи потенцијални спам.

А ви који добијате рекламе тог типа, проверите ово подешавање унутар Samsung налога. Вероватно сте га несвесно прихватили током privacy agreementa при почетним сетовању телефона.
Probao sada da isključim, ali "obrada neuspešna" 🤣, kakvi su to mufljuzi.

Inače, i dalje sam na OneUI 5.1, a baterija je postala dosta lošija. Da li je zbog ovih vrućina? SoT ne može da prebaci 6 sati, a dešava se u poslednjih 10ak dana ni 5h, dok je offtime maksimalno 10h za to vreme 🤷

Iskreno, desilo mi se 3 puta da sam dopustio da mi padne baterija ispod 5%, ali mi je neverovatno da je to toliko degradira.

Prilozi

• Screenshot_20230824_094700_Samsung account.jpg
    Screenshot_20230824_094700_Samsung account.jpg
    112.9 KB · Pregleda: 60
  • Screenshot_20230824_094709_Gallery.jpg
    Screenshot_20230824_094709_Gallery.jpg
    145.2 KB · Pregleda: 98

Inače, i dalje sam na OneUI 5.1, a baterija je postala dosta lošija. Da li je zbog ovih vrućina? SoT ne može da prebaci 6 sati, a dešava se u poslednjih 10ak dana ni 5h, dok je offtime maksimalno 10h za to vreme 🤷

Iskreno, desilo mi se 3 puta da sam dopustio da mi padne baterija ispod 5%, ali mi je neverovatno da je to toliko degradira.

Ma ne moze to da degradira tako lako. Ako je konstantno spustas ispo 5% posle godinu - dve mozda vidis neke znake degradacije.
Ni meni nisu dali da iskljucim, ali onda sam usao ponovo i nekako iskljucio. Ima na 3 mesta cinimi se u sistemu da se to iskljuci.

Malo mi je smesno kako ljudi pljuju druge brendove i optuzuju ih za nesto sto radi upravo njihov brend, secam se bas su se svi podsmevali kako Xiaomi ima reklame u sistemu cak i neki testovi na netu, i ja sam ih ocekivao ali ih nisam nasao. Nisam rob marke i uzimam sta mi se isplati u datom trenutku, mozda bi uzeo ja i dalje Xiaomi telefon, ali kinezi nece da se skinu sa pecurkica pa su im cene malo pobegle, poceli zmajevi zlatni da im se prividjaju, tako da eto me na S23 Ultri jer se isplati vise od Xiaomija ma koliko god to smesno zvucalo...

Uloguj se preko racunara na svoj Samsung account i jedno tamo mozes da iskljucis ovu opciju "za specijalne vesti i ponude"

Opusti se svima nam je baterija dosta losija jer nema optimizacije, nema apdejta cekamo samo ne znamo sta cekamo vise

Pojavilo se posle avgustovskog u panelu kad sam skrolovao samo dodalo ikonicu

Moguce da zavisi od operatera ili csc koda...
Ne znam ima li veze(kao tipa volte) da mora operater da podrzava tu opciju da bi bilo vidljivo

Ne lozite se tolko na SOT, mogu i ja pustim youtube i da traje 20h...to nije realna svakodnevna upotreba gde ima i poziva i vibera i browsinga i youyube i wifi i 4g i 3g i igrica i pregrevanja i svasta itd itd. Itd...

Nisam štedeo danas. 4g mnogo više nego wifi. Veći deo vani na ovoj vrućini. Drustvene mreže i pozivi baš mnogo. Avgust apdejt neću da ubacjuem. Disejblovano ažuriranje. S23 običan

Screenshot_20230824_234639_Device care.jpg

Ne lozite se tolko na SOT, mogu i ja pustim youtube i da traje 20h...to nije realna svakodnevna upotreba gde ima i poziva i vibera i browsinga i youyube i wifi i 4g i 3g i igrica i pregrevanja i svasta itd itd. Itd...
Upravo. 10 sati YT potrosi mi 50-60% baterije, nekad vise kad pojacam osvetljenje na max. Ako dva-tri sata visim na instagramu (retko ali ima momenata) baterija skoro da u minus ode. Ko ima fejsbuk i mozda lose podesen Telegram sa milion kanala od punjaca se ne razdvaja, osim kad se kupa.))

Na Oneplus 8 sam za brisanje koristio CCleaner i ulazak u recovery brisanje dalvik cache.
Da li se na S23U ulaskom u recovery briše sav cache ili ostane ovaj iz apps i da li ga ima potrebe, efekta brisati, znači li šta za rad uređaja?

Odgovor je bio vezan na konto jucerasnje price kada smo pricali kako izvlacimo mi pojedini 10h sot, uz ono sto sam u jednom od prethodnih komentarima napisao, svakodnevno isto koristim telefon, tamo fali jos i oko 1h-1.5h bluetooth slusalica, i sa tim koriscenjem dobijam ovaj sot.

Ne mora niko biti genije da zna da nije isto 48h i 15h, i da zna da razlicite aplikacije razlicito trose. I uopste se ne radi o nabijanju sot-a, svi imamo iste telefone, covek je pitao kako izvlacimo tolko i koliko dobijamo maksimalno.

Najjače je ovo "izvlačimo"🤣 kao da ima neki poseban recept. Koristite telefon i uživajte bez patkometrije😉

... odavno nisam naišao na temu sa više post-ova bez bilo kakve vrednosti, gramatičke i pravopisne greške su izgleda postale moderne kod polupismenih, pravila foruma su izgleda i moderatori zaboravili ...
Gušite temu totalno besmislenim komentarima - mislite o tome.
Baterija na S23U skoro nije bila tako dobra na Samsung premijum modelu telefona.

Zdravo. Na koji nacin mogu pratiti screen on time nakon punjenja do manje od 100%? Posto mi se to vreme ekrana racuna od 0 tek kad napunim do 100%. A svako punjenje ispod toga, samo nastavlja da dodaje minute i sate i tako mogu navuci 1 dan ukljucenosti ekrana sto nije realno :D

Stvarno je ova tema izgubila svaku vrijednost. Svako ima svoj način korišćenja telefona, i svi se slažu da ne znam kako da ga drndaš do polaska na spavanje će baterija potrajati. I onda ga preko noći napunimo. Meni lično traje 3 dana, ali ja ga ne koristim mnogo. Ne shvatam ljude koji svakodnevno gledaju u taj mali ekran 6+ sati, misle li oni na svoj vid. Ok ponekad. Zar nemaju neki veći ekran da obave svoj posao?
A i što se kamere tiče, tek to je subjektivna stvar. Nije svačije oko isto. Neko voli uljepšane slike sa jačim bojama, neko sive isprane boje za koje smatra da su realistične, nekom smeta dotjerivanje slike u noćnim uslovima, pa im je lijepo da se ništa ne razaznaje. Samsung i jeste između ostalog popularan jer su pronašli šta velikoj većini prija kod fotke, i mada to nije baš najrealističniji prikaz, ljudima se sviđa. Posjetioci ovog foruma su ionako debelo ispod 1% ovdašnje populacije, žestoka manjina.
Kladim se da dosta mlađih ne pamti stare fotoaparate sa filmom. Pa ti žao da okineš snimak jer ih imaš ograničen broj. A kad nakon par mjeseci razviješ fotke, ludiš kad vidiš da je neko zažmurio ili čačkao nos. Da ne pričam sad koliko su fotke napravljene i sa najjeftinijim telefonom današnjice superiornije od tadašnjih Smena i ostalih idiota.
Izvinite ako sam smetao.

Da li se na S23U ulaskom u recovery briše sav cache ili ostane ovaj iz apps i da li ga ima potrebe, efekta brisati, znači li šta za rad uređaja?

Ovo je ono što me baš smorilo kad su u jednom trenutku izbacili opciju za brisanje keša iz device-a care-a.
Na S10+ se brisanjem keša iz recovery nije brisalo, već je moralo apk po apk.
Sad na S23 još nisam ni probao ulazak u recovery :)
Ono što mi je tek bio smor na S10+ je da bi ušao u recovery, morao sam da ga nakačim preko USB-a na komp :/

Nazad
Vrh Dno