Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ladno sam mislio da sam poruke za totifikacije pre avio u taj folder zato me je i zbunilo pa sam tražio pomoć. A bio sam siguran
Sve sam ih is kopirao u Ringtones folder.
Hvala na odgovoru

Ma ne očeujem ništa preterano, al ne baš ovo. Pritom prethodni telefon mi je bio Note 20 Ultra i to je ako se ne varam poslednja serija koja je imala fabrički zaštitnu foliju na ekranu (sin sad koristi taj telefon i ta folija je i dalje na njemu, mada zrela za zamenu sada) pa ne kapiram što su to izbacili iz pakovanja, kao da im je to neki veliki trošak. Sve nešto gledao da uzmem za S23+, al nikako da se pozabavim time. Da nisam otišao na more sve bi bilo ok 🤣😁
Drugacija su sad vremena, sad kupiš telefon za hiljadarku pa jos na folije i stakla 50e dok nađeš odgovarajuću sa, kojom radi otisak prsta dobro pa onda jos maskicu 50e i tako.. 🤣

• Funny
Reagovanja: GSM
Da je Riot, rekao bih small indie company.
Samsung je jedan startup koji stavi vrhunski hardver i onda tim od 100 programera ne zna da podesi kameru.
A dva anonimusa sa telegram grupom i 10 ljudi koji im šalju slike radi testiranja umeju da optimizuju kameru milion puta bolje nego Samsung sa celim timom.
Neverovatno i tužno koliko je ovaj telefon bolji od ostalih u skoro svakom aspektu, a može da bude pa sigurno još 70% bolji sa normalnom optimizacijom softvera, kako kamere tako i svega ostalog.
Druga i treca fotka su gcam? Ozbiljna razlika ovako na prvu. Treba videti i koja je razlika u brzini okidanja, ali ovako na prvu nebo i zemlja...
Nisam ispratio iskreno pricu za gcam, ona se sada instalira bez root-a?

Da li neko zna gde mogu da nabavim S pen za ovaj telefon? Zvao sam Samsung radnje niko nema.. :(

Samsung, a i svi ostali proizvodjaci kameru trimuju po onome sto 99,9% korisnika voli, i na sta se lozi na prvu. Da li moze bolje, moze uvek ali cemu zurba? Jel se slabo prodaje? Ko voli ove stvari nacice resenje da mu tel, i kamera uvek rade bolje, a to je 0,1% kupaca ako je i toliko. Ja sad kad gledam slike sa S8 i gcam imam utisak da sije ove nove…

Najbolje onda da svi uzmemo s8 instaliramo gcam i prodamo ovo sto sad koristimo..😂
Ne znam, ali ja od kad imam fotoaparat, svako putovanje ili portete ili nesto ozbiljnije slikam s fotp, a ovo telefon to je cisto svakodnevnica itd i za to trenutno ni gcam ni bilo sta ne slika bolje od stok(mozda gcam u 1 od 150slike pogodi- a za to treba milion ucitanih konfiguracija itd)

Najbolje onda da svi uzmemo s8 instaliramo gcam i prodamo ovo sto sad koristimo..😂
Ne znam, ali ja od kad imam fotoaparat, svako putovanje ili portete ili nesto ozbiljnije slikam s fotp, a ovo telefon to je cisto svakodnevnica itd i za to trenutno ni gcam ni bilo sta ne slika bolje od stok(mozda gcam u 1 od 150slike pogodi- a za to treba milion ucitanih konfiguracija itd)
Da ste pametni , sala mala, ali gcam pravi razliku drasticnu. Ko voli da vucara fotoaparate, baterije, torbe, taj to i radi. Prodaja fotoaparata dovoljno govori koliko si zapravo nepotrebni sem Pro licima. Msm ovo sto sam gore napisao je zbog kolege koji kaze da mu niie jasno zasto ne znaju inzenjeri da setuju kameru na s23 , a neki klinci naprave gcam koji radi dobar posao.

Druga i treca fotka su gcam? Ozbiljna razlika ovako na prvu. Treba videti i koja je razlika u brzini okidanja, ali ovako na prvu nebo i zemlja...
Tako je. Imam jos dosta primera gde je ono "point and shoot" gde dolazim u situaciju da se zapitam da li imam s23ultra ili note 4.
U poslednjih par meseci konstantno uporedjujem dve kamere zbog razloga sto sam se brinuo da gcam negde ne zezne pa da necu imati dobru fotografiju, ali nema potrebe za tim.
Gcam samo treba nauciti u kojoj situaciji moze da se koristi, a u kojoj ne, tipa objekat se krece u slabijem osvetljenju, neka teska scena sa bas velikim kontrastom. Ni to cak nije problem ali onda ne mozes da koristis ZSL nego hdr mod kome treba 3 sekunde dok stock to odradi u 0.3 sekunde.
Sve ima svoje, ali jednom kad se nauci kad i gde moze da se koristi, Gcam je jedno 10 puta bolji sigurno.
Još jedan primer od sinoć, Point and shoot, Samsungova vaza kao da je iz MS Paints izašla. Ali recimo vidi se sijalica i kako je stock odradio HDR bolje. To može isto i sa GCamom samo sa drugim modom ali nisam jer mi je nebitna fotka, bila je samo za brzo poređenje.

Prilozi

• stp_r4_20230816_203753471.jpg
    stp_r4_20230816_203753471.jpg
    72.8 KB · Pregleda: 174
  • AGC_javav10srp_20230816_203741001.jpg
    AGC_javav10srp_20230816_203741001.jpg
    79.8 KB · Pregleda: 92
  • 20230816_203729.jpg
    20230816_203729.jpg
    77.6 KB · Pregleda: 89
A da bi to koristili, potreban nam je gospodni koji treba da dodje za vreme avgusta, al kasni junacki 🤦‍♂️

Tako je. Imam jos dosta primera gde je ono "point and shoot" gde dolazim u situaciju da se zapitam da li imam s23ultra ili note 4.
U poslednjih par meseci konstantno uporedjujem dve kamere zbog razloga sto sam se brinuo da gcam negde ne zezne pa da necu imati dobru fotografiju, ali nema potrebe za tim.
Gcam samo treba nauciti u kojoj situaciji moze da se koristi, a u kojoj ne, tipa objekat se krece u slabijem osvetljenju, neka teska scena sa bas velikim kontrastom. Ni to cak nije problem ali onda ne mozes da koristis ZSL nego hdr mod kome treba 3 sekunde dok stock to odradi u 0.3 sekunde.
Sve ima svoje, ali jednom kad se nauci kad i gde moze da se koristi, Gcam je jedno 10 puta bolji sigurno.
Još jedan primer od sinoć, Point and shoot, Samsungova vaza kao da je iz MS Paints izašla. Ali recimo vidi se sijalica i kako je stock odradio HDR bolje. To može isto i sa GCamom samo sa drugim modom ali nisam jer mi je nebitna fotka, bila je samo za brzo poređenje.
Daj link za apk i podešavanja da probam, jer sve što sam do sad probao bilo je nekonzistentno, kad pogodi bude super a onda sledeće 3 katastrofa pa wb svaka različita i onda to ume da iritira, a tek što okidanje uvek traje duže nego stock pa je onda neupotrebljivo za sve što nije mrtva priroda 😄

Hvale avgust update.
Na primeru mede se lepo vidi 2x zoom pre update i posle update.

Prilozi

• 20230817_154214.jpg
    20230817_154214.jpg
    182.4 KB · Pregleda: 113
  • Screenshot_20230817_154253_X.jpg
    Screenshot_20230817_154253_X.jpg
    95.3 KB · Pregleda: 142
Evo i ja da pitam za gcam, instaliranje kao najnormalnije app?
Daj link za apk i podešavanja da probam, jer sve što sam do sad probao bilo je nekonzistentno, kad pogodi bude super a onda sledeće 3 katastrofa pa wb svaka različita i onda to ume da iritira, a tek što okidanje uvek traje duže nego stock pa je onda neupotrebljivo za sve što nije mrtva priroda 😄
U ovoj grupi https://t.me/gcam_javasabr u pinovanim porukama imate konfiguracije i u par starijih poruka i uputstvo, mada sam već to pisao ovde.
Njegove konfiguracije su konstantne, ali ima nekoliko profila. Vibrant zsl je sa malo više kontrasta, ako je zeznuta priroda sa jakim izvorom svetlosti ili mračnim delom, onda HDR NS, za brze fotke, klince, pse, mačke, ima sport NS mod gde super hvata stvari u pokretu ali je HDR slabiji.

Ovde je STP za nijansu komplikovaniji da se namesti ali je malo sličniji Samsungu, tako da je neki miks između stocka i Jave.

Ima li neko iskustvo sa buds 2pro sluskama? Koja je autonomija ovih sluski, ima dosta po netu razliciti komn, jedni kazu 3ipo sata drugi 7h 😂

Buds 2 имају барем 3 сата аутономију, више од тога нисам испробавао. За Pro не знам.

Bolje uzmi neki brend koji je za audiofile, sve brendirane sluske mainstream brendovima su preskupe a kvalitet im je osrednji.
Tu je Edifier, Soundpeats, Jbl, FIIL, Jabra...
Ja licno imam Edifier TWS 1 Pro model, siva boja, uzeo sam ih jer slusam razlicite zanrove muzike a one su bas balans izmedju svega a autonomija im je od 8h do 12h neprestanog slusanja muzike (zato sam pitao za aptx jer on znacajno manje trosi bateriju), sad zavisi koju muziku volis pa tako imas i modele odredjene koji su bolji za jednu odnosno za drugu vrstu muzike.
Za 150e koliko su buds 2 ima da uzmes sluske da sanjas samo...

Bolje uzmi neki brend koji je za audiofile, sve brendirane sluske mainstream brendovima su preskupe a kvalitet im je osrednji.
Tu je Edifier, Soundpeats, Jbl, FIIL, Jabra...
Ja licno imam Edifier TWS 1 Pro model, siva boja, uzeo sam ih jer slusam razlicite zanrove muzike a one su bas balans izmedju svega a autonomija im je od 8h do 12h neprestanog slusanja muzike (zato sam pitao za aptx jer on znacajno manje trosi bateriju), sad zavisi koju muziku volis pa tako imas i modele odredjene koji su bolji za jednu odnosno za drugu vrstu muzike.
Za 150e koliko su buds 2 ima da uzmes sluske da sanjas samo...
Redmi buds 3 lite 3h autonomije. Za male pare. Lep zvuk imaju.

Hvale avgust update.
Na primeru mede se lepo vidi 2x zoom pre update i posle update.
Sem ovog 2x zoom-a koji je sada stvarno crop a ne digitalno uvećanje, ne vidim neki veliki update kamera. Ipak je kvalitetnija fotka sa senzora x3 od cropa x2, tako da ne vidim realnu poentu, pošto ne verujem da je nekome problem da se udalji još jedan metar da bi koristio x3 za sve što mu treba. Portret x2 je već korisna stvar ali to smo imali.

^ kazu da ce sledeci veci update da uradi jos dodatne cropove barem po ice universe

Sem ovog 2x zoom-a koji je sada stvarno crop a ne digitalno uvećanje, ne vidim neki veliki update kamera. Ipak je kvalitetnija fotka sa senzora x3 od cropa x2, tako da ne vidim realnu poentu, pošto ne verujem da je nekome problem da se udalji još jedan metar da bi koristio x3 za sve što mu treba. Portret x2 je već korisna stvar ali to smo imali.
Meni je 3x omiljen, 90% koristim taj, 5% 10x i 5% 1x, 0.5 ni ne koristim.
Previše je široka glavna kamera i imam osećaj da je ultra wide i ne koristim je.
24mm je previše, voleo bih da je između 30 i 35, a ultra wide negde između 13 i 20mm.
Zato mi se čini da ću više koristiti 2x sad, mada ovih par fotki što sam okinuo ništa specijalno nije.

Tako je, kod drugih telefona glavni senzor je uglavnom 27mm a na s23u je 24mm što je baš široko, čak je i ultrawide širi nego kod drugih (13mm). Idealno bi po meni bilo: uw 16mm, wide 30mm, tele 85mm i tele 2 200mm.

Ja sa prelaskom od 14 pro na ovaj nisam primetio razliku na ultra siroku i na glavnu...cini mi se da je skoro pa isto...jedino gde sam primetio to je u app instagram i druge..na ajfonu je tu kvalitet bas bas bolji...i u video pozivu i kad tipa saljem nesto..
Ne razumem zasto i dalje ne omoguci instagram ili android- ne znam od kog zavisi, da se kamera koristi na slican fazon kao na ajfon u aplikacijama..kad bi korostio telefon za drustvene mreze ne bi uopste imao drugog izbora osim jabuku

Instagram meni nebitan, ali viber i whatsapp koje svakodnevno koristim i iz njih slikam su ocaj. Whatsapp je dodao opciju hd kvaliteta slike, ali to moras da aktiviras nakon svakog slikanja. Nije ni meni jasno zasto to ne srede ili bar u podesavanjima daju mogucnost biranja kvaliteta slike.

Meni još ništa ne stiže, a vidim neki već tri dana imaju avgustovski update. Moja Ultra je EUX region.

Doduše, prava stvar će biti OneUI 6, što svakako neće pre oktobra. Avgust i ne donosi Bog zna kakve promene, ali me zanima da probam ovo što su neki pohvalili kamere.

Iskreno to je po meni bas zamerljiva stavka na racun Samsunga cekanje apdejta, neko je dobio apdejte jos pre 10 dana mozda i vise a evo recimo mi nismo jos uvek nista i sta je poenta svega toga. Secam se da je bilo reci jos pre izlaska 22 serije da ce biti uskladjeno da svi dobio apdejt prilikom izlaska tj da nece biti cekanja medjutim od toga naravno nista nije bilo niti ce.

Ima li neko iskustvo sa buds 2pro sluskama? Koja je autonomija ovih sluski, ima dosta po netu razliciti komn, jedni kazu 3ipo sata drugi 7h 😂
bicu jedan od 'onih' likova i reci ti da se ne isplati nista od tih high-end sluski, osim ako ti bas ANC nije bitna stavka (nekima i mikrofon), a i tad verovatno (nazalost) APP2.
Necete mi verovati ali je fit samih eartipova (guma koja ide na slusalicu pa sve to u uvo) najbitnija stavka i taj 'seal' je zapravo ono sto ima najveci uticaj na percepciju kvaliteta zvuka, itd.

Probao sam sve zivo u zadnjih par godina, i najduze sam koristio:
XT88 Lenovo (ovih dana 6-7eur na aliju, type-c punjenje, po 4-5h baterije bez problema, punim jednom u mesec dana a imaju po sat vremena dnevno koriscenja), od kraja prosle godine.

i QCY T5 od 2019 do 2022, nekih 20ak eura su bile, isto sa alija.

Mikrofon je plac boziji na oba, ali sto se tice zvuka, najvise sam se zadrzao na njima, ergonomija, generalno nacin na koji reaguju na komande, lakoca koriscenja/skidanja/stavljanja, ove su bomba i toplo savetujem da makar ih uzmes u rezervi, jer kome god sam ih pomenuo nije se pozalio.

Takodje imam Buds 2 (obicne), APP 1st gen, Freebuds Pro Huawei (po meni najzaokruzenije kome treba ok baterija i odlican mikrofon, verujem da i drugi model ima da se nadje ispod 100e kome nije hitno), i 95% vremena koristim XT88 Lenovo.

Najveca pljacka su (pored stakala i maski, naravno) upravo slusalice svih ovih proizvodjaca telefona. Jezim se kada vidim na sta daju ljudi u Xiaomi shopovima silne hiljade dinara.

Ima i OK modela na scarbir.com da gledas recenzije, zavisno od toga sta ti treba, ali ako je samo za zvuk, kupi Lenovke za 850din i ne razmisljaj.
Nisu za maratonske razgovore tj nisu za razgovore uopste, ali ako ti treba samo za slusanje muzike, podcastove, itd, nema greske.

Nazad
Vrh Dno