Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Poslednja izmena:
Zanima me da li postoji dual apps na samsungu? Ali ne samo aplikacije za poruke kao sto postoji, nego bilo koja druga aplikacija?

Integrisano u sistem samo kroz secure folder. Tamo može bilo koja aplikacija.

oni izgleda ne planiraju da izbacuju avgustovski apdejte za nas obicne smrtnike :unsure:
Bice, polako za koji dan AWGJ, i veliki je update preko 1 GB.

Možda čak i danas, jer su pustili za Singapur, Koreju itd.... 1.2 GB, takođe dostpuna je nava verzija Camera assistenta koja zahteva avgust update i možete omogućiti 2x zoom u assistentu.
Opis opcije 2x " Dodaje opciju sa 2x uvećanje u kameru. Uvećanje iseca sa senzora visoke rezulucije , pa je jednako dobro kao optički objektiv"

Poslednja izmena:
Pozdrav. Posle ultra 21 stigao 23 ultra i imam jedan problem. Pri dolaznom pozivu zvuk je užasan, zvuk melodije zvona tačnije, zvuči prazno, šuplje nema dubine. Kad podešavam melodiju zvuči dobro ali kad zvoni katastrofa.

Bice, polako za koji dan AWGJ, i veliki je update preko 1 GB.

Možda čak i danas, jer su pustili za Singapur, Koreju itd.... 1.2 GB, takođe dostpuna je nava verzija Camera assistenta koja zahteva avgust update i možete omogućiti 2x zoom u assistentu.
Opis opcije 2x " Dodaje opciju sa 2x uvećanje u kameru. Uvećanje iseca sa senzora visoke rezulucije , pa je jednako dobro kao optički objektiv"
2x zoom gde?
Mislis na portret mod?

Sigurno misli na "shortcut" na 2x jer sada ima tek na 3x
Da.

Change Log avgust 1.2 GB:
Changelog: • In-sensor crop at 2x zoom for photo and video modes. This high-resolution sensor crop is to provide optical zoom-level quality using the main camera.
• 2x zoom shortcut (icon) can be added via the new Camera Assistant update.
• Now, it is also possible to use 2x zoom when using the Super Steady mode.
• AI deep learning-based digital zoom solution is now implemented for the Galaxy S23 series, which can improve the picture quality at specific zoom magnification range.
• When using the 50 MP/200 MP mode, it is now optimised to improve details and reduce noise in the shadows.
• When taking motion photos using the photo mode, the file size is now more optimised. • When shooting moving subjects using the photo mode, the motion blur is now reduced.
• The camera performance is more optimised to improve various shooting experiences in the photo or video modes (the interval between captures, frame-drop when using Super Steady, and more).
• The effects when using the portrait video mode (big circle, colour point, and glitch effects) are now at 30 fps (they used to be 24 fps).
• When using the front camera, the natural face shape correction has an adjusted intensity.
• When using close-up subjects in the photo mode with the S23 and S23+, the corner softness/blur is now reduced by adjusting the focus position.

Sigurno misli na "shortcut" na 2x jer sada ima tek na 3x
Nije samo prečica nego su se napokon setili da 2x kropuje 50 ili 200mpx, a ne da digitalno zumira 12mpx.
Što je najgore od svega, na s22u je to radilo, doduše nije bilo prečice ali je između 1x i 3x telefon koristio 108mpx mod.
Viewfinder je bio očajan ali kad se otvori galerija, fotka je bila vrh kvaliteta.
A još tužnije je što su oni to radili i nisu reklamirali, a apple je bukvalno obmanjivao na onom njihovom key note-u gde su krop glavne kamere predstavljali kao optički 2x.

Da je Riot, rekao bih small indie company.
Samsung je jedan startup koji stavi vrhunski hardver i onda tim od 100 programera ne zna da podesi kameru.
A dva anonimusa sa telegram grupom i 10 ljudi koji im šalju slike radi testiranja umeju da optimizuju kameru milion puta bolje nego Samsung sa celim timom.
Neverovatno i tužno koliko je ovaj telefon bolji od ostalih u skoro svakom aspektu, a može da bude pa sigurno još 70% bolji sa normalnom optimizacijom softvera, kako kamere tako i svega ostalog.

Prilozi

• 20230816_181324.jpg
    20230816_181324.jpg
    82.5 KB · Pregleda: 114
  • AGC_javav10srp_20230816_181310124.jpg
    AGC_javav10srp_20230816_181310124.jpg
    30.2 KB · Pregleda: 100
  • stp_r4_20230816_181255628.jpg
    stp_r4_20230816_181255628.jpg
    36.6 KB · Pregleda: 136
Sto se tice hardvera zadnjih kamera, trenutno Xiaomi 13 Ultra ima najjaci hardver, al i njih softver kolje.
Ko hoce da se igra manuelnim podesavanjima nece naci bolji telefon po slikama koje sam video.
A sto se tice lose optimizacije, ako oni sad sve popeglaju ko ce da uzme S24, S25... serije?

Ne znamo zaista ko ima najbolji hardver, jer se o optici vrlo malo zna...

Jel instalirao neko updejt?

Prilozi

• Screenshot_20230816_200518_Software update.jpg
    Screenshot_20230816_200518_Software update.jpg
    89.8 KB · Pregleda: 122
^ instaliraj, taj hvali ice universe i kaže da ima dosta poboljšanja.

Svaki put je na početku lošija baterija, posle se malo stabilizuje. Mada mislim da je da julskim ipak malo slabija baterija.

Ko nema zaštitu za ekran, kao ja eto 🙄 da pazi ako ide na more... Ja sad videh više malih peckica po ekranu, od peska sigurno, nema od čega drugog da bude (telefon ne nosim sa ključevima, sitnišem ili sl, a ušuškan je u originalni i robusni Rugged Gadget Case). S23+ je u pitanju.

Pa ne znam šta očekuješ bez stakla ili folije... odavno je poznato da ova nova stakla nisu mnogo odolnija na ogrebotine od onih pre recimo 10 godina.

Ma ne očeujem ništa preterano, al ne baš ovo. Pritom prethodni telefon mi je bio Note 20 Ultra i to je ako se ne varam poslednja serija koja je imala fabrički zaštitnu foliju na ekranu (sin sad koristi taj telefon i ta folija je i dalje na njemu, mada zrela za zamenu sada) pa ne kapiram što su to izbacili iz pakovanja, kao da im je to neki veliki trošak. Sve nešto gledao da uzmem za S23+, al nikako da se pozabavim time. Da nisam otišao na more sve bi bilo ok 🤣😁

S21 serija je imala fabricku foliju takodje... Posle nje su je izbacili.

E pa eto, znao sam da je tu negde :) A baš šteta, meni su te fabričke folije bile baš ok.

Moze li da se namesti melodija za notifikacije a da nije fabricka? Nisam je našao ni na sound assistent

Moze li da se namesti melodija za notifikacije a da nije fabricka? Nisam je našao ni na sound assistent
Nije ovo iPhone 😬
Edit- ja sam *****, hteo sam da ne prikazem background pa sam zeznuo i screen recording i sve.
Elem, ides u my files, nadjes fajl koji zelis, kopiras ga u Notifications folder koji se nalazi u Internal Storage-u i posle izaberes taj zvuk iz Notifikacija, to je ovaj deo na snimku sto se vidi.

Edit edita- https://quickshare.samsungcloud.com/kCE2yNqlFzLp evo ga full screen recording pošto je veliki da se ubaci na forum

Poslednja izmena:
Vrh Dno