Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Podrzava.

Ovde imas sve podrzane protokole za svaki port plus su ga polomili i prosli svaki deo u njemu, jedan od retko dobrih kanala na ovu temu.

Jel ovaj punjač dobar za S23 Ultru? Brzina punjenja mi nije toliko bitna, samo da je kvalitetan i da mi ne spali telefon :D

Bacio sam ga na muke sad na moru, punio je S20FE i A52S istovremeno sa USB C portova, zivi su i dalje i jedan i drugi.

Obavezno kreni od nekih nebitnih uredjaja za pocetak pa onda predji na telefon, ja tako radim sa ovim Ali punjacima.

Kupio sam proizvod na Aliexpresu od prodavca koji ima 0 prodatih predmeta, iz razloga sto je jedino taj prodavac pruzao free shipping. Da li postoji mogucnost da je greskom stavljen free shipping i da proizvod nece biti isporucen uprkos tome sto je placen?

Da li je neko kupovao od vas ram DDR4 3200,dosta se prodaju ali nisam siguran kako rade.
Video sam da ima i iz Srbije da su ljudi kupovali.

Prilozi

• ram.png
    ram.png
    272.2 KB · Pregleda: 59
Pogledaj komentare Rusa za tog konkretnog prodavca. Ja imam SSD i memoriju u laptopu kupljenu kod Alije pre par godina

Poslednja izmena:
Naručio a40 soundcore sa ACN za 47$ (dodao još par sitnica u korpu da dobijem 15$ popusta). Sve ukupno platio 57$.

i taman da popust ode carini :D

Ostali su od drugih prodavaca, ne ulaze u cenu, ovo je 47 pa 47. Ako hoće da naplate, nek naplate, svakako gledaju cenu koju oni hoće.

Automatski, ako kupiš nešto u vrednosti od 75$. Mislim da ide 3$ za 15, 8 za 50 i 15 za 75$.
To su crveni AliExpress kuponi, i sabiraju se popusti sa popustima prodavaca.

Inače nikad ne trošim toliko novca na aliexpressu, ali sam želeo da kupim ove slušalice, pa pošto su 64$, isplatilo mi se da dodam nešto za još 11 jer dobijam dodatnih 7$ popusta (umesto 8, 15$).

Na kraju se popust rasporedi na sve te proizvode srazmerno ceni, tako da od tih 15, 12 i nešto je popust za slušalice, i dodatno 2$ kupon prodavnice i 2,5$ od onih coina što se skupljaju, te na kraju izađe 47$.

Edit: re-upload slike jer su mi se videli podaci na prvoj.

Prilozi

• Screenshot_20230822_105515_AliExpress.jpg
    Screenshot_20230822_105515_AliExpress.jpg
    91.4 KB · Pregleda: 45
Hvala on odgovoru.

Jel može tako da se pri plaćanju proizvoda odjednom (zbog ostvarivanja tog popusta) izabrati slanje tih proizvoda na različite adrese?

MOZE
Naprave se porudzbine ( zbirno npr. preko 75$ ), ali se ne izvrsi placanje.
Izmene se adrese i tek onda izvrsi placanje.

Da bi kreirali porudzbine bez placanja :

Ako imate mogucnost treba da blokirate placanje karticom na internetu.
Ako nemate - imate generatore Visa / Master kartica , pa unesete neke random podatke
umesto podataka sa vase kartice ( ime , broj , cvv )

Poručujem dugo ali ovu situaciju nisam imao. Stigao mi je neispravan proizvod, otvaram dispute ali on dozvoljava samo sa povraćajem predmeta što je neisplativo. Aliexprsss to samo potvrdi, šta raditi? Da napomenem da ništa nisam prihvatao niti se saglasio, samo me procesuira za vraćanje proizvoda bez mogućnosti biranja drugih opcija.

Prilozi

• Screenshot_20230828_131216_AliExpress.jpg
    Screenshot_20230828_131216_AliExpress.jpg
    73.9 KB · Pregleda: 31
  • Screenshot_20230828_121640_AliExpress.jpg
    Screenshot_20230828_121640_AliExpress.jpg
    80.4 KB · Pregleda: 29
kako mislis neisplativo? neka shipment plati primalac

Da ali nije moguće slanje od nas u Kinu na teret primaoca. Takođe iz naše pošte kažu da je mala šansa da stigne pre 12.09 kako oni zahtevaju. Neisplativo u smislu da sam predmet platio 20 evra + 600 dinara carinu a slanje nazad u Kinu bi koštalo minimum 2500 dinara koje ja moram platiti.

sta tebe briga kada ce im stici, kako nama ne stigne kada treba da stigne?
kako misle nije moguce? kako oni nama salju iz Kine na teret primaoca? nije valjda da smo mi jedina drzava gde to nije moguce? stvarno ovo pitam, jer nisam nikad slao

ako treba da im stigne brzo, pitaj ih da posaljes dhl express, pa neka to plate

Danas sam zvao i rečeno mi je da nije moguće slati na teret primaoca već da ja moram sve platiti prilikom slanja. Ne bih sada polemisao o nepravdi koja mi se nudi jer je očigledna već kako da najbezbolnije rešim situaciju. Naravno da me je briga kada će im stići jer na slici br.2 stoji da ako ne stigne do 12.09. refunda neće biti.

onda im napisi da saljes dhl express o njihovom trosku, jer nasom postom to nece stici i moras ti platiti shipment (mislim da je to datum do kada moras poslati, ne kada mora stici)

Da li si 100% siguran da DHL prihvata slanje brze pošiljke bez ikakve nadoknade i garancije da će je primalac prihvatiti i sve to platiti? Ja sam im napisao da ne mogu slati na teret primaoca ali ih to ne zanima. Piše jasno " return item before 12.09." što znači da im do tada mora stići ako želim refund a ne da se pošalje. Nije mi ponuđena ni jedna druga opcija u smislu delimičnog refunda, slanja drugog predmeta i sl.

Poslednja izmena:
return item before 12.09. znaci da moras do tog datuma da posaljes item njima.
kako mozes da kontrolises brzinu slanja i kada ce nesto stici? to ne moze niko, ni oni, a kolika su kompanija

rekoh da nikad nisam slao (vracao robu). posalji mail dhl-u pitaj ih, pitaj prodavca kako da posaljes iz SRB da oni plate shipment, jer nisi ti kriv sto ne radi i da snosis dodatne troskove, vec si platio shipment od Kine do Srbije

Nazad
Vrh Dno