Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Msm nerealno je da ovaj gore dron od 8.5$ leti 40 min :D I jos jedna stvar, ne znam ni da li ima stabilnost u letenju , tipa ako duva vetar da li se pomera ili se bori da ostane u mestu cak i ako se ne pomera upravljacem (sumnjam da ima) a za domet tek necu da pominjem, wifi domet od 5km, ma daj :ROFLMAO:

Iskreno ne znam sta bih ti preporucio za taj budzet.
To je cena za bateriju, ne za dron...

Da, ali dole se bira šta zapravo naručuješ. Nekada se samo bira boja, a nekada vrsta strujnog adaptera ili ceo paket. Cena je često od najjeftinijeg artikla.

Tih nekoliko prodavnica su Alijeve prodavnice ! Imaju to Prime kao Amazon. Paznja sa njima ! Refund ne uvazavaju, roba je mahom fejk u opisu, karakteristike lagarija ! Sa srecom ko sa Alijem udje u kolo.

Suzbija Ali to kao i pirateriju samo treba neko vreme (nekoliko prijava)...

Pricamo o Alijevim prodavnicama,poslao sam snimak kao dokaz i nakon 12h su prihvatili da vrate pare bez potrebe da vracam neispravan uredjaj.
Mozda se nismo razumeli. Na Aliexpress platformi postoji niko ne zna koliko "prodavnica". Hiljade su u pitanju. Medjutim sam Aliexpress ima 2 svoje, mozda 3 prodavnice. Ljudi po internetu pisu da su njegove, sto se vidi po mnogo cemu. Jeftine cene, za Srbiju sve "free" postarina zato sto je i za 99% drugih prodavnica Aliexpress "spediter".

Te prodavnice su : Cuteslivingstore i Factory Direct collected Store. O te dve prodavnice sam napisao da treba biti oprezan. Ako si ti u te dve prodavnice ostvario refund, onda O.K.

Meni danas stiglo neispravan uredjaj bas sa Factory Direct collected Store. , oni i nemaju email kao drugi , znaci pisi propalo 8,5eu

Mozda se nismo razumeli. Na Aliexpress platformi postoji niko ne zna koliko "prodavnica". Hiljade su u pitanju. Medjutim sam Aliexpress ima 2 svoje, mozda 3 prodavnice. Ljudi po internetu pisu da su njegove, sto se vidi po mnogo cemu. Jeftine cene, za Srbiju sve "free" postarina zato sto je i za 99% drugih prodavnica Aliexpress "spediter".

Te prodavnice su : Cuteslivingstore i Factory Direct collected Store. O te dve prodavnice sam napisao da treba biti oprezan. Ako si ti u te dve prodavnice ostvario refund, onda O.K.
Od te dve govorim,ja nisam imao problem sto ne znaci da neko nije imao,narucio sam desetak puta i zatrazio dva puta refund zbog neispravnosti robe i pare su vracene,cak posto ide direktno sa Alijem nije bilo nikakavih pregovora vec nakon 12h potvrda da prihvataju moj zahtev,naravno moras pruziti uverljiv dokaz slikati i snimiti citavu proceduru utvrdjivanja neispravnosti.

Merači potrošnje struje, naručio ovakav. Da li ga možda neko već ima kako se pokazao.
Merač potrošnje struje do 60A od 2$? Ne znam da li si svestan koliko rizikuješ, ovaj uređaj mora biti kvalitetan toliko da izdrži potrošnju najjačeg potrošača u strujnom krugu, pod pretpostavkom da nećeš meriti potrošnju led sijalica, već nekog jačeg potrošača. Da skratim - kontakti, elektronske komponente, sve to mora da izdrži. S obzirom na cenu, mogu da ti preporučim da nikad ne ostavljaš aktivan merač kad nisi kući ili noću, što ga praktični čini neupotrebljivim za ono za šta je namenjen. Verovatnoća da izazove požar je poprilična.

@psaras ako si električar znaš na kom principu oni mere potrošnju, tako da tolikog rizika nema. On će meriti potrošnju rasvete za cveće, uglavnom su led strele i nekoliko neonki, potošnja maksimalna ne veća od 1kw što je struje struje 5A.

Meni danas od Factory stigla mehanička tastatura i moram da kažem da sam prijatno iznenađen, s obzirom da me je koštala malo više od 2000 dinara.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! RSD2,194.72 66%OFF | 60% Wireless Mechanical Keyboard Bluetooth Dual Mode Hot-Swappable Mini 68-Key Red Switch for PC PS4 Xbox iPhone iPad

^pa to je ona žangli😁 sto sam i sebi narucio. Lepo lepo

@psaras ako si električar znaš na kom principu oni mere potrošnju, tako da tolikog rizika nema. On će meriti potrošnju rasvete za cveće, uglavnom su led strele i nekoliko neonki, potošnja maksimalna ne veća od 1kw što je struje struje 5A.
Nisam električar, elektrotehničar jesam. Da ne dužimo priču, morao sam da skrenem pažnju jer na kakvom god principu da radi, ono što sam napisao stoji. Ja to ne bih ostavljao bez nadzora, a ti kako hoćeš. 😉

Meni danas od Factory stigla mehanička tastatura i moram da kažem da sam prijatno iznenađen, s obzirom da me je koštala malo više od 2000 dinara.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! RSD2,194.72 66%OFF | 60% Wireless Mechanical Keyboard Bluetooth Dual Mode Hot-Swappable Mini 68-Key Red Switch for PC PS4 Xbox iPhone iPad
Jel' fercera na PS4/PS5 kao što piše?
Ako radi, ovo bukvalno uzeti samo da se ne mora chatovati na džojpedu...

Kako si prošao sa carinom ?

Meni kad kliknem na link (preko mozile) izbacuje da ne salju u srbiju?

edit: Ipak sad pise da salju, a jutros mi pokazivalo da ne salju. Svasta.

Kako si prošao sa carinom ?
Nisu dirali.

U paketu dođu dva rezervna red switcha kao i jedan "skidač" keycapova i jedan za same switcheve. Switchevi su na dve igle, ali realno za dve hiljade dinara šta da se očekuje više. E da, nema rgb, kao ni pozadinskog osvetljenja, što mi uopšte ne smeta.

Drugari, preporuka za neki m2 nvme i m2 sata na USB adapter nešto ovog tipa:
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! RSD816.68 69%OFF | iDsonix SSD Case M.2 NVMe SATA Enclosure Dual Protocol Case NVME PCIE NGFF SATA External Hard Drive Box Support UASP for Laptop

Vrh Dno