Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Da li je neko porucivao dronove skoro? Videh na temi o dronovima da postoje problemi na carini-mada su postovi o tome dosta stari. A inace porucio bih obican neki igracku, za 30ak $ ne neki ozbiljan veci.
Ovo mi deluje kao odlicna ponuda, cak se i ja razmisljam da ga kupim 😂

Ne razumem se u dronove, a i ja bih d skupim neki jeftin, ono, da pregledam stanje oluka bez penjanja na krov, ali ovaj link što si okačio, kaže baterija 40 minuta, a domet WiFi 5000 metara?! Prvo mi zvuči nerealno, ali moguće, a drugo zvuči kao SF.

Ne razumem se u dronove, a i ja bih d skupim neki jeftin, ono, da pregledam stanje oluka bez penjanja na krov, ali ovaj link što si okačio, kaže baterija 40 minuta, a domet WiFi 5000 metara?! Prvo mi zvuči nerealno, ali moguće, a drugo zvuči kao SF.
Low budget dronovi mogu da lete od 100m do 2km, ako koriste remote control, barem tako pise na netu 😁
P.S. Upravo citam recenzije i primetio sam nesto sumnjivo, sve recenzije su pisane 3, 8 i 9 avgusta

Imate DJI (Ryze) Tello za oko ili manje od 100e nov (83e ako ne lazu ovi KP prodavci kao po obicaju).

Koristi cale od drugara kada hoce da pogleda nesto odozgo i radi mu ok.

Da ne kopiram linkove, evo iz opisa DJI Tello pa vidite da li je realno 5km dometa za 8e i ostalo

Number of propellers 4 pcs
Operating range 100 meters
Flight time 13 min
Memory card type No
Battery 1100 mAh
Camera Yes
Color Black and white

Taj gore Lenovo i slični "Xiaomi" dronovi sličnog izgleda su navlakuša sa fake recenzijama. One slike su od ko zna kog drona, realno stanje je da se na kameri vide pikseli skoro i da lete jedno 5 minuta maks. Zaobiđite.

Sto se tice doleta i vremena letenja svakako im nisam poverovao :D Ima na YT dosta recenzija tih kineskih dronova pa bih se time vodio, nego sam video postove da carina trazi neke papire za njega, ili ih je cak vracala nazad? E sad ti postovi su od pre par godina pa ne znam da li to i dalje vazi, tj da li uopste vazi za ove igracke? Ozbiljniji dronovi zahtevaju neku papirologiju to znam.

Možeš se kockati. Ako prodjes bez super, ako ne ***, ovde imaš 970 evo 1tb za oko 7k.

A tamo te skuplje izadje 1tb, dodajes još 32% na cenu sa Alija. Bez garancije.

Još jedno pitanje u vezi punjača. Gledao sam Baseus, vidim da imaju neku GaN seriju i kao obične USB punjače, a cene su mi skroz nelogične, pa me zanima ima li neka fora tu?

Recimo ovaj

€19.51 65%OFF | Baseus 65W GaN Charger Quick Charge 4.0 3.0 Type C PD USB Charger Portable QC4.0 3.0 Fast Charger For Laptop IPhone14 13

65w, 3 priključka, na aplikaciji ispod 20e free shipping, bukvalno ista cena kao za punjač od 30w. Msm to ispada baš dobra cena? Na desktopu mi ispada 11$ skuplji (7e veća cena + shipping 4e).

EDIT: ima i neki kupon da se pokupi, izađe 18.5e.

To ove kineske "valjamo na veliko" radnje prodaju sa nekom matematikom, uzimaj dok ima.

Nisam nikad kupovao punjače, ali mi se čini da 18.5e za 65w nije puno.

EDIT: uzimam, hvala.

*GaN charger is a charger built with gallium nitride rather than the more popular silicon. As a result, it is more compact, energy-efficient, and quick to charge than a conventional charger

Potvrđujem i ja ovaj link za Baseus punjač i taj store, bukvalno juče mi je stigao, sa sve kablom od metar, radi odlično. S23ultra puni kao super fast 2.0
Stigao je za nekih 17-18 dana, naručen po preporuci nekoga iz teme za S23

Iskoči mi sad neki Kllisre ddr4 ram 2x16gb na 3200mhz za 30€. Vredi li to za ht mašinu?

Je li neko poručivao i da li su mu pukli carinu?

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! RSD4,890.86 59%OFF | Kingston SSD M2 Nvme M.2 2280 PCIe 4.0 X4 KC3000 1024GB 512GB 1TB 2TB Internal Solid State Drive HDD Hard Disk for PS5 Desktop
Meni stigao pre skoro dva meseca, 256 GB, ništa nisam platio. Beograd

€19.51 65%OFF | Baseus 65W GaN Charger Quick Charge 4.0 3.0 Type C PD USB Charger Portable QC4.0 3.0 Fast Charger For Laptop IPhone14 13

Da li je za ovaj punjač OK da se uzme ovaj adapter za stariji iPhone? Vidim da se uz brz punjač dobija type C na type C. Malo me buni što na slikama stoje verijante 120W max i PD20W, a dole u opisu stoji da podržava PD do 120W.

https://ae01.alicdn.com/kf/S8f8b9e9a7f794393ab59c450008b062fG.jpg

Ne koristim iphone, moraće da odgovori neko ko je kupovao te adaptere.

Ja adaptere koristim ali ne za punjenje iPhone. Ako može normalno da puni 65W HP laptop isti taj Bases preko sličnog adaptera, onda može i stariji iPhone.

Ono što apsolutno nemoj nikada raditi, jeste korišćenje adaptera gde pokušavaš puniti neku elektroniku koja nije pametna, tipa da sa PD punjačem puniš nešto što ima grejač u sebi a nema nikakve čipove kao što ima kompjuterska elektronika da koriguje struju punjenja. Znači možeš one kineske lemilice puniti na punjač od mobilnog jer su tako napravljene. Ali kada bi imao nešto slično a da se ne puni na USB nego na neki ispravljač što ide u utičnicu, ne pokušavaj, samo češ spaliti sve oko sebe.

Edit: Ja sam probao neki trimerčić na strujni adapter preko GAN punjača sa sve adapterom da punim jer sam izgubio njegov strujni adapter... rezultat posle par sekundi smrad i beli dim ali nije crko skroz hvala Bogu...

Poslednja izmena:
Jel neko kupio neko naliv pero da baš valja? Volim penkala a vidim da ih ima dosta sa veoma pristojnim cenama.

Da li je neko porucivao dronove skoro? Videh na temi o dronovima da postoje problemi na carini-mada su postovi o tome dosta stari. A inace porucio bih obican neki igracku, za 30ak $ ne neki ozbiljan veci.
Ja sam promenio nekoliko dronova do sada.
Nisam nikada porucivao preko da bih znao da ti odgovorim.
Ovo mi deluje kao odlicna ponuda, cak se i ja razmisljam da ga kupim 😂
Za ovu cenu sa sve postarinom i ovim specifikacijama mi je prosto NEMOGUCE.

Naravno da je nerealno.

Ja imam DJI Air 2s Fly More Combo kog sam platio 1100e nov, a negde je i preko 1300e. Baterija na njega moze da mi drzi 30 min pod uslovom da stoji u mestu i snima ( proizvodjac kaze 31 minut) a domet mog drona je do 10km , tvrdi proizvodjac. ( 4km sam probao sa slabijim dronom DJI Mini 2 kojeg sam imao pre ovog) tako da verujem da ovaj moj drugi, moze da predje i vise od 4km, njega nisam testirao.

-----
Msm nerealno je da ovaj gore dron od 8.5$ leti 40 min :D I jos jedna stvar, ne znam ni da li ima stabilnost u letenju , tipa ako duva vetar da li se pomera ili se bori da ostane u mestu cak i ako se ne pomera upravljacem (sumnjam da ima) a za domet tek necu da pominjem, wifi domet od 5km, ma daj :ROFLMAO:

Iskreno ne znam sta bih ti preporucio za taj budzet.

Poslednja izmena:
Imam onaj kineski fenjer,bila mi se odlemila zica napred pa mi nije svetlila ova srednja sa slike,medjutim posle nekog vremen opet ne svetli srednja,zice napred ok,vidim kod te srednje jedna odlemljena plava(obelezeno crvenim) a i ova druga crvena mi za koju je zalemljena neka druga plava treba deluje mi odlemljeno sa ove pozicije(obelezio zutim),zuta zica ide unutra,trebalo bi da je ona ok.

Prilozi

• IMG_20230813_144228.jpg
    IMG_20230813_144228.jpg
    246 KB · Pregleda: 29
  • kamperski-led-fenjer-punjiv-na-solarnu-energiju-usb-baterije-ili~3530.jpg
    kamperski-led-fenjer-punjiv-na-solarnu-energiju-usb-baterije-ili~3530.jpg
    38.6 KB · Pregleda: 29
Nazad
Vrh Dno