Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Ima i jeftiniji paket od 2950 din, sa internetom 150/75 mbps i srednjim paketom kanala i 2 CAM modula, nema MOVE stb-ova u tom paketu, samo ga ne stavljaju na sajtu, ali imaš u cenovniku u dokumentaciji.
Nije velika razlika u ceni. Ne moze se potpisati novi ugovor sa exe net paketom, mora da bude supernova paket?

Ako je samo u TV kanalima razlika onda mi nije ni bitno previse. Internet mi je pre svega bitan. Ako dobro razumem na osnovu prethodnih stranica, neki kanali bi postali zakljucani, ali bi internet trebalo da ostane nepromenjen

Nesto su danas muljali, Bubanj, Nis, javlja mi zena nije bilo kablovske neta da, kada dosla kablovksa vecine kanala nije bilo, odradila predragu, obicno radimo predragu zemlja Nemacka, medjutim sada kada obav pretragu probala zemlja Nemacka i Srbija, izmesani kanali a FOX kanala nigde nema.

Sinoć su prebacivali exe korisnike na supernovu, mene su zvali posle toga da potpišem novi ugovor sa aupernovom. Nude mi 12 meseci upola cene. Stari ugovor mi je važeći do februara 2024te.

ja vec imam sa supernovom potpisan, potpisao prosle godine
zakljucani HBO sto je i ocekivano, zakljcani i xxx kanali koji su bili otkljucani od pocetka koriscenja EXE neta, ima brdo lokalnih beskorisnih kanala i mnogo vise radio kanala

Poslednja izmena:
Nisu zvali, zvali su samo kada su me obavestili da ce menjati podesavanja mzoda krajem prosle godine ili pocetkom ove.
Mislim, da me pozovu ne znam sta bih rekao, net je ok nisam imao problema, ako je natovan nemam sa tim problem je ne hostujem niti planiram bilo st ada hostujem.
Televizija, hm, od ovih 600+ kanala gledamo jednocifreni broj kanala i tu stvarno ne znam sta da kazem sem da su FOXovi kanali vise nisu HD, to mi je zamerka

Niko nije zvao. Upload je između 65 i 68mb/s od deklarisanih 75, tako da ima prostora za unapređenja.

Nisu zvali, zvali su samo kada su me obavestili da ce menjati podesavanja mzoda krajem prosle godine ili pocetkom ove.
Mislim, da me pozovu ne znam sta bih rekao, net je ok nisam imao problema, ako je natovan nemam sa tim problem je ne hostujem niti planiram bilo st ada hostujem.
Televizija, hm, od ovih 600+ kanala gledamo jednocifreni broj kanala i tu stvarno ne znam sta da kazem sem da su FOXovi kanali vise nisu HD, to mi je zamerka
600 kanala ima ? E bravo .Ja sam im uvek predlagao 500 plus konačno je usvojeno .

Niko nije zvao. Upload je između 65 i 68mb/s od deklarisanih 75, tako da ima prostora za unapređenja.
Ne znam zašto ali su im izgleda nategnutija čvorišta na SN nego na EXE... I koliko vidim po skrinšotovima na forumima, ja fazon imam za 10-20mb veći download i upload na EXE paketu

• Like
Reagovanja: uji
pa mislim da je toliko, bem li ga sve su izmesali, posle standardno ovih 5 ili 6 sa nac frekfencijom krecu 100 lokalnih, pa ide fox jos nekoliko filmskih, bar su makli rusku sinhronizaciju sa SCIFI kanala
Trenutno
Super Exe Par 1 tako pise na racunu koja je brzina ne secam se
brzina neta.jpg

Upravo me zvala gospodja iz Supernove, kaze da uzmem novu opremu jer se vodi da imam exe netovu, da potpisem ugovor prvih 6 meseci za 1 ili 50% a onda jos 18 meseci po 2900 i nesto.
Imam ugovor sa njima do marta ili maja sledece godine, samo sto je nisam oterao u tri lepe. Ukljucili mi kanale koje 95% neceu niakda da pogledam, na nekim sada nema prevoda, izgleda da su FOXove vratili u HD sto je OK.
kad mi istekne ugovor videcu dal ostajem ili idem kod drugog operatera

Rekli su mi da nije obavezno potpisivanje ugovora, ali mi je posle njihive jučerašnje intervencije brzina interneta 100/100 umesto 320/120 a HBO i Cinemax kanali su mi i dalje zaključani.

Nemam pojma, tako radi, po ugovoru je 320/120. Prijaviću i to sutra, čekam ovo za HBO kanale da mi reše.

@gvlada, brzina downloada mu i jeste 320Mbps, tačno u Mbps, to što speedtest pokazuje više, je klasična stvar kod Supernove. Naime, prvih par desetina megabajta (ako nisi imao prenos punom brzinom neko vreme) krene maksimalnom brzinom (oko gigabita), i onda se smanji na 320Mbps kolko je i paket. Speedtest pokaže više, jer je prvi deo testa išao brže, ali to ne znači da bi download veće količine podataka išao brže. Ne bi.

Razlog za ovakvu pojavu je naj verovatnije nešto što se zove HTB (Hierarhical Token Bucket) gde se brzina limitira na sledeći način: Imaš "posudu" punu "tokena" u koju se "tokeni" dodaju brzinom od 320Mbps, ako se "posuda" prepuni, neiskorišćeni "tokeni" se bacaju. Ako prenosiš podatke, ti "toleni" se troše sa svakim prenetim paketom, shodno njegovoj veličini. Količina "tokena" u "posudi" nije 0, već ona odgovara broju paketa dovoljnom da se prenese par desetina megabajta.

U praksi znači da ćeš limit brzine videti tek nakon pražnjenja "posude sa tokenima", a ne odmah ba početku transfera.

Ja od jutros nemam TV signal.
Niš, Komren je u pitanju.
Super Exe Sve paket još uvek.

Ako si imao staru exe semu (posto jos uvek jedan deo korisnika ima staru semu - sd Fox kanali, otvoren HBO i kanali za odrasle), preskeniraj ponovo kanale. Ako rucno to radis promeni symbol rate na 6900 kS/s jer je to za sn, za exe je bio 6952 kS/s.

Jeste, stara exe šema je.
Sad sam na poslu ali preskeniraću kad budem bio kući.
Hvala ti.

Upravo preskenirao i dobio 396 tv kanala i 28 radio programa. Nisam proveravao da li su svi otključani.
Malopre me i zvali iz Call centra da me obaveste da su ugasili Exe šemu kanala i za sutra mi zakazali ekipu da montira novu opremu i donese novi ugovor na potpis. Takođe optika.
Do sada sam plaćao 2.670 dinara 100/40 internet, TV i fiksni.
Sada mi nude internet 150 Mbs, TV 310 kanala, za fiksni nisam razumeo da li ide ili ne jer mi je bila neka gužva na poslu. Ugovor na 24 meseca, 3490 dinara a prvih 12 meseci 50% popusta. Ovakav paket nisam uspeo da nađem na njihovom sajtu.
4 televizora a maksimalno je 5, stim što se za 5. doplaćuje 299 rsd/mesečno.
E sad, mi u kući imamo 6 televizora i po ovome bih trebao da uzmem dva priključka.
Rekao sam im da mi daju 1 dan da razmislim.
Alternativa su mi Jotel i NetNet (koji je do pre par dana imao promociju 18 meseci gratis uz ugovor na 24 meseca. Na Jotel se ne bih vraćao.
Najradije ne bih ništa menjao i ne znam šta bilo ako bi ostao status quo jer sam ovde na temi čitao da su neki prestali da odgovaraju na njihove pozive i nastavili da koriste usluge bez promene.
Ugovor mi ističe za manje od mesec dana.
Da li bi mi isključili signal ili....?

Upravo preskenirao i dobio 396 tv kanala i 28 radio programa. Nisam proveravao da li su svi otključani.
Malopre me i zvali iz Call centra da me obaveste da su ugasili Exe šemu kanala i za sutra mi zakazali ekipu da montira novu opremu i donese novi ugovor na potpis. Takođe optika.
Sada mi nude internet 150 Mbs, TV 310 kanala, za fiksni nisam razumeo da li ide ili ne jer mi je bila neka gužva na poslu. Ugovor na 24 meseca, 3490 dinara a prvih 12 meseci 50% popusta. Ovakav paket nisam uspeo da nađem na njihovom sajtu.
E sad, mi u kući imamo 6 televizora i po ovome bih trebao da uzmem dva priključka.
Alternativa su mi Jotel i NetNet (koji je do pre par dana imao promociju 18 meseci gratis uz ugovor na 24 meseca. Na Jotel se ne bih vraćao.
Najradije ne bih ništa menjao i ne znam šta bilo ako bi ostao status quo jer sam ovde na temi čitao da su neki prestali da odgovaraju na njihove pozive i nastavili da koriste usluge bez promene.
Uzmi Orion.

Meni je promoter od vrata do vrata nudio 12 po 1 din, zatim 18 meseci po 1 din, da bi na kraju dosli do 20 meseci po 1 din. Nudio 7 TV-a jer u kuci ih imamo 6. Nesto je bilo preko boxova, nesto preko app (za smart tv), nesto preko mob app. Trio custom paket. Sve sam to odbio, a ugovor istekao pre 2 i vise god.
Ugovor na 24 mes.
Zvali su i da smaraju za novu opremu, ali sam im rekao da i ova funkcionise kako treba. ;-)
Dok god je ovako, otkljucana televizija, net "radi" nece dobiti nista od trenutnog, a kada to prestane verovatno cu pravac konkurencija.

Ja sam im rekao da mi u ovom trenutku ne odgovara nova UO. Oni su onda insistirali da platim uvođenje (usluge koju već imam), i ja onda rekoh da neću da platim uvođenje a, ako tako mora - odoh kod konkuremcije... Onda su rekli, pa ne mora sad, a na moje pitanje kad će morati, odnosno da mi daju neki konačan odgovor - nisu hteli da kažu.

Meni jos uvek nisu aktivirali HBO i Cinemax pakete koke imam po ugovoru sa Supernovom do kraja ugovorne obaveze. Poalednjih par dana nisam ni zvao call centar, sutra cu preko sajta da podnesem prijavu. Inace, svaki put kad pozovem operater pogleda da li je vec prijavljivano i kaze da odmah resavaju :)

A šta podrazumevaju pod novom opremom i kompletnom zamene stare, koji uređaj se dobija i kakvi kablovi dolazi do televizora ?
4 godine imam Huawei Hg8245q2 ONT uređaj i neki FTTH CATV "konvertorčić" iz koga izlazi coax a koji sam ja posle "razdelio" na 6 televizora po kući.

@vialle, podrazumevaju novi ruter - Huawei HG8245W5-6T i zavisno od paketa - Move Box, CAM, DVB-C prijemnike, za onoliko televizora kolko idu po ugovoru.

Bez nove UO na 24 meseca "uvođenje" za uslugu interneta naplaćuju 5000, i još 5000 za uslugu televizije. Uz novu UO na 24 meseca, je besplatno "uvođenje".

Znaci ja sam lepo razumeo gospodju, dodjes po novu opremu ali mora potpises ugovor inace nema nova oprema, jel tako?

Imaš 4 za aplikaciju, jedan tu zauzmu s njihovim boxom. Ja sam imao slično situaciju kao ti, kupio xiaomi box gde sam inastalirao njihovu move smart aplikaciji i tako gledam tv. Ovako samo njima plaćaš i moraš da vratiš taj box sa ovim rešenjem dobijaš tvoj box na koji može Netflix,hbo.... sve ostalo da instaliraš na njihovom ne možeš ništa

Nazad
Vrh Dno