Šta je novo?

iPhone 14

Na Yettelu na starom tel obrisem eSim. Onda na novom opet ucitam qr code sa kartice i to je to👍😀

Za to je i ostavljen icloud, to i viber back up, doduse kontakti su mi prvenstveno vezani na gmail. Neko je pisao, ali ne mogu da nadjem vrtim stane dzaba, kako mi je najlakse dns da setujem ubise s reklamama?
Skini odavde dns profil, to ti je najbolje resenje, testirao sam sve moguće aplikacije i extenzije i placene i neplacene, bukvalno ovaj besplatan dns radi najbolji posao, isto blokira,a ne ubija bateriju, takođe blokira i u aplikacijama

Da li postoji neka određena procedura prebacivanja eSima sa jednog na drugi telefon? Kada pokušam da prebacim, na novom telefonu mi ispiše da eSim ne podržava transfer i da moram da kontaktiram A1 SRB. Da li može nekako da se prebaci bez odlaska u poslovnicu ili cimanja preko call centra?

Na Yettelu na starom tel obrisem eSim. Onda na novom opet ucitam qr code sa kartice i to je to👍😀

Pravilo koje važi za sve naše operatore 😃

Baterija treci dan, na 50% je trenutno sa nesto malo jace od 4:30 sot. Ovo je prebrutalno. Pixel 7 je drzao malo jace od dan sa istom upotrebom.

^ najverovatnije nije zahtevan korisnik, sigurno ne koristi mnogo app nego osnovno. Meni bude na PM lagano dva dana sa 8-10h.

Pa ja na sluzbenom sam takav, ali i ne blenem u viber i emailove ceo dan, sot mi je uvek mali, iako baterija gura par dana. :D

Msm da znacajno nosi bateriji u korist gasenje propratnih desavanja, siri sugestije, lokacije i pracenje svakog koraka, haptic, background app itd

^ ja ne gasim ništa. Dosta poziva, dva e-mail, kamera…. Jednostavno dobro optimizovan softver.

Pogasim sve moguće opcije i koristim telefon od 1000e kao Nokiu 3310. Sjajno korisničko iskustvo. 😂

Pa da, ako ne koristis 8h dnevno za gledanje YT, TikToka i Instagrama onda je to 3310. Covek opisao sasvim normalno koriscenje telefona, bukvalno je za tako nesto smartphone i zamisljen kao koncept.

Pogasim sve moguće opcije i koristim telefon od 1000e kao Nokiu 3310. Sjajno korisničko iskustvo. 😂
Iskustvo prilagodi svako sebi ( zapravo 99% ) i ne zna da prilagodi tel potrebama pa posle kuka na bateriju. Meni telefon sluzi za posao i hobi fotkanje, te vibracijice, predlaganje gde da popijem kafu a prolazim pored 240 kafica mi je nebitno. Daleko mi je bitnije da moze da ispuca 50fotki u proraw i da skine zbog toga par % . Sve u svemu da ne skrecemo s teme, ovo je prvo punjenje bilo, danas ide drugo ja sam prezadovoljan svime sto pruza 14 pro. Sem tezine manu ne vidim.

Meni telefon služi za sve i svašta, komp koristim samo kad moram. YT, Instagram, Twitter, Reddit, TikTok, Deezer, gomila poziva i poruka, 2 mejla, mape, kamera (video i slikanje), beleške itd. Watch GT3 povezan 24/7, uz to često budu povezane i BT sluške 1-2h. Poslovno/privatni telefon. Izgura ceo dan bez problema, uz neki SOT od 5-6h i uveče ostane 20ak %. Ja sam zadovoljan, ne pamtim kad sam imao telefon sa ovako dobrom baterijom. Bukvalno izgura dan šta god mu radio. 14PM

Baterija treci dan, na 50% je trenutno sa nesto malo jace od 4:30 sot. Ovo je prebrutalno. Pixel 7 je drzao malo jace od dan sa istom upotrebom.
Previše obraćanja pažnje na ne mnogo bitne stvari. Zaista imaju dobru bateriju ali sad baš da gasim sve da bi izgurao 5 dana a isto to mogu sa po sat vremena dnevno i da mi u pozadini radi sve što ajfon namestio + ono što sam ja skinuo. Ja ništa ugasio nisam.
Ovo je fazon - potrošio am do mora 15L, prosečna potrošnja 1.5L na 100km.

Previše obraćanja pažnje na ne mnogo bitne stvari. Zaista imaju dobru bateriju ali sad baš da gasim sve da bi izgurao 5 dana a isto to mogu sa po sat vremena dnevno i da mi u pozadini radi sve što ajfon namestio + ono što sam ja skinuo. Ja ništa ugasio nisam.
Ovo je fazon - potrošio am do mora 15L, prosečna potrošnja 1.5L na 100km.
Ako ti to sto radi u pozadini ne treba , zasto bi radilo? Upalis sta ti treba , default je za korisnike koji nisu zainteresovani pa od njih crpe podatke i sve zivo koje je Apple-u i korist. Nikako mi nije isto dal ga punim svaki dan ili svaki drugi ( gust mi je kad je treci ) pa se setim nokie i starih dobrih dana .

Bas bacio pogled, i ja slicne stvari iskljucujem.

Siri iskljucen - sta ce mi to? Ne koristim.
Lokacija iskljucena - ne volim da svaka aplikacija zna gde sam, ukljucim samo kad mi treba (GMaps).
BT iskljucen takodje - nemam takav nacin da mi bude uvek ukljuceno - samo kad slusam muziku preko BT slusalica.
iCloud ukljucen uvek radi backupa, NFC takodje zbog beskontaktnog placanja.

Medjutim ja nemam takav SOT (mada na 13 Mini, ako iscedim nekih 95% baterije, uspevam cak i do 7h SOTA, ali 4-5-6 realnije) i baterija mi izgura jedan dan jer sto se tice ostatka, ne stedim ga, ceo dan visim na njemu, 2 maila konstantno, drustvene aplikacije (FB, Messenger, Whatsapp, Viber, Youtube, Reddit, bench forum, jedino Insta nemam), video pozivi (koji najvise deru bateriju uz kombinaciju sa losim mobilnim signalom), ...

Tako da kod mene to uopste nema veze s baterijom.

Sutradan, da imam neki iPhone sa ultra efikasnim Bionic A20 na 1nm i 6000mah bateriju, verovatno bih i dalje iskljcivao te gluposti.
S druge strane, verovatno bih i na Miniju sada ukljucio tipa lokaciju, BT i slicno da mi jednostavno treba konstatno (ili relativno cesto).

Ako ti to sto radi u pozadini ne treba , zasto bi radilo? Upalis sta ti treba , default je za korisnike koji nisu zainteresovani pa od njih crpe podatke i sve zivo koje je Apple-u i korist. Nikako mi nije isto dal ga punim svaki dan ili svaki drugi ( gust mi je kad je treci ) pa se setim nokie i starih dobrih dana .
Pozdravljam

Počeo brže da opada BH. Ode 2% za nedelju dana. Sad sam na 97%. 😂

Mada totalno bi mi bilo logično i da je 95% s obzirom da je telefon aktiviran u Novembru i da ima 200+ punjenja.

Menj je rapidno za mesec dana sa 100% na 92% i sad je baš osetno lošija. Radio restore, upgrade na iOS 17 public i vratio bekap, opet loše.

Sledeći korak sve od nule, samo da se nakanim da potrošim malo vremena.

Ja cu na 14p morati da radim restore sa 17 kad bude, bas nesto u poslednjih nedelju dna los sot ima, kod devojku je al ipak vidim da nesto cudno :D
Inace citam ovo gore, meni je sve to ugaseno(deljennje info sa appl, siri) bilo i na ip11pm i ma 14pro osim lokaciju, lokaciju ne gasim na nijednom fonu. Od kako su pa pustili da sam izaberes koja app moze a koja ne, to mi jos bolja opcija...imam stra od gubljenna ili kradje istog a cini mi se da bi lokacija malo ucinila lakse pronalazenje.

Ja cu na 14p morati da radim restore sa 17 kad bude, bas nesto u poslednjih nedelju dna los sot ima, kod devojku je al ipak vidim da nesto cudno :D
Inace citam ovo gore, meni je sve to ugaseno(deljennje info sa appl, siri) bilo i na ip11pm i ma 14pro osim lokaciju, lokaciju ne gasim na nijednom fonu. Od kako su pa pustili da sam izaberes koja app moze a koja ne, to mi jos bolja opcija...imam stra od gubljenna ili kradje istog a cini mi se da bi lokacija malo ucinila lakse pronalazenje.
Pre ce ga naci ako je ostao otkljucan bez blokade i neko krene da ga koristi nego sto ce ga naci u delovima po kp, tu ga nikad nece naci...

Da li 14PM može da puni drugi uređaj preko kabla? 😅

I ako imam familly iCloud da li ostaje i onih 5gb free ili je to integrisano sa 200gb? 😅

Tkođe lagano family plan i 2 TB i čak me ni ne zanima da li računa besplatnih 5 GB.
Da li 14PM može da puni drugi uređaj preko kabla? 😅

Još uvek ne mogu, možda neki sledeći model iako su hardverski sposobni od 12 mislim.

Društvo, jedno pitanje ko duže koristi 14ice. Da li vam AOD drastično utiče na bateriju ili su to neki mizerni procenti od 2-5%?

Imaš 2-3 testa na YouTube koji su radili sa slikom i sa crnom pozadinom. Meni najnepotrebnija opcija koju su ubacili.

Zvanično simbolično procentualno više troši bateriju, još zvaničnije, kao što je @Djilkosh_Ns napisao, najnepotrebnija opcija na telefonu.

Nazad
Vrh Dno