Šta je novo?

iPhone 14

Kakvo kašnjenje? Meni iste sekunde otvara karticu. Koristim je redovno 2-3 puta i nisam primetio nikakvo kašnjenje.
Misli na kasnjenje kada kliknes power dugme jednom, pa ima mali delay dok se fon ne zakljuca, jer ceka da vidi hoces li pritisnuti jos jednom da otvori apple pay.

Ja sam i zaboravio na taj delay, tek sam ga ponovo "primetio" kada je ovde napisano.

Proveri kako je podeseno u accessibility / side button

Prilozi

• IMG_0277.png
    IMG_0277.png
    176.9 KB · Pregleda: 34
Ja sam mislio da im je to neka fora sa animacijom, pošto se isto tako lagano i uključuje ekran. 😅

Meni ne smeta (totalno sam i zaboravio na to), navikao sam se da nije instant kao na S22U.

Jel mislite da je neophodno ako se sad uzima 14 pro, mora da bude minimum 256gb, ili uspevate da izadjete na kraj sa 128gb? Pitam jer sam ispao malo iz tok ekosistema, pa me zanima kakva je situacija sa aplikacijama i ostalim stvarima koje moraju zazueti prostor. Za slike i snimke, naravno da se razlikuje od korisnika do korisnika.
Trenutno furam 256gb na Ultri, i pun sam oko 120gb, ali bukvalno nista ne brišem tako da to nije merodavno.

Razum ti onda sve govori, treba ti 256 GB ako si sad na 120 GB na ovom telefonu, koliko god da ne brišeš ništa na telefonu.

I da, sačekaj, ako možeš, sledeću verziju telefona.

Ako plaćaš icloud, onda nema potrebe za 256gb, ako ne plaćaš onda i 256gb moze biti malo...imam model od 256 gb I recimo imam milion aplikacija koje ni ne koristim, ništa ne brišem i tu sam oko 110 gb, dok na icloud imam 160gb samo slika i videa...tako sa 128gb i icloudom, bi bio dobar, dok sa 256 i bez clouda bi morao da brišem

Slike na iCloud-u su i na telefonu 😃 , jedino su manje veličine ako uključiš Optimize iPhone Storage, a iCloud se skoro, u današnje vreme, podrazumeva kao doplata i Apple to jako dobro zna i sve su debelo izračunali 😁
Šalu na stranu, sve zavisi od korisnika i šta mu najviše odgovara 😃

Jel mislite da je neophodno ako se sad uzima 14 pro, mora da bude minimum 256gb, ili uspevate da izadjete na kraj sa 128gb? Pitam jer sam ispao malo iz tok ekosistema, pa me zanima kakva je situacija sa aplikacijama i ostalim stvarima koje moraju zazueti prostor. Za slike i snimke, naravno da se razlikuje od korisnika do korisnika.
Trenutno furam 256gb na Ultri, i pun sam oko 120gb, ali bukvalno nista ne brišem tako da to nije merodavno.
Individualna stvar. Ja imam 64GB jos od 6S i od tada do danas imam oko 20GB slobodno. Koristim iCloud, naravno.

Slažem se, ali ja sam uspeo da za skoro sedam godina korišćenja 128 GB dođem do dela kad je blizu punog i prešao na sledeći 😃

Suštinski zavisi, kao što kažeš, od načina koiršćenja, tačnije, za šta sve korsiti neko telefon. Znam ljude kojima je 256 GB nedovoljno u svako pogledu 😁

Znam ljude kojima je 256 GB nedovoljno u svako pogledu
Kad bih usao u galeriju vecine takvih slucajeva, verovatno bih dobio napad anksioznosti.

Nikada izbrisane slike i klipovi sa Vibera i WA koji se po defaultu skladiste u galeriji telefona, milioni dupliranih slika i kilometri videa koji nikada nece biti pogledani

Upravo tako, kad su mi pokazali, samo sam zamolio da sklone telefon i da više ne pričamo o tome 😁

Drugari treba mi pomoc. Kupio sam iphone 14 pro 256, sve sam namestio i naravno napravio apple id za sprsko trziste. E sad posto tu nemam neke aplikacije kao sto je google earth koji mi je jako bitan, kapiram da ga na Americkom trzistu ima. Pitanje je sad, kako napravit apple id za americko trziste ili bilo koje drugo, kad on trazi verifikaciju preko sms ili poziva? Hvala unapred na pomoci.

Napraviš nalog na

https://appleid.apple.com/account

Upiši najnormalnije tvoj broj i poslaće ti verifikacioni kod. Kad se loguješ, takođe šreko weba, ideš na tvoje podatke i ubaci posle neku adresu iz države u kojo se ne plaća porez, Delaware ili Montana, sa adresom nekog kampusa i njihov broj telefona i zip kod.

Hvala puno, pomogao si mi dosta! @iOS
E sad još samo ako bi mi nego objasnio kako da uplatim apple care, čuo sam da imam fore 3 meseca od dana aktivacije (juče), Da li to mogu deviznom karticom najnormalnije ili moram praviti njihov wallet?

• Like
Reagovanja: iOS
Hvala puno, pomogao si mi dosta! @iOS
E sad još samo ako bi mi nego objasnio kako da uplatim apple care, čuo sam da imam fore 3 meseca od dana aktivacije (juče), Da li to mogu deviznom karticom najnormalnije ili moram praviti njihov wallet?

Zna se, evo vec 10-ak godina svaki put u septembru
Hvala. Ja sam neko ko je pre par meseci prešao ba ios pa nisam mnogo pratio kad izlazi. Interesuje me kad izađe, u tom startu tipa septembar oktobar jel razlika u ceni kod nas mnogo velika u odnosu na ostatak evrope ili ne?

Poslednja izmena:
Razlika je solidna u početku u zvaničnim prodavnicama i uvek su to simbolične količine. Minimalna su odstupanja bila u početku prodaje od 2012. i to je bilo do mesec dana, otprilike.
Svakako je skuplje nego da kupiš u EU i vratiš njihov pdv, a uvek je najsiplativije da ti neko iz Amerike donese.

Poslednja izmena:
Oni su uvek iz nekog razloga jeftiniji i za Evropu najpovoljniji i to ubedljivo 😃

Razlika je solidna u početku u zvaničnim prodavnicama i uvek su to simbolične količine. Minimalna su odstupanja bila u početku prodaje od 2012. i to je bilo do mesec dana otprilike.
Svakako je skuplje nego da kupiš u EU i vratiš njihov pdv, a uvek je najsiplativije da ti neko iz Amerike donese.
Sin moj maloletan je, napravio nešto što sam pisao na forumu ovde pre nekih mesec i po dana i do pre nedelju dana je bio u fazonu da kupi 14pm ali se predomislio i rešio da sačeka 15icu. Neću da mu branim jer su njegove pare i zaslužio je, samo me malo džara u srce što bi on odmah čim izađe, ne bi sačekao mesec dva kad se pojavi npr na KP, pa me interesuje otprilike da li je razlika kada izađe tipa bude 2000 evra a za mesec dana n KP 1000? Ili nije tolika razlika?

Drugari treba mi pomoc. Kupio sam iphone 14 pro 256, sve sam namestio i naravno napravio apple id za sprsko trziste. E sad posto tu nemam neke aplikacije kao sto je google earth koji mi je jako bitan, kapiram da ga na Americkom trzistu ima. Pitanje je sad, kako napravit apple id za americko trziste ili bilo koje drugo, kad on trazi verifikaciju preko sms ili poziva? Hvala unapred na pomoci.
Mala digresija ali google earth postoji i dalje? Koja je razlika/prednost u odnosu na maps?

Sin moj maloletan je, napravio nešto što sam pisao na forumu ovde pre nekih mesec i po dana i do pre nedelju dana je bio u fazonu da kupi 14pm ali se predomislio i rešio da sačeka 15icu. Neću da mu branim jer su njegove pare i zaslužio je, samo me malo džara u srce što bi on odmah čim izađe, ne bi sačekao mesec dva kad se pojavi npr na KP, pa me interesuje otprilike da li je razlika kada izađe tipa bude 2000 evra a za mesec dana n KP 1000? Ili nije tolika razlika?

Bilo je pre i mnogo veće razlike u ceni, ali mislim da je najbolje da sačeka i dobija nov model koji je sa USB C punjenjem, boljom kamerom i procesorom. Ovaj period nije logičan za kupovinu prethodnog modela.

Hvala ti, ja kupio pre nedelju dana jer nisam mogao cekati a i cene ce biti abnormalne😉😁

Vidi, služiće te odlično kako god okreneš 😃 , a i možda te opet uhvati neizdrž i prodaš ga i kupiš sledeći kad se pojavi ovde 😁

Mala digresija ali google earth postoji i dalje? Koja je razlika/prednost u odnosu na maps?
Da,da postoji i dalje. Pa preko njega se mogu čitati neki .kmz fajlovi koji se koriste na terenu za projektovanje saobraćajnica, objekata, pruga ili bilo čeka sto trebaš nabaciti direktno na satelit. Nije nikakva prednost, ali jednostavno zbog posla mi je preko potreban 😅

Išao bih u istyle i uzeo 14pro po akciji koju nude. Menjao bih 12 pro za 14 pro, dobija oko 33000 za 12P plus bonus 13500. Cena novog je 158000 pa kad se to umanji za bonus i zamenu izađe oko 950€ za nov telefon. Za 10-ak dana idem u Španiju i tamo jeste niza cena i kad se umanji za “staro za novo” opet se dobije nov 14P za 960€. S tim sto se u istyle-u dobija garancija 24m pa je to plus za njih
Kakvo je vaše mišljenje, je l ovo ok kombinacija?
Ne mogu da se cimam na KP sa prodajom niti me to zanima

Vrh Dno