Šta je novo?

Dodaci ishrani: vitamini, suplementi, sportski preparati (iHerb, Myprotein..)

To sve i radim i rezultati su odlicni, nego sam mislio da ubacim nesto ovako u rutinu, ali izgleda da nema potrebe.
Pre dosta godina AC je bio najbolji, ali kad su mu promenili sastav postao je kao i svaki drugi.

Za one koji vole slatko.
U Svetoforu ima cokolade sa steviom kao i krema.
Ovako neke vezbe?

Prilozi

• Screenshot 2023-07-14 at 23-56-50 357402374_223222647292847_8610329914291475321_n.jpg (JPEG Im...png
    Screenshot 2023-07-14 at 23-56-50 357402374_223222647292847_8610329914291475321_n.jpg (JPEG Im...png
    788.4 KB · Pregleda: 38
  • Screenshot 2023-07-14 at 23-57-32 357424584_223222157292896_8601736756198927521_n.jpg (JPEG Im...png
    Screenshot 2023-07-14 at 23-57-32 357424584_223222157292896_8601736756198927521_n.jpg (JPEG Im...png
    807.2 KB · Pregleda: 37
Pre sam obozavao slatko, sad nista, ne privlaci me uopste, probao tortu za moj rodjendan i nista posebno. Prvih 5dana je najgore, posto se odviknes.
Ujutru posle brzog hoda uradim komplet trbusnjake i hiit. Trbusnjake sam dobio kad sam sredio ishranu i ubacio brzi hod ujutru, ali je ostalo veoma malo sala da kazem na donjem delu, skida se i on, ali treba vremena (zato sam i pitao za sagorevace, da bi uzbrzao stvari, ali nema potrebe).
Edit: ista mi je kilaza vec neko vreme, a masti samo idu, sto je veliki plus.

Jel ima svrhe da uzmem nesto ovako? Uzimao bi ujutru pre brzog hoda i predvece pre treninga?

Malo kasnim na žurku, ali evo da se ne složim sa većinskom ekipom:

Od legalnih stvari koje ima smisla uzimati 2 utiču u nekoj značajnoj meri na lipolizu - sagorevanje masti: kofein i yohimbin ili rauwolsicine, mada za ova druga dva ljudske studije još nisu potvrdile. L karnitin imaš u pansportu po vrlo dobroj ceni i jakoj dozi, on takođe pomaže u metabolizmu masti kao energije. Elem, da ćeš moći da koristiš neki od ovih "sagorevača" i da jedeš šta hoćeš - teška priča, ali kao neko ko radi jutarnji kardio na prazan stomak ti mogu reći da kada popiješ bar kofein - osećaj nije isti. Pojačano je znojenje i još važnije pojačan je intenzitet treninga - što dalje uvek završi sa pojačanim gubljenjem masti. Da, pristrasan sam, pijem suplemente i prodajem ih, ali za 4-5k možeš sam da kupiš i l karnitin i kofein i yohimbin zajedno, da ih probaš i da vidiš kako ti je pa da doneseš sud. n=1 u ovom slučaju, a motivacija je možda i najvažnija u ovoj priči za širu populaciju.

Pozdrav

Dobar dan,da li je neko skoro narucivao preko I herba?Kakva su iskustva?Oko postarine,naplate carine?Svaki savet je dobro dosao,hvala.

Jedino što je meni sigurno (poručio sam paket pre nekih 2-3 meseca) jeste da ako platiš paket ispod 50e, tj. nekih 55usd, i poručiš preko DHL-a, nemaš PDV ni carinu. Ja sam tako poručivao, i stigne brzo, za 3-4 radna dana. Obična pošta je duplo jeftinija, DHL je ~33usd, pošta je ~15usd ali traje dugo, 20-30 dana, najčešće naplate PDV u iznosu od 20% pa dođe skoro na isto. Nekad prođeš bez, ali nekad znaju i da zveknu 10% carine ako je blizu 50e vrednost pošiljke.

Sto se tice mrsavljenja i masnoca,sta mislite o ovome?

Kalorijski deficit uz povecan unos proteina (da bi skidao salo, a ne misice i da ne bude kalorijski deficit 1000 kalorija, nego max 500), minimum 7h sna, dobar trening, ako mozes da ubacis brzi hod ili trcanje pored treninga super, ako ne nema veze. Slatko, grickalice, alkohol, gazirano i sve lose stvari zaboravi, riba 2x nedeljno min, vise salata, mesa, pij dosta vode, itd....
Ne trebaju ti ove "gluposti" (za ovo sto si pitao).
Jedes sve i svasta nekoliko godina i mislis popijes tabletu i lezis i kg idu, nece da moze 😂
Imas jos svasta pored ovoga, prodji temu ili pogledaj na yt stranci sta kazu. A i iskreno na netu imas svasta da nadjes, nema potrebe da placas neke kvazi strucnjake ili da te neko sprema.

Bacanje para, zavisi koliko imaš kg imaš da skidaš. L-karnitin ti je dobar početak. i sve ovo gore navedeno. Šetnja svaki dan minimum 5km i za mesec dana kilogrami idu dole kao od šale.

Ja imam jedan veliki problem sa skoro svim suplementima kod nas - a to je: kako da ti neko kaže kakav je ovo suplement kada piše samo sastav a ne doza? Bez "supplement facts" ti praktično ne znaš šta dobijaš u tom proizvodu.
Pisao sam ranije, suplementi mogu biti lep boost čitavom procesu, najviše sa psihološke tačke gledišta ali i sa tačke gledišta fiziologije - neki molekuli imaju uticaja na metabolizam energije.
Dobar suplement ti je pansport power L carnitine, dobiješ 3g l karnitina, vitamine B, hrom i vitamin C za relativno mali novac.

Inače, koga zanima kako suplementacija može uticati na metabolizam, skoro je izašla studija koja je merila ljude kojima je dat cink i selen vs placebo i ovi koji su uzimali cink i selen su imali 22.9% veći resting metabolic rate i trošili 441kcal više u mirovanju nego oni koji nisu uzimali cink i selen. Deficijencija mikronutrijenata može da bude česta kod ljudi na dijeti, provucite svoju ishranu kroz https://cronometer.com/ pa vidite da li vam treba suplementacija za nešto jer vas može značajno zadržati u ostvarenju ciljeva.

Jurim B vitamine,cini mi se da ovaj ima najvise B3.

1 kapsula sadrži: vitamin B3 48 mg, pantotenska kiselina 30 mg, vitamin B1 10 mg, vitamin B2 10 mg, vitamin B6 10 mg, vitamin B12 1000 μg, u obliku metilkobalamina

Pozdrav ljudi...malo se premisljam koji protein izabrati pa možda neko sa iskustvom moze da pomogne. Slicna kolicina proteina u 100g kod sva 3 ali nisam siguran za izvor proteina. Nakrecem ka broju 1. mada sam bio zadovoljan dok sam koristio br.2
1.ISO-FUJI YAMAMOTO
2. UN Prostar
3. QNT Prime

Prvi je top👌

@Milenijumkv Drugi i treci koristio, okej su. Prvi nikad nisam probao.
Pored ovih nije los animal whey i dymatize izolat.
Trenutno koristim amino whey i sasvim je okej za cenu i kilazu, kao saomi za tel 😂

Ako je whey 100% whey, ostalo se sve svodi na ukus i cenu.
Ja sam recimo koristio dosta godina Elit Whey Dymatize zbog ukusa, a skoro sam probao EVB Whey Build čisto da probam jer ga dosta ljudi uzima, ukus je malo lošiji ali je sastav bolji jer ima malo kazeina i mlečnog proteina i neke enzime za varenje.
Lična preferencija, skuplji protein je retko kad bolji po sastavu, ali trebaš da biraš protein koji ti je ukusan i pristupačan jer rezultati dolaze od dugoročne upotrebe.

Mene je na primer Dymatize nadimao i sve vreme sam se cudio sto mi je stomak toliki dok mi nije nestao i dok nisam uzeo Gold Standard. Sa njim nisam imao tih problema.

Mene je na primer Dymatize nadimao i sve vreme sam se cudio sto mi je stomak toliki dok mi nije nestao i dok nisam uzeo Gold Standard. Sa njim nisam imao tih problema.
Ja sam skoro prešao na whey od Basic suplements(jagoda), ali me i on nadima haos. To je prosto neverovatno koliko mi natekne stomak. Cim ga ne pijem, bude skroz ravan. Ko zna sta sve pijemo, dok nas oni ubedjuju da je sve to bezbedno, a na duže staze napravi haos u organizmu.

Ja sam skoro prešao na whey od Basic suplements(jagoda), ali me i on nadima haos. To je prosto neverovatno koliko mi natekne stomak. Cim ga ne pijem, bude skroz ravan. Ko zna sta sve pijemo, dok nas oni ubedjuju da je sve to bezbedno, a na duže staze napravi haos u organizmu.
Mogu da te nadimaju laktoza i zaslađivači iz praška. Probaj neki bez laktoze ili izolat sa većim procentom proteina (imaju mnogo manje laktoze) ili dodaj laktazu pa vidi jel se opet dešava. Ako se i dalje dešava probaj neki neutralni, tj bez ukusa.
- Jel si isključio druge faktore? Ako ga uzimaš posle treninga sa drugim dodacima da nije do njih (previše šećera...) ili ishrane tim danima kada ga uzimaš (recimo da ga piješ posle treninga, a tim danima unosiš više UH...).

Budeš "ravan" kad ga ne piješ"? Jel si isključio druge faktore (kao npr. ostali suplementi koje stavljaš u PWM dekstroza i slično; promena ili odsustvo treninga kada piješ whey, količina soli koju si unosio kada ga nisi pio...)?

Za Biotech Iso Whey Zero kazu da ne nadima, cini mi se da je on bez laktoze.

Mogu da te nadimaju laktoza i zaslađivači iz praška. Probaj neki bez laktoze ili izolat sa većim procentom proteina (imaju mnogo manje laktoze) ili dodaj laktazu pa vidi jel se opet dešava. Ako se i dalje dešava probaj neki neutralni, tj bez ukusa.
- Jel si isključio druge faktore? Ako ga uzimaš posle treninga sa drugim dodacima da nije do njih (previše šećera...) ili ishrane tim danima kada ga uzimaš (recimo da ga piješ posle treninga, a tim danima unosiš više UH...).

Budeš "ravan" kad ga ne piješ"? Jel si isključio druge faktore (kao npr. ostali suplementi koje stavljaš u PWM dekstroza i slično; promena ili odsustvo treninga kada piješ whey, količina soli koju si unosio kada ga nisi pio...)?
Ma nadujem se samo kada ga popijem, pre toga prazan stomak i nista posle whey-a ne pojedem. Ili me laktoza zeza ili sama soja iz proteina.

Ako je tako mozda laktoza zeza.
Sve proteine koje sam do sada pio su bili bez problema, mada ne uzimam svasta.
E da, kad sam prvi put uzimao kreatin radio sam fazu punjenja, 5 ili 7dana, zaboravio sam, posle nekoliko dana bio sam kao bure, tako da sam shvatio na ruzan nacin da je bolje manje kolicine 😅
Izolat je uvek plus.
Najverovatnije cu da uzmem yamamoto ai burn hardcore i taman cu da imam motivacije za dalje, u poslednje vreme da li zbog vremena nisam ni za sta.
Ako ga je neko koristio nek mi se javi u PM, zanimaju me neke stvari, da ne gusim temu. Hvala 😁

Kao bure si mogao da budeš samo od hrane. Kreatin vuče vodu u mišiće pa možeš samo delovati mišićavije i/ili kao da imaš nešto niži procenat masti (pogotovo ako si u deficitu).

Ma nadujem se samo kada ga popijem, pre toga prazan stomak i nista posle whey-a ne pojedem. Ili me laktoza zeza ili sama soja iz proteina.
🤔

Ja sam problem nadimanja od whey riješio tako što sam ih sa vodom ili mlijekom stavljao u blender.

Kao bure si mogao da budeš samo od hrane. Kreatin vuče vodu u mišiće pa možeš samo delovati mišićavije i/ili kao da imaš nešto niži procenat masti (pogotovo ako si u deficitu).

🤔
Ima i toga, posto nisam ni brojao kalorije, ni gledao sta i koliko jedem, samo mi je bilo vazno da je zdravo.
@redsi260 u blender samo whey i vodu ili mleko?

Meni taj UN uopste nije prijao, jedini protein od koga sam imao gasove.

Ma možeš u blender šta hoćeš.Ja dodajem i borovnice i kikiriki puter npr.Whey ima tu tendenciju da se zgusne i predpostavljam da je zato problem za varenjem.Blendovanje smanjuje tu mogućnost.Inače koristim hidro izolat.

Pripremam i ja tako s vremena na vreme, nego sam mislio da uvek tako koristis posle treninga, nebitno, lose sam te shvatio.
Da, u pravu si za poslednje dve recenice.

Nazad
Vrh Dno