Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Не види кад одем у ЕДИТ фолдер.
Пробаћу тако кад дођем кући.

Da li neko zna gde ima da se kupi samo heatsink, imam ssd. I da li moze naknadno da se stavi heatsink (da se u medjuvremenu koristi konzola)? Deca uglavnom igraju ne vise od 2h dnevno :)

Bilo gde, samo ti treba odgovarajuce velicine. Na kraju krajeva moze i Aliexpress da posluzi obzirom da to nije neki ekstreman use case

Nekako je nelogično kad staviš ssd sa heatsinkom u ps5 da vraćaš onaj cover preko toga, ali vratio sam, pošto Sony tako preporučuje :)

Naprotiv, pogledaj kako je dizajnirano hladjenje kod PS5 i bice ti jasno.

Društvo treba mi vaše mišljenje izvučeno iz korišćenja PS5 a vezano za adaptivne trigere.
Naime zbog sve manje slobodnog vremena sve manje se igram i to što me zanima uglavnom imam i na PCu.

Međutim radi mi rovac jer su u par recenzija baš fino nahvalili funkciju adaptivnih trigera pogotovo u igrama koje me sad zanimaju a to su moto igre pre svega RIDE serijal ali i ostale MX, Motocross i SBK igre (da volim motore a treba imati nešto za hladne dane :) )

Kakva su vaša iskustva sa adaptivnim trigerima generalno a još bolje i sa ovim igrama ako ih iko igra? Da li mislite da toliko doprinose utisku ili je više marketinška fora?

Ako bih kupio PS5 verovatno ne bih na kraju igrao samo njih, ali bi mi elegantnije rešenje naravno bilo da kupim dobar gamepad za PC ukoliko mislite da je utisak meh, ništa posebno i sl.
Dosta sam skeptičan jer svojevremeno kad se pojavila vibracija u gamepad-ima takođe je bombastično najavljena a meni je bila prilično bezveze i dan danas je često gasim.

Hvala unapred na odgovorima!

Nisam nesto primetio u igrama da je toliko od znacaja... ali sad to nije do Sony-a vec do developera koji to ne implementiraju ili ti ne koriste pun potencijal novog dual sense dzojstika.

Npr kada sam igrao Astrobot, igra koja je vise demo za novi dzoj, odusevio sam se koliko doprinosi samom igranju kao skroz novo iskustvo. Kada bi se vise taj potencijal koristio, bilo bi top.

Kod mene je to non stop ugaseno, i jako me nervira :D

Društvo treba mi vaše mišljenje izvučeno iz korišćenja PS5 a vezano za adaptivne trigere.
Naime zbog sve manje slobodnog vremena sve manje se igram i to što me zanima uglavnom imam i na PCu.

Međutim radi mi rovac jer su u par recenzija baš fino nahvalili funkciju adaptivnih trigera pogotovo u igrama koje me sad zanimaju a to su moto igre pre svega RIDE serijal ali i ostale MX, Motocross i SBK igre (da volim motore a treba imati nešto za hladne dane :) )

Kakva su vaša iskustva sa adaptivnim trigerima generalno a još bolje i sa ovim igrama ako ih iko igra? Da li mislite da toliko doprinose utisku ili je više marketinška fora?

Ako bih kupio PS5 verovatno ne bih na kraju igrao samo njih, ali bi mi elegantnije rešenje naravno bilo da kupim dobar gamepad za PC ukoliko mislite da je utisak meh, ništa posebno i sl.
Dosta sam skeptičan jer svojevremeno kad se pojavila vibracija u gamepad-ima takođe je bombastično najavljena a meni je bila prilično bezveze i dan danas je često gasim.

Hvala unapred na odgovorima!

U vožnjama su uglavnom dobro iskorišćeni adaptive triggers, baš je dobar osećaj kad imaš taj otpor pri kočenju/dodavanju gasa pa zbog toga možeš biti precizniji.

Od navedenih sam igrao samo MXGP 21 i dobar je osećaj bio što se tiče triggera. Takođe i kod MotoGP 22.

Od ostalih vožnji Codemasters igre od pre par godina tipa Dirt 5 i F1 2021 imaju, po meni, loše implementirane triggere jer nekako deluju labavo i motor unutar kontrolera tandrče. Ali u GRID Legends sve lepo radi. Ne znam kako je u F1 22/23.
Gran Turismo 7 isto dobro koristi to, dok je u Assetto Corsa Competizione baš traljavo odrađeno.
Bus Simulator 21 isto dobro koristi triggere :D

Adaptivni trigeri u GT7 kidaju, bukvalno osećaš kad krene da se zaključava disk u kočnici kada je isključen ABS, kada zadnji točkovi krenu da gube prijanjanje itd.

50% gimik 50% korisno, naravno sve zavisi kao što kolege kažu od implementacije. Za trke je bas to bitno dok kod drugih igara ima i razlicite funkcionalnosti zavisno koliko stisnes triger.

Ja ga i ovako koristim kao glavni kontroler na PC-ju, dok mi PS5 stoji skuplja prašinu :D Imam i Xbox one kontroler ali otkako imam Dualsense i on čuči neupotrebljen dok ne dođe riba pa igramo it takes two ili Overcooked :)

Sve ekskluzive koje su izašle za komp (u skorije vreme) imaju Dualsense podršku, dakle Spiderman, Last of us Rimejk, Returnal. A zbog većih mogućnosti, mogu dakle i da izgledaju bolje, pa jesu superiorniji način za igranje tih igara.
Pored toga, ima još nekih naslova koje imaju podršku, dok drugi ne, ali postoji DSX programčić gde sami možete da uključujete razne vrste trigera i da pravite svoj sistem. To sam npr radio za Dead Space koji nije imao podršku, i tu je bilo baš super, jer uključim Audio feedback, gde kontroler vibrira shodno zvuku, i pošto postoji dobar odnos buke u Dead Space-u, baš vas istripuje nekad.
Druge igre, poput CP2077 i RDR2 imaju svoje modove, tako da npr za RDR2 čak ni ne postoji PS5 podrška, u smislu nema PS5 verzije te nema ni haptica tamo, ali mod donosi sve te naprednije funkcije, pa je i tu RDR2 superiorniji na PC platformi.

pozdrav svima
imam problem - kad ukljucim PS, pojavi se upozorenje da moram da ga stavim u rest mod i momentalno se iskljuci ps.
sta tu moze problem da bude?
ovo se apsolutno svakog puta desava kad prvi put palim playstation.

pozdrav svima
imam problem - kad ukljucim PS, pojavi se upozorenje da moram da ga stavim u rest mod i momentalno se iskljuci ps.
sta tu moze problem da bude?
ovo se apsolutno svakog puta desava kad prvi put palim playstation.
Moji neki koraci bi bili:
  • proveriti sve kablove , izduvati konektore
  • rebildovati bazu iz safe moda
  • iskljuciti Rest Mode u setingsima pa vidi da li se desava tad
  • iskljuciti HDMI device link
  • mada verovatnoca ali da li si skoro cistio ili uopste cistio PS5 od kad si ga uzeo? mozda je prasina pala kod napajanja pa pravi problem. Ocistiti i izduvati konzolu,....
  • da li si updatovao konzolu , ranije je bilo tih problema neki od updatea su ih resili uglavnom je bilo vezano za to dal ides u rest mode iz neke odredjene igre
  • neka krajnja opcija ti je factory restart konzole iz safe moda (da ne razmisljamo o HW dmg-u)

Poslednja izmena:
Još da izvalim kako se pravi virtuelna kartica da mogu da kupujem igre na Turskom store-u, đe bi mi kraj bio...

P.S. Jel zna neko? :D

Koliko sam skontao, za nas je preporuka da se registrujemo na USA region ili sam ja nesto pobrkao?

Budi gospodin i kupuj legalno, po punoj ceni! hvata te Xbox sindrom, sa silnim malverzacijama oko naloga i regiona. :cautious:

Nazad
Vrh Dno