Šta je novo?

Usluga pomoći na putu

Ja sam na kraju uzeo od onog AMClub-a Premijum region jer mi ne treba sve u Evropi a rekao bih da uslovi nisu losi. Stigli su i uzivo, na papiru, i sve je isto kao sto ej na sajtu, s tim da na sajtu ne pise samo da ne pruzaju pomoc: ako su problemi sa brisacima, pogresno sipano gorivo i ako je auto 200m od kuce :) Nadam se da mi nece biti potrebno, ali odmah da kazem da su mi izasli u susret i snizili dodatno jer sam rekao da mi ne treba Grcka.

I koliko daju popust bez Grcke?
Ovako na papiru deluje dobra ponuda, samo pitanje kakva su iskustva.

Kada sam sve ovo procitao, tek sada nista ne znam :)
U sustini sve je to manje vise isto, i stice se utisak da se treba birati izmedju VOZZI i Tesle.

Kada sam sve ovo procitao, tek sada nista ne znam :)
U sustini sve je to manje vise isto, i stice se utisak da se treba birati izmedju VOZZI i Tesle.
A ja zaključio da je Atlas najbolji i planiram njih da uzmem :D Nemoj da me pitaš što, ne znam konkretno, to mi opšti utisak...

Kažite vi meni jel gospodin kurir pre potpisivanja daje ugovor na uvid ili ne? Za teslu konkretno pitam. Ako ne daju neću uzeti ni da je džabe. Ono što sam okačio u prethodnim postovima deluje ok podaci o vlasniku,o vozilu i onda uslovi. Nadam se da je tako i kad pošalju ugovor na potpis

Kako mislis da potpises ako ti ne da ugovor???
Svakako treba da se procita sta potpisujes?

AMC klub u inostranstvu ima slep do 300e do servisa i tamo pokriva servis do 100e i ako ne može da se popravi,truba ostaješ tamo....ili slep do kuće u iznosu od 300e što je užasno malo jer npr iz grčke ti treba minimum 1000e,ispade vozzi bolji od njih jer kod njih kako sam ukapirao a možda i grešim ako je servis preskup ili ne može da se popravi u roku od dva dana vraćaju te kući bez ogranicenja u km?
Gresim li?

Ja sam uzeo AMC klub, region paket, neka se nadje, Grčka mi ove godine ne treba, a u BiH sam bar 2 puta mesecno, cca 100km od kuce, tako da me pokriva ovih 300, leti par puta i dublje u BiH odem, racunam da moze olaksati znacajno potencijalne muke, u CG za ne daj boze bitno je do servisa da stignem, a tamo cu lako resiti, po Srbiji x2 neograniceno... U mom slučaju sasvim korektno za narednih godinu dana za 4000 din (dobio 10% za preporuku). Da i izabrao sam da se veze za jmbg, a ne za auto.

Kažite vi meni jel gospodin kurir pre potpisivanja daje ugovor na uvid ili ne? Za teslu konkretno pitam. Ako ne daju neću uzeti ni da je džabe. Ono što sam okačio u prethodnim postovima deluje ok podaci o vlasniku,o vozilu i onda uslovi. Nadam se da je tako i kad pošalju ugovor na potpis
Sad će kurir da čeka 3 sata dok konzilijum tvojih advokata iščitava uslove. Imaš pravo na odustanak od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana, ZZOP se odnosi i na usluge, ne samo na robu.

Pa sto ne posalju ugovor na email da procitas lagano pa kad odlucis da li ti odgovara onda posalju papire i potpises?

Jer im nije u interesu?

Kurir ne dozvoljava da otvoris kovertu sa tesla ugovorom dok ne platis, ugovor je vec popunjen i potpisan sa njihove strane. Ja sam trazio da mi posalju na mail pre slanja i nije bilo problema, dobio sam blanko ugovore za Srbiju i Evropu odvojeno. Piše svasta nesto i deluje ok na prvi pogled ali se ipak nadam da nece biti potrebe za proverom. Prosle godine vozzi, sad malo tesla, sledece atlas i tako u krug kako budu menjali uslove na pola ugovora.

Kako mogu da menjaju uslove iz ugovora, zar to nije razlog za raskid istog?

Pa sto ne posalju ugovor na email da procitas lagano pa kad odlucis da li ti odgovara onda posalju papire i potpises?
meni poslali blanko ugovore u roku od par minuta.
Kako mogu da menjaju uslove iz ugovora, zar to nije razlog za raskid istog?
ovo i mene zanima, vozzi je menjao ali šta ako nisi hteo da se složiš sa novim uslovima da li si mogao da raskineš i vrate ti pare u šta čisto sumnjam ?

Naravno da može, samo treba tražiti i isterati, malo ko je zainteresovan da to isteruje.

Ako se dobro sećam, bilo je margine od par dana za odluku o raskidu...

Evo nađoh u prepisci:

Molimo vas, ovom prilikom da pogledate Članove 75. i 76. naših Uslova korišćenja, koja se odnose na pravo kompanije da izvrši promene i/ili dopune pomenutog dokumenta i da o tome obavesti korisnike 8 dana pre početka primene. Takođe, korisnici imaju pravo, da se u tom roku izjasne o uvedenim promenama/dopunama.

Btw da li Tesla ima i dalje svoju app jer je ne nalazim… Prosle godine sam Vozzi furao pa hteo probati Tesla…

Čitam ovu temu i rekao bih da većina vas nikada nije imala prilike da koristi tu pomoć negde u inostranstvu.

Nekoliko stvari koje očekujete a u praksi ne budu takve:

- potpuno je nerealno očekivati da vam neko slepa auto na kamionu iz grčke plus preveze putnike u Srbiju.

- Popravke u lokalnim servisima su čisto
dranje kože sa ledja... 500 eur je smešno malo.

- većina pretpostavlja da će auto da se pokvari, mnogo češće to bude neki udes.

- slobodno očekujte da šlep vozilo koji izmolite da dodje do vas jednostavno kaže da ne sarađuje baš sa vašim osiguranjem.

Ako se dobro sećam, bilo je margine od par dana za odluku o raskidu...

Evo nađoh u prepisci:
Prilicno sam siguran da je ovo protivzakonito, a evo i zasto. Uplatili smo paket jer nam se svidja sta dobijamo u njemu i recimo hipoteticki da oni taj paket skroz izmene, da vise ne pruzaju slep ni u kakvom slucaju, da smanje troskove servisa koje oni pokrivaju sa 200eur na 50eur u Evropi itd. I vi hocete da mi kazete da oni mogu sve to da urade i sve sto je potrebno je da nas obaveste mailom koji verovatno zavrsi u spam-u i ako se u roku od par dana ne vidi mail, ko nas j***? Meni to deluje nestvarno.

Ubedjen sam da se ugovor/pretplata mogu raskinuti i van tog glupog maila, jer ne mogu oni menjati uslove kako se njima prohte, na stetu korisnika naravno. Fora je u tome sto ih menjaju po malo i onda se niko ne buni. Mada po meni ovo sto su promenili za slepanje, tj za uslovljavanje uopste nije malo. Ali Srbija i ljudi u Srbiji. Nemaju poverenja u zakon, a i zasto bi kad znamo svi da ako bi otislo na sud, oteglo bi se u nedogled i niko nece da se cima toliko za par hiljada dinara.

Poenta je da sigurno moze da se raskine ugovor i nakon dobijanja tog maila i kad bi se skupilo nas 10ak, 20ak i svi kolektivno im se nakacili na vrat, da bi dobili to sto zelimo jer oni su ti koji rade mimo zakona, ne mi.

Evo ja sam prvi od tih 20-ak :)
Vrlo rado bih raskinuo ako postoji šansa.

Zakon o zaštiti potrošača štiti kupca, ali postoje i zakonski rokovi, ne može se paušalno odlučivati kad vama šta odgovara. Takođe, više ne postoje kolektivne tužbe, opet zahvaljujući vlasti koja očigledno radi protiv građana.

Držite se teme o pomoći na putu, za ZZOP postoji zasebna tema.

Sustina je da ako ih tuzis dobijas ih 100% zbog ovoga. U normalnoj zemlji naravno.
Na temu, znaci Atlas je najbolje resenje sad?

Tesko je zakljuciti jer je previse toga napisano, ali deluje da je dilema Atlas ili Tesla.
Slazem se. Ja sam uplatio Atlas. Za dva dana posle uplate stigao ugovor na mail.
Evo i jednog iskustva nocas sa Teslom kada im je bila potrebna intervencija:
IMG_20230707_090054.jpg

Imam AmClub, srbija premium plus bilo gratis zapadni balkan.. Istice za. 10ak dana.

I pre 3 dana mi prolupa auto, i mogu reci sve zavrseno brzo... Stigao slep za 30ak minuta i odvezao gde sam ja hteo u moj servis, 30ak km...

Jutros stigao Atlas paket preko bex službe, ništa potpisivao nisam niti je trebalo šta da se potpiše. Unutra ugovor odštampan sa mojim imenom, broj šasije od vozila i reg broj i to je to

Čitam ovu temu i rekao bih da većina vas nikada nije imala prilike da koristi tu pomoć negde u inostranstvu.

Nekoliko stvari koje očekujete a u praksi ne budu takve:

- potpuno je nerealno očekivati da vam neko slepa auto na kamionu iz grčke plus preveze putnike u Srbiju.

- Popravke u lokalnim servisima su čisto
dranje kože sa ledja... 500 eur je smešno malo.

- većina pretpostavlja da će auto da se pokvari, mnogo češće to bude neki udes.

- slobodno očekujte da šlep vozilo koji izmolite da dodje do vas jednostavno kaže da ne sarađuje baš sa vašim osiguranjem.
Na osnovu čega si ovo zaključio? Ja na sreću nisam imao prilike da popravljam auto u inostranstvu, ali sam prošle godine u Neos Marmarasu razgovarao sa čovekom koji je morao da porpavi auto u lokalnom servisu. Kaže da je cena servisa bila nešto veća nego u Srbiji, ali nikako dranje.
Automobili se češće kvare, nego što se dešava udes, hvala bogu.
Šlep vozilo se ne moli da dođe, već ga šalje osiguravajuća kompanija.

Mom bratu je puklo crevo hladnjaka na onoj obilaznici oko Soluna. Imao sreću da je to bilo 200m od pumpe, a onda zaposleni sa pumpe zvao servis koji je bio 500m niže.

Novo crevo, šelna i antifriz, Grk u servisu im naplatio 80€. Trajalo sve oko 2h.

Tako da nije baš da deru servisi, ako baš nije generalka motora.

Nazad
Vrh Dno