Šta je novo?

Usluga pomoći na putu

Шта да узмем, идем на море за 5 дана? Које осигурање је најбоље и које су цене?
Šta god da uzmeš, uzimaj što pre jer svaki osiguravač ima zadršku od nekoliko dana od uplate do aktivacije paketa.

Stigao ugovor tesla pomoći na putu, 2 dana je potrebno od poručivanja telefonom da stigne na adresu i kad vam stigne istog dana je paket aktivan. u koverti su i kartica i jelkica za auto :D konačno mogu bez opterećivanja da vozim i uživam u vožnji.

Imam samo reci hvale xa VOZZi. Naime crkao mi cilindar kvacila ovde u Bg i bio sam kod majstora vec za sat vremena. Neverovatno ali nisam ocekivao tako kvalitetnu i dobru uslugu posto sam bio dugogodisnji clan amss. Neka su u inostranstvu duplo sporiji pa je opet i vise nego dobro. Svaka preporuka za VoZZI
U Bg nikad neces imati problem. Problem nastaje van Bg i u inostranstvu.

Neko je spominjao kvar u Grckoj i svi se vatate samo za Grcku. Pa ljudi, nije inostranstvo samo Grcka, Makedonija i CG. Neki putuju i na zapad, a tamo je cena popravke sigurno mnogo jaca nego u Grckoj.

Drugari, pomoć. Trenutno sam u Hrvatskoj i pojavuo mi se problem na kolima. Krene odjednom da cvili na desnoj prednjoj strani, rekao bih da klješta zezaju i ne odvajaju paknove kako treba jer čim pritisnem kočnicu zvuk prestane. Slab sam sa mehanikom a i nemam alat. Auto normalno vozi ali zvuk baš iritira. Imam aktivan Vozzi paket. Šta mi je činiti?

Pod uslovom da je bas to sto si identifikovao, uporedi da ti se ne greje ta strana vise, ako da nadji lokalnog majstora. A mozda je samo upao pesak/kamencic izmedju diska i plocica.
Nezahvalno je ovako na daljinu bilo sta dijagnostifikovati ali ovo mozes i sam da proveris.

Da podelim moje današnje iskustvo sa Atlasom
Krenuo jutros iz Grčke sve normalno. Prešao granicu, stao na free shop. Posle free shopa upalim auto, upalila se greška, motor počeo čudno da radi. Otišla bobina samo nisam znao da li je jedna ili dve. Na Makedonskoj granici 45 stepeni. Prešao je nekako i stao na Lukoil pumpi.
U 13:53 pozvao Atlas. Devojka u Call centru pitala samo br registracije. Videla da imam Internacionalni paket. Objasnio gde se nalazim. Dogovorili se da pošalje šlep i da se sa čovekom dogovorim da li ću u servis prvo ili da me šlepa odmah za Srbiju.
U 14:14 pozvao me je čovek iz Auto servis Rode. Objasnio mu gde sam. Inače čovek ima servis u Negotino. U 15:30 došao čovek na Lukoil pumpu sa Mercedes džipom i prikolicom. Stavili auto na prikolicu. Otišli do servisa. Zamenjena bobina. U 17:00 krenuo dalje za Srbiju. Nikakve ugovore, papire mi nije tražio. Mogu reći sve pohvale za čoveka. Jednom pošten lik.
+38971603615 ako nekome zatreba broj
SVe pohvale za Atlas 24.

Krenuo jutros iz Grčke sve normalno. Prešao granicu, stao na free shop. Posle free shopa upalim auto, upalila se greška, motor počeo čudno da radi. Otišla bobina samo nisam znao da li je jedna ili dve. Na Makedonskoj granici 45 stepeni. Prešao je nekako i stao na Lukoil pumpi.
U 13:53 pozvao Atlas. Devojka u Call centru pitala samo br registracije. Videla da imam Internacionalni paket. Objasnio gde se nalazim. Dogovorili se da pošalje šlep i da se sa čovekom dogovorim da li ću u servis prvo ili da me šlepa odmah za Srbiju.
U 14:14 pozvao me je čovek iz Auto servis Rode. Objasnio mu gde sam. Inače čovek ima servis u Negotino. U 15:30 došao čovek na Lukoil pumpu sa Mercedes džipom i prikolicom. Stavili auto na prikolicu. Otišli do servisa. Zamenjena bobina. U 17:00 krenuo dalje za Srbiju. Nikakve ugovore, papire mi nije tražio. Mogu reći sve pohvale za čoveka. Jednom pošten lik.
SVe pohvale za Atlas 24.
nisi platio popravku?

Ziveo sam u ubedjenju da popravka mora da se plati, a da kasnije osiguranje refundira troskove po povratku kuci...

SVe pohvale za Atlas 24.
Super prosao... Inace njima je u interesu da sto pre odrade, sve ce to oni lepo fakturisati u ovom slucaju Atlasu.
Drugari, pomoć. Trenutno sam u Hrvatskoj i pojavuo mi se problem na kolima. Krene odjednom da cvili na desnoj prednjoj strani, rekao bih da klješta zezaju i ne odvajaju paknove kako treba jer čim pritisnem kočnicu zvuk prestane. Slab sam sa mehanikom a i nemam alat. Auto normalno vozi ali zvuk baš iritira. Imam aktivan Vozzi paket. Šta mi je činiti?
Da li si mozda proverio istrosenost diskova i plocica? Mozda su plocice jednostavno pri kraju.

Ziveo sam u ubedjenju da popravka mora da se plati, a da kasnije osiguranje refundira troskove po povratku kuci...
Ceo život sam bio u ubedjenju da je njihovo samo da te odvezu do servisa a ti sve da platiš. Mislim da je tako i zaista bilo. Bez obzira, imao sam amss članstvo godinama bez prekida i korišćenja.

Konkurencija, dobro je što je ima.

Super prosao... Inace njima je u interesu da sto pre odrade, sve ce to oni lepo fakturisati u ovom slucaju Atlasu.

Da li si mozda proverio istrosenost diskova i plocica? Mozda su plocice jednostavno pri kraju.
Stavljene su nove pre dve godine, ne bi trebalo da je to. A i koliko vidim ok su. Vlasnik apartmana će ujutru zvati nekog njegovog majstora pa ću otići.

Nije iskrivio, al sestri nekidan pukao zupčasti u Makedoniji. Iz Vozzi dosli, odvezli auto do servisa, zamenili zupčasti. Trajalo 2, 3h... Paket pokrio sve.
Odlično je što je samo kaiš otišao. Zamena i traje par sati. Odlično je da su imali kaiš i da su odmah uzeli da rade vozilo. Ne znam da li je kaiš pukao zbog kilometraže ili godina, ali prerpouka je da se uz kaiš menja i vodena pumpa. Neka proveri i to kada se vrati sa odmora.

Teško da im je otišao ZUPČASTI kaiš (timing belt). To obično znači ozbiljnu havariju motora i višednevnu popravku, ako je uopšte isplativa.
Verovatno im je otišao PK kaiš (ili klinasti). Neki PK (il' klinasti) može da imaju vidljive "zubiće", ali to svakako nije zupčasti kaiš.

Ti kaiševi se po pravilu menjaju na određene vremenske ili kilometarske intervale, i ako se to radi na vreme, ako je sve pravilno postavljeno sa iole valjanim deovima, pucanje kaiša je gotovo nemoguće. Doći u situaciju da i jedan od ta dva kaiša pukne je znak ili totalno zanemarenog održavanja vozila, ili majstora koji ugrađuje krš delove sa buvljaka (ili je nešto ozbiljno zabrljao sa npr. španerom).

Poslednja izmena:
Meni je komšija majstor mehaničar, limar kaže da se zupčasti menja na maksimalno 5 godina vozio ne vozio to je guma i od vremenskih uslova će propasti. Ja sam veliki servis radio juna 2017 i trebao sam već ove god da radim iako sam prešao 35000.naravno zbog nedostatka novca radiće se sl godine.

^^
Sada su već vrlo vrlo retki iole moderni motori gde se ventili neće sudariti da klipom ako bregasta stane.

Nije iskrivio, al sestri nekidan pukao zupčasti u Makedoniji. Iz Vozzi dosli, odvezli auto do servisa, zamenili zupčasti. Trajalo 2, 3h... Paket pokrio sve.
Koji auto voze a da je pukao zupčasti?

Fiat stilo, dizel. Ne znam tačno koji je motor. Sreća pa samo on stradao.

Pazi, mozda je i PK, ja vozim benzinca sa lancem. Nisam pametan. Uglavnom, sanirano i nastavili put posle par sati i ništa nije naplaćeno.

Poslednja izmena:
Meni drugar rekao kais na 5 godina ili 80.000km se menja. Ja menjao 2018 oktobra kada sam ga uzeo (Pezo 307SW 2008) i sad pred more menjam sve komplet.

Menjao sam paknove i po par puta godišnje. Nije to pravilo ali zavisi od nekih faktora kao što su kilometraža, stil vožnje, opterećenje vozila, vrsta vožnje (brdsko/planinska/ravničarska/špic gradska..)...
Može i da bude do cilindra, ulja... mora majstor, nije to zezanje.
Meni je npr. po autu kilometraža bila oko 60-70 hiljada godišnje. Pa na bicikli menjam paknove jednom godišnje :)

Meni je uvek smernica ona debela knjiga što ide uz vozilo, lepo tu pište šta se kad, kako i čime se menja :)

Da li agenti iz atlasa koji nude pakete preko fona, mogu da daju bolju cenu ili prodaju pakete po cenama onih na sajtu? Zvali lepsu polovinu (ne znamo odakle im uopste broj) i nudili paket od 4k din sto je koliko vidim nacionalni paket, a ona razumela da je u pitanju paket za inostranstvo. Vrlo moguce da nije dobro razumela, ali rekoh da proverim.

Meni je komšija majstor mehaničar, limar kaže da se zupčasti menja na maksimalno 5 godina vozio ne vozio to je guma i od vremenskih uslova će propasti. Ja sam veliki servis radio juna 2017 i trebao sam već ove god da radim iako sam prešao 35000.naravno zbog nedostatka novca radiće se sl godine.
Da, samo što ćeš jako teško kupiti delove kvaliteta kao iz prve ugradnje pa nov deo može da strada bukvalno odmah ako si loše sreće.

@optical
Moguće da su ponudili i paket za inostranstvo po toj ceni.
Par nas je ovde uzelo Atlas internacionalni+sezonski za Srbiju za 5000, samo se pozoveš na grčkainfo. Baš mi opet sa grčkainfo poslali tu promociju odnosno poruku preko Vibera. Ne znam da li je neko već pisao, ovaj sezonski paket za Srbiju važi do novembra i podrazumeva asistenciju odnosno šlep do 100km (dovoljno barem da te skloni sa puta recimo).

@milanlaki moguće, hvala. Treba nam nešto za Grčku, pošto će vozzi od prošle godine što uzeh isteći dok ne krenemo.

Moram uporediti kakav paket ima tesla ekvivalentan tome, mada čim pišeš da je više vas uzelo atlas, pretpostavljam da je bolji.

Kako se inače dobija ta promocija preko vajbera? Uđeš u onu grupu tamo?

Ford Focus II, zupčasti nakon 10 godina. Fabrička specifikacija. Mislim da nismo skrenuli sa teme. Odlično je skrenuti pažnju i na istrošenost delova automobila pre polaska na duži put. Nije loše proveriti i te parametre.

@milanlaki moguće, hvala. Treba nam nešto za Grčku, pošto će vozzi od prošle godine što uzeh isteći dok ne krenemo.

Moram uporediti kakav paket ima tesla ekvivalentan tome, mada čim pišeš da je više vas uzelo atlas, pretpostavljam da je bolji.

Kako se inače dobija ta promocija preko vajbera? Uđeš u onu grupu tamo?
Realno nemaju oni pojma ko je u grupi ko nije, bio je neki kontakt broj, ali verovatno pozoveš bilo koji i naravno pozoveš se na grupu grckainfo za taj popust.
Ima obaveštenja i na FB te grupe, ali šalju obaveštenja i na Viber.

Vrh Dno