Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

Kupiš na bytetopup za koliko $ hoćeš i kad je potrošiš ćao zdravo kupiš novu
Treba mi za Xbox Store za ARG pa sam našao to
Uzeo za 200$ dve kartice sve ok
Aaaa, baš ću da pogledam. Ja sam iz tvog komentara mislio da su intezine pa reko da pitam

Koristi brat uspešno GP već dve nedelje preko NLB BL.
Neki dan sam otvorio racun u NLB da bih i u BiH mogao dodati karticu u gpay i prilikom otvaranja pitao sam ih da li je tacno da ste omogucili gpay cisto da vidim sta ce reci i kazu oni meni da jesu ali da prrporucuju samo njihovu nlb pay a ne i gpay ;)

Sta te briga sta oni preporucuju. Svaki ciga svog konja hvali. Koristi ti Gpay slobodno.

Hajde i ovde da probam.
Problem sa povezivanjem Visa kartice Inteze.
Pokusam da dodam karticu, izbacuje mi da kontaktiram banku radi verifikacije. Pozovem banku, kazu mi da oni nemaju nista da potvrdjuju i da bi to trebalo sve samo da radi, tj da imam da verifikujem putem sms-a i slicno.
Jedino mi je problem sa dinarskom karticom, deviznu sam dodao bez problema.

Sad, rekli su mi da proverim na payments nalogu sta mi je podeseno za primary card i da zbog toga mozda izbacuje gresku, a tamo jedino nju imam, i dalje izbacuje gresku da moram da kontaktiram banku za verifikaciju.

Obrisao kes i data aplikacije, obrisao aplikaciju, dodao ponovo i sve isto...
Deviznu kada dodam, dobijem verifikaciju putem sms-a svaki put.

Pitao sam u banci da nije dinarska nesto blokirana, kazu nije.

Hajde i ovde da probam.
Problem sa povezivanjem Visa kartice Inteze.
Pokusam da dodam karticu, izbacuje mi da kontaktiram banku radi verifikacije. Pozovem banku, kazu mi da oni nemaju nista da potvrdjuju i da bi to trebalo sve samo da radi, tj da imam da verifikujem putem sms-a i slicno.
Jedino mi je problem sa dinarskom karticom, deviznu sam dodao bez problema.

Sad, rekli su mi da proverim na payments nalogu sta mi je podeseno za primary card i da zbog toga mozda izbacuje gresku, a tamo jedino nju imam, i dalje izbacuje gresku da moram da kontaktiram banku za verifikaciju.

Obrisao kes i data aplikacije, obrisao aplikaciju, dodao ponovo i sve isto...
Deviznu kada dodam, dobijem verifikaciju putem sms-a svaki put.

Pitao sam u banci da nije dinarska nesto blokirana, kazu nije.
Meni je uspelo tek kad samo obrisao sve payment methods i profile
Ostala mi je samo adresa iz Srbije
Onda sam dodao bez problema Intesa Visa Inspire na Oneplus 8, a na S23U sa zadnjim Andorid bez problema i neke Mastercard prepaid kartice.
Isto Gmail nalog i ništa meni tu nije jasno
Na ta dva main naloga ne mogu da dodam jos jedan payment profil

Meni je uspelo tek kad samo obrisao sve payment methods i profile
Ostala mi je samo adresa iz Srbije
Onda sam dodao bez problema Intesa Visa Inspire na Oneplus 8, a na S23U sa zadnjim Andorid bez problema i neke Mastercard prepaid kartice.
Isto Gmail nalog i ništa meni tu nije jasno
Na ta dva main naloga ne mogu da dodam jos jedan payment profil
Da, ali to mislim da ne mogu nikako da uradim jer imam par subscripcija na ovom payment nalogu...
Ah well, izgleda ce se morati ziveti bez Google Pay-a

Да ли се путем "Google Pay (wallet)" кредитна картица може повезати за плаћање са више телефона?

Citam temu od pocetka, ali sve mi se pobrkalo, pa ako moze mali podsjetnik da ne citam pola teme...
Za placanje telefonom dovoljno je samo otkljucati telefon, dok nema potrebe pokretati Wallet aplikaciju, jesam dobro upamtio?
Da li za prvo placanje treba neka dodatna verifikacija, potvrda ili sl.?

Hvala ljudi.

Koja je to otprilike granica (tj. cifra) koja zahtijeva vise od paljenja ekrana ili otkljucavanja telefona i kakva je zapravo procedura za te vece iznose?

Pa za vece iznose moras da otkljucas telefon samo.
Ne znam koji je limit do kog mozes da upalis ekran samo, mislim da zavisi od zemlje do zemlje. Trebalo bi da je oko 30ak evra, tj 3-4k

Izgleda da plaćanje zaključanim telefonom zavisi od uređaja do uređaja. Na Xiaomi sam plaćao bez problema sa zaključanim svakakve iznose (nisam obraćao pažnju koja cifra je bila najviša) dok na Samsungu neće da prođe ni jedna, samo se na aparatu pojavi nepodržana kartica dok se ne otključa telefon.

Izgleda da plaćanje zaključanim telefonom zavisi od uređaja do uređaja. Na Xiaomi sam plaćao bez problema sa zaključanim svakakve iznose (nisam obraćao pažnju koja cifra je bila najviša) dok na Samsungu neće da prođe ni jedna, samo se na aparatu pojavi nepodržana kartica dok se ne otključa telefon.
Mora da je otključa telefon, izabere kartica i onda radi iz prve uglavnom
Nekad traži fingerprint scanner confirm valjda za iznose veće od npr 5000 din
S23 Ultra

Zanimljivo da nije svuda isto ponasanje, tj. na svakom uredjaju, ipak je security u pitanju. Kod mene je Xiaomi, stariji Mi 9, bas cu pokusati razne kombinacije.

Zavisi i od radnje do radnje izgleda
Otključan S23U izaberem karticu uđem čak u transaction history i opet nece iz prve mora fingerprint confirmation

Oni su čudo od banke. U ekspozituri uglavnom Rusi. Banka očigledno vrlo uspešno radi sve vrste ino transakcija, uz najniže naknade. Biće zanimljivo pratiti razvoj.

S obzirom na to da su nedavno preuzeli 100% vlasništva prinudnim otkupom, očekivanja su mi bila da će otvarati nove filijale, ali gPay im je svakako mudar potez.

Jel neophodno dodati novu karticu kada se preuzme iz ekspoziture? Kada pokušam da obrišem iz Walleta, ne dozvoljava mi, jer imam pretplatu na njoj. A novu mi ne da da dodam, ne prolazi.
Jel imao neko sličan problem?
EDIT: Rešio sam, morao sam da prebacim Google Drive na drugu karticu, pa da obrišem onda.

Poslednja izmena:
Da li je moguce dodati kreditnu karticu BPŠ u Google Pay?

Nazad
Vrh Dno