Šta je novo?

Digitalna TV: predlozi, sugestije i pitanja

Ja sam proteklih god. i više dana imao daleko manje problema nego mnogi koji su ih ovde redovno prijavljivali - skoro pa nikada mi nije seckalo vračanje unazad, broj rušenja ili zaglavljivljivanja prilikom vračanja unazad mogu da izbrojim na prste, brzina menjanja kanala je več nekoliko meseci daleko bolja nego lani (mada mi nikada za to nije trebalo više od 4 sekunde kao nekima drugima) i lično mislim da to oko brzine menjanja kanala nije do boxa već do njihovog servera i brzine veze između mene i servera, brzina ulaska u Meni se isto znatno povećala zadnjih nekoliko meseci (pre se brojalo u sekundama), plavi krug mi se jedno vreme svakodnevno pojavljivao kao i svima ostalima (prošlog proleča i leta - s tim da mi se nijednom nije desilo da mi isti iskoći po desetak puta u toku dana ili tokom jedne većeri kao nekima) ali ga od jesenas ima daleko ređe, nesinhronizacija (kašnjenje) slike i tona ili da ide ton bez slike kao pojedinima ovde mi se ni jedan jedini put nije desilo, nikada mi nije padala rezolucija pa da slika postane kockasta i mutna ili sa "duhovima",...,

Mada sam primetio da drugi box (pošto ih imam dva) je pravio daleko više problema (češće koćio i zamrzavao sliku prilikom gledanja, češće javljao da nema internet konekcije (dok drugi box radi najnormalnije), češće se sam od sebe resetovao, češće zezao daljinski sa "mrtvilom" i nereagovanjem,...) iako je u spavaćoj sobi mnogo manje korišćen od onog BOXa koji je u dnevnoj. Mada se i to zadnjih meseci popravilo i on je postao daleko stabilniji. Tako da - može i ne mora biti problem do boxa (ispada da je to individualno, od slučaja do slučaja). A možda i novija verzija androida dodatno popravi stvar.

A možda sve to ima veze i od aplikacija koje ljudi skidaju i instaliraju na box-eve, možda neke od njih prave probleme ili je do slobodnog prostora na boxu koji zauzmu sve te silne aplikacije... I ruter treba povremeno resetovati i gledati da je veze sa boxom dobra (5GHz a signal oko 45-80dBm - ako treba stavi se pojačivać, bez ometajučih faktora i prepreka između, a brzina neta je kad god bih je merio uvek bila skoro kao u Ugovoru).

Poslednja izmena:
Iskren da budem - ovu stavku "Auto. Pokretanje" ja kod mene nemam - imam Dozvoli obaveštenja, Podesi kao podrazumevano, Razne dozvole (tj. pristup Lokaciji, Skladištu, Mobilnim podacima, Prenosu podataka u pozadini, Upotrebi u Roamingu),... Detalji o aplikaciji. Ali tu opciju koja je tebe zezala nemam ni na Samsungu ni na Huaweiu. A nemaju je ni moji na LG-u
Xiaomi telefoni je imaju 🤔

Ja takodje nemam ali meni u sustini sve radi ok i na samom boxu i na telefonu. Sem tog zezanja sa daljinskim i bug da posle programiranja volune radi samo u tv rezimu manje vise mi je ok

To za volume je tako namerno namesteno, tj. sto se tice proizvodjaca nije bug.

A za wifi na boxu postoji povremeno problem da nece sâm da se konektuje na vec poznatu i u dometu mrezu, to smo vec opisivali ovde ranije.

To za volume je tako namerno namesteno, tj. sto se tice proizvodjaca nije bug.
Gospode pomiluj...
Evo, meni zvuk iz boxa u TV ide preko HDMI, pa preko RCA out na TV u spoljno 2.1 pojacalo i zvucnike. Naravno da TV volume dugmad uopste ne utice na taj nivo zvuka negi pojacava i smanjuje sugave zvucnike u TV-u koje NE KORISTIM.

Ili ko hoce spdif iz Yettel boxa direkt u neki sound bar, naravno da gubi mogucnost kontrole zvuka sa daljinskog.

Koji li je to "inzinjer" koji je dosao na tu "genijalnu" ideju da poremeti funkciju odabira "tv" ili "stb" i onemoguci kontrolu zvuka na stb????
To koristi jedino onima koji ne koriste spoljne zvucnike a takvih je kontam sve manje. A i sto bi specijalno njima ugadjali??
Da su ostavili da mozeml birati pa nek svako kako mu je volja.
Nekada ti programeri kao da uopste ne koriste sistem koji programiraju pa misle da su nas veoma usrecili.
Ako to nije bug, nema druge reci da opisem nego idiotizam.

Baš tako, dobar zaključak.

Inače ja sam razmišljao i planirao da nabavim neki Sound bar ovih dana, nisam razmišljao o ovom problemu tako da je ovo korisna informacija vredna pažnje. (y)(y)(y)

Mogli bi iz Yettela da ponude neko rešenje u takvim slučajevima.

Meni je spojeno na AVR (preko hdmi), resenje je da se ne programira daljinac uopste, vec da se koristi samo u STB modu (kako i jeste fabricki).

Ali je uopste na android tv lose resena kontrola zvuka, nije precizna volume skala, a i ne funkcionise za izvor zvuka koji je podrzan za “audio passthru/bitstream”, dd, dd+ itd. Uglavnom treba da vec jednom objave smart tv app za lg, da batalim njihov android box.

i onda moramo da koristimo dva daljinca... jer neko umislio da je genije sa ovakvim resenjem.
Sto jednostavno kad mogu da nam zakomplikuju UX.

Probao sam da izvucem zvuk iz izlaza za slusalice na TV-u, ali naravno, zvuk se totalno degradira, uvede se sum, zujanje 50Hz itd

@Yettel Srbija
Hocete menjati ovo nesrecno resenje volume na daljinskom kada se isprogramira TV ili mislite da je odlicno ovako kako je?

i onda moramo da koristimo dva daljinca... jer neko umislio da je genije sa ovakvim resenjem.
Sto jednostavno kad mogu da nam zakomplikuju UX.

Probao sam da izvucem zvuk iz izlaza za slusalice na TV-u, ali naravno, zvuk se totalno degradira, uvede se sum, zujanje 50Hz itd

@Yettel Srbija
Hocete menjati ovo nesrecno resenje volume na daljinskom kada se isprogramira TV ili mislite da je odlicno ovako kako je?
E slatko me nasmeja, e car si... Pa neće mobilnu aplikaciju da srede, a ne da se petljaju tu... 🍻

Ne moraš da koristiš dva daljinca. Zvuk na STB-u podešavaš istovremenim pritiskom na dugme STB i Volume tastere.
BTW, meni ovako kako je sad odgovara i ne vidim potrebu da to menjaju.
Pozdrav

Da, to sam provalio i sam ali nisam majmunce pa da mi prija da vrsim akrobacije po daljinskom. Drugu ruku zelim drzati iza glave ili ceskati nesto sa njom...

Imao sam vise ovakvoh daljinaca i svaki lepo SACUVA ORIGINALNI DIZAJN - stisnes stb i upravljas sa stb JEDNOM rukom stisnes TV i upravljas sa stb JEDNOM rukom.

Ako je tebi bolje sa dve ruke raditi nesto sto moze i sto je dizajnirano da se radi sa jednom, samo zato jer se neko eto tako setio da razmislja umesto tebe, ne znam sta da ti kazem.
Razumeo bih te da koristis ugradjen zvucnik. Ali ovako bas i ne. Ne kontam da ti odgovara da ti neko zakomplikuje.
Nista, razlicit smo.

Nego, sledeci put kad smisle da treba da drzis stisnuta tri dugmeta, posaljes im pismenu molbu, poklonis im se do poda i ljubis prste, ti kazi "da gazda, hvala gazda" i nek ti jos i vise odgovara i nemoj videt potrebu da to menjaju. Sta da ti kazem.

MENI NE ODGOVARA a i tebi bi bilo lakse!

E slatko me nasmeja, e car si... Pa neće mobilnu aplikaciju da srede, a ne da se petljaju tu... 🍻
Da znam... ali ako ih ne pitas i ne gnjavis onda tek onda 100% nece :)

Poslednja izmena:
meni je box sa hdmi spojen na tv, koji je opet spojen na AV yamahu.
Kad pojacam zvuk, da li na tv daljincu ili na stb, pojacava ili smanjuje na zvucnicima / gde i treba.... right?

Meni stvarno ne treba promena zvuka na STB-u. On je pojačan do kraja, nivo zvuka menjam na TV-u i zato mi je lakše da ne moram da prebacujem daljinski u TV mod da bi pojačao/utišao, a zatim ponovo vraćao daljinski na STB da promenim kanal.
Kad koristim AV receiver, onda mi nije problem da uzmem njegov daljinski, jer ionako ide i promena ulaza na receiveru, ponekad i promena moda rada, itd...
A kad budu izmislili da moram da šaljem pismenu molbi i sl. neću se frustrirati - promeniću provajdera, to mi je lakše.
Pozdrav

meni je box sa hdmi spojen na tv, koji je opet spojen na AV yamahu.
Kad pojacam zvuk, da li na tv daljincu ili na stb, pojacava ili smanjuje na zvucnicima / gde i treba.... right?
Isprogramiran ti Yettel daljinac da sa njime gasis TV i ne koristis zvucnike od TV-a nego spoljasnje i sa Yettel daljincem kontrolises jacinu zvuka?
Ako jeste, kako ti je spojen spoljasnji zvucnik i TV? Jel imas neko setovanje u TV-u koje si podesio?

Poslednja izmena:
Meni stvarno ne treba promena zvuka na STB-u. On je pojačan do kraja, nivo zvuka menjam na TV-u i zato mi je lakše da ne moram da prebacujem daljinski u TV mod da bi pojačao/utišao, a zatim ponovo vraćao daljinski na STB da promenim kanal.
Kad koristim AV receiver, onda mi nije problem da uzmem njegov daljinski, jer ionako ide i promena ulaza na receiveru, ponekad i promena moda rada, itd...
A kad budu izmislili da moram da šaljem pismenu molbi i sl. neću se frustrirati - promeniću provajdera, to mi je lakše.
Pozdrav
Pa ako uglavnom koristis zvucnike na TV naravno da te boli uvo. Tako jeste lakse. Probao sam da se prilagodim ali jedini nivo zvuka koji TV kontrolise je direktno njegov zvucnik ili izlaz za slusalice. Ja non stop menjam zvuk. Cas su scene glasnije, cas tise, reklama se dernja, nalazim se u stanu, komsije imaju bebu itd
Poenta je u tome da su trebali da ostave daljinski na default, tako kako svi to rade. Neko ce koristiti uglavnom zvucnike TV-a, neko je nonstop prikopcan na sound bar ili nesto drugo pa svako ima opciju. Zasto favorizovati bilo koji pristup?
A opet, ako ti odgovara imati nekoliko daljinaca na stolu, traziti gde je koji, uzmiati u ruku, traziti dugme promeniti, pa onda traziti prvi daljinac jer hoces menjat kanal... umesto da sve mozes da resavas stiskom palca jedne ruke... izem li ga, imas sajle za zivce i ziveces dugo...

Ne znam šta si ti umislio, ali ja i koristim samo jedan daljinac (onaj od STB-a) ogromnu većinu vremena. Njim palim/gasim TV (STB mi je stalno uključen), menjam nivo zvuka, kontrolišem kanale na STB-u. Kad hoću da zvuk ide preko AV receivera, ionako moram da ga uključim ili bar promenim ulaz na njemu, pa koristim daljinski od AV-a (često i aplikaciju na telefonu umesto daljinskog). Daljinski mi ionako stoje na stolu, neću valjda da ih držim u podrumu?
Kanali koje ja gledam imaju malo reklama, sa normalnim zvukom, nemam potrebe da svako malo menjam nivo zvuka.
Od mene toliko na ovu temu, udavismo pola foruma...
Pozdrav

Da, ali menjas volume sa dve ruke preko Yettel daljinca. To je cela poenta, iskomplikovali su ga, oduzeli postojecu funkciju i prilagodili daljinski jednoj svrsi - upravljanje tv-om.
A btw. sve dok je unutar teme foruma, koga ne zanima o cemu se trenutno raspravlja moze lepo da preskoci i nema davljenja.
Uostalom, pitao sam podrsku da li ce nesto raditi na ovome ili smatraju da je to to pa da ponovim pitanje @Yettel Srbija

Poslednja izmena:
Ne menjam volume sa dve ruke. Otkud ti ta ideja? Od kad sam upario daljinski od Yettel STB-a sa TV-om, običan pritisak na Volume mi menja nivo zvuka na TV-u. Zvuk na STB-u je uvek pojačan do kraja, sva kontrola nivoa se dešava na TV-u ili AV.
Ovo čak i bolje radi jer TV ima 50 nivoa zvuka u odnosu na STB koji ima 10 ili 11.
Pozdrav

Ovo je bezveze rasprava. Ubeđujete jedan drugog da je vaš način jedini ispravan i da su vaši uređaji default za sve. E, pa nisu, I ne možete tako da se rapravljate.
Fakat je da daljinski ne radi kako treba kada je uparen i sa tv-om (poređenje sa EON na primer.) i da nema logike da funkcioniše na način na koji funkcioniše.
Imam STB, imam Soundbar povezan na televizor, imam povezan i EON daljinski i ako je potrebno (koga mrzi da čita nazad thread), ponovo ću detaljisati

Da, ali menjas volume sa dve ruke preko Yettel daljinca. To je cela poenta, iskomplikovali su ga, oduzeli postojecu funkciju i prilagodili daljinski jednoj svrsi - upravljanje tv-om.
A btw. sve dok je unutar teme foruma, koga ne zanima o cemu se trenutno raspravlja moze lepo da preskoci i nema davljenja.
Uostalom, pitao sam podrsku da li ce nesto raditi na ovome ili smatraju da je to to pa da ponovim pitanje @Yettel Srbija
Jedino da pokušaš sa nekim drugim daljincem kojim može da se upravlja i TV-om i STB-om: neki Logitech-ov daljinac (Ultimate ili Elite), ili SofaBaton U2, ili Savant Sonos, ili Creston TSR-310,... ili najeftinije i najlakše rešenje EON-ov daljinac o kojem smo ovde već diskutovali na 58-moj stranici ove teme (u martu ove godine).

Ne menjam volume sa dve ruke. Otkud ti ta ideja? Od kad sam upario daljinski od Yettel STB-a sa TV-om, običan pritisak na Volume mi menja nivo zvuka na TV-u. Zvuk na STB-u je uvek pojačan do kraja, sva kontrola nivoa se dešava na TV-u ili AV.
Ovo čak i bolje radi jer TV ima 50 nivoa zvuka u odnosu na STB koji ima 10 ili 11.
Pozdrav
Onda sam nesto lose skontao.
U svakom slucaju, koristis zvuk na TV i tebi je ok. Medjutim, kada zelis zvuk sa drugog pojacala prisiljen si koristiti drugi daljinac.
Jel sam te sad razumeo? Moras koristiti 2 daljinca ako hoces zvuk sa AV.
To je i poenta. Da li koristis dve ruke ili dva daljinca svejedno - obogaljili su stb daljinac. To sto to tebi odgovara ne menja cinjenicu da su upropastili dizajniranu funkciju stb daljinca.

Fakat je da daljinski ne radi kako treba kada je uparen i sa tv-om (poređenje sa EON na primer.) i da nema logike da funkcioniše na način na koji funkcioniše.
O tome govorim. Promenili su funkcionisanje stb-a kada se upari sa TV. Zbog zasto???

Jedino da pokušaš sa nekim drugim daljincem kojim može da se upravlja i TV-om i STB-om: neki Logitech-ov daljinac (Ultimate ili Elite), ili SofaBaton U2, ili Savant Sonos, ili Creston TSR-310,... ili najeftinije i najlakše rešenje EON-ov daljinac o kojem smo ovde već diskutovali na 58-moj stranici ove teme (u martu ove godine).
Thanks, pogledacu.

Svaki malo se izgubi voice search a i google assistant dugme prestane da reaguje.
Neko ima fix za to?

LG TV daljinski moze da se sinhronizuje sa Hipernet stb-om?
Svakako da je tako nešto moguće :)

1. Pritisnuti i zadržati pritisnut taster TV i numerički taster koji obeležava Vaš brend televizora(npr. broj 3 ukoliko imate LG televizor) nekoliko sekundi dok LED lampica pored TV tastera ne počne da sija zeleno.

2. Pritisnuti taster OK u centralnom delu daljinskog upravljača.

3. Daljinski upravljač sada kreće da odašilje „Mute“ komandu ka televizoru u svrhu provere koda.

4. Pritiskom na taster „Premotavanje unapred“ daljinski upravljač će proveriti sledeći kod sa televizorom. Potrebno je pritiskati taster „Premotavanje unapred“ dok god se zvuk na Open televizoru ne mutira. Ukoliko se slučajno nakon mutiranja zvuka slučajno pritisne taster„Premotavanje unapred“, moguće je vratiti se na željeni kod pritiskom na taster„Premotavanje unazad“. Pre potvrđivanja koda, potrebno je istestirati najčešće korišćene tastere za komunikaciju sa televizorom, a to su pojačavanje i stišavanje zvuka, Home i Source. Kada smo sigurni da smo na pravom kodu, potrebno je pritisnuti taster „Pauza ili nastavljanje gledanja programa“ i kod će biti upamćen.

Da li je tačno da se Yettel Srbija prodaje, i zbog čega?

Investicioni fond odlučio da proda i to je to

Prodaje se samo mali udeo u svim Yettel-ima, ne samo srpskom.

Koliko se sada box uređaja dobija uz ugovor? Ranije je beše moglo 2 na mišiće, a sad?

Vrh Dno