Hahahha. Koji failDa nema to kako se aplikacija instalira tako stoji i nema prebacivanja redosleda itd.
Hahahha. Koji failDa nema to kako se aplikacija instalira tako stoji i nema prebacivanja redosleda itd.
???Uzmeš STB i sakriješ iza police ili staviš u fioku ili zalepiš izolir traku na senzor da ne hvata infrared daljinskog i rešen problem.
Povezao sam daljinski ali sada kontam da se i volume dugme menja. Bez obzira sto na daljinskom kliknem STB, kada potom klinkem na volume, zasvetli TV i menja se volume od TV-a a ne od STB-a sto zelim.Drzis dugmad TV i Ch + tj. na gore, posle jedno 3 sekunde zelena lampica krene da svetli, pustis oba dugmeta i pritisnes OK dugme, ono veliko po sredini daljinskog, tada bi trebalo oko dugmeta TV da svetli crveno, i trebalo bi da se na tv-u pojavi mute tj da ugasi zvuk, znaci da je 1 kod prihvacen, tada pritiskas ostale dugmice i proveravas da li se nesto desava, konkretno vol +, vol -, input, iliti dugme pored extra s desne strane jako bitno ako se prebacuje sa tv-a na usb, itd, ako sve radi kako treba pritisnes dugme Play, ono ispod dugmeta extra, i tada ti se kod pamti u daljinski, ukoliko nisi zadovoljan kako daljinski radi, pritisnes pored dugmeta Play s desne strane tj forward napred, i tada tv prebaci na 2 kod, ako prihvati kod tv se mutira opet, i onda opet ispocetka klikces da proveris jel svi dugmici rade.
Zato sto si povezao taj drugi daljinski sa tastaturom, ili si ubacio usb resiver, i onda nece da prikaze virtualnu tastaturu. Cim raskacis prikazace se.Zar zaista ne mogu da se sortiraju aplikacije u launcheru? Takodje ne mogu da se postavljaju custom kanali na extra stranici (tipa spotify liste itd) Sto je ugasena ta mogucnost?
Original android TV to ima.
Ok mi je ovaj hipernet launcher ali bez tih mogucnosti je osakacen. Bespotrebno. Sto gasiti mogucnost koja vec postoji? Veci vam napor ugasiti je nego je ostaviti.
ZASTO mi se ne otvara virtualna tastatura???? Moram da koristim daljinski (koji ima tastaturu) sa drugog android boxa da bih pisao tekst
Probaj te ovo. Zadrzite dugme 0 i taster Power 11sec i odmah nakon toga OK dugme da se restartuje daljisnki treba da zatreperi STB i TV dugme par puta pa da se ugase. Pa ga ponovo povezite na BT, pa idete na opciju nadogradnja softvera RCU, da proverite azuriranje za daljinski. Pa ponovo testirajte mozda pomogne.Povezao sam daljinski ali sada kontam da se i volume dugme menja. Bez obzira sto na daljinskom kliknem STB, kada potom klinkem na volume, zasvetli TV i menja se volume od TV-a a ne od STB-a sto zelim.
Podrska?
Zasto se kada se isprogramira TV volume dugme veze za TV bez obzira sto biramo STB????
EDIT:
Za one kojima treba. Nacin da se ipak kontrolise volume STB-a je da se jednom rukom drzi stisnut STB a sa drugom klikce na dugme vol +/-.
ali.... hahahaha... zasto ljudi? Zasto daljinski ne radi jednostavno? Kada klinkme na TV onda da kontrolise tv a kada kliknem na STB da kontrolise STB? Zasto je daljinski tolko debilan da kada se isprogramira TV on po defaultu menja volume TV-a bez obzira sto sam u STB modu?
Imao sam brdo ovakvih kombinovanih daljinskih i nijedan nije ovako radio. Jel, sto jednostavno kada moze da se vec postojece i provereno promeni i iskomplikuje... To je cini mi se moto ovde.
ALI ozbiljno, zasto se ne otvara virtuelna tastatura? To je nemoguce da je dizajn, mora da je neki bug. Vidim da ima Gboard.
Mislim da je vise da ima neki bug, jer se to isto desava i kod mene i kod mojih prijatelja koji koriste uslugu. Nadam se da azuriraju na android 12, i da se resi bug sa wifi sto se diskonektuje, a i ti ostali bugovi.Bravo! To je to!
Al ponovo, nepotrebno ogranicenje.
Imam drugi Android TV box, sa full Android OS. Tamo mi iskoci i virtuelna tastatura a ako imam nesto vise za kucanje uzmem airmouse sa full tastaturom koja je stalno prikljucena.
Ovde... ne moze... cemu ta ogranicenja?
Ukupno, zadovoljan sam ali su bzvz ovakve stvari.
Pa zna cesto da se diskonektuje sa wifi, pa nece da se konektuke dok ga ne restartujes. A kod mog prijatelja stb povezan na lan, pravio problem seckala televizija, pa povezali na wifi 5ghz i od tad problema nema.O kakvom bagu pricas?
Ja sam na LAN. Danas sma zeza radio probao wifi, streaming je isao pa stane kratko pa krene itd.
Jel to zbog diskonektovanja wifija?
Bice i to, sto bi rekli u narednom periodu.Vi se zezate sa daljincima, a ja iščekujem dan kada će ažurirati aplikaciju za mobilne telefone.
Hipernet box uopste ne dozvoljava da airmouse radibkako treba. Kursor se pkkrece ali levi klik ne pokrece nista. U Fdroidu vidi se da klikne na ikone ali se nista ne desava. Kada kliknem na Settings iconu onda reaguje kako treba na klik ali na ikone applikacija ne.
U Netflixu airmouse radi kako treba.
Totalna zbrka ovo sa daljinskim...
Ok, za one koji hoce da koriste dodatni daljinski sa tastaturom za unos teksta... problem pravi gboard!
Kada sam instalirao LeanKey keyboard, odjednom sva tri daljinska rade simultano bez problema (Yettel plus 2 sa tastaturom, airmouse i touchpad).
@LionacBG
"Tako da toj euforiji i začuđenosti tipa: Kako nema ovo ili ono i zašto neradi to i to ili zašto je to i to tako, ovde nema previše mesta. Naoružaj se strpljenjem i stani u red ko i svi mi za čekanje raznih novih opcija"
Sad, izvini druze, mozda sam te lose razumeo, ali jel ti to meni pokusavas da kazes sta ja treba da radim i za sta tu ima mesta a sta ne? Ako sam te dobro razumeo, sta ti to sad trebalo? Naravno da mi ne pada na pamet "da stanem u red". Jel si ok? Odakle ti ideja da mozes tako?
Ako sam lose razumeo, eto izvini.
E moj @LionacBG šta si im sve naveo ja pre vidim da od toga nema ništa, mene ubeđuju da mi je do telefona problem, a da je njihova aplikacija sasvim u redu. Kako radi perfektno HBO, Supernova, SBB, Beotelnet, Orion, sve isprobano, a kad je u pitanju Hipernet TV za moj mobilni tada je u pitanju telefon, lepo im kažem nije optimizovana aplikacija i da srede. Ma kakvi probaj na drugom telefonu, koji crni drugi telefon, ja hoću za moj kakvi druge telefone, kao što svako očekuje da instalira i da radi, bez obzira na marku i model.Ne znam koji tačno Air Mouse koristiš? Jesi ga povezao direktno preko Bluetootha sa STB-om ili preko USB dongla?
Valjda si do sada i sam (bilo čitajući ovaj forum, bilo iz sopstvenog iskustva koristeći Hipernet) ukapirao da je ova platforma još uvek u fazi izrade i testiranja (tzv. Beta verzija). Sa mogobrojnim problemima, bagovima i nedostacima. I da si ti kao korisnik faktički tester. Koji ovde treba da ukazuje na razne probleme i nedostatke, ka cilju izlaska konačne verzije. Do pre godinu dana nije postojao EPG (ja inače koristim Hipernet nekih 19 meseci), koji do pre nekoliko meseci nije ni funkcionisao kako treba. Kao ni brz odabir kanala. Premotavanje i vraćanje kanala do skora nije fukcionisalo bez kočenja i resetovanja. Uz čest iritirajuči "plavi krug" ili rušenje sistema baš kada je neka velika i važna utakmica. Javljanje da nema signala (samim tim ni slike) i kada internet najnormalnije funkcioniše. Jer kako je prošle godine bilo - ovo sada je skoro super
Tako da toj euforiji i začuđenosti tipa: Kako nema ovo ili ono i zašto neradi to i to ili zašto je to i to tako, ovde nema previše mesta. Naoružaj se strpljenjem i stani u red ko i svi mi za čekanje raznih novih opcija (i ispravki) koje smo mesecima unazad tražili i koje su od strane Yettela najavljene da ćemo dobiti "jednog lepog dana". Kada? Nadam se realizaciji barem necega od toga tokom ovoga leta.
Trenutno je u fazi čekanja da se realizuje i omogući sledeće:
- Uvesti favorit listu omiljenih-odabranih kanala. I da onda uz donju ivicu ekrana stoji obojena zvezdica dole desno pored ikona "info" i "snimi", da znamo da nam je taj kanal u favorit listi
- Uvesti podsetnik za gledanje budućeg sadržaja koji smo u EPG-u označili da nas interesuje, pola sata ili 15 min pre termina prikazivanja
- Uvesti korisničke profile (pošto na nekim TV-ima više korisnika koristi taj isti TV)
- Da se može brzo i lako pregledati-vračati na zadnja 5-6 gledana kanala
- Uvesti radio kanale
- Da se pretražuju i sami TV kanali (emisije-filmovi-utakmice unutar aplikacije po kanalima) a ne samo YouTube
- Da se sadržaj ne pretražuje samo po nazivu filma (serije) već da možemo da ukucamo ime glumca (ili reditelja) i da nam prikaže sve njegove filmove-serije na raznim kanalima gde ih možemo odgledati
- Da se omogući odabir jezika na Euro Sportu
- Da se ikona "Uživo" uz donju levu ivicu ekrana nalazi uvek kada gledamo nešto od ranije (premotano).
- Da se mogu blokirati-zaključati i pojedinačni kanali a ne samo celokupan sadržaj u odnosu na uzrast. Recimo samo Pink i Hapy itd.
- Da se na mobilnoj aplikaciji uvede biranje kvaliteta slike zbog kontrolisanja potrošnje mobilnog interneta
- Rešiti problem sa daljincem - da ne laguje posle dužeg ne korišćenja
- Omogučiti da se sortiraju aplikacije u launcheru
- Da se uvede Info kanal sa raznim podacima-informacijama
- Neki traže i teletext
- Poboljšati kvalitet slike i uvesti nove dodatne kanale
Manje-više to je to... nastavi listu
Isti slucaj. U drugom gradu gde imam stancic, u skoro pa strogom centru grada, i tamo ponekad boravim, Yettel signal JEDVA jedna crtica. Napolju na otvorenom, jedva dve. MTS i A1 signal 4 ili 5 crtica. Sve isprobanu i usporedjeno na istom telefonu a i na nekoliko drugih. MTS i A1 rade odlicno.E moj @LionacBG šta si im sve naveo ja pre vidim da od toga nema ništa, mene ubeđuju da mi je do telefona problem, a da je njihova aplikacija sasvim u redu. Kako radi perfektno HBO, Supernova, SBB, Beotelnet, Orion, sve isprobano, a kad je u pitanju Hipernet TV za moj mobilni tada je u pitanju telefon, lepo im kažem nije optimizovana aplikacija i da srede. Ma kakvi probaj na drugom telefonu, koji crni drugi telefon, ja hoću za moj kakvi druge telefone, kao što svako očekuje da instalira i da radi, bez obzira na marku i model.
Tačno, to sam izostavio sa listeprilikom premotavanja fali pregled...da znas gde si se vrati.
E moj @LionacBG šta si im sve naveo ja pre vidim da od toga nema ništa, mene ubeđuju da mi je do telefona problem, a da je njihova aplikacija sasvim u redu. Kako radi perfektno HBO, Supernova, SBB, Beotelnet, Orion, sve isprobano, a kad je u pitanju Hipernet TV za moj mobilni tada je u pitanju telefon, lepo im kažem nije optimizovana aplikacija i da srede. Ma kakvi probaj na drugom telefonu, koji crni drugi telefon, ja hoću za moj kakvi druge telefone, kao što svako očekuje da instalira i da radi, bez obzira na marku i model.
@Yettel Srbija i ostali članovi, pošto sam danima kuburio sa seckanjem pojedinih kanala, našao sam razlog. Neverovatno glup i na kraju smešan. Kao što znate imam xiaomi 11T. Ko ima isti ili slične telefone mora se aktivirati jedna stavka. Pogledajte sliku, sve radi sada super. 😀😀😀😀😀😀🍻🍻🍻🍻🍻
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari