LionacBG
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 19.03.2023
- Poena
- 85
Moja oprema
- Monitor
- Dell
- Miš & tastatura
- Logitech
- Laptop
- HP ZBook 6R5MA0B
- Mobilni telefon
- Huawei P40 Pro Plus
- Pametni uređaji
- Utičnice, Prekidaće, Vaga, Sijalice, Pametna lampa, Čistač vazduha, Pametan DEC fiksni telefon, Pametne kamere, Pametan IR senzor, Daljinski upravljač Logitech, Termometar, STB, ...
- Pristup internetu
- Optički internet
Ja sam proteklih god. i više dana imao daleko manje problema nego mnogi koji su ih ovde redovno prijavljivali - skoro pa nikada mi nije seckalo vračanje unazad, broj rušenja ili zaglavljivljivanja prilikom vračanja unazad mogu da izbrojim na prste, brzina menjanja kanala je več nekoliko meseci daleko bolja nego lani (mada mi nikada za to nije trebalo više od 4 sekunde kao nekima drugima) i lično mislim da to oko brzine menjanja kanala nije do boxa već do njihovog servera i brzine veze između mene i servera, brzina ulaska u Meni se isto znatno povećala zadnjih nekoliko meseci (pre se brojalo u sekundama), plavi krug mi se jedno vreme svakodnevno pojavljivao kao i svima ostalima (prošlog proleča i leta - s tim da mi se nijednom nije desilo da mi isti iskoći po desetak puta u toku dana ili tokom jedne većeri kao nekima) ali ga od jesenas ima daleko ređe, nesinhronizacija (kašnjenje) slike i tona ili da ide ton bez slike kao pojedinima ovde mi se ni jedan jedini put nije desilo, nikada mi nije padala rezolucija pa da slika postane kockasta i mutna ili sa "duhovima",...,
Mada sam primetio da drugi box (pošto ih imam dva) je pravio daleko više problema (češće koćio i zamrzavao sliku prilikom gledanja, češće javljao da nema internet konekcije (dok drugi box radi najnormalnije), češće se sam od sebe resetovao, češće zezao daljinski sa "mrtvilom" i nereagovanjem,...) iako je u spavaćoj sobi mnogo manje korišćen od onog BOXa koji je u dnevnoj. Mada se i to zadnjih meseci popravilo i on je postao daleko stabilniji. Tako da - može i ne mora biti problem do boxa (ispada da je to individualno, od slučaja do slučaja). A možda i novija verzija androida dodatno popravi stvar.
A možda sve to ima veze i od aplikacija koje ljudi skidaju i instaliraju na box-eve, možda neke od njih prave probleme ili je do slobodnog prostora na boxu koji zauzmu sve te silne aplikacije... I ruter treba povremeno resetovati i gledati da je veze sa boxom dobra (5GHz a signal oko 45-80dBm - ako treba stavi se pojačivać, bez ometajučih faktora i prepreka između, a brzina neta je kad god bih je merio uvek bila skoro kao u Ugovoru).
Mada sam primetio da drugi box (pošto ih imam dva) je pravio daleko više problema (češće koćio i zamrzavao sliku prilikom gledanja, češće javljao da nema internet konekcije (dok drugi box radi najnormalnije), češće se sam od sebe resetovao, češće zezao daljinski sa "mrtvilom" i nereagovanjem,...) iako je u spavaćoj sobi mnogo manje korišćen od onog BOXa koji je u dnevnoj. Mada se i to zadnjih meseci popravilo i on je postao daleko stabilniji. Tako da - može i ne mora biti problem do boxa (ispada da je to individualno, od slučaja do slučaja). A možda i novija verzija androida dodatno popravi stvar.
A možda sve to ima veze i od aplikacija koje ljudi skidaju i instaliraju na box-eve, možda neke od njih prave probleme ili je do slobodnog prostora na boxu koji zauzmu sve te silne aplikacije... I ruter treba povremeno resetovati i gledati da je veze sa boxom dobra (5GHz a signal oko 45-80dBm - ako treba stavi se pojačivać, bez ometajučih faktora i prepreka između, a brzina neta je kad god bih je merio uvek bila skoro kao u Ugovoru).
Poslednja izmena: