Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Ima li preporuka za neki HDD case? Planiram nas da pravim od raspberry pi-a pa mi treba neki HDD case na USB. Idealno ako ima neki da prima 2-3 diska, ako je tako nešto pouzdano
Što ne uzmeš neki dock?

U pitanju je čiftek :D

Aha videh sad taj chiftec ali koliko mogu da primetim sata priključke ima, ne USB?

Može Dock samo preporucite šta i kako :)

Vrhunska igračka, pištolj sa balončićima
Jeftin i solidan brijač
Kvalitetna četkica za zube
Interesantne metalne slagalice
HB 0.5 olovka koja traje do 500 puta duže nego obična
Jeftin i kvalitetan miš

Vrhunska igračka, pištolj sa balončićima
Jeftin i solidan brijač
Kvalitetna četkica za zube
Interesantne metalne slagalice
HB 0.5 olovka koja traje do 500 puta duže nego obična
Jeftin i kvalitetan miš
Ispustio si link za četkicu :D

Koja fora,da sve proizvode sto se okačili zadnjih 3 strane ne dostavljaju za Cg?
Ja sam mislio da za Balkan svi isto dostavljaju.

@miowrag

Ne.
Prati temu Pracenje posiljki

Razliciti su uslovi i brzina dostave pojedinacno
za ex-YU republike i za ostale zemlje u okruzenju.

Potreban mi je GPS tracker, idealno u obliku sata, ali može i neka druga varijanta, samo da je što manji i što lakši.
Sa SIM ili e-sim karticom.

Bitno je da koristi Google maps ili neku web aplikaciju kojoj je moguć javni pristup, tako da lokaciju uređaja može da prati svako kome nosilac uređaja pošalje link ili pozivnicu.

I naravno, što jeftinije 😁

Baseus USB Cable PD 100W

Ima kupon 2$ na 3$ potrošenih.
Vrhunski kablić,stigao mi pre 10-tak dana...isto kupljen za 2.5$

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! US $21.90 65%OFF | Baseus 65W GaN Charger Desktop Fast Charger 4 in 1 Laptop Phone Charger Adapter For iPhone 14 13 Pro Max Xiaomi Samsung

Kome odgovora da bude sa kablom,odlična kupovina

Isto model, na navoj, I mene interesuje.

Mi svakodnevno koristimo Bernzomatic, sada je već star 10+ godina. Model JE UL50-E, ali nema više kod nas da se kupe. Cena je bila nekih 50ak eur.

U prve dve godine smo sahranili bar 5 tih nekih jeftinih modela. Uglavnom se otope gumice, koje su toliko sitne, da nisam našao zamenu. I onda gas počne da curi. Ili potenciometar prestane da kontroliše gas, već vrti bezveze.

Inače, što se boca tiče, poslednjih godinu dve su ~duplo poskupele. Sada ih kupujem na buvljaku, veliku sam poslednje plaćao 1000 dinara.

Imate li neku preporuku za wrist rest, za 60% format tastature, po mogućstvu drveni? jel neko poručivao?

Isto model, na navoj, I mene interesuje.

Mi svakodnevno koristimo Bernzomatic, sada je već star 10+ godina. Model JE UL50-E, ali nema više kod nas da se kupe. Cena je bila nekih 50ak eur.

U prve dve godine smo sahranili bar 5 tih nekih jeftinih modela. Uglavnom se otope gumice, koje su toliko sitne, da nisam našao zamenu. I onda gas počne da curi. Ili potenciometar prestane da kontroliše gas, već vrti bezveze.

Inače, što se boca tiče, poslednjih godinu dve su ~duplo poskupele. Sada ih kupujem na buvljaku, veliku sam poslednje plaćao 1000 dinara.
Benzomatic je dobar al je skup, ja ipak ne koristim to toliko, možda 5-6 puta mesečno ali mi je dosadilo da uzimam one male "brenere" jer kratko traju, poneki izdrži i godinu dana. Jako zavisi od kvaliteta gasa.
Ja sam koristio boce od 125gr ili 250ml gas za upaljače, zadnje vreme sam uzimao Cedar (žuta limenka) i lepo je radio posao ali sad više nema da se kupi. Ove limenke su sad oko 300-400 din.
Mislio sam čak MAP da uzmem ali mi je to prejako.
Verovatno ću uzeti neki od ovih (možda i sva tri, nije velik novac a ako potraju 4-5 godina isplatiće se):
Chip On Board ---> https://www.aliexpress.com/item/4000145232270.html

Jel to pošta prestaje da nosi Aliexpress pakete na kućnu adresu?
Već 2,3 paketa išao u onaj paketomat da preuzmem

! Meni prošle nedelje stigla 2-3 redovno, nešto ubacili u sanduče a za nešto me zvali da dođem jer ne može da stane u sanduče a 2 nedelje pre toga jedan ubacili i u paketomat...

@marko_ns

Pokusavaju da se izvuku isporukom preko paketomata ,
ali nazalost to im je pogresna strategija :(

Morace da uvedu pracenje za neregistrovane posiljke i
uvedu pravilo da se posiljke isporucuju u lokalnoj posti.

Jedino tako mogu da rasterete postare i isprazne zatrpane magacine...

@Sirius9

LPC S.Pazova radi odlicno i isporuka ide redovno

Benzomatic je dobar al je skup, ja ipak ne koristim to toliko, možda 5-6 puta mesečno ali mi je dosadilo da uzimam one male "brenere" jer kratko traju, poneki izdrži i godinu dana. Jako zavisi od kvaliteta gasa.
Ja sam koristio boce od 125gr ili 250ml gas za upaljače, zadnje vreme sam uzimao Cedar (žuta limenka) i lepo je radio posao ali sad više nema da se kupi. Ove limenke su sad oko 300-400 din.
Mislio sam čak MAP da uzmem ali mi je to prejako.
Verovatno ću uzeti neki od ovih (možda i sva tri, nije velik novac a ako potraju 4-5 godina isplatiće se):

Chip On Board ---> https://www.aliexpress.com/item/4000145232270.html
Cadac sive boce su meni bile extra, ali nema više sa ventilom. Tj ima u onim plninarskim prodavnicama, preko 2.000 dinara.
Sada trošim neke crvene, ruske, sa buvljaka. OK je gas. Boce su 500 grama, one niske, debeljuškaste, to nam odgovara, jer je gorionik stabilan na stolu, dok radimo iznad njega. One visoke su nam baš nepraktične.

Ovaj prvi gorionik sam i ja video, ali je i ono podnožje (na fotografiji) bilo od metala i koštao je 10ak dolara. I u specifikaciji se nije pominjala na plastika.
Treći odmah otpiši.

Ja sam namestio da mi paketi dolaze na selo kod babu i dedu :D :D tamo nema paketomat, a postar dolazi redovno i donosi(dobro ne bas svaki dan, utorak i cetv).
Ali dok je bila adresa podesena za kod mene kuci, u zadnji mesec ipo sve u paketomat...

@Sirius9
Prvi model izgleda zanimljivo jer ima i regulator vazduha pa možeš da se igraš i sa temperaturom i širinom plamena. To sam gledao odavno za rezervu ali nema potrebe jer koristim dremel a geko stoji u rezervi. U zavisnosti šta radiš možda može da ti pomogne geko (trebalo bi da je oko 15e) koji ide sa 3 dizne i nakačiš na bocu od 5 ili 10 l te si rešio problem sa gasom. Kačim ti link isto sa AE da vidiš mogućnosti prvog modela, pogledaj video Brener

Da li postoji neki usb 3.0 hub sa iole dužim kablom? Hteo bih da ubodem jedan na zadnji ulaz kućišta, a da mi hub stoji na stolu pored.

Edit. nvm, na "long cable" mi nije izbacivalo relevatne rezultate, sad na "long cord" daje ono što treba. 😑

Vrh Dno