Šta je novo?

iPhone 14

Po meni baš i nije za starije ljude jer umesto osnovne stvari da budu jednostavne i lake na ajfonu su užasno rešene. Swipe, phone, obaveštenja, lightning port….
Nikad svojima ne bih kupio ajfon. Super im je sa Redmi Note Pro serijom. Eventualno bih ih prebacio na Galaxy A5x seriju ako budu hteli lakše telefone.

A razlika između 60 i 120hz je itekako primetna, čak se vidi razlika i između 90 i 120hz. Baš glatko i konstantno radi 14PM, nemam zamerki na to. Jedina zamerka ide što nisu doneli ništa novo i korisno sa iOS 17. Tako da ne verujem ni da ću ažurirati telefon neko duže vreme.
Sve zavisi, ako neko duze vec koristi android, a legao im je..istina, i nije najintuitivnije da se prebaci na ajfon.

Medjutim, sa stanovista softverske podrske i onog najbitnijeg - da li ce nesto nekad neki apdejt da slomi, sto je kod xiaomija cest slucaj (setimo se A2 brickovanja pa onda maticnih na X3 Pro sto crkavaju, sve je dobro to dokumentovano)...vece su sanse da ajfon prezivi 5+ god eksploatacije nego android, mada ne kazem da nema androida koji ne mogu, mogu itekako.

Kakav je 14 pro za gledanje you tube sadrzaja i filmova?Da li je ekran mnogo mali

Jel koristi neko od vas magsafe stand ?
Gledao sam neke verzije sa novcanicima i stand kao 2 u 1 , ali izgleda previse debelo

Ja sam uzeo bio wallet onaj, 2 dana nosio i skinuo. Stalno mi kači kad stavljam u džep i odlepljuje se, možeš max 2 kartice da staviš ili jednu karticu i keš. Pošto imam Apple pay karticu ne stavljam samo ličnu, ali treba onda i vozačku staviti kartice druge banke itd. Uglavnom budzasto i meni neupotrebljivo.

Kakav je 14 pro za gledanje you tube sadrzaja i filmova?Da li je ekran mnogo mali
Da ima manju pilulu u poređenju sa Max modelom bilo bi odlično, srazmerno dimenzijama. Ovako mi je delovala nekako preveliko za manji ekran.
Sam kvalitet ekrana je odličan, nema greške. na pilulu se svakako navikneš vremenom.

Da bi smanjili pilulu za Pro model, moralo bi biti kompromisa u hardveru koji se nalazi u piluli a to nikome ne odgovara.

Društvo koliko je realno svetliji ekran na iPhone 14 Pro max naspram 13 Pro max?
Po specs to je 2000 vs 1200 nits znači realno razlika bi trebalo biti ogromna.
Jako mi je bitan što svetliji ekran jer sam jako mnogo napolju na suncu i aj ok je 13 Pro max ali može to i bolje.
Sad ću cene normalne ne bi morao mnogome ni da doplatim za 14 PM

Da bi smanjili pilulu za Pro model, moralo bi biti kompromisa u hardveru koji se nalazi u piluli a to nikome ne odgovara.
Verujem da bi mogla biti malo manja, ali da ne ulazimo sad u tu temu, nije ni bitno. Svakako nemam zamerki na kvalitet ekrana, niti mi smeta pilula na Max modelu. Samo kažem da mi je na Pro modelu nekako delovala prevelika za 6.1”. Ali je dosta prijatniji za korišćenje jednom rukom i nošenje u džepu nego Max. 😅

Društvo koliko je realno svetliji ekran na iPhone 14 Pro max naspram 13 Pro max?
Jako mi je bitan što svetliji ekran jer sam jako mnogo napolju na suncu i aj ok je 13 Pro max ali može to i bolje.
Ja sam trenutno na odmoru i koristim 14 pro kao navigaciju u kolima, na direktnom suncu ekran je kao nalepnica, sve se vidi perfektno. Zadovoljan apsolutno, ni jednom nisam morao da ga zaklanjam ili tražim hladovinu

Ja sam uzeo bio wallet onaj, 2 dana nosio i skinuo. Stalno mi kači kad stavljam u džep i odlepljuje se, možeš max 2 kartice da staviš ili jednu karticu i keš. Pošto imam Apple pay karticu ne stavljam samo ličnu, ali treba onda i vozačku staviti kartice druge banke itd. Uglavnom budzasto i meni neupotrebljivo.
Najvise zbog stand-a sam gledao, novcanik je kao plus samo, ali ono sto sam ja nasao su sve predebeli za dzep kao sto kazes.
U principu je dobar koncept da imas stand na telefonu, meni je korisno u nekim situacijama, ali za sada sve sto sam video izgleda predebelo.

Moze preporuka koju masku za ip14 pro max crni ?
Neka sa Alije ali da ne klizi.
Hvala

I meni treba jedna, crna, jednostavna, da ne klizi.

Marko, nije 1200 do 2000 linearno povećanje, kao sa vrednostima novca na primer, u merenju osvetljenja to je mnogo manje, možda nekih desetak %(možda i manje), drugačije se meri.

Sa druge strane, evo jedna fotka sa apple sajta.
1000 normalan mod, 1600 u hdr-u, a 2000 verujem da ne može dugo da traje, kao i kod svih telefona, možda max koji minut i mora zbog zaštite da smanji sam od sebe.

Takođe, 2000 nita je moguće samo u auto brightness režimu, na direktnom suncu.

Još jedna stvar, 2000 nita je moguće samo ako je upaljeno manje od 25% piksela na ekranu.

Inače telefon radi na oko 500 nita uvek.

Kolegi sa navigacijom sigurno nije radio telefon na 2000 nita tokom korišćenja iste u kolima, pogotovo na vrućini.

Hoću reći, male su to razlike da bi bile glavni faktor za zamenu telefona.

IMG_0874.jpeg

IMG_0876.jpeg
IMG_0875.jpeg

Ne bih da trigerujem priču o bateriji ali stvarno mi je na 16.5 oslabila drastično (14 Pro), bukvalno bateriju znam da potrošim do 17h pa mora na punjač. Grijanje u toku rada da ne pominjem, baš se grije i to u random aplikacijama, bude neprijatno za ruku. Reče mi drug da je vjerovatno zbog toga što sam radio isključivo inkrementalni update (od kad ga imam od februara) pa da se nakupilo "smeća".

Savjetovao mi je da ubacim u recovery mod i povežem sa itunesom gdje će mi odraditi instalaciju 16.5 iznova. Pronašao neke greške tokom povezivanja i ponudio novu instalaciju, odradio pa sjutra testiram.

Ne bih da trigerujem priču o bateriji ali stvarno mi je na 16.5 oslabila drastično (14 Pro), bukvalno bateriju znam da potrošim do 17h pa mora na punjač. Grijanje u toku rada da ne pominjem, baš se grije i to u random aplikacijama, bude neprijatno za ruku. Reče mi drug da je vjerovatno zbog toga što sam radio isključivo inkrementalni upgrade (od kad ga imam od februara) pa da se nakupilo "smeća".

Savjetovao mi je da ubacim u recovery mod i povežem sa itunesom gdje će mi odraditi instalaciju 16.5 iznova. Pronašao neke greške tokom povezivanja i ponudio novu instalaciju, odradio pa sjutra testiram.
Da si se ovakve stvari dešavaju i na IPhone 13 PM sa 16.5?
Prvi put mi se danas pregrejao i smanjio brightness, a nije bio direkt na suncu već ispod suncobrana

14 pro, 16.5 nikakvih problema ni sa baterijom ni sa pregrevanjem. A na odmoru sam pa ga arčim i sa navigacijom i sa Youtube-om za klinca

Da li se još nekome odlepljuje staklo kod tastera za zvuk? Tu se najviše greje telefon. Ovo je drugo staklo koje mi se odlepilo za mesec dana. 😅
Može preporuka za neko skuplje staklo i gde naručiti?

Imal nedje apl za ios ovoga nasega lepoga foruma ?
A drugo...za sta sluzi ovaj dynamic ?
Nista se on meni ne pomera...

Nazad
Vrh Dno