Šta je novo?

Veš mašine

Meni su rekli "sve je to isto" u smislu konstrukcije, i nisam smeo da je menjam ni za tu vašu seriju 7 niti ponovo za seriju 5.
Uzeo sam Bosch veš mašinu, serija 6, radi kao sat (mada je u odnosu na razne feature, interfejs i sl. kao iz prošlog veka u odnosu na LG) - ali mehanički neuporediva.
2u1 Bosch nisam hteo jer smo već jednom imali loše iskustvo sa početnim modelom, a za neke premium se nema para.
A pritom kupili smo je na preporuku kao odličan proizvod.... I stvarno i pere i suši vrhunski i bešumna je do nekih 800 obrtaja.....

I samo nam kombinovana dolazi u obzir zbog prostora, zato smo i hteli neku skuplju srednju klasu a ispade da cena više ne znači ništa....

Ne sme niko više ništa da preporuči, osim možda onog Miele-ta :)

Šta mislite o ovoj Bosch WAN24065BY, za matorce?! Uklapa im se u budžet, a i vole Bosch :ROFLMAO:

Основни модели Боша су лоши, а скупи, барем оно што сам ја користио. Ја сам додуше машину добио за џ па се нисам пуно бунио. :D

Narode, imam neku staru ves masinu kojoj su dotrajale prednje nogice pa sam uzeo one anti-vibracione pakove i postavio na sve cetiri. Sad masina ne stoji ravno nego malo naginje ka napred, jel to moze da uzrokuje neki problem ili mogu da ostavim tako?

Na 99% vaš mašina to sam video, nogice su zapravo šrafovi kojima mož da se niveliše mašina prema podu koji nije ravan.
To verovatno može i na tvojoj.

Poz ljudi! Imate li neku preporuku od ovih jeftinjih ves masina, treba matorcima za selo (stara Gorenje je iz 1990 godine, glavi programator, hoce da izgori). Nesto tipa 1000-1200 obrtaja, 7kg, da ima i neke brze programe (da ne pere ves po 3-4 sata), uz 5 godina garancije (pozeljno).

Gorenje WNEI72B.Mogu da kazem da je masina super jako je tiha skoro necujna ima senzor tezine vesa pa ako prepozna da ima malo vesa skrati vreme pranja.

Hvala, deluje da je ok koliko vidim po specifikacijama. Ako neko ima jos predloga, moze ostaviti.

Da li ima neko preporuku za jeftiniju masinu za stan za izdavanje?
Vidim da ima Gorenje za 30tak hiljada.. Ili je mozda bolje Beko?

Da li ima neko preporuku za jeftiniju masinu za stan za izdavanje?
Vidim da ima Gorenje za 30tak hiljada.. Ili je mozda bolje Beko?
Pa navodno su tim markama najzastupljeniji delovi.. i povoljnijeg su cenovnog ranga.. Beko "kroje" u Turskoj, Gorenje u Kini.. Ja sam skoro pazario Beko (2u1) i za sada sam zadovoljan, doduše na vrlo malom uzorku pranja :) jedino žalim za nedostatkom "AutoDose" funkcijom ali dobro.. ps obrni/okreni, juri nešto sa što dužom garancijom 😉

Prošle nedelje su matorci uzeli novu veš mašinu (hvala @Heinz na preporuci :)), juče je stigla, momci izneli, montirali, povezali, nivelisali, sve OK.

Keva sinoć pustila prvu "turu" na prazno (kako i piše po upustvu), radila ~1h, sve OK. Htela posle da pusti beli veš na 90° i mućak - mašina krene da vrti, prima vodu, i onda posle 5-6 minuta kao da se "resetuje" i vrati na početak, dok je voda ostala u bubnju. Pustila centrifugu da izbaci vodu pa probala ponovo, međutim isto se desilo, ona je ugasila i ostavila.

Idem danas do njih posle posla da probam da vidim šta se dešava, a pre nego što pozovem servis zanima me šta može da bude problem? Ima li neka ideju ili slično iskustvo? Ja imam sličan model, nije mi se dešavalo tako nešto do sada...

Nekom ofrljom pretragom po netu sam našao da može da bude problem sa strujom, dovodom i/ili odvodom vode, itd. Da je neki problem sa grejačem ili programatorom u pitanju, piše u uputstvu da bi izbacila neku grešku, međutim ništa nije izbacila, samo se "resetovala" na početak :)

Da odgovorim sam sebi, najverovatnije je problem sa slabom strujom u stanu, tj. niskim naponom, nemam multimetar da izmerim, a sutra će doći električar da pogleda sve od table pa na dalje... Javljam ishod :)

Neka proveri i kontakte u utičnici. Imao sam sličan problem na jednom mestu. Trofazna utičnica (ženska, u zidu) je bila loša i potrošač je gubio napajanje kad krene da radi većom snagom. Dok je na standby, sve OK - ima napona. Kako se uključi i povuče malo više struje, isključi se. Zamenio utičnicu, sve OK posle toga.
Pozdrav

Da odgovorim sam sebi, najverovatnije je problem sa slabom strujom u stanu, tj. niskim naponom, nemam multimetar da izmerim, a sutra će doći električar da pogleda sve od table pa na dalje... Javljam ishod :)
Da je napon toliko slab da ugasi mašinu, imao bi probleme na svim ostalim aparatima, svetlo bi slabo sijalo.... Tu je problem neki kontakt u utičnici ili neispravna mašina

Kupio sam Lg kombinovanu f4dv709s1e, cena 90000 dinara. Klaparanje pri centrifugi je bilo toliko jako da se zatresla cela kuća. Odmah prvi dan zvali servis, došli nešto popravili. Buka se smanjila ali i dalje prebučna..opet zvali servis i tražili zameni uređaja. Čini mi se da servis nema rešene za buku osim "budženja i utezanja kablova i plastika unutra". Sad čekamo rešenje, mašina stara15 dana.

Sad ne znam šta da uzmemo kao zamenu, da li da se usudimo da usmemo istu mašinu, samo "ispravnu" ili da menjamo model. Osim buke prezadovoljni smo radom, suši bolje nego žica.
Danas su mi odobrili zamenu mašine i sad ne znamo koju u cenovnoj klasi da uzmemo. Toliko smo zadovoljni sa učinkom ove LG da se omišljamo da uzmemo istu samo "ispravnu". Prodavac nam isto savetuje kao najbolju mašinu u klasi i da jedina bolja može biti Meile ili Elektroluks ali nemamo te pare ...
Ovlašćeni serviser je objašnjavao šta je buka, kutija sa elektronikom nije najsrećnije pričvršćena i klapara jer je plastična. Oni to sređuju dodatnim šrafovima ali nekad ni to ne upali.
Navodno su mahom bešumne što je logično za tu cenu ali ima i ovih bučnih pa kako koga zapadne. Naša je do zadnjih 5 minuta potpuno tiha dok ne zaleti najjaču centrifugu.

OSIM meile cena danas nije garant kvaliteta, nažalost.

Da je napon toliko slab da ugasi mašinu, imao bi probleme na svim ostalim aparatima, svetlo bi slabo sijalo.... Tu je problem neki kontakt u utičnici ili neispravna mašina
Ne ugasi se mašina, bukvalno se "resetuje" na početak posle par minuta rada, i ostane uključena, mogu ponovo da pustim program. Čudno je to što je program za čišćenje mašine i program samo centrifuga odradila bez problema, dok se "resetovanje" desi kada pokrenem normalan program, što kaže @rafiki možda čim povuče struju "zabaguje", zato smo i posumnjali na napon... Videćemo sutra šta kaže električar ;)

Neka proveri i kontakte u utičnici. Imao sam sličan problem na jednom mestu. Trofazna utičnica (ženska, u zidu) je bila loša i potrošač je gubio napajanje kad krene da radi većom snagom. Dok je na standby, sve OK - ima napona. Kako se uključi i povuče malo više struje, isključi se. Zamenio utičnicu, sve OK posle toga.
Pozdrav
To sam prvo pomislio, pa smo probali i u drugoj utičnici, isto se dešava :(

Prijavi prodavcu, njegova je odgovornost, mada će verovatno da te uputi da sam zoveš servis. Baš mi krivo, ja sam poludeo sa LG 2u1, novo a ne radi kako treba.
Kad smo kod LG, za kolegu @shtex - imho. jedino dodati još 30-40k do nekog Boscha, ali kad bude 5 godina garancije akcija, a to će biti u oktobru.

Pozdrav svima, uskoro treba da kupim kombinovanu mašinu (nemam mesta u kupatilu za posebne mašine). Vidim sve su krš 😂 Koliko sam ispratio utisci su naravno različiti, ali vidim da se manje više svi slažu da treba izbegavati Gorenje, a da je najbolja Miele (ali i cena je najbolja). Nažalost tu Miele ne mogu da priuštim, ali svakako planiram da ne kupim ni najjeftiniju. Budžet mi je od 60-80k, eventualno 90k neka ako je baš bolja. Ima nas dvoje, uskoro nadam se i troje tako da pretpostavljam da će mi 5-6kg sušenja kapacitet biti dovoljno. Molim ako imate neki savet, trenutno mi se najviše sviđa ova:
LG F4DV509S2E
P.S. Prvi put kupujem mašinu tako da ne zamerite na možda glupim konstatacijama :ROFLMAO:

Za izbegavanje, imaš dva komada ovde na forumu vraćena prodavcu. Nema popravke, imaju problem sa užasnim klaparanjem preko 1000 rpm.

Za izbegavanje, imaš dva komada ovde na forumu vraćena prodavcu. Nema popravke, imaju problem sa užasnim klaparanjem preko 1000 rpm.
Onda u sustini ako planiram da potrosim 70-80k svejedno mi je koju uzmem jer nema ni jedna da je super, za preporuku, a nema ni jedne da je skroz falična pa da je 100% za izbegavanje. Sve mu manje više dođe kao lutrija

Nemoj LG, za ostale ne znam.
Nije mi jasno kako takve prođu QC i izađu iz fabrike.

Juce bas pricam sa komisjom 2020. kupio kombinovanu Gorenje, kaze on citao prospekt i kada video da za susenje koristi 120l vode, mnogo vise nego za pranje nije ni zeleo da susi ves u njoj, vec klasika zica na tavanu promaja i cepa.
Kaze da je zadovoljan kako pere.

@Heinz znam dvojicu kojima Bosch nije dobro radio.... Jednom su u prvom mesecu 3 puta popravljali, na kraju je vratio a drugom crkava grejač bar jednom godišnje, nebitno da li je original ili zamenski.Pomirio se covek da menja redovno. Tako da ni to više nije garant kvalitet

Kako vama radi predpranje, pranje i omeksavanje vesa, odnosno kojim redom i kako se prazni kutija sa komorama za deterdzent pranja i pretpranja kao i tecni omeksivac?
Ja beli ves, sav, perem sa pretpranjem, naspem malo u komoru 1 (onu manju), dodam koliko treba (dosta) praška u komoru 2 (veca, levo) za glavno pranje i naspem pola cepa Lenora kad su peskiri u masini.
Upalim masinu, pokupim suvi ves, pogledam sta ima u ladici za prašak u masini a ono masina isprava na početku pranja sav prašak, iz obe komore i sav omeksivac...
Kontam da nema negde dole neke 3 komore u kojima cuva svaki od ispranih sadrzaja komora u ladici za prašak.
Masina izgeda tako radi, opere dobro ves, uvek bude bel i cist, mada ne i bas mekan, pa me zanima dal ova masina nesto brljavi il kud ode sav prašak i dal ona onda glavno pranje na 90C radi bez praska kad je sve siprala...
Zbunjen sam.
Samsung WF 60F4E0N0W masina stara 9 godina.
Sta vi mislite, dal kod vas prvo ispere jednu komoru pa nakon zavrsetka pretpranja ispere drugu komoru sa praskom i odradi glavno pranje, pa onda ispere omeksivac (tecni) iz ladice za prašak?

Prilozi

• 1k.jpg
    1k.jpg
    256.8 KB · Pregleda: 22
Nazad
Vrh Dno