Šta je novo?

Veš mašine

Kruze price da su LG kombinovane dobre :D

Beko, sta znam, ja sam uzeo najbolji model njihove ves masine na trzistu (9744), dosla je sa fabrickom greskom i izbacivala vodu napred. Nije problem sto je dosla sa fabrickom greskom, problem je sto je navodno masina sa svim mogucim senzorima za zastitu od poplave, a ona neometano radi i izbacuje vodu napred..

Samo Bosch posto su Miele bas skupe.
LG kombi mašina 9/6 model F4DV509S0E, takođe se čuje kao traktor, jednom su dolazili iz servisa i nešto namestili, sledeći put nisu ni došli, kažu trebalo bi da bude odobrena zamena. Šta se to dešava sa LG? Neverovatno mi je da fejluju sa mašinama koje nisu baš jeftine.

Pitanje je šta uzeti sad, čak i da odustanem od kombi varijante, nemam više poverenja ni u šta.

Ja sam uzeo bosch WNA13400BY i mogu za sada reci dosta tiha i jako dobro susi ves uz minimalno guzvanje vesa koje se rukom bukvalno ispegla.Al i ja sam doduse na programu stavio za "lagano peglanje"
Moja preporuka za Bosch al ove novije serije su i dost skuplje oko 180-200 000.

Poslednja izmena:
Sta predlazete za Beko masine, budzet od 35-50K? 8Kg da bude.

@Labello

Ja sam dobio preporuku za Beko WUE8736XST.Kazu da se odlicno pokazala.Ona je tu nesto preko 40 soma i kapaciteta 8kg.
Pa eto mozes i nju uzeti u obzir.

Poslednja izmena:
Od Beka 8633 ili 8736.
Off: koja je bitna razlika uopšte među tim modelima?
Sećam se kad sam uzimao 2u1 mašinu da sam našao negde da je ta moja imala deblju osovinu na bubnju npr. (model HTV 8733 bio)
Ali za 5 godina je Beko serviser dolazio bar 7-8x, promenjena jedna elektronika, posuda za prašak, tunel za grejanje, pumpa za vodu, grejač trajao 12 meseci max... i na kraju posle 5 godina otišao ležaj.

Kao neko ko intenzivno koristi mašinu, npr 10x a ne 2x nedeljno, nisam se usudio ponovo da uzmem Beko. I dobijem onda LG koji klapara :)

Inace sredio Whirpool, upao neki metalni deo od duksa u pumpu, pa zato nije htela da radi kako treba. Sad radi normalno. :D Ova moja je tu negde, izmedju 15-20 godina.

Bacicu pogled na te Beko modele onda.

Osecam se kao ***** sto ovo pitam, ali zna li neko kako se otvaraju vrata na ovoj ves masini? Citam online manual i gledam YT video ali sve su Beko drugacije od ovih.. Ako neko moze da pomogne.
I kakva je ova masina generalno? Uselio sam se u stan danas, izmedju ostalih elemenata tu je i ova masina

Zaboravio sam umod sve muje da okacim sliku masine. Znaci kako se vrata masine otvaraju..
Model je Beko 71463 pts

Prilozi

• IMG_0971.jpeg
    IMG_0971.jpeg
    115.1 KB · Pregleda: 95
Zna li neko da mi kaze jel normalno da se ova vox masina ovako ponasa
Startuje jedino ako odmah pustim program, ako sacekam par sekundi da predje u ove crtice na displeju nece da krene.
Ovo sto se cuje ovako glasno je verovatno bravica.

Meni ne deluje ispravno (i ako radi) a dosla je takva iz ovlascenog servisa.

U uputstvu bi onda moralo tako da piše. Meni lično ne delije ispravno, ali ne mora da znači.
A ovaj zvuk bravice... kao da neko iz pištolja puca rafalno :)

Kroz prozor bi je bacio da se tako cuje svaki put

Po zvuku je magnet bravice i ne bi to trebalo tako da radi. A pre servisa dali se je tako čula bravica.

Zna li neko da mi kaze jel normalno da se ova vox masina ovako ponasa
Startuje jedino ako odmah pustim program, ako sacekam par sekundi da predje u ove crtice na displeju nece da krene.
Ovo sto se cuje ovako glasno je verovatno bravica.

Meni ne deluje ispravno (i ako radi) a dosla je takva iz ovlascenog servisa.

Proveri da ti nisu stavili iza sigurnosne šrafove za bubanj zbog transporta
.
.
Planiram da pazarim prvu ili drugu. Jel ima neko? Moram kombinovanu malo mi kupatilo
https://www.tehnomedia.rs/promo/bekobtmaj23.html?idgr=353#promo_data

Crkla stara Candy (izgulila sa popravkama skoro 15god), po preporuci ovde predložio mojima Beko 8633 i našli je na stanju u metalcu. Posle nedelju dana su zadovoljni, tiha, lepo to radi. U odnosu na tu staru malo deluje ko igračka al nek potraje 5-10 godina i super.

Ovo aam uzeo naravno br u tehnomaniji već u gradskoj lokalnoj radnji. 44999 din
.

Ovo aam uzeo naravno br u tehnomaniji već u gradskoj lokalnoj radnji. 44999 din
.
Sam sebe da citiram. Ko ima mesta, nek uzme odvojeno veš mašinu i sušaru. A ako baš mora kombinovanu, gorenje nek izbegava ova moja je nula. Kad suši plastika se širi i puca ko nenormalna. Na snimku zvuči da je mnogo jače, nije toliko jako pucanje ali smeta baš. Dakle iskrena preporuka za izbegavanje.

Pa i po mojoj Beko slično lupa i puca kada se suši garderoba sa metalnim delovima

Ja sam vratio LG 2u1 serije 5 posle 2 meseca, neko klaparanje iznutra koje servis nije uspeo da reši. Užasno iritantno i na kraju krajeva previše buke, pogotovo na preko 1000 rpm.
Nažalost odustajemo od 2u1 mašina, posle 3 loša iskustva.

Ako nemaš mogućnost za dve mašine, onda ne odustaj od 2u1. Prosto ne verujem da nema danas da se kupi pristojan 2u1 model.

Posto nemam mesta dzaba prica da je odvojeno bolje a od zice po stanu je sve bolje... Jel ima neko preporuku za kombinovanu masinu iz licnog iskustva...Budzet do nekih 80k...
Gledao sam Whirpool, Lg a iskustva su od smrada gume tokom susenje do najbolje stvari u zivotu...

Posto nemam mesta dzaba prica da je odvojeno bolje a od zice po stanu je sve bolje... Jel ima neko preporuku za kombinovanu masinu iz licnog iskustva...Budzet do nekih 80k...
Gledao sam Whirpool, Lg a iskustva su od smrada gume tokom susenje do najbolje stvari u zivotu...

Samo bosch kombinovana eventualno Lg posto je Miele previse skupa.😅

LG F2DV5S8S2E kombinovana, 75-80 hiljada. Plitka 45cm. Ja nemam neke vece zamerke posle cirka 9 meseci koriscenja. Tiha, ne krcka nista, ne zvoni nista...

Ovog puta zena nije prala bruseve ali je oprala najverovatnije neki metalan novac, cuje se zveckanje u masini prilikom cetrifuge.
Da li otvarrati masinu i probati izvlacenje metala?

Vrh Dno