Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Imam jedan problem, ako se to tako moze nazvati, a radi se o tacnosti preostalih procenata baterije. To sam primetio i na n10+, ali posto je telefon koriscen dosta dugo, jedva par puta ugasen(i to uglavnom kad se sam ugasi) za 2 god koje je bio kod mene, pripisao sam to starosti telefona i mozda losoj pocetnoj kalibraciji. Ali evo sada se ista svar desava i sa s23u. Sta je konkretno problem? Pa desava se to da se telefon nekim ravnomernim tempom prazni do 7-8% a potom se za par minuta ugasi. Znaci tih poslednjih 7-8% (a poslednjih 5% je sa dosta prigusenim osvetljenjem) pitanje da li moze da se uporedi sa 2% normalnog koriscenja... U principu sa trenutnim sluzenjem baterije to mozda i nece biti problem, ali sa n10+ sam u par navrata dosao u situaciju da ostanem bez baterije u najgorem mogucem trenutku. Istina, n10+ je bio sa exijem, pa je baterija znala da "iscuri" zbog loseg signala, gps-a i slicnih stvari, pa od nekog uobicajneog sot-a dobijem upola manji, opet kazem, u najgorem mogucem trenutku(kad krenem negde na put i sl)... Upravo kalibracije radi, od kad je kupljen telefon pre 3 nedelje, 3 puta sam ga namerno ispraznio do kraja, ali nikakve koristi izgleda od toga... Ima li kakvog leka? :D

Bolje nemoj prazniti do kraja, jer je to nepotreban šok za Li-Ion bateriju. Kad padne na 15% napuniš i voziš.

E sad, konkretno za ovo što si pitao, nisam imao takvih problema na S23U, a par puta sam ga ispraznio do kraja da bih video max SoT i svaki put je tih poslednjih 10ak posto odgovaralo onim prethodnim, u pogledu SoT.

Jel moze E-sim da bude aktivan u isto vreme kao sim kartica? Konkretno u romingu sam pa da esim lokalnog operatera koristim za data, a sim karticu svoju za pricu

Bila mi je sim karrtica u slotu sim 2, kad sam prebacio u sim1 pojavila se mreza.

U principu trudim se da ne praznim, ali sam ovo hteo da uradim zbog kalibracije baterije, znajuci da sam par puta izvisio sa n10+. Tesko da cu doci u istu istuaciju sa s23u, nisam imao battery drain-ova kao sa n10+ a i sama baterija je ogroman upgrade, ali opet, ide na zivce sama spoznaja ovako neceg... :D

Jel moze E-sim da bude aktivan u isto vreme kao sim kartica? Konkretno u romingu sam pa da esim lokalnog operatera koristim za data, a sim karticu svoju za pricu
Može naravno :)

Izgleda cu morati promenim taj csc ...jel ima ista drugo da se time promeni u telefonu,kao jezik tastatura i sl...i treba li da se resetuje fon? Ako sve ostaje identicno kao sada da ga odradim...

U principu trudim se da ne praznim, ali sam ovo hteo da uradim zbog kalibracije baterije, znajuci da sam par puta izvisio sa n10+. Tesko da cu doci u istu istuaciju sa s23u, nisam imao battery drain-ova kao sa n10+ a i sama baterija je ogroman upgrade, ali opet, ide na zivce sama spoznaja ovako neceg... :D
Meni na S23 obislcnom baterija opusteno izvlaci oko 6h sota.Baterija je za mene fenomenalna.Presao sam sa s21 fe i na s23 mogu reci da je skoro duplo bolja od s21fe

Ja sam CSC promenio na ILO pa me nerviralo što su mi u kalendaru petak i subota obojeni kao dani vikenda 😀. Prešao sam na SEK i sada je sve ok sa kalendarom a koliko znam oba CSC dobijaju OTA, samo je pitanje dana što meni ne igra nikakvu ulogu.

Dok sama ne otpadne ne diraj nista :)

Telefon sam uzeo pre 15 dana.Nisam skidao foliju pa ajd da pitam Vas dal da skidam ili ne 🙂.Znaci Vojkan ne skida foliju nikako 🤣

Skinuo odma prvi dan, cak sam se istripovao da je oguljen frejm i naostrio se za napusavanje😄

Jel ima jos neko da mu je sat stizao?osim koliko se secam jednog samo prijavljenog da je dobio.

Ja sam prijavio da sam dobio sat desetak dana nakon potvrde da je odobren. Izabrao sam ženski model, tj. 40mm, možda je zato ranije stigao :)

Radi snimanje na SEK...Cuje se ko konj...

Ja sam poslao prijavu za sat pre mesec dana i dalje čekam mail odobrenja.

Jedno pitanje samo jel neko primetio...dok ne cackam po netu stoji mi 4g signel...kad pokrenem bilo sta pretrazivac ili biber sta god,prebaci se na 4g+... dal je to u redu da se salta toliko mreza zasto li to radi...

Jedno pitanje samo jel neko primetio...dok ne cackam po netu stoji mi 4g signel...kad pokrenem bilo sta pretrazivac ili biber sta god,prebaci se na 4g+... dal je to u redu da se salta toliko mreza zasto li to radi...
Meni je to bilo jos na note 9-one ui 2.5...pretpostavljam da ima veze sa onaj "adaptive power mode" posto mi je non stop to bilo ukljuceno, pa verv stedi i podaci i bat kad ne cackam nista(samo nzm da l uopste nesto stedi)...e sad nzm da l se nesto promenilo od tad

Ne znam da li zna, ne verujem morao bi kaze telefon pre pocetka razgovora onu recenicu cuvenu od operatera😄 elem ja koristim iskljucivo za posao kad treba popamtim gomilu nekih uredjaja i odem u pogon da ih pronadjem a oznaka tipa 2NU64S305 , 0UT32D001 itd itd...a ima ih oko 1500 svaki svoju oznaku😁 pa ne moram zovem vise puta komandni centar da pitam opet sta su nabrojali a i ne pise mi se na papir...

Ovako snimis samo sta zelis, ima dugme i kliknes ako ti treba snimak za obican razgovor...

A kvalitet snimka je vrh i tebe i sagovornika

skvalex radi odlicno kad se promeni csc, a najbolje radi kad ima root.

Sasvim korektno radi i fabrička.
Auto snimanje, odlično se obje strane čuju.

Da li se menjanjem csc-a gubi garancija? I da li se tom prilikom brisu svi podaci?

Kada uradim screenshot iskoci mi popup da li hocu da saljem tu sliku, kako da iskljucim taj popup da li zna neko?
Dovoljno mi je ono sto mi se dole stvori kruzic pa da mogu da otvorim odmah tu sliku

Vrh Dno