Šta je novo?

Diablo IV

Samo da napomenem da video koji je linkovan ne mora da bude tačan. U poslednjih 24h došlo se do nekih novih podataka od igrača koji su igrali ovu full verziju. Za sada se čeka kraj NDA, odnosno sutrašnji dan kako bi bili sigurni.

@KovacTibor razumem tvoju bojazn, iskreno mislim da biće malo veći drop legendary nego što je recimo u D2R za unique+set iteme. Nadam se ipak mnogo manji nego u D3.

Drop rate legendary itema neka bude ovakav kako smo videli u server slam i bez onoga da farmaš +5-10 težu zonu i iz leša da ti ispadaju leg. itemi neka bude već drop ali ne 1500%, jer šta ti vredi da se mučiš i mali drop kad jedva dobiješ leg item a rolla ti skoro najmanje brojke za aspect koji ti može biti koristan.

Najbitnije je da ne povećavaju drop rate Unique itema, ako je sudeći po onome što su spomenuli da do kraja sezone neki prosek bi bio samo par Unique itema to je onda kao u D2R za dužu sezono da neko dobije jedva 1 ili par TC 87 (Treasure Class 87), što je sad i lakše zbog terrorized zona jer ranije TC 87 iteme dropao samo Baal i još u nekim lvl 85 zonama monsteri. Takođe par najtraženijih high runa (Ber, Jah, Cham ili Zod) po sezone je neki prosek, ali ko igra sa više igrača i utroši stotinak sati na farmanje što u D4 će biti dovoljno za lvl 100 i pokušajne pinnacle bossa.

Ne može drop rate D4 da bude strašno mali jer trading je restriktivan, da je full moguće trgovati sve onda ne bi želeo da je veći drop rate a sa druge strane postoje više mogućnosti za farm jer igra je veća, fali ti neki legendary deo opreme farmaš ih u Helltide i otvaraš kovčeg za taj deo opreme.

U D2R recimo neki common (beli) itemi za runewords su skuplji od unique itema, ali ih još teže naći ali zato i sezona traje druže, mada i u non-laddr takav item vredi jake high rune.

Da se vratim na temu sigurno ne bi ostavili da bude nenormalno teško kao što je bio D3 na početku i sa strašno mali legendary dropovima koji su bili plus beskorisni, ali za sada nije tako pa ne vidim ni malo potrebne da povećavaju drop rate (olakšavaju igru).
Kad ubace neki rune (runeword) sistem bilo bi to idealno da drop rate bude za neke najkorisnije rune kao u D2(R). Jer nema Magic Find mehanika koja za početnike bi samo komplikovala situaciju pa za rune bi bilo isto kao u D2(R). Ok je onaj veći gold za smoldering ashes to svako ima izbor pa šta mu fali.

Trading D4 Rare itema prvo će biti za gold a kasnije kad se provali kako gold efikasno farmati naći će se druga valuta za trade.

Ovo kao da MMO u rangu World of Warcraft prvi put izlazi.

345039945_1171625466842481_2906148008337904935_n.jpg

D4 budžet=Pola marketing, pola development

25% za bonuse Bobbyju, advokatima da ga brane od optužbi i lobiranje da M$ ne kupi ActivisionBlizzard
25% za D4 developemnt
50% za D4 makering i PR :ROFLMAO:

A za sada jedino je sigurno da igra nije neoptimizovano smeće na PC-iju. Većina konzolnih portova na PC ove godine je žestoko podbacila jedino Returnal jer dobro napravljen.

@zokocx

Ne brine mene toliko drop ili tezina, meni je ok tezina cak bi mogla za njijansu da bude teza a ne zalim se ni na drop rate jer nema vece srece posle par sati ili dana igranja da dobijes legendarni.

Problem je mladja generacija koja bude presla sa D3 i gde je sama igra toliko razvodnjena i olaksana a da ne govorim koliko je brza, koliko ima caka i fora da u 15 min dignes novog lika sa lvl 1 na lvl 70, gde imas nagrade iz kojih pada materijal, leg, shard za kockanje i onda takvi likovi ce dodju u D4 ocekujuci da ce biti sve isto. Takvi mene plase da ce svojim jadikovanjem na twiteru i slicnim mestima da us*ru igru.

Poslednja izmena:
ma jok, ima samo da se vrate na D3, sad će bar imati izbor tako da blizzard neće odmah da im izlazi u susret

To se i ja nadam.
Jer čemu onda povratak korenima (D2) kad treba da bude samo "bolja" i MMO-like kopija D3.

@zokocx

Ne brine mene toliko drop ili tezina, meni je ok tezina cak bi mogla za njijansu da bude teza a ne zalim se ni na drop rate jer nema vece srece posle par sati ili dana igranja da dobijes legendarni.

Problem je mladja generacija koja bude presla sa D3 i gde je sama igra toliko razvodnjena i olaksana a da ne govorim koliko je brza, koliko ima caka i fora da u 15 min dignes novog lika sa lvl 1 na lvl 70, gde imas nagrade iz kojih pada materijal, leg, shard za kockanje i onda takvi likovi ce dodju u D4 ocekujuci da ce biti sve isto. Takvi mene plase da ce svojim jadikovanjem na twiteru i slicnim mestima da us*ru igru.
Kakva mlađa generacija, pa ko je bio mlad za vreme D3 više svakako nije. :D Na kraju krajeva, znam da je popularna igra i dalje do neke mere, ali ne igra se to uopšte nešto puno, niti je nešto primamljivo klincima. Baš sam uključio trojku nakon bete da malo zadovoljim narkomanske potrebe i nisam mogao da igram duže od tri minuta koliko je užasno, a nekad davno mi je još i bilo super.

Katedrala u Francuskoj - D4

Remek delo a muzika je do jaja, baš mi je legla, mistična kao i oni ženski vokali kad se uđe na početku u meni u D4

Cuvate se ovih dana od spojlera i svega sto ce da preplavi youtube u nardnim danima. Znam da im danas istice zabrana objavljivanja sadrzaja ali da nece smeti da pricaju o glavnoj prici ali cim igra izadje 1 juna i tu vise nemaju zabranu pa ce moci da bukvalno prikazu sve sto su snimali u poslednje vreme.

Veceras u 01:00 posle ponoci po nasem vremenu krece download.

ja ove nedelje rešio da više ne gledam priloge vezane za D4

Ja sam gledao dosta toga uglavnom oko bildova sta ko sastavlja i uporedjivao sa mojim sto sam ja sastavljao bez njihovih saveta pa sam dosao do zakljucka da bildovi ce se razlikovati samo u nekim sitnicama, jer neko ce koristiti ovaj skill a neko ce koristiti neki drugi, neko ce da stavi vise poena na neki skil a neki pasivni skil nece uzeti u obzir. Onda aspecte koje sam ja izabrao da cu da stavim na svoju opremu se dosta poklapa sa pojedinim izborom ljudi sa youtuba, dok mozda ja ne znam pa sam stavljao neke druge dok su oni stavljali nesto drugo.

No dobro je sto sve to moze da se menja i da mi tek treba da upoznamo mehaniku i sistem sta i kako ali generalno nije spansko selo pa da se ne moze nauciti.

No pojedini ce vec za 3 dana da krenu da se igraju a mi ostali par dana kasnije stizemo.

ako kojim slučajem (srećom) dobijem neki lege koji nije za barba, čuvam ga za Vas koji krećete kasnije
igraću od petka verovatno posle 01h pa posle posla u petak (planiram da zbrišem ok 10h kući) pa preko vikenda :D
btw sad imamo i discord kanal pa možemo da se dogovaramo, ja ću tamo napisati šta imam ako nije za barba, mada na ovaj procenat dropa lege itema koji su rekli da će da bude kad krene igra, nisam baš siguran da ću ih imati puno :D

ako kojim slučajem (srećom) dobijem neki lege koji nije za barba, čuvam ga za Vas koji krećete kasnije
igraću od petka verovatno posle 01h pa posle posla u petak (planiram da zbrišem ok 10h kući) pa preko vikenda :D
btw sad imamo i discord kanal pa možemo da se dogovaramo, ja ću tamo napisati šta imam ako nije za barba, mada na ovaj procenat dropa lege itema koji su rekli da će da bude kad krene igra, nisam baš siguran da ću ih imati puno :D
Nisam siguran da tako mogu da se dele legendarni, mislim da u prvi dva sata od dobijanja mozes da ga das nekome i to samo ako je taj neko bio sa tobom party. Ako ga ne das nikome vezuje se za tvoj nalog.

uf to nisam znao

Poslednja izmena:
@sermakarije ali zato može Rare da ti padne za neku drugu klasu a to može da se traduje. Mada male su šanse baš da padne rare za drugu klasu a još manje da padne sa nekim dobro rollovanim statsima.
Mada ako jedan nije na max. može to da se rerolla kod onog vendora, a i kod tog vendora nadam se da će dodati šta sve može da bude affixe koji rerollamo (kao u D3 što ima).

omg 300+ frejma u sekundi

ja to čudo nisam ni palio u beti, nije bilo potrebe :ROFLMAO:
Moraću da OC-ujem monitor ili da kupim neki sa 240Hz+.

Ni ja, ali mozda cemo paliti DLSS kad izadje patch sa ray tracingom.
A mozda i ne :) Moj monitor je 1440p i 75Hz, tako da mozda i izdrzi graficka bez DLSS.

Mada kad stavis na quality ni ne vidi se razlika..

Nazad
Vrh Dno