Šta je novo?

Diablo IV

Kad ubace jednog dana Ray Tracing u igru definitivno će biti potrebno paliti DLSS :) (inače svi osim 4090/4080 ce imati daleko ispod 60 FPS zavisno od rezolucije).

Izašao novi driver za D4 DLSS 3.0 i System Shoch DLSS 2.0 (link sa objavom na videocardz.com)
Download NVIDIA GeForce Game Ready 535.98 WHQL

Day 1 Diablo 4 Patch will have balance changes
tl;tr; Server slam i verzija za recenzije je 0.9 early access i lacunch day će biti 1.0 Joseph Pieiora kaže da biće neki balance changes & bug fixes.
Tako da nećemo se uzdati tolko u razne buildove :)

Što se tiče recenzija evo za Neverne Tome koji su mislili da će igra flopnuti, mislim ko to nije zaključio iz 3 beta vikenda onda ni ove brojke neće mi nušta značiti.
Mene lično zabole šta pišu ovi strani novinari, jedino recenziju koju ću pročitati to će biti u SK časopisu posebno ako nakleme neku lepu crvenkastu naslovnu za sličicom iz D4 ;)

350772215_149497811448326_6543434739891888437_n.jpg

To se slažem, mada zato imaš Reflex + Boost mada najviše input lag dodaje frame generation.
mada nije Diablo competive online FPS (CS:GO, Valorant ...) tako da ko ne igra profi PvP neće mu praviti razliku.

Igrao sam obe bete na PC (kanta i5 760 i GTX 1070) i na Xbox Series X.
Toliko lepo radi na Xbox gamepad da mi se stvarno ne daje 1000-1500 evra za novi gaming PC jer ide leto lepo vreme sem ove igre neću ništa drugo sigurno igrati.
Plus na konzoli mi je LG OLED65C1 HDR, 120Hz u 4k brutalno izgleda igra iako nije to max sa PC što mi je nebitno jer posle 30 min igranja zaboravom na grafiku jer mi je gameplay fenomenalan.
Da li da kupim igru za Xbox Series X ili PS5 (poseban nalog) kad pređem prodam i posle kad uzmem PC kupim za PC i igram veće težine?
Razmišljao sam i o nekom polovnom PC za 500-700 evra koji odmah prodao ali pitanje na šta bi to ličilo na 4k TV od 65 incha

Vec cujem povike "nerfujte WW Barbaaaa, da mi ostali mozemo da igramo" :)
Gledam neke videe od Rob2628, i ne svidja mi se iskreno sta vidim. Dungeon boss na lvl 100+ i Butcher umiru ko obicni mobovi... nadao sam se da nekako to nece biti slucaj, jer koja je poenta ovakvog gameplay-a?

Vec cujem povike "nerfujte WW Barbaaaa, da mi ostali mozemo da igramo" :)
Gledam neke videe od Rob2628, i ne svidja mi se iskreno sta vidim. Dungeon boss na lvl 100+ i Butcher umiru ko obicni mobovi... nadao sam se da nekako to nece biti slucaj, jer koja je poenta ovakvog gameplay-a?
Ne znam jesi gledao do kraja i da li si slusao pazljivo ali reko je da elite ga ubijaju iz jednog udarca ako nema aktivirane buffove a i sam build nije podpun ako nema ovo:

Screenshot (144).png

Moze da se igra i bez toga ali cela poenta je da sa ovim nakuplja stetu na trash mobovima koju posle izbaci na elite ili boss-a. Pogledaj taj klip do kraja koliko mu je trebalo da ubije boss-a na nightmare dungeon tier 100.

^
Ja sam bas sad odgledao dva videa i u jednom i u drugom kazu da tezina nije laka,a da je moglo biti malo teze.:cautious:

@KovacTibor Malko sam preletao, jer bilo je kao "da li da spoilujem, ili da cekam sledecu nedelju za takve klipove..."
Ali video sam kako samo prelece ove mobove, ni ne gleda sta bije... podsetilo me na stari CoC Discharge build iz PoE gde samo letis po ekranu.

Zamisljam sad sebe sa Sorcerkom na lvl 100, ne vidim koji build moze da bude ovako efikasan.
Ali dobro, imajmo u vidu i buduce patcheve, kao i "day 1 one".

@Gorr

Meni je vise zasmetalo kada sam cuo da je sve to postigao za 70 sati igranja.

Problem je sto svi vide sada velike brojke, ali niko ne zna kako jedan build funkcionise i dovoljno je da imas samo jednu stvar drugaciju i vec nije to to a da ne govorimo vise stvari kada ti fali.

Na kojoj tezini je igrao?

Meni je ovo očekivani endgame gameplay. Nešto tipa D3 Greater Rifta sa sve levolovanjem gemova tj. glyph-ova na kraju i prepoznatljivim milijardama damage koji su samo multiplayer-i.
Po meni ovo je samo lenjost Blizzard-a da promeni nešto. I sami su rekli da neće biti velikih brojeva a opet su tu žute milijarde koje su bile karakteristične za D3.
Najgora stvar je što je ovaj build postignut za 10 dana igranja što je ništa.

Poslednja izmena:
70 sati za moderne igre je 7000 za starije igre na žalost. Nema to više sve je dans instant ali ne brinite tu je battle pass ;)

Kad ubace jednog dana Ray Tracing u igru definitivno će biti potrebno paliti DLSS :) (inače svi osim 4090/4080 ce imati daleko ispod 60 FPS zavisno od rezolucije).

Izašao novi driver za D4 DLSS 3.0 i System Shoch DLSS 2.0 (link sa objavom na videocardz.com)
Download NVIDIA GeForce Game Ready 535.98 WHQL

Day 1 Diablo 4 Patch will have balance changes
tl;tr; Server slam i verzija za recenzije je 0.9 early access i lacunch day će biti 1.0 Joseph Pieiora kaže da biće neki balance changes & bug fixes.
Tako da nećemo se uzdati tolko u razne buildove :)

Što se tiče recenzija evo za Neverne Tome koji su mislili da će igra flopnuti, mislim ko to nije zaključio iz 3 beta vikenda onda ni ove brojke neće mi nušta značiti.
Mene lično zabole šta pišu ovi strani novinari, jedino recenziju koju ću pročitati to će biti u SK časopisu posebno ako nakleme neku lepu crvenkastu naslovnu za sličicom iz D4 ;)

Pogledajte prilog 391303

Ja imam 3080 i FPS mi je preko 60fps, nisam primetio da postoji neko ogranicenje od 60fps. (Monitor 1440p 180hz). Bez DLSS-a varira do 180fps, Sa DLSS nisam ni probao.
Joseph Piepiora je pogresio u inicijalnom twitu, nece biti velikih izmena u day one patch-u. Server slam build je zapravio release build.

https://twitter.com/JPiepiora

Poslednja izmena:
Za težinu endgamea se ne brinem, to će se najlakše izbalansirati u budućnosti, a možda već i prekosutra : )

Evo sada sam gledao kratak snimak sa Sorcerer Ice Shard build na WT4 lvl 73, nema ni priblizno toliko velike kritove ko barb sa ww build koji se merio u bilionima i milionima ali idalje topi mobove neverovatnom brzinom.

Evo ostavicu snimak u spoiler pa ko hoce neka pogleda ko nece ne mora, nista ne prikazuju vise osim da igra tamnicu, nema ni koju opremu ima nista ali opet realtivno lako se krece kroz WT4.

Skromna osmica mada kada razmislim dosta ovoj igri i fali za više.

Eno ga dostupan download na PS5, meni upravo skinuo… kome treba neka pusta ako ima spor net :)

Skinula se, ceka prekosutra. :)
Malo Reddit zabave:

DIABLO 4 PRE-RELEASE SALT TIER LIST
295ioxocd33b1.jpg

Ja samo zelim da barb bude operativna klasa a ne kao u D3 gde je u brda sezona i u solo play bio cesto izmaltretiran od strane WD, Wizarda i DH-a, i brda puta bio sveden na support buildove aka zDPS barb.
Po Raxx-ovoj listi, deluje ok za sada.

Izvinjavam se sto updadam ovako. Sasvim slucajno sam obratio paznju na sekciju 'Igre za PC' i usao na ovaj topic.

Da li neko (ko je igrao 'server slam') a da je igrao na slicnoj krs masini kao moja, moze da mi kaze da li se igra moze igrati (tj. da li je igriva a da takav gameplay ne iritira).

Evo sta trenutno koristim:
ploca: Asus P5Q PRO (P45 chipset)
procesor: Xeon 5450
Graficka: Asus GTX 650Ti Boost - 2GB
Ram: 8 GB DDR
SSD: Samsung 840 EVO

VIdim da su minimum zahtevi GTX 660, pa 'pretpostavljam' da 650Ti Boost ne zaostaje bas 'mnogo'. Za procesor nisam siguran, ali 'valjda' bi mogao i ovaj Xeon koji imam.

Iako sam obecao sebi da necu pojesti ono sto se ne jede kada sam, ljut na D3 (nakon RoS expension-a) presao na Path of Exile, evo zadnja 24 sata (otkako udjoh na ovaj topic) hvatam sebe kako razmisljam dal' da (opet) bacim pare na Diablo. Plus taj battle pass (koji ni ne razumem u postpunosti) a koji ce se 'valjda' placati (tj. neka od verzija). Kod PoE ne placas nista ako ne zelis (osim 'razumnih' stvari, poput extra stash tab-ova i sl).

Trenutno nemam vremena mnogo za igranje, pa i ako uspem da odvojim nesto vremena, ne bih da budem 'besan' sto sam bacio pare na nesto sto ne mogu ni da igram (zbog hardware-a koji mi je trenutno u masini). A nemam nameru da sada ulazem i u hardware kada cela moja masina vredi mozda nesto vise nego sama igra.

Dakle, ima li neko ko je sa slicnom krsh masinom poput moje 'testirao' server slam verziju D4 i kako je to radilo i u kojoj rezoluciji?

Hvala! (...i molim bez zjbancija :) )

Poz, prvo racunar je istorija i jako je upitno kako bi Diablo radio. Ako bi radio to bi bilo na low detaljima i opet pitanje jel bi bio zadovoljan.

Najjeftinije ulaganje ti je da kupis konzolu xbox series s i da uzmes game pass jer ti treba za online igranje a igru kupis preko argentine. To ti je najjeftinije resenje a za pare koje bi potrosio na ovo napisano ne mozes da sklopis neki polovan racunar koji bi ti zadovoljio bar da igras na normal detaljima. Ne treba ti battle pass za igranje, battle pass je za kozmetiku, oklopi, slemovi, macevi i slicno.

Ali kako kazes da neces da ulazes onda jedino da ti neko posudi nalog da probas kako bi ti igra radila pa ako si zadovoljan kupis igru. Ako nece niko da ustupi nalog kupi na blizzardovom sajtu pa probaj ako ti se ne svidi trazi povrat novca ali prvo saznaj koliko vremena igranja tolerisu i posle koliko minuta ili sati mozes zatraziti povracaj novca.

D4 standard edition na Argentini je trenutno 42e a game pass ultimate je ispod 300 dinara mesečno

Poz, prvo racunar je istorija i jako je upitno kako bi Diablo radio. Ako bi radio to bi bilo na low detaljima i opet pitanje jel bi bio zadovoljan.

Najjeftinije ulaganje ti je da kupis konzolu xbox series s i da uzmes game pass jer ti treba za online igranje a igru kupis preko argentine. To ti je najjeftinije resenje a za pare koje bi potrosio na ovo napisano ne mozes da sklopis neki polovan racunar koji bi ti zadovoljio bar da igras na normal detaljima. Ne treba ti battle pass za igranje, battle pass je za kozmetiku, oklopi, slemovi, macevi i slicno.

Ali kako kazes da neces da ulazes onda jedino da ti neko posudi nalog da probas kako bi ti igra radila pa ako si zadovoljan kupis igru. Ako nece niko da ustupi nalog kupi na blizzardovom sajtu pa probaj ako ti se ne svidi trazi povrat novca ali prvo saznaj koliko vremena igranja tolerisu i posle koliko minuta ili sati mozes zatraziti povracaj novca.
Hvala na odgovoru.
Kasno sam se ukljucio u pricu oko Diabla. Danas sam saznao da je bio taj 'server slam' dostupan (valjda pocetkom maja). Da sam imao mogucnost da isprobam, bar bih znao da li mogu to igrati ili ne. U hardware ne zelim trenutno da ulazem jer nemam vremena koje mogu da posvetim tipu igre kao sto je Diablo, pa bi mi uglavnom skupljao prasinu. Jedino sto me vuce ta nostalgija za Dablo dvojkom (znam za D2 'resurrected' verziju).

btw. nakon sto sam okacio prethodnu poruku, pogledah YT link koji je @KovacTibor okacio u postu #1,668. Pa gameplay je 'pljunuti' Path of Exile gameplay (sve prshti na sve strane). :)

Meni je delovalo da je igra najbezobraznija po pitanju RAM, 4-5GB zgrabi bez problema, ali moguće da su to malo sredili u server slam verziji. Ako je i dalje gladna memorije mislim da bi ti to plus slaba grafička pokvarilo zabavu. Sačekaj možda pa vidi kakva su iskustva sa release verzijom.

Hvala na odgovoru.
Kasno sam se ukljucio u pricu oko Diabla. Danas sam saznao da je bio taj 'server slam' dostupan (valjda pocetkom maja). Da sam imao mogucnost da isprobam, bar bih znao da li mogu to igrati ili ne. U hardware ne zelim trenutno da ulazem jer nemam vremena koje mogu da posvetim tipu igre kao sto je Diablo, pa bi mi uglavnom skupljao prasinu. Jedino sto me vuce ta nostalgija za Dablo dvojkom (znam za D2 'resurrected' verziju).

btw. nakon sto sam okacio prethodnu poruku, pogledah YT link koji je @KovacTibor okacio u postu #1,668. Pa gameplay je 'pljunuti' Path of Exile gameplay (sve prshti na sve strane). :)
Konzola i turski nalog za game pass ultimate ti je najeftinije sto mozes da prodjes a nije neko veliko ulaganje da se ne moze. Posto kazes da je racunar vec relativno star a to jeste i pitanje je da li moze uopste i da se proda i za koliko?

Ovako uzmes konzolu i turski nalog a preko argentine kupis Diablo 4 i uzivas, pa kada ti s igra igras a kada ti se ne igra neka stoji. Pored Diablo preko game pass imas pristup jos sigruno 400-500 igara pa ces verovatno naci jos po nesto da odigras kada pozelis. turski game pass ultimate kosta 260 dinara a da ga ovako redovno uzimas kosta oko 10 evra.

A preko argentinskog store mozes da uzmes Diablo 2 Resurrected i Diablo 3 sa RoS expanzijom za nekih 1000 dinara ili tako nesto. I samo to to je vec ko zna koliko sati zabave i uzivanja.

Sto se tice snimka koji sam okacio, samo se eto potrefilo da lici na PoE ali nije. Jednostavno takav je build pa lici da je isto kao tamo.

Vrh Dno