OZZY83
Čuven
- Učlanjen(a)
- 16.02.2004
- Poena
- 865
Ako moze pojasnjenje..na sta konkretno mislis?ali ovo mi deluje da je trebalo biti uradjeno pre 20 godina
Ako moze pojasnjenje..na sta konkretno mislis?ali ovo mi deluje da je trebalo biti uradjeno pre 20 godina
www.ekapija.com
Ti ili radiš za SNS ili ne znam. Ako živiš u Beogradu, znaš da i do sada nije bilo mnogo kontrole za Bus Plus sistem. Kako zamišljaš da u svakom autobusu postoji komunalni policajac? Nikako.U svakom vozilu će već biti BELI.
Naravno da zivim u Beogradu, inace se ne bih upustao u komentarisanje. Sto se tice prve recenice, apsolutna greska u koracima, nemam nikakve veze sa njima, a autobusom se vozim otprilike jednom do 2 puta nedeljno i to na kracim relacijama, inace do posla i nazad idem sopstvenim prevozom. Ne vidim cemu odmah stigmatizovanje na tom nivou, ali to je valjda postalo normalno. A sto se tice ovih belih, samo sam citirao sapica koji je to rekao jos pre mesec dana, da ce ih biti u svakom vozilu, po jedan i da ce proveravati karte.Ti ili radiš za SNS ili ne znam. Ako živiš u Beogradu, znaš da i do sada nije bilo mnogo kontrole za Bus Plus sistem. Kako zamišljaš da u svakom autobusu postoji komunalni policajac? Nikako.
Ovde je jasno o čemu se zapravi radi: oni su shvatili da sistem nije održiv, da ljudi nemaju i/ili neće da plate krš prevoz i onda su rekli: "dobro, daj šta daš". Do sada se niko nije ozbiljno bavio javnim prevozom. Zato je i ovakav.
ovo je razlog za (privremeno) zaključavanje teme. skliznulo se u politiku, nažalosttema nema veze sa BusPlus "tehnologijom"
Dodato ovo, dok je sve ostalo isto... sa beobuilda preuzeo info.pojavilo se ažuriranje za Android aplikaciju. ja ne bih da ažuriram jer ne znam čemu ažuriranje kad ugovor sa Kentkart-om važi još par dana. zna li neko o čemu se radi?
Pogledajte prilog 390855
p.s. tema je otključana, za sada. zamolio bih da ne uplićemo politiku i da se bavimo temom: Busplus tehnologija
Ažurirali su je da je mogu ugasiti - jedina promjena je što su dodali jedan novi (šok: beskorisni!) API poziv koji kaže da aplikacija neće raditi više: https://smart.busplus.rs/ws/checkservice.php
Vidjeti ćemo hoće li nastaviti raditi i nakon 29.5. - ako bude, postoji javna implementacija BusPlus API-ja na jednom čošku interneta, koja bi omogućila korištenje podataka.
Pa u čemu je onda poenta?Ne znam za vremenske karte u papirnim obliku, verujem da će većina kucati SMS tek kad vidi kontrolu, a eto još jednog razloga da se tako čini.
Inače busevi iz kojih su uklonjeni validatori, ne vide se u app.
Aha, to je onda ok, ali u našim uslovima gde je gužva, to je relano malo vremena da kontrola obiđe ceo bus, trebali su staviti 10min...Nije ovde pisano, ali pisano je kako se to rešava van granica Srbije. Ako zanemarimo da je svuda sms neki treći ili četvrti vid načina plaćanja karte (nikako primarni), za aktivaciju karte se čeka 2 minuta. Tako da kad uđe kontrola, a ti poslao sms, 2 minuta treba dok on postane aktivan ili dobiješ povratnu informaciju.
Mogu i sat vremena da stave, kako da dokazu da nisi usao na stanici na kojoj su i oni usli?Aha, to je onda ok, ali u našim uslovima gde je gužva, to je relano malo vremena da kontrola obiđe ceo bus, trebali su staviti 10min...
Ne kontam. Moraš da ponistiš kartu neposredno pred ulazak ili pri samom ulasku. Ne treba ti pet stanica da to uradiš ako imaš nameru da platiš vožnju.Mogu i sat vremena da stave, kako da dokazu da nisi usao na stanici na kojoj su i oni usli?
Pozoveš operatera i tražiš da se konkretan servis odblokira.Ja imam drugi "problem", blokirao sam sve VAS poruke OSIM parkinga (jer je MTS izdvojio parking iz VAS-a, ne znam kako je to kod ostalih operatera?), i sad ne mogu da plaćam prevoz 😛
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari