Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Pravo pitanje je da li njihova zarada zavisi od toga koliko benefita daju korisniku.
Drugim rečima da li će zaraditi više ako proda korisniku 12m po dinar nego 18m po dinar, jer mislim da je to u prethodnom slučaju problem
Verovatno kvaka leži u tome. Jer da nije tako onda bi svi radili sa maksimalnom benefit ponudom od 18m

Da li se radi po pitanju uvodjenja optickog interneta u svim gradovima?
Godinama vec cekam tu famoznu optiku i ni traga i glasa o njoj,imam brzinu od 50/8mb/s sto je stvarno smesno za danasnje uslove. A uzeo bih ovaj najeftiniji paket od 200/100mb/s ili iz onog paketa 20/4mb/s
I sta sad ko ima uslove za optiku on ce za istu cenu da ima 200/100mb/s a ja cu isto da placam a imacu samo 20/4mb/s

Nije čak ni za istu cenu, već jeftinije, jer imaju bolje benefite.

Godinama vec cekam tu famoznu optiku i ni traga i glasa o njoj,imam brzinu od 50/8mb/s sto je stvarno smesno za danasnje uslove. A uzeo bih ovaj najeftiniji paket od 200/100mb/s ili iz onog paketa 20/4mb/s
I sta sad ko ima uslove za optiku on ce za istu cenu da ima 200/100mb/s a ja cu isto da placam a imacu samo 20/4mb/s
To je tako od pocetka od kad je uvedena optika, nista to nije novo.

Ja sam godinama koristio onaj paket 20/4 i sta sada ...
Iskreno za prosecnog korisnika meni i ovo sada 200/100 ne predstavlja nesto posebno , mogu samo da pohvalim ping e to mi posebno znaci , dl jeste brutalniji ali ja sam skromna osoba i na adslu sam bio strpljiv.

Da ne ispadnem kontadiktoran a mozda cak i ironican ali ja sam zadovoljan do sad.
A realno i 50mb/s download je i vise nego dovoljan,ma koliko god da ste zahtevan korisnik smatram da 400gb za 24h sto mozemo skinuti nije uopste malo,veliki problem je upload.
Minimalna brzina za 4k streaming je 15mb/s i to sa yt,a za netflix je idealna brzina 25+mb/s
Kad podizu cene mogli bi da podignu i upload.
50/25mb/s smatram da je najmanje sto mogu da ucine za nas.

Ja sam godinama koristio onaj paket 20/4 i sta sada ...
Iskreno za prosecnog korisnika meni i ovo sada 200/100 ne predstavlja nesto posebno , mogu samo da pohvalim ping e to mi posebno znaci , dl jeste brutalniji ali ja sam skromna osoba i na adslu sam bio strpljiv.
Nazalost ja nisam i smatram da je vreme resurs koji kako prolaz ne moze da se vrati. Pokojni Djordje Balasevic je jednom na jednoj sahrani odgovorio na pitanje sta ti je vreme: 1953 - 2021, on je odgovorio prva brojka je godina kada si se rodio, druga brojka je godina kada je umro a vidis tu malu crticu izmedju e to je vreme koje imamo na ovom svetu. Kogod kaze imam svo vreme ovog sveta slobodno mu recite da je b*dala jer vreme je resurs ogranicenog trajanja i bilo bi uzalud trositi ga na cekanje i strpljenje.

Sorry za off.

Da ne ispadnem kontadiktoran a mozda cak i ironican ali ja sam zadovoljan do sad.
A realno i 50mb/s download je i vise nego dovoljan,ma koliko god da ste zahtevan korisnik smatram da 400gb za 24h sto mozemo skinuti nije uopste malo,veliki problem je upload.
Minimalna brzina za 4k streaming je 15mb/s i to sa yt,a za netflix je idealna brzina 25+mb/s
Kad podizu cene mogli bi da podignu i upload.
50/25mb/s smatram da je najmanje sto mogu da ucine za nas.
Moj ortak sa NBG valja robu na KP i kaze da je optika zakon posto brzo postavlja oglase tj fotke :D
Stoji svako ima nesto sto mu jako znaci , nekome dl a nekome upload , meni je ping zbog gejminga najveca prednost.

Meni je upload generalno vazniji,18gb za 1h komonto skinem,a kad treba da postavim da posaljem nekom za 18gb mi treba citava vecnost.
Po mom misljenju da li je brzina 200/100 ili 1.5gb/500mb/s sve jedno...
Ali treba da postoji zakonski minimum a to smatram da je 50/25mb/s

Juče me zove MTS podrška vezano za obnovu ugovora...ne može ništa, samo 5 meseci po dinar na optici. Čak ni zahtev za prelazak kod drugog operatera ne radi posao. Tako da se vraćam na SBB 18 meseci za dinar pa 12 meseci standard.

Znaci sa mts optike jedino moze da se predje na yettel optiku jel samo i iskljucivo oni iz nekog razloga imaju pristup telekomovoj optici?
Jel to uopste po zakonu? Pa jel treba svaki provajder posebno da kopa xyz puta da bi postavljao svoju optiku???
To je kad nemas "drzavu" kojoj je u interesu da postoji zdrava konkurencija.

Znaci sa mts optike jedino moze da se predje na yettel optiku jel samo i iskljucivo oni iz nekog razloga imaju pristup telekomovoj optici?
Jel to uopste po zakonu? Pa jel treba svaki provajder posebno da kopa xyz puta da bi postavljao svoju optiku???
To je kad nemas "drzavu" kojoj je u interesu da postoji zdrava konkurencija.
Ma stvarno . Plati pa klati = iskopaj svoju mrežu i instaliraj i koristi je i naplaćuj . To je meni sasvim ok . Oni su Yetelu izdali ili dali u zakup svoju infru , to je njihova poslovna politika i njihovo pravo . Sada svi kopaju i instaliraju svoje mreze . Kod mene i MTS i Orion i SBB imaju svoju optiku u zgradi , normalno i Yetel jer koristi infru od MTSa . Šta je tu problem , ja ne vidim . Što je više ponuđača usluga , nama bi trebalo da je bolje .

Čisto sumnjam da privatna firma sme da rovari ceo grad kako to telekom radi. 😁

Ја сам 24ог предао захтев, 25 ујутру звали, договорили се и потписао нови уговор.

Ma stvarno . Plati pa klati = iskopaj svoju mrežu i instaliraj i koristi je i naplaćuj . To je meni sasvim ok . Oni su Yetelu izdali ili dali u zakup svoju infru , to je njihova poslovna politika i njihovo pravo . Sada svi kopaju i instaliraju svoje mreze . Kod mene i MTS i Orion i SBB imaju svoju optiku u zgradi , normalno i Yetel jer koristi infru od MTSa . Šta je tu problem , ja ne vidim . Što je više ponuđača usluga , nama bi trebalo da je bolje .
Jel hoce da izdaju "neprijateljskim" provajderima infrastrukturu i po kojoj ceni???
Ajde da se ovde ne pravimo da smo mala deca i da se ne vidi sta radi drzava/telekom u odnosu na konkurenciju upravo za pocetak oko dozvola za bilo kakvo kopanje pa da ne nabrajamo dalje.

^istina ali od uvek je bilo tako, ja se secam vremena kad u srbiji ni jedan provajder nije mogo da ima svoj link iz inostranstva nego je morao da ga kupi iskljucivo od telekoma pa 17x vecim cenama.
Tako da ovo sad je zlato :D

Jesi uzimao IDP broj?
Jesam...ništa. Opcija je da vratim opremu, da blejim 7 dana bez ičga i onda da opet podnesem zahtev za novog korisnika. Iskreno ne cima mi se...ovako prelazim na SBB dobijam istu brzinu i td za manje keša. Pa će se opet na kraju ugovora preći na MTS i tako u krug...jer nam je država monopolistička utopija.

Zahtev za IPD broj...pozvali me pitali da li želim da nastavim sa korišćenjem usluga. Ja ih pitao da li ide novi ugovor kao nova optika, gospoja reče ne...može samo 6 meseci po dinar. Hvala doviđenja...

Pa zahtev za idp nije opcija da ostanes kod njih nego da ti izdaju kod sa kojim prelazis u yettel, tek u tom slucaju nude nove povlastice od 12 meseci po 1 dinar ili 24 meseca po 50% od cene izabranog paketa.

^istina ali od uvek je bilo tako, ja se secam vremena kad u srbiji ni jedan provajder nije mogo da ima svoj link iz inostranstva nego je morao da ga kupi iskljucivo od telekoma pa 17x vecim cenama.
Tako da ovo sad je zlato :D
Slazem se da je bolje nego ranije ali opet bi moglo biti daleko bolje sa boljim protocima i nizim cenama da postoji prava strategija razvoja mreze.

Nazad
Vrh Dno